Şimdi Ara

AMD çarpan kilidi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu çarpan kilidi hakkinda bilgi verir misiniz ?

2. el ilanlarinda hep gozume carpiyor. sanirim oc icin.
    sunu merak ediyorum
    çarpan kilidinin olmamasi iyi birşey mi?
    çarpan kilidini üreticiler mi kaldiriyor yoksa kullanicilar satin aldiktan sonra mi?
    bir de bu çarpan kilidi donanimsal olarak mi kaldiriliyor yoksa yazilimsal mi ?

çarpan kilidi kırık bir 2. el işlemci almak iyi midir?

özür dilerim cok fazla soru sordum cevaplariniz icin şimdiden tşkler.

• ARKADASIMCPU NUN CALIŞMA SAATİNİ BELİRLEYEN İKİ ETKEN VARDIR FSB DEGERİ VE CARPANI MİSAL CARPANI 10 OLLAN VE FSB DEGERİ 100 OLAN BİR İŞLEMCİ 100*10=1000 MHZ DE CALISIR

CAPAN KİLİDİ DONANIMIN YAPISINDA OLAN VE ÜRETİCİ FİRMATARAFINDAN BELİRLENEN BİR SEYDİR FİRMA İSTERSE CARPAN KİLİDİ KOYAR İSTERSE KOYMAZ BAZI AMD İŞLEMCİLERDE FİZİKSELMUDAHELEİLE CARPAN KİLİDİNİN KIRILMASIMUMKUN AMA RİSKLİ VE ZOR Bİ İŞ EGER ALCAGIN İŞLEMCİ İLE OCYAPCAKSAN CARPAN KİLİDİNİN KIRIK OLMASI İYİ BİŞİ ANAKARTININ FSB DEGERİ FULDEYKEN VE SEN BİRAZ DAHA VOLTAJ VERİP İŞLEMCİ HIZINI ARTTIRMAK İSTERSEN CARPAN DEGERİNİ YUKSELTMEN GEREKİR UMARIMACIKLAMAM YETERLİ OLMUSUDUR
  • çok tşkler TargArts

gayet açıklayıcı :)
  • Çarpan kiliti meselesi eski athlon xp'lerde vardı

Çarpanı 10 olan bi işlemci 180*10=1800mhz'de çalışır,ve 10'ar 10'ar yükselir mhz'i

Şunadaki cpu'ların (amd için)çarpanı aşağıya doğru kırık yani sen bi AMD 64 3000+ alırsın çarpanı 9'dur sen bunu

8'e düşürür fsb'ye yüklenirsin.

9 olan çarpanı 10 çıkarman imkansızdır.

Daha öncede dediğim gibi ATHLON'larda çarpan kırılıyordu cpu'ya yapılan direk müdahale ile

Hee birde ilk üretim 2500+'ler fabrika çıkışlı olarak çarpanı kırık geliyordu

(KARIŞIK OLDU AMA İDARE ET)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Çarpan kiliti meselesi eski athlon xp'lerde vardı

Çarpanı 10 olan bi işlemci 180*10=1800mhz'de çalışır,ve 10'ar 10'ar yükselir mhz'i

Şunadaki cpu'ların (amd için)çarpanı aşağıya doğru kırık yani sen bi AMD 64 3000+ alırsın çarpanı 9'dur sen bunu

8'e düşürür fsb'ye yüklenirsin.

9 olan çarpanı 10 çıkarman imkansızdır.

Daha öncede dediğim gibi ATHLON'larda çarpan kırılıyordu cpu'ya yapılan direk müdahale ile

Hee birde ilk üretim 2500+'ler fabrika çıkışlı olarak çarpanı kırık geliyordu

(KARIŞIK OLDU AMA İDARE ET)

Evet bendeki 2500+ kırık mesela. Aldığımda çok mutlu olmuştum çarpanı kırık görünce millet kalemle köprü birleştirmeye çalışırdı ben hiç uğraşmazdım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.