Şimdi Ara

amd ekran kartlarındaki powerplay bugu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slmlar. hd 6950 sahibiyim. sapphire marka 1gb ve 6970 unlock.

kartım 1.25 volt değerlerinde 970'e 1375'e overclocklu. yanlız şöyle bir problemim var. ilk önce duymamış varsa powerplay bios özelliklerinde olan ekran kartının hangi uygulamalarda hangi clocklarda ve volt değerlerinde çalıştığını belirliyen bir olay. kartın rbe programı ile bios detaylarına baktığım zaman tüm bu profilleri görebiliyorum.. ve hafif gpu gerektiren programlar için 725 ve 1200lük bir profil bulunmakta fakat benim kartım zaman zaman 970 yerine 725'e downclock oluyor. yani oyunun vs. o değerlerde çalışabileceğini düşünüyor. buda ciddi bir problem. internette araştırmama rağmen bu problem ile uğraşanlar var fakat çözüm bulamadım kendime göre. şöyle bir çözüm var fakat başalarılı olmadı. rbe ile bios özelliklerinden clock değerlerini overclock ettim fakat açılışta bilgisayar hata verdi.

bu konuda bilgisi olanlar yaşıyanlar varsa yardım istiyorum. rbe kullanmış programı bilenlerede şöyle bir sorum olacak;

kartım yazmaya karşı korumalı değil. 6970 unlock modunu rbe programı ile yaptım. fakat overclock değerlerini değiştirip yazmaya çalıştığımda hata aldım. sanırım bunun nedenide ati driverlarının 840'a kadar limit tanıyo olarak gözükmesi. kısacası şunu sorucam. programda bi clock değerleri var birde en son sayfada kartın overclock sınırları var, 840 ve 1325 gözüken.. işte şimdi mesela overclock değerlerini 970'e getirdiğimizde kartın kendi içinde bi kararsızlık olucak çünkü bi yandan max 840 gözüküyo sonrada 970de çalışmaya çalışıyo. fakat rbe programının bu bölümünde (max değerleri yükseltebileceğimiz son sayfa) bu toolun kullanılmaması tavsiye edilmiş. benim aslında ihtiyacım olan kart biosundan overclok değerlerini değiştirebilmek. bu sayede 725 gözüken media profilinide 970'e çıkarıp problemimden kurtulabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 8 Aralık 2011; 16:49:06 >

• http://techforumindia.com/index.php?topic=4786.0

şu şekilde yararlı bir kaynak buldum.

burda anlatılanları kısaca özetleyeyim; ilk olarak 6950 unlock edilmiş onu geçiyorum, racer 16v programı ile CCC overclock limitleri artırılabiliyor. daha sonrasında rbe programı ile bios mod yardımıyla ekran kartının çalışacağı max volt değeri belirlenip kart update ediliyor. daha sonrasında ccc'yi kullanarak overclock yapabiliyoruz. ben şuan bu işlemleri kullanıyorum ve henüz bir problemim yok. yanlız önemli bir uyarı yapayım bu anlatılan program (racer 16v) sanırım 6950 ve 6970 kartları için öneriliyor.

sonuca gelirsek bu şekilde yapılan overclock bize ne vericek?

ilki amd bilindiği üzere kendi programında power tune diye bir seçenek sunuyor. buda coreların çalışma esnekliği. eğer core hızlarını real time gösteren bir monitor açarsanız (afterburner ile kolayca yapılabiliyor ve ekranın sol üstüne geliyor) kartın afterburner yada başka bir programla overclock edildiğinde değerlerinde dalgalanmalar görüyorsunuz. bunuda araştırmama rağmen tam bir sonuç elde edemedim. yani zaten afterburner ile ccc'nin birlikte kullanılması mümkün değil, buna sadece trixx izin veriyor. yani trixxle hem overclock yapıp hemde power tune değerini +20'e getirmek ne derece artış yapar bilinmez ayrıca iki program birlikte çalıştıklarında bazı uyumsuzluk problemleri yaratıyor.. trixxdeki fan settingslerin her açılışta sıfırlanması yada ccc'deki power tune ayarının her açılışta sıfırlanması gibi. sonuç olarak denemeye yeni başlasamda bana en sağlıklı overclock yine ccc üzerinden unlock edilerek ve power tune +20'ye getirilerek gibi geliyor.

edit: yukarda yazdıklarımda öyle görünüyorki hiçbir işe yaramamış

725'e downclock hala devam etmekte fakat bende yeni bir çözüm buldum. flash player'ın hardware acceleration özelliğini kapattım. bu sayede ekran kartı flash player yüzünden 725mhz'de kilitli kalmıyor artık. tabi başka programlar içinde powerplay profillerine yer varmı bilmiyorum. bunu zamanla görücem. şimdilik problem kalkmış gibi görünüyo. artık bu bi flash player bugımı, driver yada bios bugımı bilemicem fakat çok sinir bozucu 725'e downclock olan bir kart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbass -- 8 Aralık 2011; 22:07:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.