Şimdi Ara

AMD'den dünya rekoru; Bulldozer FX işlemcisi 8.4GHz'e çıkartıldı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
57.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hava soğutmada ne yapıyo diyen arkadaşlara cevap olarak

Antec Kuhler işlemci soğutucusu ile (yani bu işlere meraklı herkesin yapabileceği bir hava soğutma girişimi) 4.8GHz'a erişmeyi başarırken, faz değişim soğutucusu ile yapılan hızaşırtma girişimde 5.9GHz'a (gerilim 1.632V bu arada) yükselebilmiş.

Reklam olmasın ama alttaki linke de bir bakınhttp://www.pclabs.com.tr/2011/09/13/amd-bulldozer-fx-ile-guinness-rekorlar-kitabinda-8-429-ghz/
  • Gerçekten müthiş yeni sistemim amd markasını taşıyacak
  • Artık bir an önce piyasaya çıksınlar. Fiyat/performansları iyi olursa 4 çekirdekli modellerinden yeni bir PC toplamayı planlıyorum.
  • AMD en yüksek frekans rekorunu kırmış. yok 1 çekirdek yok 6 çekirdek yok 200 gram çekirdek yorumuna girmeyin bu rekor "bir işlemciyle çıkılmış en yüksek frekans rekoru" bunu anlayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

quote:

Orijinalden alıntı: arcadia92

yok animasyon falan yapmıyorum dediğin gibi 8 gb alcam overclocking

8 gb rame de gerek yok arkadaşım senin için

4 gb 1600+Mhz CL7 Kit al

bak ben de onu düşünüyordum böyle bi 3-4 kişi 8gb deyince 8'lik ekledim hatta ddr3 1600 cl7'li 8gb arıyordum ama o cebi yakıyordu, o sebeple 1600 cl9 ekledim 136 tl mi ne ki zaten oc ile cl7 ye düşerim voltaj ayarıyla falan

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

8 cekirdek ile yapılmamış 2 cekirdek olarak yapılmış kimse bakmıyor galiba foto koyduk hele bi cıksında o zaman gercek yüzü ortaya cıkar amdnin bence büyük hatası triple yola gecmemesi oldu

Tamam da 8 çekirdekle tabi ki 8Ghz beklemiyoruz. Gir Hwbot.org'a ve Intel hız rekoruna bak.
    İlk sayfada 1. sırada AMD FX-8150 8 çekirdekli işlemci var. Onun altındakiler hep Celeron ve Pentium 4 gibi tek çekirdekli işlemciler..

Intel'in Celeron ve Pentium4 hariç işlemcilerinden sonra ilk 4 çekirdekli işlemci 7378 Mhz ile 4 çekirdek aktif olarak CPU-Z alınmmış olan AMD Phenom2 X4 955BE. Ve bu işlemci 117. sırada. İlerliyorum ve 159. ve 160. sırada yine AMD Phenom2 X4 975BE ve 955BE işlemcileri 7222 ve 7217 Mhz hızları ile yer alıyorlar. Ve hâlâ Intel'in Celeron ve P4 leri hariç işlemci ortalarda yok..

Bakıyorum sayfaya ve 175. sıraya kadar Intel'ın Celeron ve Pentium4 hariç hiçbir işlemcisi yok. Anca 175. sırada Intel Core i7 Extreme 980x işlemcisi var. 7195Mhz hızında çalışıyor. 6 çekirdek 12 Threat aktif ama tabi bir 8.4 Ghz değil.

Bir Alex değil.

adam 2 cekirdek ile yapmış kardeşim acsın 8 cekirdek görelim yapabiliyormu son yazında demişsin i7 980x 7195mhz 6 cekirdek 12 threat böyle yapmış adam hangisi daha iyi oluyor o zaman? 2 cekirdemi piyasaya cıksın o zaman testlere görecez

yuh adam 6 çekirdekle 7.19 ghz görmüş mü yaa
    ama cidden amd'nin çoğu anakartı core unlock ile geliyor. harbiden onu bi deneseler iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: arcadia92
    sistemin son hali belli oldu:

amd fx-6160 @ 4,2 ghz
    msi 990fxa-gd65 anakart
    geil enhance corsa 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz cl9 ram
    wd caviar blue 2x500gb raid 0 sata 3
    msi hd 6950 twin frozr 2 (veya 2012 de hd 7xxx)
    acer s220hqlbd 21,5" led
    dark knight usb 3.0 lı 5 fanlı (1x20cm) kasa
    high power absolute 750w 80+ bronze
    sunbeam core contact freezer

ne düşünüyorsunuz ???
    İşlemci iyi, anakart iyi (almadan önce yine de yorumlara bak) , Ram Geil çok iyi tercih.
    Harddisk yanlış. Bence WD Caviar Black Edition almalısın. Caviar Black en iyi disklerden.
    Ben 640Gb. Caviar Black Sata III , 64Mb Cache kullanıyorum. Araştır, Raid de sorun çıkartmıyorsa bundan al. Tabi 500 lükten.
    Ekran kartı gayet iyi.
    Monitör iyi yani o biraz tercih ile alakalı zaten.
    Kasa zaten pahalı kasa almıyorsan 450 liralık falan güzel. Bende de Dark var zaten.
    Power Supply olarak sana Xilence 750 Watt Modüler tavsiye ederim. Nedenini sorma uzun sürer anlatmam ama alınca görürsün..
    Ben bildiğiniz gibi DijitalCenter ve DijitalTrend de çalıştım ve powerdan da anlarım. Dediğimi dinle ve bunu al:
    http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/xilence-xp750-xp750-gaming-edition-750-watt-guc-kaynagi-%28tak-cikart-kablolu%29/productdetails.aspx?I_ID=38704
    Bir şey biliyorum ki söylüyorum. Gidip 800 Watt ı da elime aldım bunu da aldım. 800 Watt daha ucuzdu. Aralarındaki farkları iyice inceleyince 800 Watt'a burun kıvırdım. Arada dağ kadar fark var. Gidip daha ucuza 800 olanı da alabilirdim. Bunun +12V çıkışları çok yüksek. Zaten kutusunda da Quad SLI Ready yazıyor. 750 olduğuna bakma...
    CPU soğutucu uyuyorsa o fiyata alınabilecek en iyi soğutuculardan. İyi seçmişsin.
    Şimdiden güle güle kullan...

harddiski de caviar black 500 gb x2 raid 0 a çıkarıyorum o zaman (evet daha iyiymiş, blue da 16mb, black de 32mb önbellek var)
    ama psu'da xilence'lerin verimliliği %65, high power'da %86 verimlilik var + 6'lı güç koruması (ki bu 80+ bronze sayesinde geliyor) ve onun da 12v çıkışı yüksek 63a akım veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyaNoqeN -- 14 Eylül 2011; 9:15:44 >

• helal olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Amd ciler şimdi orgazm olmuşlardır bu haberle... (not intelci değilim)

İntelci değilsen AMD'cisin, dolayısıyla sen de orgazm oldun demek. :P
  • çok amatörce bir soru olacak ama imzamdaki anakartta ben bu serinin 6 çekirdekli modelini kullanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

arkadaşlar bu overclock ile islemci ömürlerinde ciddi bir düşüş yaşanırmı ? yani amd işlemciyi 4.00- 4.50 ghz hızlarında kullansak islemciye zarar vermiş olurmuyuz olursak ne kadar zarar verir ? ayrıca AMD hava ile 4 ün üstüne çıksın bu büyük bir başarı olacaktır bence ... ayrıca bu daha başlangıç 2 yıl içinde intel ile amd arasında performans açısından kayda değer bir fark olacağını sanmıyorum ... eğer performanslar birbirine yakın olursa fiyatlar o kadar düşecektir yani intelcilere giren çıkan ne anlamadım kazıklanmayı çok seviyorlar sanırım istemiyorlar mesela i5 2500k nın fiyatı 300 lira olsun falan.. amd daha erken çıkarsaydı bu teknolojiyi o 2500k lar en baba 300 lira olurdu çünkü rekabet söz konusu olacaktı ... ama bizim millet işlemciden çok fiyatına bakıyor çünkü attığı hava işlemci ile değil verdiği para ile alakalı ;)

Hava soğutmayla yapılan hızaşırtmada frekansa ve voltaja bağlı olarak işlemci ömürlerinde %30-40'lara varan kısalmalar olabilir. Lakin standart bir işlemci kalitesiz güç kaynağı kullanılmadığı ve şebeke voltajında ciddi dalgalanmalar yaşamadığı sürece 10-15 yıl kullanılabilir.

• 4 serisi fiyatları çok uygun olacak demektir sağlam bir anakartla güzel bir soğutucu ile gerçekten güzel bir performans alabileceğiz demektir,beklediğimize değecek....
  • çift çekirdekle 8 ghz yapsa ne yazar cocuk kandırıyorlar:.....
  • 3d max render almak için makine topluyacagım i7 2600 k mı alim yoksa, buldozerimi bekleyim?nezamana çıkar elimize ne zaman geçer belli zaman varmı?2600 k ile buldozer arasındaki fark nedir ne gibi kazancım olur ....cevaplıyan arkadaşlar için treşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekir_sahin_38

çok amatörce bir soru olacak ama imzamdaki anakartta ben bu serinin 6 çekirdekli modelini kullanabilir miyim?

kullanamazsın soket tipi uymaz en başta
    8xx serisine bios ayarı ile kullandırıyolar ama onlarında soket tipleri uyumlu ve werimli deil performansı kesiyor
    boşa umutlanma yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 14 Eylül 2011; 13:12:09 >
  • vallahi benim için iyi bir gelişme gibi duruyor fakat kafamı socket FM2 karıştırıyor 2. nesil fusionlar ve FX'ler bu socketi kullanacaklar ve HD7000 serisi XDR2 ram kullanacaklarını okudum bu ramler GDDR5'ten 2 kat hız ve socket FM2 ile büyük olasıkla DDR4'e geçerlerse çok iyi bir platform olur gibime geliyor o yüzden 2012'den önce ben sistem yenilemeyi düşünmüyorum. Tabii ki ilk nesil bulldozerler iyi çıkarsa geliştirilmiş bulldozerler tam fiyat performans sistemleri olurlar gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

çift çekirdekle 8 ghz yapsa ne yazar cocuk kandırıyorlar:.....

Buradaki amaç zaten 2 çekirdekle biz bunu yaptık demek değil mimarinin yapabildiklerini göstermek yoksa değil 8 çekirdek 6 çekirdekle bile bu hıza ulaşabilmek hayal ln2 takviyesiyle bile.
    Günlük kullanımda 5ghz zorlar diye düşünüyorum bu buldozerler.
  • AMD uygun fiyatı dışında bir avantaj sağlamıyor!
    İşlemcileri intelin üst seviye işlemcilerine yaklaşamıyor bile!
    Extreme koşullarda ulaşılabilmiş 2 çekirdek aktif 8 ghz hız bizi ilgilendirmez!
    Helede Ev kullanıcısı olarak 4 çekirdekli 2600k işlemciyi 5 ghz hızlarda kullananlar varken (:
  • Birincisi o zaman 640 Gb veya bulamazsan 750 al. Madem performans arıyorsun, bunlarda 64Mb cache var...

2. si ise güç kaynağı konusunda...

Xilence Alman firmasıdır ve verimliliği üzerinde yazdığı gibi "80Plus Bronze..."

3. sü: Senin Highpower da tek kanal 63A var. Tabi ki iyi bir değer. Ama bunda 4 tane rail kanalı üzerinden

+12V1= 32A
    +12V2= 32A
    +12V3= 32A
    +12V4= 32A

veriyor. Tamam toplamda 128A verecek değil tabi ama 63A dan daha yüksek vereceği kanaatindeyim.

2 tane 6 pin 2 tane 6+2 pin var. Active PFC, ATX 12V 2.3 ve EPS 12V 2.92 standartlarında.
    Kutunun önünde 80Plus Bronze ve Quad SLI Ready yazıyor. %65 verimliliği nerden çıkarttıysan..
    En güzel özelliklerinden birisi içinden bir kablo çıkıyor ve bu kabloya 3 tane fan bağlanabiliyor.
    Bir de bir kablo daha çıkıyor. Bu kablo da anakartın fan soketine bağlanıyor ve PSU , PC kapandıktan sonra tam
    5 dakika daha çalışarak sistemi ve üzerindeki komponentleri soğutuyor ve böylece ömrünü uzatıyor.
    2 yıl garantisi var. Kutudan +3 garanti kağıdı çıkıyor. Onu Xilence'ın sitesine girerek fatura tarihinden itibaren 15 gün içinde
    kayıt yaptırdığın takdirde Xilence ekstra 3 yıl garanti daha veriyor.

Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

çift çekirdekle 8 ghz yapsa ne yazar cocuk kandırıyorlar:.....

Intel yapsa var ya. Off. Kralll derdiniz değil mi?

Ama cevabım şu:

Intel'in 2. sıradan başlayan ve 175. sıraya kadar olan tüm işlemcileri hem tek çekirdekli hem de bunun gibi üst model işlemci değil.
    Hepsi Celeron ve Pentium4.

Hadi Intel yapsın da göreyim çift çekirdekle 8Ghz. Anca orda 175. sırada kalır işte.

AMD nin 117. sırada X4 955BE işlemcisi var. 4 çekirdekle yapmış. 117 diyorum 175 değil.

Hadi bakalım. Intel gelsin de 8.4Ghz i bırak 8Ghz 2 çekirdekle yapsın da görelim bakalım...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.