Bildirim
amd athlon x4 635 ve gtx 460 mı yoksa amd phenom 2 x4 955 be ve hd 5770 mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
o cozunurlukte pek degisen bisi olmaz sen makineyi ne sure kullanmayi dusunuyorsun?635 460 alirsan simdi iyi olur ama ekran kartini degistirdiginde islemci yetmez cacheyi gectim black degil o alet ne kadar oc yapabileceksin guzel anakartin psu sogutman filan var mi?955 5770 alirsan bugun yine kullanirsin 460'dan biraz kotu olur ama bir sonraki ekran kartinda islemci problem yapmaz.gunu kurtarmak icin 635 460 alinir ama dedigim durum var. -
925+ 460quote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockley
o cozunurlukte pek degisen bisi olmaz sen makineyi ne sure kullanmayi dusunuyorsun?635 460 alirsan simdi iyi olur ama ekran kartini degistirdiginde islemci yetmez cacheyi gectim black degil o alet ne kadar oc yapabileceksin guzel anakartin psu sogutman filan var mi?955 5770 alirsan bugun yine kullanirsin 460'dan biraz kotu olur ama bir sonraki ekran kartinda islemci problem yapmaz.gunu kurtarmak icin 635 460 alinir ama dedigim durum var. -
925 460quote:
Orijinalden alıntı: hardy boyz
925+ 460
Alıntıları Göster
oyun oerformansı daha iyi olur tabiki -
@.45 acpquote:
Orijinalden alıntı: celalcaner2
925 460
oyun oerformansı daha iyi olur tabiki
Alıntıları Göster
bigisayarı 3-4 sene civarı kullanmayı düşünüyorum.anakart olarak asus m4a88td alacağım ama 635 in ileriki zamanlarda yetip yetmeyeceğinde kararsızım. hd 5770 ve gtx 460 arasında bariz bir fark var ama işlemciyi o kadar kısmaya değer mi?
@hardy boyz, celalcaner2
evet iyi olur tabiki ama bütçem yeterli değil onun için ne yazıkki yukarıdaki ikililerden birini seçeceğim. -
illaki iki seçenek arasından seçim yapacağım diyorsanız bence " athlon x4 635 ve gtx 460 " seçeneği daha doğru olur .quote:
Orijinalden alıntı: xxxO
@.45 acp
bigisayarı 3-4 sene civarı kullanmayı düşünüyorum.anakart olarak asus m4a88td alacağım ama 635 in ileriki zamanlarda yetip yetmeyeceğinde kararsızım. hd 5770 ve gtx 460 arasında bariz bir fark var ama işlemciyi o kadar kısmaya değer mi?
@hardy boyz, celalcaner2
evet iyi olur tabiki ama bütçem yeterli değil onun için ne yazıkki yukarıdaki ikililerden birini seçeceğim.
Alıntıları Göster
ayrıca gtx 460 ın ; athlon x4 635 , Phenom II X6 1055T ve Phenom II X4 965 ile performansının nasıl değiştiğini görmek için şuradaki incelemeye bakabilirsiniz .
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7756
-
İşlemcin ile video render olaylarına girmeyeceksen sadece oyun,internet ve film içinse x4 635 ve gtx460.quote:
@.45 acp
@hardy boyz, celalcaner2
evet iyi olur tabiki ama bütçem yeterli değil onun için ne yazıkki yukarıdaki ikililerden birini seçeceğim.
Alıntıları Göster
İşlemciye çok yüklenen programlar kullancaksan x4 955 ve 5770.
Bu sözlerimden oyunlar işlemciye fazla yüklenmez anlamı çıkmaşın. En basidinden kendi makinemden örnek vereyim.
GTA 4 oynarken ekran kartım çok iyi olmasına rağmen (hd5850) , işlemcim (x4 965) 60 dereceye çıkıyor. Yani acayip sömürüyor sistemi.
Bana kalırsan madem 3-4 sene götürsün istiyorsan x4 955 ve gtx460
-
kesinlikle athlon II x4 + GTX460. Athlon II x4 620 de kullandım phenom II x4 de. Aynı saat hızında phenom II x4 %10-15 civarı daha iyi.quote:
Orijinalden alıntı: berdush42
İşlemcin ile video render olaylarına girmeyeceksen sadece oyun,internet ve film içinse x4 635 ve gtx460.
Bu sözlerimden oyunlar işlemciye fazla yüklenmez anlamı çıkmaşın. En basidinden kendi makinemden örnek vereyim.
GTA 4 oynarken ekran kartım çok iyi olmasına rağmen (hd5850) , işlemcim (x4 965) 60 dereceye çıkıyor. Yani acayip sömürüyor sistemi.
Alıntıları Göster
8xx serisi anakartlar zaten çok iyi oc yapıyor. 3,6 GHz civarına overclock ederseniz phenom II x4 falan aramazsınız.
-
bu teste göre x4 635 mantıklı gibi duruyor.peki ilerisi için düşündüğümüzde 2mb cache l3 önbellek olmaması bi eksi yaratır mı yaratırsa ne kadar süre içinde?quote:
Orijinalden alıntı: ser_ka_n
illaki iki seçenek arasından seçim yapacağım diyorsanız bence " athlon x4 635 ve gtx 460 " seçeneği daha doğru olur .
ayrıca gtx 460 ın ; athlon x4 635 , Phenom II X6 1055T ve Phenom II X4 965 ile performansının nasıl değiştiğini görmek için şuradaki incelemeye bakabilirsiniz .
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7756
Alıntıları Göster
-
ilerisi için baktığımızda ; oyunların performansının ekran kartının gücüne , işlemcilerin gücündenquote:
bu teste göre x4 635 mantıklı gibi duruyor.peki ilerisi için düşündüğümüzde 2mb cache l3 önbellek olmaması bi eksi yaratır mı yaratırsa ne kadar süre içinde?
Alıntıları Göster
( tabii ki birbirine yakın performans veren işlemciler için konuşuyorum )
daha ziyade bağlı olacağını düşünüyorum . Şu halde benim kanımca ( başkalarına göre farklı olabilir , samimiyetle saygı duyarım )
" athlon x4 635 ve gtx 460 " ikilisi yine doğru seçim olacaktır .
demek istiyorum ki ; " athlon x4 635 ve gtx 460 " ikilisi isterse ileride olsun , "phenom 2 x4 955 be ve hd 5770" ikilisinin yetmediği veya zorlandığı çözünürlüklerde , gtx 460 ın getirisi ile kafi gelecektir .
-
Elektronikte ileriyi düşünmek o kadarda önemli değil bence. Zaten sürekli yeni bir şey çıkıyor.quote:
Orijinalden alıntı: ser_ka_n
ilerisi için baktığımızda ; oyunların performansının ekran kartının gücüne , işlemcilerin gücünden
( tabii ki birbirine yakın performans veren işlemciler için konuşuyorum )
daha ziyade bağlı olacağını düşünüyorum . Şu halde benim kanımca ( başkalarına göre farklı olabilir , samimiyetle saygı duyarım )
" athlon x4 635 ve gtx 460 " ikilisi yine doğru seçim olacaktır .
demek istiyorum ki ; " athlon x4 635 ve gtx 460 " ikilisi isterse ileride olsun , "phenom 2 x4 955 be ve hd 5770" ikilisinin yetmediği veya zorlandığı çözünürlüklerde , gtx 460 ın getirisi ile kafi gelecektir .
Alıntıları Göster
Günümüze baktığımızda 635-gtx460
-
athlon x4 gtx460 ikilisi daha mantıklı olur pclabsta bir test vardı.E8500 ile core i7 920yi karşılaştırıyorlardı kullandıkları kartlar GTX480 ve HD5970'ti arada performans farkı neredeyse yoktu 635 rahatlıkla yeter hocam cache belleğin fazla fark oluşturmadığını herkez biliyor en fazla %3-5 arası bir performans farkı oluşur.Benchmark testlerinden yüksek puan alma tutkunuz yoksa o işlemci ile bütün oyunları akıcı bir şekilde oynarsınız ileride ekran kartını üst model aldığınızda o.c den anlıyorsanız işlemcinizi rahatlıkla 3.4-3.5 ghz seviyelerine getirerek performansını arttırabilirsiniz 4-5 sene idare eder sizi ben athlon 3000+ orleansımı 5 yıl boyunca kullandım ve oyunlardada hiç bir problem yaşamamıştım.quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan
Elektronikte ileriyi düşünmek o kadarda önemli değil bence. Zaten sürekli yeni bir şey çıkıyor.
Günümüze baktığımızda 635-gtx460
Alıntıları Göster
-
Kesinlikle x4 635 + gtx 460 .quote:
Orijinalden alıntı: Razor Crest
athlon x4 gtx460 ikilisi daha mantıklı olur pclabsta bir test vardı.E8500 ile core i7 920yi karşılaştırıyorlardı kullandıkları kartlar GTX480 ve HD5970'ti arada performans farkı neredeyse yoktu 635 rahatlıkla yeter hocam cache belleğin fazla fark oluşturmadığını herkez biliyor en fazla %3-5 arası bir performans farkı oluşur.Benchmark testlerinden yüksek puan alma tutkunuz yoksa o işlemci ile bütün oyunları akıcı bir şekilde oynarsınız ileride ekran kartını üst model aldığınızda o.c den anlıyorsanız işlemcinizi rahatlıkla 3.4-3.5 ghz seviyelerine getirerek performansını arttırabilirsiniz 4-5 sene idare eder sizi ben athlon 3000+ orleansımı 5 yıl boyunca kullandım ve oyunlardada hiç bir problem yaşamamıştım.
Alıntıları Göster
Oyun sistemlerinde aslan payı her zaman ekran kartının olmalıdır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: pckolik13
Kesinlikle x4 635 + gtx 460 .
aynen katılıyorum. zaten oyunlar yavaş yavaş ghz den çok çekirdek sayısına önem vermeye başlıyo. saat hızı olarak bakarsan da 2.9ghz çok düşük değil. olmadı 3.2-3.3 ghz yapar kullanırsın. -
sanırım athlon x4 635 ve gtx 460 ikilisini seçeceğim. belki hdd vs.den biraz kısıp athlon x4 640ı da seçebilirim ama ekran kartı gtx 460 tercih edeceğim teşekkürler cevaplar için.quote:
Orijinalden alıntı: trulliquote:
Orijinalden alıntı: pckolik13
Kesinlikle x4 635 + gtx 460 .
aynen katılıyorum. zaten oyunlar yavaş yavaş ghz den çok çekirdek sayısına önem vermeye başlıyo. saat hızı olarak bakarsan da 2.9ghz çok düşük değil. olmadı 3.2-3.3 ghz yapar kullanırsın.
Alıntıları Göster
-
quote:
@hardy boyz, celalcaner2
ikisinin arasında 635+460 olsun oc yaparsın işlemciye mis gibi kullanırsın
hayırlı olsun şimdiden -
Teknolojinin geleceği olmaz. Fazla düşünme bence. 630+460 güzel olur.quote:
Orijinalden alıntı: hardy boyzquote:
@hardy boyz, celalcaner2
ikisinin arasında 635+460 olsun oc yaparsın işlemciye mis gibi kullanırsın
hayırlı olsun şimdiden
Alıntıları Göster
-
quote:
İşlemcin ile video render olaylarına girmeyeceksen sadece oyun,internet ve film içinse x4 635 ve gtx460.
+460 -
955 yerine 635 alarak kactigin 80 lirayi sogutucuya bayilacaksin.aldik 635'i peki nasil oc yapacam diye baslik actiginda ilk yapacaklari sana 70-80 liralik sogutucular gostermek olacak.955'in stok fani farkli kendi faniyla oc bilgisi olmadan voltaj vermeden sistemin altini ustune getirmeden 3.6 yapabilirsin 3 sene gider.quote:
Orijinalden alıntı: CiNDeRMooN_35quote:
+460
Alıntıları Göster
-
x4 635+gtx 460 oyun için daha mantıklı olabilir belki amaquote:
Orijinalden alıntı: Jake Lockley
955 yerine 635 alarak kactigin 80 lirayi sogutucuya bayilacaksin.aldik 635'i peki nasil oc yapacam diye baslik actiginda ilk yapacaklari sana 70-80 liralik sogutucular gostermek olacak.955'in stok fani farkli kendi faniyla oc bilgisi olmadan voltaj vermeden sistemin altini ustune getirmeden 3.6 yapabilirsin 3 sene gider.
Alıntıları Göster
ben kendime alıyor olsam x4 955+5770 alırdım..
Benzer içerikler
- matlab sistem gereksinimleri
- işlemci cache nedir
- 8700f vs 7500f
- pbo nedir
- intel speed shift technology nedir
- cpu sıcaklığı görme
- termal macun önerisi
- cpu nedir
- hx işlemci nedir
- m4 işlemci
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X