Şimdi Ara

Ryzen 2600x intel'de hangi işlemciye denk ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşlar sizlere 2 sorum olacak

başlıkta belirttiğim gibi Amd r5 Ryzen 2600x işlemci intel'de hangi işlemciye denktir ( öncelik oyun performansı )

ve şuanda kullanmakta oldugum sistem ViewSonic 144hz 1080p freescyn ekran ile

rx 580 8gb

i7 4790
    16gb 1600 mhz ddr3 ram
    h97 gaming 3 msi anakart

bu sistemi satıp

r5 Ryzen 2600x
    16 gb 3000 mhz ddr4
    Asus TUF X470 Plus Gaming

bu sisteme geçiş yapsam bana getirisi nedir yani girilen masrafa değer mi ?
    sizlerden ricam teorik olarak değilde bu veya buna benzer sistemleri pratikte de kullanmış test etmiş forumdaşlar yardımcı olursa sevinirim
    saygılarımla

• r5 2600x = i5 8400

ryzen lehine %40 multicore avantajı olduğu için bu adil bir eşitlik değil. ileride ryzen 2600 8 çekirdek isteyen oyunlarda 8 çekirdek karakteri göstererek çok daha yüksek fpsler verebilecek. (bu dediğime inanmıyorsan, 2011-2015 arası çıkan oyunlarda 4/4 ve 4/8 çekirdeklerin performanslarına bak. hepsinin neredeyse eşit oldugunu göreceksin (tabii o günlerde dahi 4/8ler daha iyi frametime çıkarıyordu). şimdi ise, 6 çekirdek ile scale olan oyunlarda 4/8lerin 6/6 karakteristiğiyle scale olabildiklerini, 4/4lerin geri kaldığını görüyoruz. şu an oyunlar 6 çekirdek scale'ında oldukları için 4/8 6/6 ve 6/12 işlemcilerin hepsi hemen hemen aynı performansı verebiliyorlar. ama iş 8 çekirdek scale'ına gelince 6/6lar ve 4/8lerin nefesi tükenecektir, 6/12 işlemciler güçlerini gösterecektir

ayrıca arkaplanda rahatça program bırakabilme kabiliyeti de var

i5 8400de böyle bir lüksün yoktur. kıçıkırık bir spotify açsan bile oyun stutter manyağı oluyor [bf5, ac odyssey gibi oyunlar].

çünkü işlemcinin windows, spotify, discord gibi programların küçük taleplerine ayırabilecek hiçbir ek kaynağı, nefesi yok. ryzen 2600 ise bol bolamat bir sürü pipeline'ı var.

farazi, oyun o anda çekirdeklerden bazılarını tam dolduramıyorsa (ki her çekirdek her zaman tamamen dolu olmaz), ryzen 2600 bu çekirdeğe ikinci bir koldan farklı bir iş yaptırabiliyor. windows da zaten bu tür işlemcilerin bu tür etinden sütünden faydalanmak üzere dizayn edilmiş bir OS. hatta geçen aylarda bu optimizasyon daha da ileri seviyeye çıkartıldı.

özetle, sen spotify açtığında, ryzen 2600'ün onu boş yükü olan bi çekirdeğe ekstra olarak yükleyebilme şansı var. ama i5 8400 bizzat fiziksel çekirdeği INTERRUPT etmek zorunda. bu yüzden %0.1lik bir yük bile koskoca çekirdeğin işini bölüyor. DUR abi diyor, benim bi işim var diyor. o çekirdekte oyuna dair ne varsa çekirdek onu bırakıp spotify, discord, artık her neyse, onun işini görüyor. bu da STUTTER denen fenomene yol açıyor.

diğer bir durum, çekirdeklerin ırzına bizzat oyunun geçmesi. bu da yine bf5 ac odyssey gibi oyunlarda görülen bi fenomen. oyunda fps'yi saldığınızda oyun tüm çekirdeklere agresif bir şekilde yükleniyor ve nerede duracağını bilemiyor (render alınıyor sonuçta, işlemci ne yapıp ne yapmayacağını bilebilecek bi yapay zekaya sahip değil). bundan ötürü bazen çekirdekler bir sonraki saniye üstesinden kalkamayacağı yükler almaya başlıyorlar. bu da yer yer çekirdeklerin aşırı yüklenmesine ve ardından gelen komutlara yetişememesine sebep oluyor, özetle, stutter.

ryzen 2600'ün bu konuda avantajı, oyunlarda agresif şekilde komutlar gelse bile bu komutların dağıtabileceği ekstra pipelineların olması. tabii yeterince agresif yükle doldurursan 2600 bile stutter atar (bf5 + yayn açarsan 2600 bile stutter yaşatır her işlemcinin de bi sınırı var)

---

bu yüzden ryzen 2600x'ün tam fonksiyonel karşılığı, 3.9 ghz'a düşürülmüş bir i7 8700 olabilir ancak. (kendisinin baz hızı 4.3 oldugu için 2600 2600x gibi işlemcileri oyunlarda ezer)

---

2700x için intel tarafında bi karşılık bulmak çok zor. 1700x 2700x gibi işlemciler oyunlarda neredeyse tamamen STUTTER free ortam sunan işlemciler. intelde bunu yalnızca 8700, 8700k 9900k gibi üst seviye işlemciler sağlayabiliyor ne yazık ki

illa 2700x'e kıyas istiyorsan...

3.7-3.8 ghz civarı çalışan bir 9900k olur...
  • Bence elinizdeki sistemle 4700x serisine kadar idare edebilirsiniz şuanda belki uygun fiyatlı bir anakart bulursanız bios update yapıp kenarıda bekletin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Bence elinizdeki sistemle 4700x serisine kadar idare edebilirsiniz şuanda belki uygun fiyatlı bir anakart bulursanız bios update yapıp kenarıda bekletin.
    tam olarak anlayamadım hocam hangi sistem için anakart almam gerek bious uptade için ? ve ne için bios uptade yapmam lazım ben biraz geri kaldımda donanım konusunda
  • Arada ödeyeceği fark önemli. Performans olarak 1080p de uygulamaya göre ciddi fark ta yaratabilir hiç fark yaratmayadabilir oyun desteğiyle alakalı bu. Ama elindeki sistemi elden çıkarma fırsatı geçti ise ele mantıklı bir değişim olur çünkü 2 sene 2600x kullanıp ilerde güçlü ekran kartı alınca 3 serisi Ryzen ile de kullanırsın sistemi böylece ömrünü 3 4 sene daha uzatma imkanın olur.

• 1080pde fark olacağını sanmıyorum 4790 tek çekirdekte falan iyi bile olabilir. 580 için bence masrafa gerek yok illa alacaksan 3600 alınabilir.

• Şu anda genel olarak memnunum bir problemim yok
    O halde şöyle yapayım şimdi gereksiz aksiyona girmeyeyim
    Red dead redemption ll Eğer bilgisayar için çıkarsa sistem gereksinimlerine bakarım 1080 piksel de elimdeki mevcut sistem yeterli Gelirse hiç değiştirmeden kullanayım eğer yetersiz gelirse o zaman maksimum ayarları karşılayacak şekilde sistemi değiştiririm

Ve bir konu hakkında da fikir almak istiyorum elimdeki bu üç parçayı işlemciyi belleği ve ana kartı set olarak toplamda kaç paraya satabilirim tek tek satmak istemiyorum

• ne 2600 ne de 4790 rdr 2'de saint dennisde ve birçok kasabada 60 fps veremeyecek, kusura bakma

pc oyunculugnun hazin gerçeği. optimizsayon kepazesi oyunlar.

eğer bu dedigim gerçekten gerçekleşirse pc oyunculşugu benim gözmde sona ericek

o kepaze tablet konsol işlemcisine orayı 30 fps renderlatabilen yapımcı 2600 4790k gibi işlemcilere o bölgelerde EN AZINDAN 60 verebilecek optimizxasyon uyapmazsa onların ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Eylül 2019; 11:57:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ne 2600 ne de 4790 rdr 2'de saint dennisde ve birçok kasabada 60 fps veremeyecek, kusura bakma

pc oyunculugnun hazin gerçeği. optimizsayon kepazesi oyunlar.

eğer bu dedigim gerçekten gerçekleşirse pc oyunculşugu benim gözmde sona ericek

o kepaze tablet konsol işlemcisine orayı 30 fps renderlatabilen yapımcı 2600 4790k gibi işlemcilere o bölgelerde EN AZINDAN 60 verebilecek optimizxasyon uyapmazsa onların ben..
    hocam yanlısım varsa duzeltın , ben hem ps4 de hem xbox da Gta V oynadım cokda akıcı sayılmaz yer yer ortamın yogunluguna gore 20 lı fps lere dustugunu bıle gordum

ve daha oncekı sıstemlerımde yanı zamamının orta ve ıyı arası denılebılecek sıstemlerde de GTA V oynadım bayada memnun kaldım
    bence gta IV dan sonra rockstar games pc de cok yol kat ettı ve optımızasyon konusunda ve port etme konusunda cok basarılı oldu
    bu seferde oyle olcaktır dıye tahmın edıyorum bekleyıp gorecegız , pc oyuncularını uzmeyecek dıye dusunuyorum

@ o kepaze tablet konsol işlemcisine orayı 30 fps renderlatabilen yapımcı 2600 4790k gibi işlemcilere o bölgelerde EN AZINDAN 60 verebilecek optimizxasyon uyapmazsa onların ben..

şu sozunuze bıttım :))))))

• quote:

Orijinalden alıntı: Schi20phrene

hocam yanlısım varsa duzeltın , ben hem ps4 de hem xbox da Gta V oynadım cokda akıcı sayılmaz yer yer ortamın yogunluguna gore 20 lı fps lere dustugunu bıle gordum

ve daha oncekı sıstemlerımde yanı zamamının orta ve ıyı arası denılebılecek sıstemlerde de GTA V oynadım bayada memnun kaldım
    bence gta IV dan sonra rockstar games pc de cok yol kat ettı ve optımızasyon konusunda ve port etme konusunda cok basarılı oldu
    bu seferde oyle olcaktır dıye tahmın edıyorum bekleyıp gorecegız , pc oyuncularını uzmeyecek dıye dusunuyorum

@ o kepaze tablet konsol işlemcisine orayı 30 fps renderlatabilen yapımcı 2600 4790k gibi işlemcilere o bölgelerde EN AZINDAN 60 verebilecek optimizxasyon uyapmazsa onların ben..

şu sozunuze bıttım :))))))

Alıntıları Göster
    inşallah adam akıllı port ederler

gta 4 kötüydü ama ne kadar kötüydü bilmiyorum

benim eski dandik pc'mde pentium e1500 vardı. 25 fps 30 fps oynuyordum. o zamanın en dandik işlemcileridendi. ps3de durum neydi bilemem. hd 4550 diye de yine ÇOK dandik bi gpum vardı. bak bunlar, o dönemin en adi bileşenler. forumdaşlarımız da vardı, gtatürkten. herkes çatır çatır oynuyordu. kötü mötü. nereye kötü nasıl kötü bilemem. o dandik pcyle bile ben o oyunu bi şekilde oynamiştim

şimdi oyunlar deli saçması sistem istiyor! çok mantıksız. resmen kaba kuvvetle çaliştiriyoruz oyunları. emülatör edasıyla. üzücü

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

inşallah adam akıllı port ederler

gta 4 kötüydü ama ne kadar kötüydü bilmiyorum

benim eski dandik pc'mde pentium e1500 vardı. 25 fps 30 fps oynuyordum. o zamanın en dandik işlemcileridendi. ps3de durum neydi bilemem. hd 4550 diye de yine ÇOK dandik bi gpum vardı. bak bunlar, o dönemin en adi bileşenler. forumdaşlarımız da vardı, gtatürkten. herkes çatır çatır oynuyordu. kötü mötü. nereye kötü nasıl kötü bilemem. o dandik pcyle bile ben o oyunu bi şekilde oynamiştim

şimdi oyunlar deli saçması sistem istiyor! çok mantıksız. resmen kaba kuvvetle çaliştiriyoruz oyunları. emülatör edasıyla. üzücü

Alıntıları Göster
    Haklısınız hocam saydınız bileşenleri ve O dönemin oyunlarını hatırlıyorum değişen dünya düzeninde buna biz bir şey yapamayız zaten bunlardan bir şey beklediğimiz de yok
    Ama Yazılımsal olarak keşke daha iyi adapte etseler biz de oyun oynarken keyif alsak
    Ve başta da danışmıştım ama bu konu hakkında kimse yardımcı olmadı ben de merak ediyorum

Amd 2600x
    Ve
    Amd 2700x Intel işlemcilerin de hangi iki işlemciye denk geliyor

• Overcloklu xeon 5670 e eşi.
  • X5675 - 264tl aliekspress (vergiler dahil)

XEON X5675 oc ile rahatlıkla r5 2600x oc geçiyor.
    X5675 videoları mevcut ve gayet performanslı bir işlemci ama X58 anakart bulmanız gerekecek ve fiyatları 600tl civarı

http://https://youtu.be/skV9exEDM3w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Webster75 -- 28 Eylül 2019; 11:5:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maalesef oyunlar için konsol daha optimize.
    Ps4pro alırken bakmıştım o özelliklerde pc kaç paraya kurulur diye, sırf ekran kartı ps4pro dan pahalıya geliyordu 😃

• jac0B0 kullanıcısına yanıt
    Hem oyun hem iş için kuruluyorsa eğer bilgisayar şart ama alacak kişi oyun oynayacaksa konsol alabilir mesela xbox one x

• Doğru dürüst oyun mu var ki hepsi birbirinin tekrarı ben olsam suyu çıkana kadar uğgrade etmem ,arkadaş ta haklı optimizasyon berbat pc oyunlarında ,onların hatasını biz mi cebimizden kapatıcaz alırım medium lowa oynarım ne uğraşıcam illa high olsun diye o uğraşıyor mu?
  • Hocam sizce 3600 şayet RDR2 çıkarsa Saint Denis'de 60FPS verebilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: FoonBoi

Hocam sizce 3600 şayet RDR2 çıkarsa Saint Denis'de 60FPS verebilirmi?
    garabet optimizasyonla gelirse maalesef

ac odysseyde 60 altına rahat düşüyor şehirlerde. onun gibi çikarsa bu oyun da işimiz yaş

çıkar ama. başka türlü nasıl eskitecekler donanımları. şöyle ağız tadıyla 100 110 fps alsan o işlemci 6 7 yıl gider. ama şimdiden 60 fps altına düşebilsin ki 2 3 yılda insanlar upgrade ihtiyacı hissetsin
  • Haklısınız hocam ne yazıkki sistem böyle işliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: FoonBoi

Haklısınız hocam ne yazıkki sistem böyle işliyor.
    MrQaz TVyoutube
    GEARS 5 | ULTRA HD TEXTURE PACK | GTX 1050 2GB + i3 7100 @ 1080p (60ᶠᵖˢ) ᴴᴰ ✔
    https://www.youtube.com/watch?v=I9ktNOlIxqQ

bak şu videoya. isteyen nasıl da yapıyor optimizasyonu

• arkadaşlar arada kaynayıp gitsin istemiyorum size 1 şey danışmak istiyorum

amd r7 2700x - intel de hangi işlemciye denk geliyor

amd r5 2600x - intel de hangi işlemciye denk geliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.