Şimdi Ara

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
10
Favori
12.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçek kullanıcı tecrübesi daha önemlidir. Daha çok akıcılık için ne yapılabilir diye geçmişte araştırmalar yapıyordum ve serinin en güçlü Nvidia kartına sahiptim daha ne alabilirdim. SLI yapsak o da ayrı bir sıkıntı ve külfet. Bir sonraki Nvidia serisinde halledilebilir diye tahmin ediyordum ama Pascal serisinde daha çok stutterdan şikayet ediliyordu ilk driverlerda bu normal diyordum ama sıkıntı devam ediyordu bu yüzden Pascal serine de geçiş yapmadım. Bu araştırmalarım sırasında AMD kart kullanırken daha çok fps verdiği için Nvidia karta geçenlerin akıcılıkla ilgili şikayetlerine denk geliyordum ve daha fazla fps almalarına rağmen AMD deki akıcılığın olmamasından şikayet ediyorlardı.

Online rekabette Sync kullanmak dezavantaj demek. Sync yerine Silk Smoothness ayarınıda kullanabilirsiniz. Hiçbir Sync kullanmadan yağ gibi TF2 oynuyorum ve BIOS'tan da HT kapalı (oyununuza göre açarsınız).Size yararlı bir de tweak önereyim umarım işinize yarar. Nvidia kontrol panelde Low latency Mod "Ultra" olarak ayarlıysa Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kareleri 1 ise Düşey senkronizasyon ve Üçlü ara bellekleme kapalıysa Nvidia Profile Inspectorü açın ve sağ üste mercek resmine benzeyen sembole yani "show unknown settings from nvidia predefined profiles" tıklayın böylece Nvidia önceden tanımlanmış profillerinden bilinmeyen ayarları göster aktif olur ve 8-Extra başlığı altında MAX_PENDING_CMD_BUFFERS ayarını bulun ve bunu 1 olarak ayarlayın (kimi oyunda 2 daha iyi oluyor) sonra Other başlığı altına gidin ve burada Maximum frames allowed ayarını bulun varsayılan 2 olan değerini 0 yapın ve kaydetmeyi unutmayın ve online oyunlarınızda deneyin.

Yukardaki ayarlamalar altta linkini verdiğim konunun son kısımlarındadır
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137072542

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 24 Eylül 2019; 0:22:36 >

• Silk smoothnessi online oyunlarda önermiyorlar input lag artırıyor. gsynch+riva turner fps cap (Vsynchde açılabilir ek olarak yada scanline synch normal ayarında kullanmak en iyi çözümler. gsynch açınca overdrive ayarı kapandığında monitörümde scanline synch ile eniyi online fps oyun deneyeimini yaşadım. Ultra low latencynin rtssde saydığım ayarlara hiç bir katkısı olmuyor. RTSS fps capi frimetime grafiğini ip gibi yapıyor. Oyun içi cap ise o şekeilde yapamıyor. Bu ayarları kullanan adam için amd imiş nvidia imiş pek önemi kalmıyor. Single oyunlarda scanlien yarım ayarını kullanyorum. 50 ye kadar düştüğüm bir oyun varsa gsynch+vsynch bkullanıyoum
  • Silk Smoothness adı üstünde ipeksi pürüzsüzlük demek yani stuttersiz sinematik netlikte oyun keyfi anlamına geliyor dolayısıyla Frametime stabilitesini artırıyor. V-Sync ‘te monitörün yenileme hızının altına fps düşerse stutter yapıyor, Silk Smoothness bu yüzden V-Synce göre daha avantajlı ve derecesi ayarlanabiliyor.

Input lagı azaltmak için low latency değerini “ultra” ayarlamanın yanında, MAX_PENDING_CMD_BUFFERS “1 veya 2” ve Maximum frames allowed değerinide “ 0” olarak ayarlıyorum. Hatta bu ayarlamaları Silk Smoothness’ın neden olduğu input lagı azaltmak içinde kullanıyorum.

Scanline Sync veya kısaca S-Sync’te deniyor ve bunun diğer G- Sync , FreeSync ve V-Sync teknolojileri ile beraber kullanılmaması öneriliyor. Bunu önerende Scanline Sync’i programlayan Unwinder’dir sebebide beraber aşırı input laga sebep olmalarıdır. Scanline Sync ile beraber FastSync veya Enhanced Sync açılabilir ama bu da 1 kare saniye geçikme ekler yani 60hz monitörde 16.7ms, 144hz monitörde 6.94ms inputlag eklenir. Scanline Sync’ten en iyi performans güçlü GPU’lardan alınır yani oynadığınız oyun GPU’ya ~ %60’tan fazla yüklenmeye başlarsa Scanline Sync’in stabilitesi bozulur bu yüzden oyun ayarlarınızı buna göre yapmalısınız. G-Sync ve FreeSync2 yeni teknolojiler değil konfigürasyonları artık biliniyor.

RTSS ile fps kilitleyerek sonuçta fps kısıtlamakla da aslında maximum fps’ yi budamış oluyorsunuz (tamda Nvidia’nın asıl ekmek yediği yer). Ekran kartınızı maximum fps değerlerine bakarak aldıysanız fps limiti koyma ihtiyacı neden doğar? Maximum ve minimum fps arasında meydana gelen fps dalga(frekans) boyunu daraltmak için mi? Eğer öyleyse bu size daha düzgün frametime sağlıyor olmalı…)

Asıl bakılması gereken yerin en fazla minimum kaç fps olduğudur. Minimum alınan fps’nin değeri daha önemlidir, bundan da daha önemlisi %1, %0.1 low fps ve Frametime grafiğinin düzgünlüğüdür. %1, %0.1 low fps’lere bakıldığında AMD Nvidia’nın ne kadar gerisindedir ki? Oyun boyunca bakılan pürüzsüzlükte frametime grafiğinde avantaj genelde AMD lehinedir ve yine bunda da fps limiti koymak akıcılık adına daha da avantaj sağlar.

• sadece fps cap nedense SSynch kadar pürüsüz olmuyor. SSynch , Gsynch+RTSS cap +Vsynch benzer deneyim sunuyor. Single gysnch+vsynch oynarım bazen unutrum değişmeyi R6 Sieg girdiğide adam vurma istastiğim düşer. Hemen anlarım. SSynch ne kadar input lag koyduğu bilgiis yok ama diğer yönetemlere göre en iyi durmda olan. Adam vurmada bir anormallik yaşamıyorum R6 Siege de
  • Scanline Sync için fps limitlemenize gerek yok çünkü bunu kendisi otomatik yapıyor. Scanline Sync için extra olarak FPS monitörün yenileme hızının altına düştüğü durumlarda S-Sync'i devre dışı bırakmak için SyncTimeout parametresini oyunun konfigürasyon dosyasında kullanabilirsiniz. Scanline sync’in stabilitesini sağlamakta zorlandığınız oyunlarda stabilitesini sağlamak veya artırmak için de SyncFlush parametresini kullanabilirsiniz. SyncFlush kullanımı GPU’ya binen yükü arttıracaktır.
  • Rog strix rx 5700 xt aldim. Oyunlarda falan canavar gibi. 2k cozunurlukte ultra da bf1 oynarken 120-150 fps arasini rahat oynatiyor. Sadece isiniyor biraz ama olagan karsiliyorum. Sikinti surda ki gecen modelleme yaparken birden ekran karardi. Ne kadar ugrasirsam donduremedim geri ve reset atmak zorunda kaldim. Wattman hatasi verdi geri basladiginda. Calismam gitti. Umarim pisman olmam amd sectigime. Gtx780m ekran karti olan laptopumla 5 6 senedir 0 sikintiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gelen toplama bilgisayarımın ekran kartı olan Sapphire rx 5700 XT ekran kartım takılıyor. kasıyor. Evet yanlış duymadınız Chrome, vivaldi gibi tarayıcılarda, masaüstünde durup dururken ve de PES 19 oynarken maç sırasında ya da pozisyon tekrarı zamanında takılıyor oyun. Milim milim yürüyorlar pas veriyorlar resmen. Güncelleme yaptım hala aynı. Oyun ayarları değiştim aynı.en rezil bilgisayar bile masaüstünde ya da chromeda takılmaz. ilk defa böyle bir durum yaşıyorum.

sistemim de bu:
    https://forum.donanimhaber.com/7586-tl-sistem-topladim--139115285
  • MİY1988 M kullanıcısına yanıt
    Konunun başında anlatılanlar ve önerdiklerimden başka;

Oyunlarda çok yüksek FPS değerlerinde de stutter yapıyor olabilir, MSI afterburner kullanıyorsanız oyunlarınız da bu takılmaların başladığı fps değerlerinin hemen altında bir değere FPS limit koyun ve:

Güç Seçeneklerinde- Yüksek Performansa ayarlayın veya diğer performans ayarlarındaysa özellikle sabit disk ve pci ayarlarınızı aşağıdaki gibi ayarlayın

Güç Seçenekleri-Gelişmiş Ayarlarda Sabit Disk, PCI Express, CPU ayarları ( Bunlara ek olarak sıkıntı devam ederse mutlaka Anakartınızın BIOS sürümünü güncel mi kontrol edin değilse yazılım donanım uyumunu artırmak için BIOS ve diğer driverları güncelleyin ve sorun devam ederse BIOS ayarlarınızda PCI ekspress ayarlarınızı 4.0 dan 3.0 alın veya ekran kartınızın takılı olduğu slotun oluyorsa PCIe 4.0 x16 olan ayarını PCIe 4.0 X8 yapmayı deneyin )

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü

AMD ekran kartlarındaki FreeSync Artifact, Titreme, Siyah ekran, BSOD gibi sorunların geçici çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 23 Ekim 2019; 12:6:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

Oyunlarda çok yüksek FPS değerlerinde de stutter yapıyor olabilir, MSI afterburner kullanıyorsanız oyunlarınız da bu takılmaların başladığı fps değerlerinin hemen altında bir değere FPS limit koyun ve:

Güç Seçeneklerinde- Yüksek Performansa ayarlayın veya diğer performans ayarlarındaysa özellikle sabit disk ve pci ayarlarınızı aşağıdaki gibi ayarlayın

Güç Seçenekleri-Gelişmiş Ayarlarda Sabit Disk, PCI Express, CPU ayarları ( Bunlara ek olarak sıkıntı devam ederse mutlaka Anakartınızın BIOS sürümünü güncel mi kontrol edin değilse yazılım donanım uyumunu artırmak için BIOS ve diğer driverları güncelleyin ve sorun devam ederse BIOS ayarlarınızda PCI ekspress ayarlarınızı 4.0 dan 3.0 alın veya ekran kartınızın takılı olduğu slotun oluyorsa PCIe 4.0 x16 olan ayarını PCIe 4.0 X8 yapmayı deneyin )

Eve varır varmaz deneyip sonucu yazacağım dostum. (Akşam 19:30 gibi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-84B7F5BB9

ayarların çoğu aynıymış meğer kardeşim sadece sabit disk olayını sıfıra çektim.. şimdi de pozisyon tekrarlarında akıcı oldu ama maç içinde takılıyor.. şaka gibi ya çıldırtıcı gerçekten

• Slymn Z. S kullanıcısına yanıt
    FreeSync ayarlarını kapatın monitörde de varsa onuda kapatıp deneyin
  • Freesync kullanırken v-sync i kapatıp enchanced sync i aktif ettim. Yağ gibi oldu.
  • Hocam merhaba 55NU8000 model tv kullanıyorum, hdmi 2.1 s-link marka kablo ile tvye bağladım bilgisayarı (monitörüm yok)

Sistem özelliklerim:
    Msi RX480 8GB Gaming X
    R5 1600 12 nm
    8GB DDR4 Ballistix
    Gigabyte B450M S2H
    500 GB 5400 RPM HDD
    Evga 450w bronze psu

TV 1080p VRR de 6 ms ile çok iyi bir inputlag değeri vermekte.
    Freesync ile aldığı inputlag çok iyi lakin 120 hz ile mi 60 hz ile mi alınmış yazmamışlar.

Ben 1080p 120 hz olarak ayarlayıp, windowsun grafik ayarları üzerinden HDR’yi aktif ediyorum, masaüstü karanlık oluyor tabi (sdr içeriklerin parlaklığı ayarına girip 40 iken 100’e çekiyorum düzeliyor)

Tvden’de HDMI UHD COLOR aktif edip, oyun modunu açıp, freesync’yi üstün yapıyorum. (Game motion kapalı)

Lakin freesync ayarı üstün yapınca bazı oyunlarda siyah ekran oluyor, ayrıca bilgisayar kendini bazen 4k ya alıyor.

Sizin bana öneriniz ne olur bu tv ile ilgili?

1080p 120 hz + freesync mi
    1080p 120 hz + hdr + freesync mi

Ayrıca 12bit renk yapsam da amd de ycbcr444 ile rgb444 ayarı oluyor, ben fark göremedim ama hangisini kullanmam gerekiyor?

AMD de grafik profili diye bir ayar geldi;
    Oyun - Esport - Normal diye üç profil hangisini önerirsiniz? (Profilleri isimlerini yanlış hatırlıyor olabilirim) +++

Çok uzun yazdım hocam kusura bakmayın okursanız ne ala, teşekkür borç bilir iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 16 Ocak 2020; 4:15:53 >

• La Ley del Diamante kullanıcısına yanıt
    TimFx kullanıcısına yanıt
    Tam aralıkta olmalarına rağmen PC ile daha uyumlu olması açısından rgb444 tercih edin(daha geniş ve doğru renk gamutu ve daha derin siyahlar ve beyazlar gibi nedenlerden). AMD sürücülerinden kaynaklı FreeSync sorunları devam ediyor. Bazı oyunlarda FreeSync açıkken siyah ekran olması Windowsta hızlı başlatmanın açık olması ile alakalı olabilir bunu mutlaka kapatın. Web browserlarda donanım hızlandırma açıksa kapatın...

Rtings VRR testini yaparken, monitör FreeSync/G-Sync hangisini destekliyorsa onu açıp, monitörün doğal yenileme hızı ve çözünürlüklerinde, görüntünün kare atlamadığı ve yırtılma yapmadığı maximum ve mimimum fps’yi de belirleyip testleri öyle yapıyorlarmış.

AMD Grafik profillerinden Normal ayarında FreeSync dışında otomatik olarak hiçbir şey açmıyor. Oyun ayarında Enhanced Sync, Radeon Image Sharpening, Virutual Super Resolution, Radeon Anti-Lag gibi özellikleri açıyormuş. Esport profili ise performansa zarar veren her şeyi kapatıyormuş

HDR kişisel tercihlerinize kalmış göz zevkinize uyuyorsa ve oynadığınız oyun destekliyorsa HDR imkanından yararlanın derim hatta bu konularla ilgili daha güncel ve bilgili olduğunu düşündüğüm @TimFx nickli forumdaşıda konuya davet edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 16 Ocak 2020; 14:17:45 >

• Selam bildiklerimi ve deneyimlerimi paylaşayım öncelikle PC'de HDR olayı çok karmaşık. Üstüne bir de TV model ve yazılım farklılıkları gelince, iyice saçma sapan bir hal alıyor. Misal PC de 2 farklı HDR sistemi var. Bazı oyunlar Windowsun kendi yazılımsal HDR sistemini kullanıyor (Tombraider gibi). Bazı oyunlar Ekran kartınızın API'sini (yazılım sistemini kullanıyor. Battlefield serisi gibi) Bazı oyunlarda ise ikisini birden destekleyebiliyor, (Mortal Kombat 11) gibi. Bunu kendiniz deneyimleyıp, gözünüze hangisi daha hoş geliyor ve hangisinde stutter olmuyorsa onu tercih etmelisiniz. oyununa göre değişebiliyor bu olaylar. PC'de pek çok kişi, bu durumun farkında değil.

Misal, ben mortal kombat 11'de, windows'un HDR yazılımında çok daha hoş ve parlak bir görüntü alıyorum. Ekran modunuz ÇERÇEVESİZ (borderless) olmalı ki windows API'si devrede olsun. Başlangıçta 4K'da biraz Stutter yaşadım oyun ayarlarındaki bazı ayarları, kısıp kapatarak bunu çözdüm. Benim TV'im de (OledE7), ne yaparsam yapayım, MK11 özelinde oyun içindeki HDR ayarları yeterli gelmiyor, yeteri kadar parlak ve doğru bir görüntü veremiyordu bu nedenle windows API'sini tercih ettim.

Oyunlarda Exclusive full screen seçeneği ile HDR'si aktif olanlar, kesinlikle Ekran kartı API'si ile HDR yi yönetiyor denebilir. Bunun dışındaki ekran modlarında; Dx12 Fullscreen her iki yöntemlede çalışabiliyor, Borderless ise oyunun desteği varsa sadece windows Api'si ile HDR'yi yönetebilir denebilir. Bir yöntem aktif oldugunda diğer yöntem iptal oluyor, aynı anda çalışmıyorlar.

Birde HDR üstü bir teknoloji olan, Dolby vision var. İki oyun oynadım Battlefield 1 ve Mass effect andromeda. Oyunlardaki Dolby vision bambaşka bir deneyim. Mass effect andromeda Dolby vision olarak gerçeketen tecrübe edilmesi geren bir oyun. Özellikle karanlıktan aydınlığa geçişler, ışık gölge oyunları Dolby visionın potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu sunumun karşısında, HDR oyunlar çok dandik kalıyor. Mass effect oynarken, daha önceden izlediğim Dolby vision dizi ve filmlerden, çok daha iyi bir deneyim yaşadım. Dolby vision Battlefield 1'de ise özellikle gece savaşları harika ancak her nedense, giriş gecikmesi (inputlag) bu oyunda çok oldu.(Mass effect'de hissedilir giriş gecikmesi olmadı.) En son çıkan Dolby vision desteklı NFS oyunu ise bana "- üf görüntüye bak" dedirtmedi, sıradan HDR deneyimi yaşattı. Gerçi çok fazla oynamadım.

Pc'de Dolby vision, Ekran kartı API'si tarafından kontrol ediliyor. Ancak yazılımsal bir saçmalık var. Windows Dolby visionı doğal olarak desteklemiyor. Masaüstünde ekran kartı ayarlarınız 8bit RGB olmadıgı sürece oyun içi Dolby vision (12bit) aktif edilemiyor. Her nedense bu bug düzeltilemedi. Kimileri DICE 'ın kabahati oldugunu (bu oyunları yapan firma) söylüyor. kimileride windows 10 saçmalıgı oldugunu düşünüyor. İnsanların kafasını karıştıran bir saçmalık. Aslında oyun 12 bit renk ayarlarında açılıyor, ancak masaüstü ayarlarınız 8bit olarak ayarlanmalı, yoksa oyun içinde Nvidia API'si devereye girip 12bit (Dolby visionn) aktif edemiyor. Dolby vision aktif oluncada sorunlar bitmiyor. Oyundan, windowsa geri döndüğünüzde ekrana görüntü gelmiyor. TV ayarlarında HDMI DEEP COLOUR kapatınca Dolby vision zorla kapanıyor ve ekrana görüntü tekrar geliyor. Desktop ayarlarınızı tekrar HDR 'ye göre değiştirmeniz gerekiyor (422) Aksi halde windowsu her actıgınızda bu bug oluşuyor, Dolby Vision aktif olmaya calsıyor ve ekrana görüntü gelmiyor.

İşin özü windowsda HDR oynamak cambazlık istiyor. windows sürüm güncellemelerinde ise yeni saçmalıklar ortaya çıkabiliyor. Tüm bunların dışında ise kullandıgınız TV veya monitörün kendi saçmalıkları kendi ayarları var. Bazen TV firmware'leri bu yukardaki sistemlerle uyumlu olmuyor. Bu nedenle nasıl ayarlarsanız ayarlayın bazen doğru görünmeyebiliyor. İnsanlar HDR'nin neye benzemesi gerektiğini bilmedigi için ekranda HDR logusu gördüklerinde doğal olarak bunun HDR görüntüsü oludugunu sanıyorlar. SD ye döndüklerinde görüntü daha iyi görünebiliyor. kurcalamayı sevmeyen kullanıcılar için, HDR olayı konsolda daha mantıklı gibi görünüyor şimdilik. Bu arada unutmadan HDR daha fazla sistem kaynagı tüketir sisteminize göre daha düşük performans alabilirsiniz.

Bu çok yeni ve gelişen bir teknoloji doğru düzgün bir standartı oluşmadı. Bu nedenle her tv'nin ayarları sistemleri farklılık gösteriyor. En iyi HDR deneyimi için O tv'nin yabancı forumlarından destek almaya çalışın. Ben sadece kendi tv ayarlarıma hakimim. Geçenlerde evine gittiğim bir arkadaşım üst düzey Samsung TV'sinde istediğim HDR görüntüyü elde edemedim, çözemedik sorunu yabancı ve yerli forumları araştırmamıza ragmen. Tv HDR gösteriyorum diyordu ancak, SD görüntü HDR den daha iyi görünüyordu.

Kendi Tv ayarlarım (OledE7)

Tv 'de HDR OYUN modu aktif.
    nvidia panel 422 12bit.
    Tv'de dinamik kontras: orta veya yüksek (oyununa göre kendiniz belirliyorsunuz. Görüntüde parlaklık artıkca detay kayboluyorsa ORTA seçeneğine düşün)
    Eğer HDR'de Windows APi'si kullanan bir oyun oynamıyorsanız. Windows ayarlarındaki HDR seçeneğini aktif etmeniz gerekmiyor.sadece ekran kartınızın yazılım ayarları 422 10bit veya 12bit şeklinde ayarlı olmalı.
    HDR olmayan içerikleride (FİFA gibi ) 8 bit 444 olarak tüketiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Ocak 2020; 21:3:38 >

• Öncelikle teşekkür ederim hocam, amd yazılımı temiz kurulumla chrome 444 deniyor sanırım, o ayara dönüyor. O yüzden hdr için en uygun ayar bu mu acaba diye düşünmüştüm.

Ayrıca radeon ayarlarından 12 bit yapıyorum ama windows ayarlarında hdr aktif olmuyordu, @TimFx’in anlatımıyla anladığım kadarıyla AMD yazılımından 12 bit seçersem hdr yi gpu yazılımı aktif ediyor. Windows üzerinden aktif edersem, hdryi windows yazılımı aktif ediyor.

İkisini birden açık tutuyordun ben yani radeon da 12 bit ve chroma444 seçili yapıyor sonra da masaüstünden görüntü özelliklerine girip, hdr yi aktif ediyordum.

Rtings’de HDR’nin düzgün çalışmadığını sorun yaşadıklarını söylemişler. İlk aktif ettiğim de bende de çakışmalar meydana gelmişti, görüntü çok karanlık ve mouse imleci beyaz değil gri görünüyordu. Amd yazılımını baştan kurduktan sonra chipset driverlerini de güncelledikten sonra deniyim diye aklıma geldi ve imleç beyaz olmuştu ama halen karanlıktı. Windows ta hdryi aktif ettiğim menüde SDR parlaklık ayarı diye bir ayar vardı 40 idi, 100 yaptım baya aydınlandı ekran. (Gerçi ideali kaç bilemedim ama 100 yapınca daha doğru renk paleti oluşturuyor diye düşündüm)

Tv de temel ve üstün freesync mevcut, üstün yapınca bazı oyunlarda hdmi çözünürlüğü desteklenmiyor gibi bir hata alabiliyorum. Temel’e alınca düzeliyor bazen de reset atmak zorunda kalıyorum. Sanırım temel ile üstün arasındaki fark freesync destek aralığı.
    12 hz gerçek panel olduğu için 120 fps limiti koyuyorum oyunlarda (vsync veya benzeri değil direk fps limiti) ama amd üzerinden böyle bi ayar varsa daha iyi olur dikkatimi çekmedi. Tabi fps limiti eklerken bana problem yaratmayacak. CS oyunlarında fps_max komutu gibi işleyecek.

Bu arada ekran kartımdan dün farkettim tiz bir ses geliyor, hdmi kablosunu sökerken 1 sn liğine kesiliyor, ilk taktığımda da 1 sn liğine kesiliyor. Coil Whine olabilirmiş sanırım ses benziyor ama elektrik sesi gibi böyle garip yani emin olamadım...

Bu arada, Oyun&Esports ayarı arasında esport seçmem daha mantıklı gelmişti bana kurcaladım ama canlı yayın yapma gibi ayarlar mevcut hiçbiri aktif görünmüyordu varsayılan ayarlarda ama malum esport yayıncılık üzerine bi ayar olduğu için kapatmam gereken bir ayar var mıdır sizce?

@Timfx hocam, merak ettim de HDR modunda neden 422 sınırlı aralıkta kullanıyorsunuz?

Bu arada tv nin 120hz ile 20 hz arasında freesync yaptığını biliyorum ama bu sanırım üstün ayarda geçerli, temel ayarda bu senkron aralığı 44-120 arasına mı düşüyor acaba bi bilgi bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 16 Ocak 2020; 19:18:15 >

• Sürücü kurulumundan sonra zaten varsayılan ayar olarak rgb 444 Full ile geliyor, freesync'i kapatmıyorum bence yararlı, enhanced sync'e ihtiyaç duymuyorum, bu arada oyunlarda ekstra fps kazanımı için Windows 10'daki HPET'i kapalı tutmakta yarar var, sadece AMD değil NVIDIA için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ocak 2020; 20:32:3 >
  • quote:

@Timfx hocam, merak ettim de HDR modunda neden 422 sınırlı aralıkta kullanıyorsunuz?

Amd sürücü ve yazılımlarına aşina değilim o yüzden verdiğiniz detaylara cevap veremiyorum. Bir bir önceki mesajı güncelledim bir kez daha okumanız faydanıza olabilir.

Ancak şunu bilmelisiniz. HDMI 2.0 kabloda RGB 4:4:4 + 10 bit HDR için yeterli bant genişliği yok ,HDR etkinleştiğinde chroma 10 bit veya 12 bit 4:2:0 veya 4:2:2 renk örneklemesi alabilirsiniz. 8 bit 4:4:4 pc için keskin pürüzsüz bir görüntü oluşturur. HDR dene şey 10 bit ve üstü oluyor. 12 bit 4:2:2'yi tercih etmemizin sebebi 4:4:4'e en yakın değer olmasıdır. 4:2:0'da filmlerde kullanılan örneklemedir. Eğer tv ve ekran kartınız hdmi 2.1 desteği varsa bu sınırlamalar yazılım desteği ile ortadan kalkıcaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 16 Ocak 2020; 21:16:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

quote:

Amd sürücü ve yazılımlarına aşina değilim o yüzden verdiğiniz detaylara cevap veremiyorum. Bir bir önceki mesajı güncelledim bir kez daha okumanız faydanıza olabilir.

Ancak şunu bilmelisiniz. HDMI 2.0 kabloda RGB 4:4:4 + 10 bit HDR için yeterli bant genişliği yok ,HDR etkinleştiğinde chroma 10 bit veya 12 bit 4:2:0 veya 4:2:2 renk örneklemesi alabilirsiniz. 8 bit 4:4:4 pc için keskin pürüzsüz bir görüntü oluşturur. HDR dene şey 10 bit ve üstü oluyor. 12 bit 4:2:2'yi tercih etmemizin sebebi 4:4:4'e en yakın değer olmasıdır. 4:2:0'da filmlerde kullanılan örneklemedir. Eğer tv ve ekran kartınız hdmi 2.1 desteği varsa bu sınırlamalar yazılım desteği ile ortadan kalkıcaktır.
    @scutaro hocam ben mi yanlış hatırlıyorum anlamadım ama sanki chroma görüntüye geçiyordu... Vsync falan değil de 120 ye fps sabitlemek istiyorum bazı güncel oyunlarda fps limiti mevcut öyle yapıyorum bende...

Merhabalar, sanırım RGB olarak kullanmam en mantıklısı olacak.

Bu arada msi rx480 8gb gaming x, ekran kartının dökümanında hdmi 2.0b desteklediği yazmakta.

Ayarlarda hdr 444 seçtiğimde bir problem yaşamadım, seçilememesi mi gerekiyor hocam normalde?

Söz konusu ekran kartımda hdmi 2.0b yazmakta, tv incelemesinde de bu konuyla ilgili bilgi mevcut, birazdan translate ile okuyacağım. Bu arada eski post u şimdi tekrardan okuyacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 16 Ocak 2020; 21:12:50 >

• La Ley del Diamante kullanıcısına yanıt
    Renk doğruluğu için rgb 444 Full olması lazım, yaptığınız şey doğru bende otomatik olarak öyle oldu, ondan öyle söyledim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.