Şimdi Ara

Amd axhlon x2 5200+ çarpanlar değişiyor, yoksa işlemcim ARIZALI mı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya bana garip gelen bişey var arkadaşlar sormak istedim.

cpu-z ile işlemcime bakıyordum (amd athlon x2 5200+) önceden baktığımda işlemci hızı 2699mhz, bus speed 200mhz ve çarpan olarak ta 13.5 görünüyordu ama format atıp vista starter yükledim ve anakartın en son driverlarını yükledim. sonra cpu-z ile tekrar baktığımda bus speed sabit ama çarpan ve core speed sürekli değişiyordu !!!

takip ettiğimde en az çarpan sayısı 5 ila 12 arasında değişiyor bazende çarpanı bilmiyorum ama 5700mhz'e yakın bir değer verdi...

mesela şu an 200x5=1000mhz ve core voltage 1.12 voltaj değerleride değişiyor benim hatırladığım kadarıyla 1.30 lu bir değerde olması lazım....

şimdi söyleyin bana işlemcim arızalı mı ???

görüşlerinizi bekliyorum. teşekkürler...

• aktif goruntulenen ve islem ihtiyacina gore degisen bir "Coolnquite" ozelligi gormussun.. cok fazla islem gucune ihtiyacin olunca islemcin daha onceden belirlenmis fabrika hizlarina kadar yukselebilir. sonra sen bilgisayari bosta birakinca islem gucune hitiyacin olmadigi icin carpan dusuyor...
  • işlemcin kafayı yemiş ama korkmana gerek yok yukarıda arkadaşlar açıklamış zaten de diyelim
  • Teşekkür ederim sorunu çözdüm....

her ne kadar anakart bios unda cool'n'quite özellik araması yapsamda bulamadım ama forumu biraz daha araştırınca vista'nın içinde güç seçeneklerinden tam performans ayaralarına geçince cpu sabit bir değerde (fabrika standartlarında) çalışıyor.

ama asıl dikkatimi çeken şey şuydu 5700mhz gördüm bu nasıl oldu ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.