Şimdi Ara

Amd Athlon II X3 Çekirdek Açma İle İlgili Problem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar. Arkadaşlar ben yaklaşık 1 ay önce şöyle bir sistem topladım.

Amd Athlon II X3 455 3.3GHz
    Msi 760GM-P33 anakart
    Ati Mobility Radeon Hd4850 1gbx256bit ekran kartı.
    4096 mb ram.

Bu akşam kafam overclock işine yattı ve amdlerin bu özelliğini kullanmak istedim. Bir sitede Bios'a girip Unlock Cpu Core sekmesini Enable/ ACC sekmesini Auto// ve Cpu Core Control sekmesini Manual yapıp Bios'u kaydettiğinde çekirdek açılmasının gerçekleşeceğini yazıyordu. Bende yaptım. Ve Yine pc açılırken biso'a girdim ve Cpu bölümünde Athlon II X3 yerine Amd Phenom X4 yazdığını ve 4. çekirdeğin açıldığını gördüm ve olduğu gibi biostan kaydetmeden çıktım. Pc yeniden başladı ve sonrasında Windows(7) açılıyor ekranı geldiğinde makine reset atmaya başladı. Sürekli denedim açılmadı aynı hatayı sürekli verdi. Bende Bios girip Unlock Cpu Core sekmesini ve Cpu Core Control sekmesini eski haline getirdim. Bilgisayar açıldı ama işlemci hala cpu-z programında amd athlon II X3 455 olarak gözüküyor. Benim Hem çekirdeği açıp hemde pc yi sorunsuz açmam nasıl olacak? Bir yardım ederseniz sevinirim üstatlar.

Ayrıca 2. bir soru yönlendireyim. Bu sisteme çekirdek açmayla ne gibi bir performans sağlayabilirim? Yada bu sisteme çekirdek açma işlemi gerekirmi? Altı üstü 1-2 gb'lık online oyun oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkvaner33 -- 28 Ekim 2011; 0:06:44 >

• islemci cekirdegini acilista x4 yapabilirsiniz ama windows yuklenmiyorsa cekirdek bozuk demektir yapacak bir sey yok yapilmasi gerektigi gibi yapmissin ama acilmamis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

islemci cekirdegini acilista x4 yapabilirsiniz ama windows yuklenmiyorsa cekirdek bozuk demektir yapacak bir sey yok yapilmasi gerektigi gibi yapmissin ama acilmamis.

Windowsun yüklenmemesinin sebebi çekirdeğin bozuk olmasından kaynaklı diyorsun yani? Mantıklı geliyor aslında. Ama bende çekirdek açılmazsa hiçbirşey göstermez sadece eski haliyle pc açılır diye umut etmiştim:) Teşekkür ederim yorum için.
  • 2 senedir cekirdek acma ile ugrasiyoruz burada windows acilmamasi normal bir durum surekli oluyor cekirdek bozuk oldugunda.ben de phenomII x3 acamamistim zaten ya hic acilmaz makine ya da windows acilmaz ya da windows acilir kullanirken mavi ekran verir.tam stabil cekirdek acmak zor is ama bazisi bilmeden balina aciyor problemsiz kullaniyor sans zaten bu is.
  • Çekirdek açılmıyorsa açılmayan çekirdegin stabil olmadıgını gösterir bu yüzden açılmamış şekilde kullanmanız daha iyi olur aynı işlemciyi açılmamış haliyle yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum,ne office uygulamaları ne oyun ne de başka bir programda sıkıntı yaşamadım.
  • Teşekkürler yorumlar için. Bu durumdan ortaya çıkan çekirdeğin bozuk olduğudur yani. Zaten problem yaşamıyorum bende oyun vs iyi performans sağlıyor. Ama 4. çekirdek neden olmasın diyerek yapmıştım zaten. Şu durumda yapılacak bişey yok. Son 1 kez deneyeceğim. O da bios update yaptıktan sonra olacak. Onunda sonucunu forumda paylaşırım:) Herkese iyi forumlar.
  • aynı işlemci bendede var dostum..!anakartım gigabyte m68mt-s2 nvidia çipsetli anakart...ben biosunda herhangi bir menüye rastlamadım çekirdek açma ile ilgili?bilgisi olan varmıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 960T ile denedim 6 cekirdekte acılıyor 5. cekirdek acıkken windows acılmıyor 5. kapalı 6. acıkken masaustunde gidiyor.
    4 çekirdek devam...
  • Bende aynı işle uğraşıyorumda hocam bu biostaki acc sekmesi nerdedir acaba.Bendeki anakart gigabyte 770t dl3.Yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: metehan314

Bende aynı işle uğraşıyorumda hocam bu biostaki acc sekmesi nerdedir acaba.Bendeki anakart gigabyte 770t dl3.Yardımcı olursanız sevinirim

ACC=advanced core control demek her anakartta bu sekilde ayar olmaz.gigabyte'de cekirdek acmak icin hybrid bios diye bir secenek olmasi lazim.
  • arkadaşlar bende bu ATHLON X3 460 3.4 GHZ almayı düşünüyorum.ASUS un anakartları core unlocker falan filan gerçek çekirdek performansını ortaya çıkarın gibi şeyler yazıyor.Anakartın etkisi oluyor mu 4. çekirdekte ? Ve buişlemcinin oyun performansı iyi midir ?
    Şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.