Bildirim
AMD Brazos E-350 - Ucuz İşlemci ve anakart alacak varsa baksın (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: DigitalWorld
quote:
Orijinalden alıntı: shadow3804
Pasif soğutma ve çift çekirdek işlemci. Çok zekice. Temmuz ağustos gibi pcyi açabileceğinizi sanmıyorum.
Bir incelemeden
Sadly there was not any due to the fact the BIOS doesn’t support it. Temperature wise, at idle they sit at around 43C with our open air system with some slight air movement from a nearby PSU. With purely CPU load the APU hit 81C and with a mix of both CPU and GPU we hit 92C.
Diğer bir inceleme
And while that passive cooling sounds good, it has an unwelcome side-effect: heat. We stress-tested the board’s processing and graphical cores and found both rocketed to 100 degrees within minutes, and the heatsink didn’t dissipate heat too well, either, hitting a peak temperature of 96 degrees soon after. That’s worrying enough on our test bench; when placed in a claustrophobic chassis without any cooling, the situation won’t improve.
Çok araştırdım ben bu anakartları. Üstte bahsi geçen msi anakartla da çok sorun yaşayan var. Mavi ekran hatası özellikle çok rastladım. Foxconn'unki de acayip ısınıyor pasif soğutma sebebiyle.
Başka markalara yönelin derim.
Valla MSI da olacağını sanmıyorum. Ya da en azından üstüne 12cm bir fan takılabilir.
Çünki E450 li notebooklarda bir ısınma olmuyor. Çok serin çalışıyorlar o küçücük notebook fanı ile.
12 cm fan takamazsınız itx kasalara. Msi da sıcaklık sorunu var demedim ayrıca. Başka sorunları olduğunu birçok inceleme sitesinden gördüm.
-
elimde bunun için ram,hdd, ve kasa mevcut ama şu anda bütçe ayıramıyorum -
Msi e350ia 'yı 3 aydır kullanıyorum,cogu zaman 7/24 açık ancak 1 kere bile mavi ekran görmedim win7 64 bit ile.Ama ram seçtiğini söyleyebilirim.Kingston ile sorun yok.Sıcaklik ise 55-60 aralığında masaustu kullanimi ve mini itx kasa icinde ek soğutma olmadan. -
mavi ekran hatası bende alıyordum msı kart ile .. masa üzerinde çok sık olmasada 2 güne bir mavi ekran veriyordu. ati'nin sitesinden direk gpu sürücüsünü indirdim şimdiki sorun çözüldü..
msi'nın programı ile güncellemeleri almaya çalıştığımda olan sürücüyü görmeyip süreki indirmemi istiyordu..
liveupdate5 programın adı. sadece bios güncelleme için kullanıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: yed08
Msi e350ia 'yı 3 aydır kullanıyorum,cogu zaman 7/24 açık ancak 1 kere bile mavi ekran görmedim win7 64 bit ile.Ama ram seçtiğini söyleyebilirim.Kingston ile sorun yok.Sıcaklik ise 55-60 aralığında masaustu kullanimi ve mini itx kasa icinde ek soğutma olmadan.
bendeki ramler corsair xms3 1333 8gb.. belki ondan olabilir. bende w7 64 kullanıyorum. ramleri tam görsün diye..
ayrıca biostan bakında benimkinin sıcaklığı da 60 civarı.. -
quote:
Orijinalden alıntı: gokayozyer
quote:
Msi e350ia 'yı 3 aydır kullanıyorum,cogu zaman 7/24 açık ancak 1 kere bile mavi ekran görmedim win7 64 bit ile.Ama ram seçtiğini söyleyebilirim.Kingston ile sorun yok.Sıcaklik ise 55-60 aralığında masaustu kullanimi ve mini itx kasa icinde ek soğutma olmadan.
bendeki ramler corsair xms3 1333 8gb.. belki ondan olabilir. bende w7 64 kullanıyorum. ramleri tam görsün diye..
ayrıca biostan bakında benimkinin sıcaklığı da 60 civarı..
Şu an 60 derece kötü bence. Bir de filmlerde vs daha da artacak. Yaz da geliyor.
-
quote:
quote:
quote:
Şu an 60 derece kötü bence. Bir de filmlerde vs daha da artacak. Yaz da geliyor.
biostan fanın devir hızı 80 dereceye ayarlı defaullta.. o dikkatimi çekti.
yani fan düşük devirde çalışıyor şu anda.. sıcaklık yükselinde devir artar ve yeterli olur sanırım.
son bişey daha.. ne yapıysam codec ile işlemciye giden yükü hafifletemedim. bir tavsiyesi olan varmı? hd film seyrederken hangi kodeki kullanalım. ati ekran kartları için ayrı codecmi var..
atom 510 kullanmıştım bundan önce onda bu işi daha kolay yapabiliyordum.
-
İnceleme :
http://www.techno-labs.com/1/23550/1/%C4%B0NCELEME:_Foxconn_AHD1S-K.html
Müsadenizle 2 şey soracam ;
1- Elimde Corsair DDR2 var yanılmıyorsam 533 mhz di.Bununla çalışır mı ?
2- Anakartta Spdif out olduğunu görüyorum.Bu çıkışı kullanmak için ne yapmak lazımdır ? -
quote:
Orijinalden alıntı: bde
İnceleme :
http://www.techno-labs.com/1/23550/1/%C4%B0NCELEME:_Foxconn_AHD1S-K.html
Müsadenizle 2 şey soracam ;
1- Elimde Corsair DDR2 var yanılmıyorsam 533 mhz di.Bununla çalışır mı ?
2- Anakartta Spdif out olduğunu görüyorum.Bu çıkışı kullanmak için ne yapmak lazımdır ?
Ddr2 ram çalışmaz.
Spdif bracketler oluyor. Onlardan almanız lazım.
Bu konudaki gibi.
http://forum.donanimhaber.com/m_56818495/tm.htm
-
msı'yınkinde coax ve optik çıkışta var.. 7.1 analog çıkışta var .. arkadaşlar bence biraz daha fazla verilip msı düşünülebilir. bu saydığım özelliklere ihtiyacı olanlar için tabi.. -
Ekim ayında 360 küsür lira verip Gigabyte marka olanını hepsiburada.com dan almıştım. Saçma sapan düşen fiyatı dışında üründen oldukça memnunum. -
quote:
quote:
quote:
quote:
yani fan düşük devirde çalışıyor şu anda.. sıcaklık yükselinde devir artar ve yeterli olur sanırım.
son bişey daha.. ne yapıysam codec ile işlemciye giden yükü hafifletemedim. bir tavsiyesi olan varmı? hd film seyrederken hangi kodeki kullanalım. ati ekran kartları için ayrı codecmi var..
Film için MPC-HC son sürümü kullanınız
-
quote:
Orijinalden alıntı: foton2
quote:
quote:
quote:
quote:
Film için MPC-HC son sürümü kullanınız
teşekkürler ayrıca bir ayara gerek varmı?.. defaullta iş görüyormu?
-
Output ayarlarından EVR veya WMR9 seçmeniz yeterli
şunada bakabilirsinizhttp://blogo.biz/?p=63 -
quote:
Output ayarlarından EVR veya WMR9 seçmeniz yeterli
şunada bakabilirsinizhttp://blogo.biz/?p=63
daha başarılı.. aslında classic'i denemiştim ama başka codec'mi vardı acaba.. bu biraz daha iyi..
yinede 1080p'lerde işlemci %40-50'lerin altına düşmüyor.. W7'den olabilir.
,teşekkürler. -
LAV filters paketi kullanınca biraz daha düştüğünü söyleyebilirim bkz.http://forum.doom9.org/showthread.php?t=156191
Konu dışına çıktığımız için azar yemesek bari :) -
quote:
msı'yınkinde coax ve optik çıkışta var.. 7.1 analog çıkışta var .. arkadaşlar bence biraz daha fazla verilip msı düşünülebilir. bu saydığım özelliklere ihtiyacı olanlar için tabi..
onboard ekran kartı var mı msi'da ? yoksa ben mi göremiyorum özellikleri içinde. -
quote:
LAV filters paketi kullanınca biraz daha düştüğünü söyleyebilirim bkz.http://forum.doom9.org/showthread.php?t=156191
Konu dışına çıktığımız için azar yemesek bari :)
hımm.. onuda deneyelim bakalım.
yok yaa niye azar yiyelim.. bu anakartı alacak arkadaşların bilmesi gerekir sonuçta -
quote:
Orijinalden alıntı: youngboy
quote:
msı'yınkinde coax ve optik çıkışta var.. 7.1 analog çıkışta var .. arkadaşlar bence biraz daha fazla verilip msı düşünülebilir. bu saydığım özelliklere ihtiyacı olanlar için tabi..
onboard ekran kartı var mı msi'da ? yoksa ben mi göremiyorum özellikleri içinde.
anakart üzerindeki apu isminde bir işlemci var bu hem cpu hemde gpu barındırıyor.
yani iş görecek kadar iyi bir onboard kart var diyelim. ATI HD6310..
bir şeydaha: pcı'ya takacağınız ekran kartı apu üzerindeki gpu ile crossfire çalışabiliyor...dip not.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X