Şimdi Ara

AMD (Freesync) / NVIDIA (Gsync) İkilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıfırdan 1440p /144hz monitörlü bir sistem toplamaya çalışıyorum. Çoğunlukla oyun ancak zaman zaman render ve yayın için de kullanılabilir.
    İşlemciyi Ryzen 7 3700x düşünüyorum. Ancak ekran kartına karar veremedim bir türlü. Diğer parçalar da henüz seçilmedi ama onları ekran kartına karar verdikten sonra daha hızlı halledebilirim.

RTX 2080'e çıkmamak şartıyla bütçeyi fazla sorun etmiyorsanız;

- RTX 2070 Super ve gerçek Gsync uyumlu bir monitör mü? (Buna karar vermem durumunda model olarak uygun fiyatlı olanına yöneleceğim. Zotac olabilir.)

yoksa

- Saphhire RX 5700 XT ve Freesync uyumlu bir monitör mü?

5700XT ve Freesync monitör bütçeyi acayip rahatlatıyor farkındayım ama Nvidia ve Gsync kalitesinden bu bütçede vazgeçecek olmak da beni bu ikilemde bırakıyor.
    Nedenleriyle birlikte yönlendirebilirseniz sevinirim.

Komple sistem önermek isteyenler de pek tabii önerebilir. Bütçe olarak üst sınır monitörlü 15000 TL, monitörsüz 11000-12000 TL

Şimdiden teşekkür ederim.

• bazı Freesync mönitörler Gsync i de destekliyor bence o listeye bakıp alın derim 2070

amd yüksek güç tüketimi herzaman beni kendinden uzaklaştırıyor fan değilim ama nvidia daha mantıklı olur tavsiye ederim
  • Ekran kartında bütçeniz varsa Nvidia kalitesinden vazgeçmeyin. Ancak Freesync destekli olup Gsync Copmatible sertifikası alabilen monitörler var. Örnek sistemimdeki monitör. 40-144fps arası Freesync yapabilirken RTX2060 Süper ile 40-144fps arası ekranda yırtılma olmadan oyun oynayabiliyorum. Yani Gsync çalışıyor sorunsuzca. Gidip Gsync destekli monitör alsam 1000lira daha fazla vermem gerekecekti monitöre. Aynı kaliteyi daha ucuza alabiliyorsam neden illa Gsync monitör alayım. 1440p Freesync ve Gsync Compatible monitörler vardır araştırın paranız cebinizde kalsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5700XT + Freesync monitör bütçeni acayip rahatlatıyorsa fazla düşünmene hiç gerek yok hocam rahatlıkla AMD'ye yatırım yapabilirsin. Monitör tavsiyesi:

www.hepsiburada.com
    ViewSonic XG2401 24" 1ms (2xHDMI+Display) FreeSync/GSync FHD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2401-24-1ms-2xhdmi-display-freesync-gsync-fhd-oyuncu-monitor-p-BD805400?magaza=Hepsiburada

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Rapper

5700XT + Freesync monitör bütçeni acayip rahatlatıyorsa fazla düşünmene hiç gerek yok hocam rahatlıkla AMD'ye yatırım yapabilirsin. Monitör tavsiyesi:

www.hepsiburada.com
    ViewSonic XG2401 24" 1ms (2xHDMI+Display) FreeSync/GSync FHD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2401-24-1ms-2xhdmi-display-freesync-gsync-fhd-oyuncu-monitor-p-BD805400?magaza=Hepsiburada
    5700xtye 1080p monitor onerilmez bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    144-165 hz monitörler var niye önermesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.