Gigabyte'ın bazı Fm2+ anakart bioslarında 2 yeni işlemcinin desteklendiği görülüyor bunlar Athlon X4 845 ve Athlon X4 835.
Eğer hazırda bi anakartınız varsa athlon carrizoları denemek istiyorsanız,bios güncellemesiyle bu işlemcileri kullanabileceksiniz,zen tabanlı işlemcilere kadar fm2 soketi güncelliğini koruyacak gibi görünüyor.
İntelin her sene soket değiştirmesinden sonra AMD'nin eski kullanıcılarına böyle bi güzellik yapmasını gerçekten beklemiyodum,adamlar yeni AM4 soketi çıkaracaklarına rağmen fm2 yede genede böyle bir upgrade imkanı tanıması gerçekten çok iyi oldu,daha anakartım eskimedi bile ve ilerde güncelleyebilecek olmak sevindirici gerçektende.
Güzel haber. Şu an FM2+ anakart ve X4 860K CPU ile giriş seviyesi bir PC kuruyorum. Belki ilerde Carrizo APU takıp anakartı medya pc olarak kullanmaya devam ederim. En azından anakartın önü tamamen kapalı gibi durmuyor ve biraz daha işe yaramaya devam eder.
Gerçi şu bağlantıda Carrizo ile FM2+ arasındaki teknik uyuşmazlıklardan bahsedilmiş.
Yalnız arkadaşlar uyarıyım ben bu en son carrizo biosunu yükleyince Windows Aktifleştirmem gitti,daha öncede bios güncellemiştim ama böyle bir şey olmamıştı,yedeklerseniz lisansınızı iyi olur,ayrıca bu biosun boyutuda diğerlerinden fazla.
redoracleR
kullanıcısına yanıt
Benzer sorunu yaşayanlar var. Özellikle de Gigabyte anakartlarda. BIOS güncelleyince sanırım aktivasyon açısından sistemin kimliği değişiyor. Bu durumda aktivasyon anahtarı varsa bile tanımayabilir çünkü daha önceden "başka" bir sisteme aktive gözükecektir. Microsoft müşteri hizmetleri ile görüşülüp yeni bir anahtar üretilmesi istenebilir.