Şimdi Ara

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
10
Favori
12.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Bunla ilgili bu alttaki öneriyi denediniz mi?

Radeon Ayarları/ Oyun/ Genel Ayarlar/ Global Wattman'da: fan ayarlarının altında ki Güç limiti ayarını sağa doğru 50 olana kadar kaydırın ve kaydedin ve tabii bir de Özel fan profili de oluşturun.
    Fanı oradan kontrol etmiyordum. Şu an MSI Afterburner bile kurmadım ama siyah ekran sorunu devam ediyor.
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Siyah ekranı önlemek için Windows 10 hızlı başlat işaretliyse işaretini kaldırıp yani kapatıp deneyin

Bu linkte nasıl yapıldığı detaylı anlatılmış

https://www.ceofix.com/7128/windows-10da-hizli-baslati-kapat/

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü

• rtx çıktığına ne sornu vardı ilk partide bir kaç ddr6 ram patlak çıktı okadar. Dx 12 amd imari olrak başarılı bu sorun değil bilienen gerçek. DX 11 ded Nvidia başarılı. Nvidiad yıllardır hehangi kroni sorun yok. Ya bekliceksin ya nvida alıp geçicekin.
  • Nvidia bırakma sebepleri:

*AMD'den daha kötü input lagının olması (Yeni-yeni Nvidia kontrol paneline latency seçeneği koyuyor ama bu bile stutter yapıyor)
    *AMD'de daha tutarlı frametime olması nedeniyle daha akıcı yumuşak/pürüzsüz oyun keyfi vermesi, Nvidia'da stutter'ın daha fazla olması.( Nvidia daha fazla fps versede bu böyle)
    *AMD'nin daha kontrastlı doygun canlı renklerinin olması
    *AMD'nin monitör bandinge karşı dithering desteği vermesi
    *AMD uzun sürücü desteği vermesi
    *DPC latency değerlerine olumlu katkı yapması...
  • Yazdıklarının pratikte hiç bir karşılığı yok satış için pazarlama palavraları. Nvidida stuter varmış neye göre kime göre? İnput lagda hissedeceğin farklar yok ,nvida low latenci amd bile altına inirdi. Açtım denedim pekde bir fark anlayamadım. Amd kontrastlı renk muhbbeti monitöründe iş yoka gpu ne yapsın. Renkleri patlatmayı kontrast zannediyoran vay haline. Nvdiada onun ayarı var. Nvida hala 600-700 seriisne sürücü desteği vermiyormu? Windos 10 üzerinde hangi model çaışmıyor? Navilrde bir ton sorun bir çoğu ayıpl ı ürüne bile girer. Watmann konuları hergün görmüyoruz? AMD gpuda ve işlemide nvidia ve intele göre ikinci sınıftır. Bunu kabul etmeyen fanboydur.
  • Yukarda yazdıklarımı keşke biraz araştırsaydın. En azından oyunlardaki AMD ile Nvidia arasındaki frametime grafiğini gösteren test videolarına bakaydın %1, %0.1 low fpsleri filan karşılaştır Nvidia'nın maximum fps olayından senelerdir iyi ekmek yediğini görürdün. AMD mi Nvidia mı daha çok stutter yapıyor araştır. Mesela çok uzağa gitmene gerek yok. Yabancı forumlardan geforce.com sitesine bak yabancılar nasıl küfrediyor Nvidia'ya. İnput lag mı? Daha bu konuya yeni yeni önem veriyor Nvidia zaten AMD'nin gerisindeydi şimdi iyice gerisinde...Dithering özelliğini ve seçeneklerini Nvidia da anca Quadro gibi üst seviye kartlarında görürsün ama Linux kullanırsan onda var bak Nvidia X Servere. Bir de müzik ile uğraşanların sitelerini gez Nvidia yerine neden AMD kart kullanıyorlar?

Bazı bilgileri burda paylaşayım yada acaba derin karşılaştırmalı içeriklerle yeni bir konu mu açsam?

Nvidia Tiled Caching nedenli Artifact Sorunu ve Çözümü ( birde renkleri karşılaştır)
    https://forum.donanimhaber.com/nvidia-tiled-caching-nedenli-artifact-sorunu-ve-cozumu--139701567#139701567

Dithering neden önemli

Monitör Banding Sorunu Nvidia kart kullananlar için
    https://forum.donanimhaber.com/monitor-banding-sorunu-nvidia-kart-kullananlar-icin--138696319

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/279132/nvidia-we-need-dithering-in-windows-why-are-you-ig/

Nvidia latency major stuttering uyarısı. Maximum fps'ye odaklı olduğu için Nvidia bu tür konulara önem vermemiş. Kullanıcılar nasıl olsa maximum fps'ye bakıp egolarını tatmin ediyor ama AMD daha az fps vermesine rağmen neden Nvidia dan daha akıcı ve yumuşak oyun hissiyatı veriyor diye yabancılar araştırmış..
    https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/ct3b28/low_latency_mode_can_cause_major_stuttering_dont/

input lag karşılaştırma

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü

www.overclock.net
    There's 10ms more input lag on Nvidia than on AMD video cards? - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/74-graphics-cards-general/1719074-there-s-10ms-more-input-lag-nvidia-than-amd-video-cards.html

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/game-ready-drivers/13/200993/the-lagstuttering-issue-a-ton-of-people-are-having/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Eylül 2019; 17:37:57 >

• Stuter değil o bahsettiği, Battlefiel de bir cpu ayarı var. Onu açıp yada kapamaz isen şuan hatırlamıyorum input lag düşüyor ancak cpu darboğaz yapıyor gpu kullanımı düşüyor, haliyle fps düşüyor. Bunun hafif etkilisi low latncey ultraya getidiğinde de oluyor. İlk sürücü geldiğinde konusunda bahsettim bu durumdan. İşlemciyle alakalı bir durum var çok güçlü olmayan işlemcilerde sorun olaibliyor. Bende bir miktar fps düşüşü oldu anlık kasılma ada akıcılıkta bir sorun olmadı.
    Diğer framtime, min fps olayına gelelim. İzlediğim testlerde %1 ,min fps,framtime değeri oluyor genelde. Misal amd rx 590 gtx 1660 dan gta 5 da daha az fps veririken, daha iyi framtime mı veriyormuş ne anlatmaya çalıştığını anlmadım açıkçası. AMD ile ilgli kendin bir sürü RMA içine girebilcek sorunları sıralarken hala nvidia taş atman büyük başarı. Nvida low atency tamamen kapatsan ne olur amd 10 ms fazla input lag olur.Bunu sen farkedemezsin amd keriz avalma tış taktikler, image shapening de öyle. AMD çıkarttığı kartları düzgün çalıştırsun hele.
    Saydıın diğer sorunar 1000 kişide bir kişinin başına gelen sorunlar farkedilmesi dahi zor sorunlar.

Ben burda bazen amd karı öneriyrum sonra her önerdiğimde pişma oluyorum soran adam bilmyordur, Herkes pc tam verimli kullanamayblir. Rx 5700 xt olmayan referansnı laın dedik. İnceemlere güvendik kart 80 aşağ düşmüyr diyor 1 saaatten sonra. Bir sürü sorun sıralamşsın, wattman sorunları var basit sorun ama zaman alıyor uğratırıcı adam uğraşamıyor o yüzdn amd kart önereyi bıraktım. Adam sen böyle dedin bak ne oldu desen vebal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 22 Eylül 2019; 19:2:13 >

• Önce bi yazı yazmayı öğren ne dediğin anlaşılmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartlarındaki %1 ve %0.1 low fps değerlerine ve oyun boyunca frametime grafiğine bakarak hangisinin daha iyi olduğunu anlarsın. FPS bildiğin gibi 1 saniyedeki kare sayısıdır. 1 saniye 1000ms dir. Monitörün yenileme hızını buna bölersin ve 1 karedeki gecikmeyi görürsün yani 144hz monitör için 1000/144= 6.94ms dir 60hz monitör için 16.67ms dir ve ikisi arasındaki farkı oynanışta bariz anlarsın. 10ms input lagı farkedemeyenin tepki süresi 1ms monitör almasına gerekte yoktur. Ekran kartının hangisinin iyi olduğunu nasıl anlarsın? Maximum fps'ye bakarak mı? Buna şöyle bir açıklama getirelim 1sn de 300fps aldığınız iki kart düşünün bu iki kart bu 1sn'lik zaman diliminde oluşturduğu toplam 300 fpsnin kaçta birini bu 1sn'in başlarında veriyordur diye bakmak gerekir. Toplamda her ikiside 300fps vermesine rağmen ilk kartımız 100fps'yi 1sn'in yarısında diğer kartımızda 60fps'yi 1sn yarısında veriyorsa, her iki kartımızda 1sn sonunda 300fps versede akıcılıkta ilk kartımız ikinci kartımızdan %40 daha üstündür.Input lag açısından ise saniyenin sonuna doğru alınan fps'lerin neredeyse hiçbir katkısı yoktur. Bu yüzden %1 ve %0.1 low fpslerinin önemi büyüktür bundan sonrada bakılacak değer frametime dır. Bunda da gene ortalamaya bakılmaz çünkü fratime da averaj değere bakarsanız yüksek fps veren Nvidia kartlar daha akıcı görünür bu da aldatıcıdır. Doğrusu ise bir oyun boyunca frametime grafiğini izlemektir ve en yüksek pencere zamanlarının çokluğuna dikkat etmektir. Oyunlarda genel olarak bu AMD'nin lehinedir.

Nvidia'nın stutter şikayetleri için geforce.com'a bakman bile fazlasıyla yetecektir. Nvidia sürücülerinin Hyper-Treading'li CPU'larda büyük miktarda gecikmeye sebebiyet veriyor buda işlemciyi yavaşlatması demek. DPC latency ölçen programlarla bunları görmeniz mümkün Nvidia sürücüleri hala mesela masaüstü boşta iken bile sürekli 1000microsaniye'lik hıçkırıklar yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 22 Eylül 2019; 20:25:12 >

• Ben %1, frametime nedir biliyorum karşim. R6 Siegede gtx 1660 fiyat muadli rx 590 dan fazla ortalama fpsde veriyor. Tamamda %1 fps de fazla veriyor. Tam tersi Resident Evil 2 remakde 590 nın ortalma fpsis yüksek %1 fpsisde ide yüksek. Senin dedğine göre Nvidia ortalam fpsde yendiği oyunlarda Amd %1 fpslerde daha iyimiş gibi anlıyorum ben. 1ms monitorun input lagı gry to gray piksl süresi maksimumudur ortalmaları 5-6 msdir. 144hz 6.8 ms denk gelir. 1ms pazarlama tekniğidir. Bu dedğinin moniörün input lagıyla hiç bir alakası yok.Nvida ultra low latecy 60-100 fps arasında önerdi nvida 120 fps aldığım r6 siegede çok bişey farketmezken. 80 -85 fps aldığım Ghost Recon Wildlanda gsynch kombinli kullandığımda adam vurmamda sıkıntı olmadı. R6 Siege gsynch açarsam adam vuramaz hale geliyoruz. Oyunda zaten ping den yiyoruz input lagla birleşnce artık oyun oynanmıyor. Scanlinesynch kullanıyorum.
  • O zaman niçin hızlı tepkimeli monitör istiyorsun ki nasılsa 1ms pazarlama hilesi griden griye geçen süreyi temsil ediyor 10ms tepki süreli monitör al ne farkediyor nasılsa yoksa ghosting falan mı oluyor? 10ms input lagta anlaşılmaz diyorsun ama ghosting etkisini azaltması için 1ms tepkime süreli hızlı monitör alıyorsun yani burda 10ms tepki süreli bir monitörün olsa ghostigi göreceksin bundan kaçınıyorsun ama olsun 10ms girdi gecikmesine de bir önemi yok diyeceksin...

Bak burda hem AMD hem de Nvidia ekran kartlarının hyper-treading CPU da neden oldukları DPC gecikme karşılaştırmaları var. Biraz bak istersen hangisi daha iyi...

www.overclock.net
    Nvidia drivers causing high interrupt latency with hyper-threading - Overclock.net - An Overclocking Community
    https://www.overclock.net/forum/71-nvidia-drivers-overclocking-software/1526436-nvidia-drivers-causing-high-interrupt-latency-hyper-threading.html

Bak buda donanımhaberden Intel neden yeni bir mimarı değişikliğine gitti acaba? (artı olarak AMD de olduğu gibi ayrıca donanımsal güvenlikte ekleyecek)

"Bilindiği üzere x86 mimarisinin mucidi olarak bilinen Intel, bugüne kadar pek çok ortağına mimarisini lisansladı. Bununla birlikte firmanın 64-bitlik x86 işlemci üretebilmesi için AMD’den lisanslama yapması gerekiyor. Böyle de ilginç bir durum söz konusu. "

https://www.donanimhaber.com/intel-Core-ailesi-gidiyor-yerine-yeni-bir-mimari-geliyor--88245?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

RX 590 ile RTX 2060 ta frametime grafine bak hangisi daha pürüzsüz sence? sadece %1 ve%0.1 low fps yetmiyor akıcılığa çerçevelerin oluşumundaki maximum sürelerde önemli. Hangisinde grafik çizgileri daha titrek

RTX 2060 ile VEGA 56 arasında frametime grafine bakın sonrada %1 ve%0.1 low fps ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Eylül 2019; 0:3:58 >

• Güzel krdeşim
    videoda 14.15 tabloya bak kırılmasız kekelemesiz, en düşük gecikmeyi 144 hz monitörde 138 fps cap fresynch +vsynch vs 138fps cap Gsynch+vsynch bakarsan Nvidanın inpu lagının daha düşük oduğunu görürüsün. Monitörün kend input lagı + gpu ve kullanılan synch input lgı monitör, mouse klavye input laglarıyla görüntü hareket iletşimi ile ile ilgili. 5-10-20 derken topanıp geliyor ne kadar az olsa okadar iyi tabi. AMD bir üstünüğünü oyuncların kullandığı senaryoda göremiyorum. AMD kartı hiç bir synch açık değilken yalın halde nvidiadan 10 ms az input lag sağlıyorsa bunun önemi yok. O senryoda ekran kırılıcakatır oyun akıclığı bozulacaktır zaten. İşi blen oyuncularda o senaryoda oyun oynamıyor.

Response time monitör piksellerin renk değişim tepki hızı bu input lagdan bağımsız hareketli görüntülerde blurlaşmayı azaltan birşey. Ben odaya silah ile daldığımda hareket oluşacak burda response timde önemli 144 kare hızında detayın geçişide önemli her ikisde blurlşamayı ghostingi azaltıcaktır.

Frame time grafiğinde nedemek itediğini anlmadım Yüksek fps alan kartın grafikleri az daha dalgalı bazı bir kaç oyunda öyle. fps cap+ adaptive synch +vsynchin yaptığını scaneline synch tek başına yapıyor onu tercih ediyorum, monitörde 144 fps sabltliyor144 hz de144 fps almadığımda monitörü 120 hz e alıyorum. scanline synchi açıyorum ayarlarımla vs gpu %100 de çalışmadğındna frametime sbt oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 23 Eylül 2019; 12:45:53 >

• Herkese kırılmasız, input lagsız, scanlinesynchle 144 fpsli oyunlar olsun.
  • Verdiğim linkleri bile açmadığın belli. Frametime grafiği daha düzgün stabil olan daha akıcı yumuşak oyun oynatır. Frametime grafiği daha titreşimli olan ise daha fazla microstutter yapar ve uzunca dik çizgiler ise major stutterdır.

Hyper-treading açık olarak kullanılan işlemci ile birlikte Nvidia kart kullanıldığında işlemcinin daha fazla neredeyse 2 katı DPC latency yapması ve bununda rastgele meydana gelen microstutter olarak size geri dönmesi demek yani Hyper-treading kapalı iken Nvidia karttan daha iyi oyun performansı alındığından bahsediliyor. Nvidia kartların bugün bile aynı DPC gecikme süresini düzeltemedikleri ortada. AMD kartlar işe böyle Nvidia kartlar gibi yüksek DPC latencye sebep sürücü sorunu yok. Oyunlarda yaşadığı sürekli microstutterın sebebini çözmek için neredeyse RAM, Anakart, PSU, GPU, SSD, Ekran, Fare, Klavye herşeyini değiştirdiğinden bahseden var sorunun sebebini yukarda linkini verdiğim konudaki Hyper-treading'in açık olması olduğunu öğreniyor ve kapatıyor DPC latency süreside yarıya düşüyor ve böylece bütün sıkıntılarından kurtulduğunu söylüyor ama tam bitmemesinin sebebi olaraksa Hyper-treading'in kapalı olmasına rağmen hala Nvidia kartın sürücüsünün sebep olduğu DPC latency'nin yarıya düşsede yinede yüksek olması ve AMD karta geçiş yapacağını söylüyor...

Nvidia sürücülerinin bu yüksek DPC latency durumu Tiled-Cache adını verdiği yeni rendering tekniğine geçmesiyle baş gösteriyor.

i7 2600 ile Nvidia gtx 760 kullanıcısının Hyper-treading açık DPC latency değeri

i7 2600 ile Nvidia gtx 760 kullanıcısının Hyper-treading kapalı DPC latency değeri

i7 4930K ile AMD R9 295x2 ile arka planda latencymon testini yaparken aynı zamanda Faster Than Light (FTL) oyunu oynuyormuş DPC latency aşağıdaki gibi...)

• Dostum videoları izlediğim dedğin durum her anda yok vidonun bazı durumlarda vardı , nvida kart amdye göre daha fazal fps alıyordu. Ben Mesala R6 Siege oyuncusyum ,gta total war ,witcher oynarım. R6 Siege bazı ayarlar kapılyor adam seçiliği için Alan karartma SSAQ,HBAO gibi. Diğer ayarları fulldeimde 144 fps veribilcek gpu almalıyım dedim. Gittim testere v baktım gtx 1660ti benim için yeterli bir gpu olduğunu düşündüm sonra Gamerxexus gtx 1660 incelemesine denk geldi. oc le gtx 1660 ın ti performansı verdiğini gördüm. Niyetimi 1660 çevirim. 1660 fiyat muadili amd rx 590 yapıyormuş onun oc vs duurmarına baktım beni oynadığım oyunlarda dha düşük fp veriyor ,artı daha çok ısınıyor oc kabiyeti kazancı düşük. Rx 570,580 gibi daha f/p kartlar var r6 siege istedğim ayarlarda 144 fps stabil veremiyor. AMD watmann vs sıkıntıları var. 590 gtx 1660 a göre 2 kat güç çekiyor. Nvidia tercih ettim . Monitör larak freeynch/gsynch iki yönlü desteği var. Ben rx 590 terih etmemekle ne kaybetim? bana bunu açıkla! , sycnh kombini ile input lag değerlerinide göterdim.DPC gecikmsi tam bir ilgim yok ancak sesle ilgili olduğunu beni etkileyen bir durum dğil. erçeten kullandığım karrt böyle sorun olup olmadığını dahi bilmiyorum. Bilmediğim şeyide konuşmak istemiyorum. Flickiring,tiremedir,siyah pembe yeşil ekran sorunları sence daha can sıkcı değilmi? 144 hz 75 hz de düzgün çalışmam gibi. Ynei br kar alyosun çözünürlük tazleme hızı yarında gpu doğru düzgün çalışmıyor. Sürücü bekliyosun. Sharpening dediğin filtre gömme olayı nvidia zaen vardı. Nvida sharp filtresi vardır güncellyip tekarar pazarladı. Amd input lag dan girdi pazarlama sratejii prtakte örnelediğim gibi karşılığı olmayan bişeydi pat nvdidada yalap şap birşey koydu. Bunlar tamamen pazarlama tekniği. Nvida piyasayı ray tracinge zorluyor. bu asla bahsettiğimi şeylerle karşılaştırlcak bişey değil. Belk bu eride 2080 ti dışında ray tracing kartlar çok kulanşı olmucak oyun dünyası burdn yürüyecek. intel işe el aar cpuyle mı yapılır gpuyla mı kombinlimi olur bilemem.

• Çok uzun süren veya çok sık çalışan DPC'ler önemli miktarda CPU zamanı tüketebilir ve genel sistem performansının zarar görmesine neden olabilir. Ses ve video hatalarına (stutter), fare donmalarına, ekran kilitlenmelerine ve sistemdeki diğer birçok soruna neden olabilirler. DPC'ler 1000µs'yi geçmemelidir ve ne kadar düşük olursa sistem o kadar hızlıdır.

DPC gecikmelerini ölçen latencymon programını hiç kullandın mı? Bu programdan bakınca siteminde en çok DPC gecikmesine sebep olan sürücü Nvidia sürücüsü çıkarsa hiç şaşırma (nvlddmkm.sys). İster AMD işlemci kullan, ister Intel işlemci kullan beraberinde Nvidia grafik kartı kullanıyorsan işlemciyi gereğinden fazla meşgul ediyor olduğunu latencymondan görürsün yani işlemcinin extra geçikmesine sebep oluyor hele bir de SMT veya HT açmışsan DPC gecikmesini 2 katına çıkarıyor.

GTX1660 Nvidia kartın RX590'dan daha yüksek fps verdiğinden bahsetmişsin işte benim söylediğimde bu Nvidia maximum fps'nin ekmeğini yiyor. Frametime grafiğini izlersen Nvidia çerçeve zamanlarının daha düzensiz olduğunu yani daha titreşimli olduğunu farkedersin hatta major stutter daha fazladır.

GTX 1660 Ti vs GTX 1070 vs RX 590

• Hocam bu eleman daha Tr yazı yazmayı bilmiyor sizin kapasitenizde bir insanda değil dediklerinizi anlamaz 1080 ti ile 1080 kullandigim dönemlerle şuan kullandigim amd rx 580 nin akıcılığını karşılaştıran bir yazı yazmıştım bir tane bunun gibi anlamayan biri ti ile rx580 mi karşılaştırılır hehe çok komik gibisinden birşey yazmıştı muhattap bile almadım evet ti 190 fps verirken rx580 80 90 fps veriyor du ama min low max fps lerde rx580 birbirine daha yakın değerler verdiğinden daha akici bir oyun deneyimi yasadiğimi söylemiştim anlayan anladı anlamayan da ergen gibi güldü geçti .

• Attığın videoları izliyorum çerçeve zamanı farkı gavurlar spike dediği çakılma vs çoğu zaman benzer , bazen amd bazen nvida tutarlı. Attığın bir video kanıtlnabilcek bişey değil. Synchsiz oyun oynayarak asla yağ gibi akan oyunlar oynayamazsınız. DPC olayını sırf meraktan 1 hafta sonra eve dönünce bakıcam.
  • Hocam bios tan nasıl değiştiriyoruz b450 tomahawk max sahibiyim r5 3600

• Sizin MSI B450 Tomahawk anakartınıza PCIe Gen4 desteğini içeren BIOS güncellemesi geldimi bilmiyorum ama Asus B450 ve X470 Anakartlara geldi. Sizin anakarta PCIe Gen4 desteği gelmediyse PCIe Gen3'tür ama en azından BIOS ayarlarına gidip Auto ise Gen3 yapın en azından Auto ayarda kalmasın...ve mutlaka uyumluluğu artırmak için en yeni BIOS güncellemesi yapmanız tavsiye ediliyor.

MSI B450 Tomahawk anakartın PCIe konfigürasyon ayarları baktığım kadarıyla aşağıdaki yoldan yapılıyor

Settings-Advanced-PCI Subsystem Settings altındaki bölümünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Eylül 2019; 23:38:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.