Şimdi Ara

AMD athlon x2 7750 Overclock sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar içinden cıkamadıgım acaip bir sorunla karşı karşıyayım. işlemcimi 1.38v 13.5x245 ile 3300ghz hızında calıştırıyorum buraya kadar problem yok Ama Stress prime açtıgımda 5dakika sonra mavi ekran alıyorum. Oyunlarda böyle bir problemim olmuyo 3dmark 2006dada böyle bir problem yok 4 5 defa ust uste yapıyorum ama kapanmıyo sadece stress prime da yapıyo bunu bir türlü cözemedim aklımda 2 şık vardi birini denedim Psudan kaynaklandıgını dusundum 350w highpower psum var bilgisayarı tam yük altına alıp Soketlerden multimetre ile kontrol ettim herhangi bir düşüş yok yeterli olmasaydı sanırım düşerdi? 2.cisi ramlerim 3 farklı marka. 2 tane ddr2 677 512mb hynix 1gb kingston cl5 800mhz ve 1gb ocz reaper hpc 800mhz toplamda 3 gb ram var Ramlere yuk vermiyorum sadece CPU yuke bindiriyorum %100 olarak ve dedigim problem oluyo sistemimimi yazıyorum

amd athlon x2 7750
    MSI k780G
    Palit 9800gt (VMOD 1.32v kart sınırda calışıyor 800/1100/1900)
    3 gb farklı farklı ram
    350w high power Psu
    160gb seagate barracuda sata 2

Sıcaklıklar normal işlemci ve anakartta sogutucular var akasa freedom force ve akasa nero kullanıyorum sıcaklıklar cok normal ekran kartında hiçbir problem yok Furmark ile 2 3 saat kastırdım 65 derece max gördü ve bilgisayar kapanmadı ama gel gelelim CPU için bunu demek zor. fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darrko -- 3 Ekim 2009; 0:22:26 >

• güncel.
  • slm dostum

1280*1024 ve altı cozunurlukte kullanıyorsan bence o o.c gerekli ama

1680*1050 ustu ise gereksiz yeterli bir işlemci o işlemci..

ayrıca nedeni stress programının tam yuk altında calıstırmasından dolayı olabilir.oyun tam yuku kullanmaz genellikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

slm dostum

1280*1024 ve altı cozunurlukte kullanıyorsan bence o o.c gerekli ama

1680*1050 ustu ise gereksiz yeterli bir işlemci o işlemci..

ayrıca nedeni stress programının tam yuk altında calıstırmasından dolayı olabilir.oyun tam yuku kullanmaz genellikle

tesekkur ederim cevabın için. Ama orthoss ne kadar voltaj verirsem veriyim ki 1.5v a kadar cıkardım banamısın demedi ama sanırım cözdüm HTlink çarpanı AUTO imişbu çarpanı x7 ye sabitleyip orjinal HT hızında bıraktıgımda problem cözüldü sanırsam daha tam anlamıyla bakamadım cunku önceden 4 dakikada patlıyodu bu sefer 7 dakikada patlamadı ama daha tam anlamıyla denemedim 7dkda bıraktım bir işim cıktı daha yeni bitti hatta:) birazdan denicem bakalım ne olucak suanda 3310ghz 1.38v calısıyor sıcaklık gayet normaldi en son cunku voltajı hiç ellemedim 49 50* civarlarinda geziniyodu isallah bi problem daha yasamicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darrko -- 3 Ekim 2009; 0:21:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD X4 620 için Anakart
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.