selam amd athlon64 3200+ 'da kilitmi var yoksa anakarttan sebepmi overclock olmuyor..anakartım gigabyte GA-K8NXP-SLI ekran kartıda leadtek 6800 256 mb pcix...aslında 2. ekran kartınıda almak istiyordum ancak ben soğudum bu işten...1 mhz bile o/c olmuyor, şayet o/c olmuycaksa gece uyku girmez benim gözüme...hep anakarttan şüpheleniyorum ben....
Bu bölümdeki athlon64 temel bilgiler yazısını okumanızı tavsiye ederim. A64'lerde çarpanlar aşağıya doğru açıktır. Sizin örnekteki 3200'de 10x'ten 4x'e kadar çarpan kullanabilirsiniz. Fsb'yi de 200'den yavaş yavaş yükselterek uygun hızı bulun. Tabi işin içinde ht çarpanı, ram çarpanı, voltajlar v.s. de var. Siz en iyisi overclock ile ilgili bu yazıyı okuyun önce
selam arkadaş iyi güzelde benim konuyla orada ilgili hiç bir şey yazmıyor.bende biliyorum FSB artırınca yada çarpanı değiştirince o/c yapıldığını AMA OLMUYOR ARKADAŞ mesela örnek 200 fsb yerine 201 fsb yapıyorum okeyledikten sonra bios ekranında İYİBİŞEY YAPMADIN DİYE BİR ŞEY YAZIYOR(İng. biraz bende kıt) tam ne demek olduğunu anlayamıyorum.en azından soruyu değiştireyim bari bu model ( GA-K8NXP-SLI ) anakartla ile ilgili bilgisi olan varmı diye sorayım bari.....
Anakartını görmedim ama muhtmelen default değerlerin üzerine çıktığın için uyarıda bulunuyor BIOS. Zaten overclockta sistemi zorlamayla zarara uğrayabileceğin kabulunu baştan yapman lazım. O yüzden uyarıyı gözönüne alma artır FSByi
P.S.: Bu arada konunun başlığı güzel olmuş
ram hızlarını 100mhz indir ilk önce
yoksa oc yapamazsın......
korkma kardeş korkarark olmaz bu işler ısı 55 i geçene kadar mühletinde var yap o/c ni yapmayacaksan sistemlerimizi takas edelim
selam arkadaş iyi güzelde benim konuyla orada ilgili hiç bir şey yazmıyor.bende biliyorum FSB artırınca yada çarpanı değiştirince o/c yapıldığını AMA OLMUYOR ARKADAŞ mesela örnek 200 fsb yerine 201 fsb yapıyorum okeyledikten sonra bios ekranında İYİBİŞEY YAPMADIN DİYE BİR ŞEY YAZIYOR(İng. biraz bende kıt) tam ne demek olduğunu anlayamıyorum.en azından soruyu değiştireyim bari bu model ( GA-K8NXP-SLI ) anakartla ile ilgili bilgisi olan varmı diye sorayım bari.....
Arkadaşım bu yazı çıktıktan sonra ne oluyor hiç bir bilgi vermiyorsun sonra yardım bekliyorsun
Win'e mi girmiyor stabil mi olmuyor yazda herkes ona göre sana bi öneride bulunsunlar
+1. en üstte overclock nedir nasıl yapılır? var önce onu bi okusaydın kardeş.
quote:
Orjinalden alıntı: ZİW®O
quote:
Orjinalden alıntı: acemicik
Arkadaşım bu yazı çıktıktan sonra ne oluyor hiç bir bilgi vermiyorsun sonra yardım bekliyorsun
Win'e mi girmiyor stabil mi olmuyor yazda herkes ona göre sana bi öneride bulunsunlar
selam arkadaşım öncelikle ÇOK ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM, (mazeretim yok)... ram'leri saydığımız açılış ekranında kalıyor,DEL tuşuna basıp tekrardan biosa girmemi istiyor , şu an işyerinden yazıyorum bu yazıyı Tam ne diyordu onu hatırlayamıyorum, akşam evde tam not edip öyle yazarım..KAÇ YILDIR BİLGİSAYAR KULLANIYORUM DAHA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞMADIM, yaygın türden bir anakart olmadığı için doğrudan anakarta yönelmedim, Konuyu farklı açmak zorunda kaldım..yardımlarınızı bekliyorum
Önce overclock ile ilgili dökümanları oku. Kafana takılan şeyleri sonra sorarsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme