Şimdi Ara

AMD Athlon 64 X2 5000 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Athlon 64 X2 5000 EE 2600 MHz AM2 Windsor

Arkadaşlar birazdan sipariş vereceğim bu işlemciyi. Yanlız kafama takılan EE yani düşük güç tüketimli bir model gelip gelmeyeyeceği. Telefonda Windsor çekirdekli ama kaç Watt tükettiğini bilmiyoruz dediler. Şimdi bu windsor'un daha fazla güç tüketenleride var mı? İşlemci 0.90nm imiş.

Bana gelecek olan 65W mi yoksa 89W mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orgeneral -- 3 Ekim 2007; 11:44:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

AMD Athlon 64 X2 5000 EE 2600 MHz AM2 Windsor

Arkadaşlar birazdan sipariş vereceğim bu işlemciyi. Yanlız kafama takılan EE yani düşük güç tüketimli bir model gelip gelmeyeyeceği. Telefonda Windsor çekirdekli ama kaç Watt tükettiğini bilmiyoruz dediler. Şimdi bu windsor'un daha fazla güç tüketenleride var mı? İşlemci 0.90nm imiş.

windsor'lar 90 watt'lık, brisbane'ler 65 watt'lık işlemcilerdir... yani sen brisbane çekirdekli olanı almalısın
  • Hadi yav. Vallaha çok sağol. Az kalsın veriyordum siparişi. Google'da aratınca windsor 65w yazıları falan gördüm ama yanılmışım. Teşekkür ederim.
  • eger "EE" uzantisi varsa 65watt...

EE uzantili 65 watt islemcilerin, calistigi voltaj 1,20-1,25volttur... eger bu degerleden daha yuksekte bir deger soz konusu ise 89watttir..
  • 65W lik winshorlarda var. her windhorun 90w oldugunu da nereden cikardiniz? ornegin benim cpu 5200+ 90nm olmasina karsin 65w! . 5000+ icinde ayni sey soz konusu. iki tane winshor cekirdekli cpu var. biri 85w digeri 65w lik. 65w lik piyasada zor bulunanindan.
    tlf acmissiniz . fakat onlara kutusunun uzerine bakmalari icin israr etseydiniz keske. kutusunda kabak gibi yazar zaten 65w ise.

bu sayfaya bir goz at :http://www.amd.com/gb-uk/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041%255e13076,00.html?redir=TRX205

• quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

eger "EE" uzantisi varsa 65watt...

EE uzantili 65 watt islemcilerin, calistigi voltaj 1,20-1,25volttur... eger bu degerleden daha yuksekte bir deger soz konusu ise 89watttir..

DD'ler de 65 watt..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalllavi

65W lik winshorlarda var. her windhorun 90w oldugunu da nereden cikardiniz? ornegin benim cpu 5200+ 90nm olmasina karsin 65w! . 5000+ icinde ayni sey soz konusu. iki tane winshor cekirdekli cpu var. biri 85w digeri 65w lik. 65w lik piyasada zor bulunanindan.
    tlf acmissiniz . fakat onlara kutusunun uzerine bakmalari icin israr etseydiniz keske. kutusunda kabak gibi yazar zaten 65w ise.

bu sayfaya bir goz at :http://www.amd.com/gb-uk/Processors/ProductInformation/0,,30_118_9485_13041%255e13076,00.html?redir=TRX205

Söyledim de ürün elimizde değil şu an kutusuna bakamayız dediler.

Şimdi iyice kafam karıştı. En iyi çekirdek hangisi arkadaşlar. Hangisini almalıyım? En az harcayıp en az ısınsın istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD - ATHLON 64 X2 5000+ AM2
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

DD'ler de 65 watt..

DD ile kastettigin bisey mi var? DD ne yani..? acilimi nedir..?
  • http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=49627&idCategory=418&topnavCategory=632

Bu sitede var 65w yazıyor. Bunu alıyorum, ne dersiniz?
    Artık bu gün sipariş vermem lazım. Bütün parçalar tamam bir işlemci eksik.
  • quote:

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=49627&idCategory=418&topnavCategory=632

tamam seni islemcin 65watt ve 65nm.. korkmadan cekinmeden alabilirsin.. firmanin gonderdigini gormek yerinde olacak o asamada.. sayfada gosterilen ile gelecek olan islemci ayni mi? onu bilmek lazim.. onu da gormeden anlayamazsin.. uzerinde ADO5000DDBOX yaziyorsa sakin korkma..

gule gule kullan .. hayrini gor.. bu arada islemcin 1,25-1,35volt arasinda calisiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 3 Ekim 2007; 12:21:32 >

• quote:

quote:

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=49627&idCategory=418&topnavCategory=632

tamam seni islemcin 65watt ve 65nm.. korkmadan cekinmeden alabilirsin.. firmanin gonderdigini gormek yerinde olacak o asamada.. sayfada gosterilen ile gelecek olan islemci ayni mi? onu bilmek lazim.. onu da gormeden anlayamazsin.. uzerinde ADO5000DDBOX yaziyorsa sakin korkma..

Tamamdır. Onu da telefon açıp sorarım şimdi. Çok teşekkür ettim.

• evet ADO... ile baslayan hicbir AMD x2 islemciden korkma. cekinmeden alabilirsin
  • AMD - ADO5000DDBOX-A Bana gelecek olan buymuş. Telefonda da doğruladılar. Yardımcı geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
    Şu anda amd 3500+ kullanıyorum. Hissedilir bir fark olur inşallah.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

DD'ler de 65 watt..

DD ile kastettigin bisey mi var? DD ne yani..? acilimi nedir..?

açılımını bilmiyorum seri model numaralarının sununda "dd" yazıyor

quote:

AMD - ADO5000DDBOX

gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 3 Ekim 2007; 13:14:15 >

• Arkadaşlarım, işlemcim geldi. Gerçekten çok şahane. Ben bu işlemciye tt minityphoon soğutucumu taktım. Fakat fanınıda söktüm. Feel hurricane yan panelde 25cm fan olan model bir kasa kullanıyorum. Bu kasayla fansız amd 3500+ işlemcim azami 45 - 5* derece oluyordu. Fakat x2 5000+ 56 derecenin üstüne doğru tırmanışa geçti. Tam kapasite çalışırkenki değerler bunlar.

Şimdi bu işlemci kaç dereceye kadar normal ısıda sayılır. 60 - 70 derecede işlemci zarar görür mü ne dersiniz?

Ayrıca everestte toplam 3 tane işlemci ısı göstergesi çıktı önüme. bir işlemci ısısını gösteren bir de ayrı ayrı çekirdek ısılarını gösteriyor. hangisini esas almalıyım?

Ayrıca bilgisini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

• quote:

Arkadaşlarım, işlemcim geldi. Gerçekten çok şahane. Ben bu işlemciye tt minityphoon soğutucumu taktım. Fakat fanınıda söktüm. Feel hurricane yan panelde 25cm fan olan model bir kasa kullanıyorum. Bu kasayla fansız amd 3500+ işlemcim azami 45 - 5* derece oluyordu. Fakat x2 5000+ 56 derecenin üstüne doğru tırmanışa geçti. Tam kapasite çalışırkenki değerler bunlar.

Şimdi bu işlemci kaç dereceye kadar normal ısıda sayılır. 60 - 70 derecede işlemci zarar görür mü ne dersiniz?

Ayrıca everestte toplam 3 tane işlemci ısı göstergesi çıktı önüme. bir işlemci ısısını gösteren bir de ayrı ayrı çekirdek ısılarını gösteriyor. hangisini esas almalıyım?

Ayrıca bilgisini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

bi dk tt bigtaypon soket 940 a oluyormuu ?

• Hayırlı olsun Orgeneral_, güle güle kullan.
    Çalışma sıcaklık aralığı 55- 72 denmiş, bence biraz daha soğut işlemcini.
    Bakmışsındır ama genede yardımı dokunursa,işlemci koduna göre;
  • 90 nm nin performans kaybı oluuyormu..

yada eski anakartlarda 90 nm daha iyi mi çalışıyor?
  • Orgeneral_ hocam bende mini typhoon aldım. Fakan ana kartın cpu power soketi 4 pinlikti. iade edip piyasada bulabildiğim 4 pinlik tt nin soğtucusunu aldım vegadan.
    THERMALTAKE CL-P0373 For AMD Socket AM2 / K8 yeni soğutucum bu. işlemcim 50C hiç aşmadı. genelde 30-45 arası geziyor. fan devri 600-1500 arası daha üstünüde görmedim. benim şikayetim fan sesiydi. Epeyce aşağıya çektim bu şekilde gürültü seviyesini. eğer fanı gürültülü diye çıkardıysan biostan cool and quiet özelliğini açıp fanı takmanı tavsiye ederim. bendeki minitypoonla cpu ısısı boşta 25C de yükte ise max 35-40 arasıydı. ama fan deviri yapamadığım için tam güçte çalışıyordu.
    Bu arada işlemcim 5000+ 65w anakart asus m2n
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Hayırlı olsun Orgeneral_, güle güle kullan.
    Çalışma sıcaklık aralığı 55- 72 denmiş, bence biraz daha soğut işlemcini.
    Bakmışsındır ama genede yardımı dokunursa,işlemci koduna göre;

Hayır görmemiştim. Çok teşekkür ederim. O halde 70 dereceye kadar normal diyebiliriz.

vanted dostum yeni çıkan big typhoon'lar am2 ye oluyor diye biliyorum ama eskiler uyumsuz. ben deki mini typhoon. ve am2 uyumlu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.