Şimdi Ara

Amd Ekran Kartları Sürücü Desteği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gtx 970 kullanıyorum. Satıp RX 5600 XT modeline geçme gibi bir niyetim var. Gtx 970 kullanırken 2014 çıkış bir kart olmasına rağmen haftada 1 güncelleme geliyordu. Bir yakınımda RX 460 ekran kartı var 2016’da çıkmış olmasına ve 970’ten çok daha fazla satmış olmasına rağmen son driver güncellemesini 25 Mayıs’ta almış. 1.5 aydır güncelleme yok yani. Ben RTX 2060’a göre daha fiyat performans bulduğum için RX 5600 XT almayı düşünüyorum ama uzun vadede daha sık driver güncellemesi satesinde RTX 2060’ın RX 5600 XT’nin önüne geçme ihtimali var mı sizce?

• iki kartda uzun vadeli olamayabilir zaten.6 gb vram sınır bir rakam bana göre.2060 alıncaksa super daha mantıklı.yada gaming gecelerinden5700 alabilirsiniz

sorunuza gelince 5600 xt pulse 14 gps geliyor.2060 superle aynı sayılırlar.ama amd de driver sıkıntıları olabiliyor bunu düşünerek tercih yapın
  • Amd driver sıkıntısından kastınız nedir? Bir de gaming gecelerinde 5700 kaç tl oluyor biliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarşik06

Amd driver sıkıntısından kastınız nedir? Bir de gaming gecelerinde 5700 kaç tl oluyor biliyor musunuz?
    hocam sıkıntı yaşayanda var yaşamayanda.siyah ekran veya wattman hataları genel olarak(oyunun atması).ama güzel kart 5600 xt pulse hem sessiz hem sogutması baya iyi.son aylarda baya düzeldi deniliyor ama

msi dual 5700 2699a düştü,pulse 5700 xt de 3200 e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 12 Temmuz 2020; 1:44:20 >
  • Anladım peki sağolun
  • quote:

Anladım peki sağolun
    bende 5600 xt pulse aldım deneyimlerimi sizle paylaşırım bir 2 güne
  • Bekliyorum
  • Sizin bahsettiğiniz mayıs ayında çıkan sürücü WHQL sertifikalıdır.

AMD sürücüleri ilk önce Opsiyonel(Beta) olarak yayınlar, 1-2 hafta sonra sertifikayı alınca da aynı sürücüyü WHQL olarak günceller. Yani RX 460'a da 3-4 gün önce çıkan en güncel sürücüyü yükleyebilirsin.

Endişe etmeniz gereken konu aldığınız karta yeni sürücü çıkması veya çıkma aralığı değil, sürücünün doğru düzgün çalışıp çalışmadığıdır. Maalesef AMD, sürücü konusunda Nvidia'nın çok gerisinde. Özellikle RX 5000 serisi kartlarda siyah ekran, mavi ekran, çökme vs. gibi sorunları yaşayan çok fazla kullanıcı var. Her yeni sürücüde düzeltilen hatalar kısmında yazmasına rağmen aynı sorunu yaşayanlar olabiliyor.

Almadan önce bu konu hakkında bilginiz olsun. Eğer sorun yaşarsanız burada kimse size yardımcı olamaz. Tek verilen cevap kullanmasını bilmiyorsun, suç sende olacaktır.

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bilgisayarı şuan kullanmadığım için ekran kartını şuan satıp Eylül ayında almayı düşünüyorum zaten. Yeni nesil ekran kartları da bekleniyormuş fiyatı düşer diye düşünüyorum. Eylül’e kadar stabilizasyon sağlanır mı acaba? Yazılımlar yeni olduğundan mı kaynaklanıyor bu sorunlar yoksa donanımsal mı?
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bilgisayarı şuan kullanmadığım için ekran kartını şuan satıp Eylül ayında almayı düşünüyorum zaten. Yeni nesil ekran kartları da bekleniyormuş fiyatı düşer diye düşünüyorum. Eylül’e kadar stabilizasyon sağlanır mı acaba? Yazılımlar yeni olduğundan mı kaynaklanıyor bu sorunlar yoksa donanımsal mı?
    donanımsal degil.amd donanım işini iyi yapıyor ama yazılımda resmen yerlerde.bende pişman olacagımı bilerek bütçemden dolayı 5600 aldım.umarım yanıltır beni.kesin sorunlu olacak diye bi olay yok.stabilite ilk çıktıgı zamanlara göre iyi.amd tarafında yıllardır yazılım sıkıntılı zaten.yeni nesil kartlarda düzelirmi belli olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.