Şimdi Ara

!!! Ekran Kartı Üreticileri !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

!!! Ekran Kartı Üreticileri !!!

Bir bilgisayar parçası alırken, bilgimiz konuda az da olsa bazen markadan yola çıkıyoruz. Ekran kartı alırken, kartımızın özellikleri kadar da diğer bilgisayar parçalarında olduğu gibi kartımızın markası tabiki bir önem teşkil ediyor. Her üretici kartları yaparken biraz işin içine fark karışıyor. Kartlar aynı olmasına rağmen ısı, ses ve overclock kapasitelerinde markaya göre değişiklikler görüyoruz...

Bundan yola çıkarak markalar hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum. Çünkü bir kart beyeniyoruz ve markası çok adından bahsettirmediği için akıllarda soru işaretleri kalıyor. Tecrübelerinizden yola çırkarak edindiğimiz bilgiler umarım işe yarar...

İlk olarak benden gelsin...

BIOSTAR EKRAN KARTLARI :Tam olarak ekran kartları konusunda tecrübem yok fakat anakatlarının bazıları güzel...???

ASUS EKRAN KARTLARI :Her yaptığı ürün gibi ekran kartlarıda genelde sorunsuz ve sağlam...

GAINWARD EKRAN KARTLARI :Orta düzeyde müşterilerini üzmeyen bir firma...

GALAXY EKRAN KARTLARI :Gerçekten hiçbir fikrim yok... ????

GECUBE EKRAN KARTLARI :Orta düzeyde müşterilerini üzmeyen bir firma...

GIGA-BYTE EKRAN KARTLARI :BAzı kartları çok çok sağlam ve iş görür ama bazısıda umulmadık şekilde insanı şaşırtabiliyor...

INF EKRAN KARTLARI :Avrupada çok sattığı idda edilen türkiyede neden se tutulamayan bir marka müşterisini pek üzmez...

INNO3D EKRAN KARTLARI :Eskiden daha fazla ismini duyardık, şimdi ne alemde gerçekten bilgim yok????

LEADTEK EKRAN KARTLARI :Gerçekten sağlam ve güzel kartlar yapıyorlar...

MSI EKRAN KARTLARI :Anakartlarında ki kararlılığı ekran kartlarında da sürdürüyorlar, işcilik malzeme kalitesi gerçekten güzel...

QUAKE EKRAN KARTLARI :Harici donanımdaki başarısını dahili parçalarda da sürdürme iddialı...

SAPPHIRE EKRAN KARTLARI :Türküyede en çok satan firma, genelde üzmez kimseleri, fiyat ve kalitesi güzel fakat bazen ısı, ses konusu ve overclock kapasitesi ile sorun yaratır...

SPARKLE EKRAN KARTLARI :Bence güzel kartlar yapıyorlar...

TUL EKRAN KARTLARI :Birden piyasaya için patlama yarattı ve adından çok konuşuluyor...

XFX EKRAN KARTLARI :Kaliteli ve sağlam olduğu dillerden olan bir firma...

XPERTVISION EKRAN KARTLARI :Tam ve net bir bilgim yok maalesef...?????

PALİT EKRAN KARTLARI :Ben bu firmayı gerçekten seviyorum, kendi kartım olmasıdır belki ama sağlam ve güzel üretim yapıyorlar

Arkadaşlar bana katılan yada zıt olan düşüncelerinizi lütfen ekleyin, şimdiden teşekkür ederim...

• SAPPHIRE EKRAN KARTLARI :Türküyede en çok satan firma, genelde üzmez kimseleri, fiyat ve kalitesi güzel fakat bazen ısı, ses konusu ve overclock kapasitesi ile sorun yarat

hocam genelde üzmez kimseleri demişsin ama sapphire ekran kartı mağdurlarını toplasan seçimlerde barajı geçeriz.
  • haklısın ama en azından çeşitli aksaklıklara rağmen işinim yaptığını düşünüyorum... ses ısı ve overclock olayında ise ne desen haklısın...
  • GALAXY hakkında görüşü olanb var mı??? Bayağı bir ilgi görmeye başladı çünkü???
  • sanırım evga,bfg gibi firmalara yorum yapmaya bile lüzüm görmedin

inf ise ben hiç memnun değilim bende agp 6600 ü vardı hiç oc olmuyordu
    birde sparkle mx440 ım vardı oda üstündeki fanı sökmeme rağmen muhteşem oc olurdu
    ben bundan sonra kart alırsam sparkle alırım hem fiyatları uygun hemde kaliteli hoş mx440 la bu kanıya varmak yanlış olabilir ama herkes aynı şeyi düşünüyor sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

SAPPHIRE EKRAN KARTLARI :Türküyede en çok satan firma, genelde üzmez kimseleri, fiyat ve kalitesi güzel fakat bazen ısı, ses konusu ve overclock kapasitesi ile sorun yarat

hocam genelde üzmez kimseleri demişsin ama sapphire ekran kartı mağdurlarını toplasan seçimlerde barajı geçeriz.

artık ona x1950 pro mağdurları diyebiliriz
  • ARKADASLAR BU FİRMALAR ÜRETİCİ DEGİLLER BİR TEK EKRAN KARTININ SOGUTUCUSU DEGİSTİRİYORLAR YADA O/C YAPIP PİYASAYA SÜRÜYORLAR..SADECE O KADAR
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    4 ay önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiyesi AMD VS NVIDIA
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: carpediem_now

GALAXY hakkında görüşü olanb var mı??? Bayağı bir ilgi görmeye başladı çünkü???

Galaxy güzel markadır.YAni en azından forumda 8600gt nin neler yapabildiğini görmüştük, çok iyi o/c oluyordu

Msi a tek kelimeyle mükemmel yazman gerekirdiAsus a ise şunu yazabilirsin:

Asus:Çoğu bilinçsiz(genelleme) kullanıcısının isminden dolayı ilk tercihidir.Ürettiği donanımlar çok kalitelidir, ancak izlediği fiyat politikası dolayı ile bilinçliler tarafından tercih edilmez(yine genelleme)

• quote:

SAPPHIRE EKRAN KARTLARI :Türküyede en çok satan firma, genelde üzmez kimseleri, fiyat ve kalitesi güzel fakat bazen ısı, ses konusu ve overclock kapasitesi ile sorun yarat

ben de kendi düşüncelerimi yazıyım bi mahsuru yoksa :

Asus, Gigabyte : Kutu içeriği ve kalite yönünden üstün ama türkiyede istediğin oyunu 5liraya bulabildiğin için ve hiç bir kartı 10 sene kullanmadığımız için boşa para vermekten öte değil..

Galaxy : Sanırım yeni bir üretici..Siteleri çok amatör olduklarını hissettirdi bana..Ama yurtdışında ve yeni yeni türkiyede oc potansiyelleri ve soğutma çözümleri(zalman, cm vs.) ile kendinden söz ettiren bir firma..Ayrıca bence en az palit kadar kaliteli

XFX, eVGA, BFG : Genelde artslik tasarımları, fabrikadan oclu gelmeleri ve ayriyetten güzel oc olmaları ile tanınırlar..Nvidanin baş partnerleridir..

Msi : Kartları cidden kalitelidir..Ati ve Nvidia ile ortak çalıştığından üretim kapasitesi oldukça yüksektir ve piyasada güçlü ve söz sahibidir..

Leadtek : Kartları kalitelidir..Genelde orta-alt düzey ev kullanıcılarına ve ofis pclerine hitap eder, yanlış hatırlamıyosam dünyada en fazla satılan markadır(Forumda okumuştum yanlış da olabilir)..Oldukça sorunsuz kartlar üretir..

Palit : Sonic serisi efsanedir, süper oc olurlar..Fakat düz modelleri pek almaya değer değildir, bi ekstra özelliği yoktur..Görünümleri aşırı sadedir..

Tul(Powercolor) : x1xxx serisi kartlardaki soğutmaları oldukça iyidir(AC)..Msiyi saymazsak bence ati kartlarda alınacak tek markadır..(Sapphire çok ısınıyormuş)

Sapphire : Atinin sanırım en büyük partneridir..TRde ati kartlarda en fazla satılan firmadır..Son zamanlarda ısı sorunları meşhurdur..(Sen gidip üst düzey karta tek slot kaplayan soğutma sistemi koyarsan böyle olr tabi)

Xpertvision : Hiç bilgim yok ama palitle bi ilişkisi olabilir gibi geldi, soğutmaları birbirine çok benziyor

Bunlar benim düşünce ve bildiklerim yanlış da olabilir ille de böyle diye iddia etmiyorum polemik çıkmasın

ii günler...

• Point of View Ekran Kartlarını'da unutmayalım.Özellikle son zamanda çıkardıkları Overclocklu modeller çok performanslı....
  • quote:

+1
    Kendi adıma sapphire'den kart alınmaz sagdece X1950pro sorunları degil ki 1800xl'ler benim 1900gt,1900xt...Amd gpu'lu kartlarda HİS daha sorunsuz...
  • quote:

sparkle mx440

AYnen katılıyorum arkadaşım...

quote:

Asus, Gigabyte : Kutu içeriği ve kalite yönünden üstün ama türkiyede istediğin oyunu 5liraya bulabildiğin için ve hiç bir kartı 10 sene kullanmadığımız için boşa para vermekten öte değil..

Galaxy : Sanırım yeni bir üretici..Siteleri çok amatör olduklarını hissettirdi bana..Ama yurtdışında ve yeni yeni türkiyede oc potansiyelleri ve soğutma çözümleri(zalman, cm vs.) ile kendinden söz ettiren bir firma..Ayrıca bence en az palit kadar kaliteli

XFX, eVGA, BFG : Genelde artslik tasarımları, fabrikadan oclu gelmeleri ve ayriyetten güzel oc olmaları ile tanınırlar..Nvidanin baş partnerleridir..

Msi : Kartları cidden kalitelidir..Ati ve Nvidia ile ortak çalıştığından üretim kapasitesi oldukça yüksektir ve piyasada güçlü ve söz sahibidir..

Leadtek : Kartları kalitelidir..Genelde orta-alt düzey ev kullanıcılarına ve ofis pclerine hitap eder, yanlış hatırlamıyosam dünyada en fazla satılan markadır(Forumda okumuştum yanlış da olabilir)..Oldukça sorunsuz kartlar üretir..

Palit : Sonic serisi efsanedir, süper oc olurlar..Fakat düz modelleri pek almaya değer değildir, bi ekstra özelliği yoktur..Görünümleri aşırı sadedir..

Tul(Powercolor) : x1xxx serisi kartlardaki soğutmaları oldukça iyidir(AC)..Msiyi saymazsak bence ati kartlarda alınacak tek markadır..(Sapphire çok ısınıyormuş)

Sapphire : Atinin sanırım en büyük partneridir..TRde ati kartlarda en fazla satılan firmadır..Son zamanlarda ısı sorunları meşhurdur..(Sen gidip üst düzey karta tek slot kaplayan soğutma sistemi koyarsan böyle olr tabi )

Xpertvision : Hiç bilgim yok ama palitle bi ilişkisi olabilir gibi geldi, soğutmaları birbirine çok benziyor

yorumlarçoksağlam teşekkürler...

• quote:

Ya bu Sapphire x1950 ve x1900 serisi millete bela oldu.Acaba birileri bize bozuk kartları kakalıyor ?

Herkes hangi firmadan aldığını yazsa belki ortak nokta orasıdır
    (Kendim karaborsadan aldığım için bana işlemiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xinu -- 27 Haziran 2007; 14:09:01 >

• quote:

Tek başımıza iktidar bile olabiliriz

İlk yapacağımız TR de artık Sapphire satılmayacak

Xpertvision=Palit diye biliorum ben

• Sparkle :özellikle son dönemde dx10 le acaip iyi fiyata modeller çıkardı.fiyatları birçoğumuza 8 serisi aldırtı.üstüne süper soğutma tec fanlı calibre'yi çıkardı. Bence nvida da 2007'in yildizi oldu

BIOSTAR ekran KARTLARI :yeni geldi ,özellikle giriş seviyesine rekabet getirecek

ASUS EKRAN KARTLARI :pahalı sağlam,deger mi bilmiyorum o fiyata

GAINWARD EKRAN KARTLARI :uygun fiyatlı ama eskisi kadar sesi cıkmıyor

GALAXY EKRAN KARTLARI :iddali 1-2 modeli var,genelde giriş seviyesinde guzel fiyatı var,kalitesini pek bilmiyorum

GECUBE EKRAN KARTLARI :hic yorum yok

GIGA-BYTE EKRAN KARTLARI :kaliteli,sessiz silent pipe sogutması iyi ama biraz pahalı,özel modelleri yok

INF EKRAN KARTLARI :haberim yok

INNO3D EKRAN KARTLARI :kalmadı

LEADTEK EKRAN KARTLARI :Gerçekten sağlam ve güzel kartlar yapıyorlar...

MSI EKRAN KARTLARI :Anakartlarında ki kararlılığı ekran kartlarında da sürdürüyorlar, işcilik malzeme kalitesi gerçekten güzel...

QUAKE EKRAN KARTLARI :giris seviyesi ürünleri olur.uygundur

SAPPHIRE EKRAN KARTLARI :direct 10x den sonra eski satısının kaldıgını sanmiyorum

TUL EKRAN KARTLARI :son zamanlarda ozellike orta seviye ürünlerde adetli satan bir marka

XFX EKRAN KARTLARI :herkes cok övüyor ama ürün getirmekte sorunları var,ürünler bir var bir yok

PALİT EKRAN KARTLARI :soniclerin performansları dışında bence özel bir yanı yok,kullandıkları fanlar ve malzeme bence cok uyduruk ve ucuz,fiyatları iyi ama efsane olacak kadar değil

msi -begeniyorum-özellikle overclok modelleri güzel

leadtek-eski imajı kalmadı bitiyor

• uretıcılerın en ıyısı ama en kazıgı HIS.ozellıkle radeon serısı ıle buyuk atılım yaptı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carpediem_now

haklısın ama en azından çeşitli aksaklıklara rağmen işinim yaptığını düşünüyorum... ses ısı ve overclock olayında ise ne desen haklısın...

çeşitli aksaklıklara rağmen işini filan yaptığı yok dostum benim elime 3 adet sıfır sapphire x1950pro geçti ve bu kartların 3de kullanımaycak dercede hasarlıydı ve hepsi oyunlarda 80derecenin üstünde çalışıyordu, araştırısana sevinirim, sapphire x1950pronun üstünde kullanılan soğutucu, ati'nin referans tasarımından kötü, bu tam bir skandaldır ati x1950pro için tamamen bakırdan oluşan bir soğutucu düşünmüşken sapphire bu soğutucuyu dandik bir alüminyumdan üretmiş referans tasarımından bile daha kötü soğutucu kullanan ne ati'nin nede nvidia'nın partneri yok sapphire'den başka, ayrıca sapphire ilk seri x1950pronun çoğunun arıza çıkardığını anlayarak ürünü farklı şekilde üretmeye başladı, bunu yapan bir firmanın eski sürüm kartların bozuk olan hepsini sorgusuz sualsiz toplatması gerekirdi arkadaşlar bir firmadan soğumak için daha fazla sebebe gerek yoktur sanırım

• x9xx serileri gerçekten de bazı arkadaşlarımızı üzdü, özellikle de sapphire üreticiliği altında olanlar bunu kendimde tecrübe ettim, fakat çok eski işlemciler ve yetersiz ram kaynaklı sorunlarıda kartlara yüklememek de lazım. Biliyorsunuz bazen de kartlar işlemci ve ram darboğazına takılıyor!!!

Yİnede bilinçli kullanıcı olrak x9xx serisi sapphirelere birazda olsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.