Şimdi Ara

AMD'den dünya rekoru; Bulldozer FX işlemcisi 8.4GHz'e çıkartıldı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
57.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Birincisi o zaman 640 Gb veya bulamazsan 750 al. Madem performans arıyorsun, bunlarda 64Mb cache var...

2. si ise güç kaynağı konusunda...

Xilence Alman firmasıdır ve verimliliği üzerinde yazdığı gibi "80Plus Bronze..."

3. sü: Senin Highpower da tek kanal 63A var. Tabi ki iyi bir değer. Ama bunda 4 tane rail kanalı üzerinden

+12V1= 32A
    +12V2= 32A
    +12V3= 32A
    +12V4= 32A

veriyor. Tamam toplamda 128A verecek değil tabi ama 63A dan daha yüksek vereceği kanaatindeyim.

2 tane 6 pin 2 tane 6+2 pin var. Active PFC, ATX 12V 2.3 ve EPS 12V 2.92 standartlarında.
    Kutunun önünde 80Plus Bronze ve Quad SLI Ready yazıyor. %65 verimliliği nerden çıkarttıysan..
    En güzel özelliklerinden birisi içinden bir kablo çıkıyor ve bu kabloya 3 tane fan bağlanabiliyor.
    Bir de bir kablo daha çıkıyor. Bu kablo da anakartın fan soketine bağlanıyor ve PSU , PC kapandıktan sonra tam
    5 dakika daha çalışarak sistemi ve üzerindeki komponentleri soğutuyor ve böylece ömrünü uzatıyor.
    2 yıl garantisi var. Kutudan +3 garanti kağıdı çıkıyor. Onu Xilence'ın sitesine girerek fatura tarihinden itibaren 15 gün içinde
    kayıt yaptırdığın takdirde Xilence ekstra 3 yıl garanti daha veriyor.

Tavsiye ederim.

abi o psu neymiş yaa öyle baktım vatan'dan feci duruyor (hele o kırmızı led'li fan falan)
    onun dışında evet ben uydurmuşum cidden o 80+ bronze (%86 verimli) bir psu'ymuş
    onu bırak fiyatı da ucuzmuş (201 tl)
    tavsiye için sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyaNoqeN -- 14 Eylül 2011; 16:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

çok amatörce bir soru olacak ama imzamdaki anakartta ben bu serinin 6 çekirdekli modelini kullanabilir miyim?

kullanamazsın soket tipi uymaz en başta
    8xx serisine bios ayarı ile kullandırıyolar ama onlarında soket tipleri uyumlu ve werimli deil performansı kesiyor
    boşa umutlanma yani

kaç pin bunlar?

am3 938 pin değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir_sahin_38 -- 14 Eylül 2011; 17:11:48 >
  • forumdakilerin bilgisi bile yeter bence bu hizlari yapmaya hatta daha iyileri bile çikabilir...yeterki gerekli malzemeler kendilerine temin edilsin sıvı azot vs.
  • Hemen kötü yorumlar başlamış; yok son kullanıcıya bakalımda falanda filan.
    Son kullanıcı yani bizlerde bu işlemcileri en az 1 GHZ hızlandırırız( hatta 2 ghz hızlandıranda var). Örneği forumda çok en son biri 4,93 Ghz kadar çıkarmıştı.
    Kendimden örnek vericek olursam bende 4.3 ghz hıza çıkardım Noctua ile.
    Birde fiyat avantajı var ortada orası ayrı bir mesele...
  • intelin hamlesini beklemek lazım gerçekden de amd sever olarak bakalım lider olabilecekmi..
  • Peki herşey güzelde, 8 çekirdekliyi aldım taktım diyelim. Benim oynadığım oyun 8 çekirdeği birden kullanacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Peki herşey güzelde, 8 çekirdekliyi aldım taktım diyelim. Benim oynadığım oyun 8 çekirdeği birden kullanacak mı?

keşke sırf oyun için alınsa işlemciler. olay sadece oyunda değil. işlemci gücünün gerektiği bir ton etkinlik var. onun için en hızlı değilde ihtiyacın olan işlemciyi alırsan daha rahat edersin fazladan da para vermezsin.
  • güzeeel ben bi overlock yapsam laptop havaya uçar
  • off gelişen teknolojiyi gördükçe içim bir garip oluyor
  • harbi dozer gibi rakiplerini ezip geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

çift çekirdekle 8 ghz yapsa ne yazar cocuk kandırıyorlar:.....

doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş

phenomlar da 7 ghzlerle gelmişti

günlük 5 ghz yakalayan olsa tüm çekirdekler sorunsuz öpsün başına koysun bence

amdnin bu göz boyamalarına bir an önce son reklamcılığa harcadığı zaman ve parayı mühendislik bölümüne yatırmasını temenni ediyorum

bu arada phenom daha iyi oc oluyor demekki 4 çekirdek açık halde 2 değil dikkat
    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/video-7ghz%27e-giden-yolda-phenom-ii-ile-hiz-asirtma-seruveni.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

çift çekirdekle 8 ghz yapsa ne yazar cocuk kandırıyorlar:.....

doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş

phenomlar da 7 ghzlerle gelmişti

günlük 5 ghz yakalayan olsa tüm çekirdekler sorunsuz öpsün başına koysun bence

amdnin bu göz boyamalarına bir an önce son reklamcılığa harcadığı zaman ve parayı mühendislik bölümüne yatırmasını temenni ediyorum

bu arada phenom daha iyi oc oluyor demekki 4 çekirdek açık halde 2 değil dikkat
    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/video-7ghz%27e-giden-yolda-phenom-ii-ile-hiz-asirtma-seruveni.htm

2 çekirdek 8.4Ghz Stabil tutda gorelim İntelin Celoronİşlemcileri Tek çekirdekli İşlemcileri bile bu hızlara çıkamıyor Amd intelden daha iyi o.c OLUYOR BUNU GORUYORUZ NE GOZ BOYAMA O.C Perfromnası gosteriliyor 8Çekirdek açık 8.4ghz yapsan Atomlarına ayırılır işlemci Amd İ5 2500K Gelsin HT Kapalı 2 çekirdek açık 8.4ghz olsunda gorelim K.bakma amakendinizi kandırıyorsunuz.Şimdi diyecekler amd fanı imzama bak oyle bir karar ver 4ghzden 5ghz yapmak gibi değil 7den 8 yapmak 4çekirdek açık 8.1ghzyi bulur bu işlemci merak etme 8çekrdek açık 7.6-7.8 bulur meraketme.

• amd intelden tabi iyi oc oluyor azotla helyumla bir ara karandiru nickli üyenin oc videosu vardı orada nedenini anlatıyordu neden olduğunu oradan daha ayrıntılı öğrenebilirsiniz

8 core 8.4 olsa günlük 5 ghz görse ben de alırım o işlemciyi ama amd artık olayı şaşırtmacaya döküyor ne yazık ki. Emin olun bu işlemcileri alanlar 1.6v ile 5 ghz görecekler ve çoğu günlük 4.5-4.7 aralığına buna da şükür diyecekler.

bu serideki bulldozerler gerçekten iyi olsalardı bu kadar gecikmezdi. bir sonraki seride amdnin daha iyi işler başaracağına inanmak istiyorum ama gelip de 2 çekirdekte 8.4 helyumlu falan kandırmasınlar bir dünya insan sistem toplayacak toplayamadılar bu amdnin yüzünden ha bugün geliyor ha şu gün gelecek diye.

1.5v ile 5.6 hava soğutma kullananlar var i7 2600k`yı ancak bir limitten dolayı amddeki gibi intel cpular 7 ghz barajını çok fazla geçemiyorlar büyük ihitmal firma stratejisi 4 çekirdek bu işlemcinin yapacağı en fazla 7.5`tir üstüne gelmez

amdyi ben de savunuyordum önceleri ama ne yazıkki 2 yıl geriden takip ediyor inteli. tek elle tutulur yanı fiyatlandırma poltikası allahtan ki öyle yoksa intelciler de intel alamayacaklar.

tek istediğim şey fx 4 çekirdekler güzelce olsa i5 2500k 4.5 ghz performansına kafa tutsa 400 tlden satılsa da azıcık inteller düşse zaten onlar düşünce direkt ivy mod olacak. uzayacak gidecek. şu testler adam akıllı çıksın daha sağlıklı tartışırız o zaman

• Amd Intel'den daha hızlı işlemci üreteceğim veya ürettim iddiasında değil ki? o iddia etmiyorken neden sürekli Intel fanları çıkıp ta karşılaştırıyor anlayamıyorum, ayrıca Amd verilen paraya en iyi performansı veren şirkettir. Yok 8.5 ghz'yi son kullanıcı ne yapsın diyenlerde daha önceki seriye bakarlarsa en az 1 ghz'lik oc farkı olduğunu görürler. Bu da günlük kullanımda 5 ghz'yi bulacağımızı gösterir.

Hem çok iyi overclock olacak, hem yeni mimari, hem rakip firmanın aynı performansı veren işlemciye göre daha ucuz bir işlemci olacak, hemde kullanılacak olan anakartın chipsetinde doğal usb3 olacak. Daha ne olacak, o işlemciyi aldığınız birde üstüne para verse yine de Intel fanları Amd kandırıyor derler. Artık bayatladı bu söylemler. Bu tür söylemlerde bulunanlar ilk önce kendi işlemcisini upgrade etsin. ( 8 çekirdekli olsun )
  • Bir de bazı arkadaşlar 4Ghz 5Ghz diye takmışlar.

Arkadaşlar. Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Intel'in i7 9xx serileri, eski ve güncelliğini yitirmiş ve daha düşük performans veren işlemcileri.
    Düşük performans derken i7 2xxx serilerinin daha yüksek performans vermesinden bahsediyorum. Bu saatten sonra kimse yeni sistem alırken i7 2600K varken gidip de i7 960 falan ve LGA1366 anakart alacağını sanmıyorum.

Dolayısıyla bizim Bulldozer'leri karşılaştıracağımız işlemciler bu işlemcilerle aynı fiyata denk LGA1155 işlemciler olmalıdır.
    Sanıyorum forumda da en çok Bulldozer'in 2500K ve 2600K karşısında ne yapabileceği, fiyat bakımından 2500K veya 2600K ya denk gelen Bulldozer'in ne performansı vererceği ya da overclock yapıldıktan sonra kaç Ghz olarak günlük kullanılabileceği merak ediliyor.

Yalnız her şey hız değildir.

Diyelim ki Bulldozer işlemciler, standart hızlarda 2500K ve 2600K ile aynı performansı veriyorlar.
    Biz Bulldozer'i 2500K ve 2600K ile karşılaştırabileceğimize göre BUS hızları değiştirilemeyen ve sadece çarpan kilidi arttırılarak overclock yapılan Core işlemcilerininin 5Ghz de çalışırken, Bus hızı da arttırılarak 5Ghz e getirilen Bulldozer işlemci ile aynı performansı vereceğini düşünmek bana göre büyük hatadır.

Düşünün. 36 x 100 ile 3.6Ghz de çalışan bir işlemci var ve bunu 50 x 100 olarak 5Ghz de çalıştırıyorsunuz. Ortada sadece saat hızı artışı var.

Bulldozer'i ise 18 x 200 de çalışıyor olarak düşünelim. Bunu 20 x 250 yaptığınız zaman yine 5Ghz olacaktır ama Bus hızı da %25 daha arttığından dolayı
    Core serisine ciddi fark atacaktır.

Bu yüzden işte "2600K yı 5Ghz günlük kullanıyorum. Bulldozer de o kadar çıkarsa belki iş yapar" demeden önce saat hızını değil vereceği performansı da baz almanız doğru olacaktır.
    2005 te 3Ghz lik Pentium4 leri AMD'nin 1.8Ghz Athlon'larla geçtiği zamanlar buna en güzel örnektir. O zamanlar kimse "Aaa 1.8Ghz miş. Kötü bu kaka bu" demedi. Performansa baktılar. İşte burada da eğer Bulldozer, standart haliyle Core i7 ile aynı performansı veriyorsa, overclockta da daha düşük saat hızında da Athlon örneğindeki gibi BUS hızından dolayı daha yüksek performans verecektir.

Kaldı ki işlemcinin 130 lira civarında daha ucuz ve anakartlarının da fiyatlarının daha uygun olduğunu ve doğal Sata3 desteği sunduğunu da gözönüne alacak olursak Bulldozer çok iyi bir satış rakamı yakalayabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 15 Eylül 2011; 1:03:27 >

• quote:

Bir de bazı arkadaşlar 4Ghz 5Ghz diye takmışlar.

Arkadaşlar. Bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Intel'in i7 9xx serileri, eski ve güncelliğini yitirmiş ve daha düşük performans veren işlemcileri.
    Düşük performans derken i7 2xxx serilerinin daha yüksek performans vermesinden bahsediyorum. Bu saatten sonra kimse yeni sistem alırken i7 2600K varken gidip de i7 960 falan ve LGA1366 anakart alacağını sanmıyorum.

Dolayısıyla bizim Bulldozer'leri karşılaştıracağımız işlemciler bu işlemcilerle aynı fiyata denk LGA1155 işlemciler olmalıdır.
    Sanıyorum forumda da en çok Bulldozer'in 2500K ve 2600K karşısında ne yapabileceği, fiyat bakımından 2500K veya 2600K ya denk gelen Bulldozer'in ne performansı vererceği ya da overclock yapıldıktan sonra kaç Ghz olarak günlük kullanılabileceği merak ediliyor.

Diyelim ki Bulldozer işlemciler, standart hızlarda 2500K ve 2600K ile aynı performansı veriyorlar.
    Biz Bulldozer'i 2500K ve 2600K ile karşılaştırabileceğimize göre BUS hızları değiştirilemeyen ve sadece çarpan kilidi arttırılarak overclock yapılan Core işlemcilerininin 5Ghz de çalışırken, Bus hızı da arttırılarak 5Ghz e getirilen Bulldozer işlemci ile aynı performansı vereceğini düşünmek bana göre büyük hatadır.

Düşünün. 36 x 100 ile 3.6Ghz de çalışan bir işlemci var ve bunu 50 x 100 olarak 5Ghz de çalıştırıyorsunuz. Ortada sadece saat hızı artışı var.

Bulldozer'i ise 18 x 200 de çalışıyor olarak düşünelim. Bunu 20 x 250 yaptığınız zaman yine 5Ghz olacaktır ama Bus hızı da %25 daha arttığından dolayı

Bu yüzden işte "2600K yı 5Ghz günlük kullanıyorum. Bulldozer de o kadar çıkarsa belki iş yapar" demeden önce saat hızını değil vereceği performansı da baz almanız doğru olacaktır.
    2005 te 3Ghz lik Pentium4 leri AMD'nin 1.8Ghz Athlon'larla geçtiği zamanlar buna en güzel örnektir. O zamanlar kimse "Aaa 1.8Ghz miş. Kötü bu kaka bu" demedi. Performansa baktılar. İşte burada da eğer Bulldozer, standart haliyle Core i7 ile aynı performansı veriyorsa, overclockta da daha düşük saat hızında da Athlon örneğindeki gibi BUS hızından dolayı daha yüksek performans verecektir.

Kaldı ki işlemcinin 130 lira civarında daha ucuz ve anakartlarının da fiyatlarının daha uygun olduğunu ve doğal Sata3 desteği sunduğunu da gözönüne alacak olursak Bulldozer çok iyi bir satış rakamı yakalayabilir...

KOYMUŞ ÇOCUĞU Hadi cvp verin beyler adam 10 numara açıklamış durumu .. kaldı ki bugün bile intelin 2000-2500 liralık cpusu ile x6 1100t arasında yarı yarıya fark yok ama fiyat olarak 3 katı fazla.... i5 2500k ile krşılaştırıldığında günlük kullanımda oyun video net v.s neredeyse yok denilecek kadar fark var aralarında onun fiyatıda yüksek amdye göre ki bunun anakartıda var yani 1000 liraya çok iyi amd ekran kartı işlemci ve anakart alıp İntelin 2000 liraya toplanmış sistemi ile aynı performansı alabiliriz .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 15 Eylül 2011; 1:28:48 >

• dereyi gormeden pacayi sivamayin hem amd fanlari hem de intel fanlari aman dikkat
  • quote:

Bir de bazı arkadaşlar 4Ghz 5Ghz diye takmışlar.

Çok ağır konuşmuşsun.
    Adamların içine evlat acısı gibi oturur şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slim91 -- 15 Eylül 2011; 1:40:04 >

• helal,yakışır amd
  • arkadaşlar günlük 4 - 5 Ghz stabil kullanımlık napıyorsunuz siz anlamıyorum valla tutturmuşsunuz bir 4 -5 Ghz hepiniz 3d max uzmanı falan mısınız acabada bu kadar yüksek performansı sürekli kullanmak istiyorsunuz.Burda önemli olan ihtiyacını karşılayabilmek.hele ki şimdiki oyunlar için falan hiç gerekmiyor 4 -5 ghz.Sağlam bir ekran kartıyla x4 955 le de bütün oyunları oynayabilirsiniz.Kaldı ki burda da adamlar çıkılabilecek en yüksek işlemci hızını yakalamışlar.günlük ev kullanıcısı için 3 ghz üstü yeterde artar bile.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.