Şimdi Ara

AMD ci arkadaşlara bir SORU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzunca süren intel kullanıcılığına önümüzdeki günlerde son vererek AMD saflarına geçiyorum.
    Tecrübeli arkadaşlara şu sorum olacaktı.
    AMD Athlon 64 3500+ 1GHz FSB Socket 939 Processor VENICE
    AMD Athlon 64 3700+ 1GHz FSB Socket 939 Processor SAN DIEGO
    arasındaki temel farklar ? Hangisi daha akıllı bir alım olurdu ?
    Bu arada Anakartı da ABIT AN8-ULTRA Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra olarak tercih ettim. Sizce nasıl ?
    Teşekkürler,

• Anakart güzel,Venice olan işlemci daha iyidir,daha iyi oc olur zaten.ABit AN8'e de diyecek yok.Bence çok güzel bir sistem olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Anakart güzel,Venice olan işlemci daha iyidir,daha iyi oc olur zaten.ABit AN8'e de diyecek yok.Bence çok güzel bir sistem olur...
    Cevabın için teşekkürler .
    Venice işlemci 512 l2 cache iken San Diego 1mb olmuş. ikiside 90nm teknolojisinde.
    Tabi birde fiyat farkı var ama o kadar da fazla değil. Venice 3500+ 201$ iken San dieogo 3700+ 233$
    Pazar günü Amerika'ya gidiyorum ve amacım sistemin 3 ana bileşenini newegg.com dan toplamak.
    Anakart + AMD Cpu + Ekran Kartı ( 6800gs yada gt olacak gibi )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vals

Cevabın için teşekkürler .
    Venice işlemci 512 l2 cache iken San Diego 1mb olmuş. ikiside 90nm teknolojisinde.
    Tabi birde fiyat farkı var ama o kadar da fazla değil. Venice 3500+ 201$ iken San dieogo 3700+ 233$
    Pazar günü Amerika'ya gidiyorum ve amacım sistemin 3 ana bileşenini newegg.com dan toplamak.
    Anakart + AMD Cpu + Ekran Kartı ( 6800gs yada gt olacak gibi )

Alıntıları Göster
    bence 3700 al parada varsa oc konusunda arkada sa katılmıyorum

anakartta ise abit fatality muthis
    ama senin seciminde oldukca yeterli

hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    İşlemcilerde fiyatlar daha da düşebilir malum Amerikada Christmas zamanı :)
    Ankart konusunda ise çok incelemde bulundum.Malesef Abit Türkiyede eskisi gibi tanınmıyor yada satılmıyor.
    Halbuki stabilite ve overclock konusunda oldukça başarılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

hayırlı olsun

Alıntıları Göster
    SAN DİEGO
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Anakart güzel,Venice olan işlemci daha iyidir,daha iyi oc olur zaten.ABit AN8'e de diyecek yok.Bence çok güzel bir sistem olur...
    quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Kesinlikle katılmıyorum. Bence ya 3000+ alınmalı ya da 3700+ alınmalı. Öncelikle 3500+ Venice yani 512 Kb Lv 2 cache'e sahip. Diğeri San Diego ve 1 Mb Lv 2 cache'e sahip. Türkiye'de bulmak zor olsada tercihini bu işlemciden yana kullanman daha doğru olur.

Overclock konusuna gelince Brandybuck 3700+ ile overclock denemesi vardı. Bununla ilgili o/c bölümünü araştırmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 8 Aralık 2005, 21:35:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Neosis

quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Kesinlikle katılmıyorum. Bence ya 3000+ alınmalı ya da 3700+ alınmalı. Öncelikle 3500+ Venice yani 512 Kb Lv 2 cache'e sahip. Diğeri San Diego ve 1 Mb Lv 2 cache'e sahip. Türkiye'de bulmak zor olsada tercihini bu işlemciden yana kullanman daha doğru olur.

Overclock konusuna gelince Brandybuck 3700+ ile overclock denemesi vardı. Bununla ilgili o/c bölümünü araştırmanı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    san diegoların önbellek farkı var.1mb önbelleğe sahip.onu tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanuReeves

san diegoların önbellek farkı var.1mb önbelleğe sahip.onu tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    arada 30$ fiyat farkı varken venice almak saçmalık olur.sonuçta opteronların çekirdeğine sahip bir işlemci bu.gözün kapalı san diego alabilirsin.abit konusuna gelince;o\c+stabilite konusunda bence en başarılı board.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maymunkral

arada 30$ fiyat farkı varken venice almak saçmalık olur.sonuçta opteronların çekirdeğine sahip bir işlemci bu.gözün kapalı san diego alabilirsin.abit konusuna gelince;o\c+stabilite konusunda bence en başarılı board.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: KRALL

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

+1

Alıntıları Göster
    artık "+1" mesajlarını bıraksanızda yorum yapacaksanız kendi cümlelerinizle yapsanız

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

artık "+1" mesajlarını bıraksanızda yorum yapacaksanız kendi cümlelerinizle yapsanız

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

anlatmaik istediklerimi nasıl anlatacağıma kendim karar veririm kimseyi ilgilendirmez..saygılarr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRALL

quote:

anlatmaik istediklerimi nasıl anlatacağıma kendim karar veririm kimseyi ilgilendirmez..saygılarr...

Alıntıları Göster
    Yorumda bulunan arkadaşlara çok teşekkürler.
    San Diego bana da özellik ve fiyatı ile cazip geldi.
    Abit ve AMD umarım iyi bir ikili oluştururlar.
    Yıllarca intel kullanımından sonra merhaba AMD !
    Gönül X2 çift çekirdekli işlemci ister ama parasal açıdan arada fark oldukça fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vals

Yorumda bulunan arkadaşlara çok teşekkürler.
    San Diego bana da özellik ve fiyatı ile cazip geldi.
    Abit ve AMD umarım iyi bir ikili oluştururlar.
    Yıllarca intel kullanımından sonra merhaba AMD !
    Gönül X2 çift çekirdekli işlemci ister ama parasal açıdan arada fark oldukça fazla.

Alıntıları Göster
    1MB olduğunu bilmiyordum kusura bakmayın.Onu da öğrenmiş olduk teşekkür ederim.Galiba eski çekrikele karıştırdım.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTK -- 2 Mayıs 2009; 11:46:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MTK

...
    Anakartımın satışı için daha önce ilan vermiştim gözden kaçtı herhalde :)

http://forum.donanimhaber.com/m_4874207/mpage_1/key_//tm.htm#4874207

Cpu satılmıştır. Ama bir tane daha var o da imza#2 deki sistemde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Alıntıları Göster
    şuna post sevdası desek daha dogru olur.bu yarbay olayınıda cıkardılar bibaşı olanlardada son gğnlerde bir gayrat görüyorum yarbay olmak için.yarbay olma sınırını 10000 yapsalardı daha erişilmez dah anlamlı daha değerli olurdu.bu gidişle +1 leri ve salak salak cwp ları daha cok görücez
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: tylor

şuna post sevdası desek daha dogru olur.bu yarbay olayınıda cıkardılar bibaşı olanlardada son gğnlerde bir gayrat görüyorum yarbay olmak için.yarbay olma sınırını 10000 yapsalardı daha erişilmez dah anlamlı daha değerli olurdu.bu gidişle +1 leri ve salak salak cwp ları daha cok görücez
    quote:

Alıntıları Göster
    BENDE DE AMD 64 3200 VENICE WAR.BENDE İYİ OLARAK BİLİYORDUM GERÇEKTEN İYİ ÇIKTI.HİÇ BİR SORUNU YOK TABİ BU SANA KALMIŞ.HAYIRLISI OLSUN.

• quote:

Orijinalden alıntı: ömerözkan

BENDE DE AMD 64 3200 VENICE WAR.BENDE İYİ OLARAK BİLİYORDUM GERÇEKTEN İYİ ÇIKTI.HİÇ BİR SORUNU YOK TABİ BU SANA KALMIŞ.HAYIRLISI OLSUN.

Alıntıları Göster
    san diego anakart guzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

san diego anakart guzel.

Alıntıları Göster
    +1+1+1+1+1+1+1+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.