Merhaba Ben MSI 4060 ti ekran kartı aldım ve ekran kartımı sistem bazen görüyor bazen görmüyor. Çalışmadığı zaman aygın yöneticisinden gizli aygıtları göster dediğimde harici ekran kartımın özelliklerinde bu uyarı yer alıyor ''Şu an, bu donanım aygıtı bilgisayara takılı değil. (Kod 45)'' . Yaptığım çözümler;
4. Monitör değiştirip denedim belki monitörde mi bişi var diye. 5.Display port yerine HDMI denedim yine aynı. 6.Aygıt yöneticisinden ekran kartı çalıştığında güncelleştir dediğimde son sürüm güncel uyarısı veriyor. Bunlar işe yaramıyor. Şöyleki mesela display port girişi ekran kartına takılıyken pc açılıyor ve hiçbir görüntü yok. Displayport girişini ekran kartından çıkarıp anakart girişine takınca görüntü geliyor ama aygıt yöneticisinde sadece dahili ekran kartı görünüyor. kısacası kasanın içinde hiç ekran kartı yokmuş gibi algılıyor sistem. Sonra mesela yeniden başlat yapıyorum harici ekran kartı 4060ti geliyor. Sonra kablo girişini ekran kartına takıyorum sorunsuz hiçbi sıkıntı yok pc'de. Daha sonra gece mesela kapatıyorum pc'yi. Sabah yeniden açıyorum. Yine ekran kartı takılı değil görünüyor. Konu hakkında uzman görüşmerinizi rica ederim. Donanımsal bi problem olabilir mi hepsiburada kendi satıcısından aldım sıfır ürün. SİSTEM: |
Rtx 4060 ti yeni ekran kartı sorunu, uzmanlar yardım lütfen
-
-
son yazdığın cold boot gpu sorununa işaret ediyor gibi duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasbugAtaturk -- 15 Eylül 2024; 14:59:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu nereden anlayabilirim? Furmark gibi bir uygulama yardımcı olur mu?
-
varsa bios update yap
biostan onboard ekranı kapatmayı dene
Chipset> Internal Graphics Ocnnfiguration> Internal Graphics Mode> Disable yap
ya da win 10 kurup test et
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 15 Eylül 2024; 15:16:30 > -
Şimdilik bu sorunu çözdü gibi, 3 kere yeniden başlattım harici ekran kartı hep takılı görünüyor. Ama şöyle bişi oluştu, normal mi bu?
anakart sürücülerini güncellemeiştim chipset filan. Belki olmadı diye yeniden indirdim biraz önce düzelmedi. "Chipset> Internal Graphics Ocnnfiguration> Internal Graphics Mode> Disable" bunu yaptım diye olmuş olabilir mi?
-
evet o ünlem işareti onboard ekran kartının.
-
Şöyleki sorunum çözülmemiş. Yine aynı şey yaşandı. Bu sefer biostan harici ekran kartını sadece aktif ettiğim için akşam pc'yi kapattıktan sonra sabah açıyorum ve hiçbir görüntü gelmiyor monitöre. Daha sonra display port kablosunu ekran kartından çıkarıyorum anakart girişine takıyorum haliyle kapalı olduğu için onboard ekran kartı yine bişi yok. PC'yi kapama tuşundan uzun basılı tutarak kapatıyorum pc tekrar açıyorum görüntü yok, display port girişini anakarttan çıkarıp ekran kartına takıyorum görüntü geliyor. Kısacası sistemde ekran kartı bi var bi yok oluyor. Diğer arkadaşın dediği cool boot gpu gibi bişiy mi bu acaba? var mı başka bir çözümü olan?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grappler_Baki -- 17 Eylül 2024; 18:1:11 > -
Son bi kaç gündür pc başlat tuşuna basıyorum. Ekran simsiyah şekilde aynen durup windows giriş şifre yazma kısmında görüntü geliyor. Pc açılırken bios yazıları artık ekrana hiç gelmiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- windows fotoğraf görüntüleyicisi bu dosya biçimini desteklemediğinden veya en yeni
- sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
- veriyi korumak için içeriği şifrele aktif değil
- word tek sayfaya sığdırma
- geçersiz api istek parametresi nedir
- silinen dosyaları geri getirme
- oem açılımı
- laptop ses gelmiyor
- video boyutu küçültme
- komut istemi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X