Şimdi Ara

AMD FX 6100 Den İntel G3258 Geçsem Pişman Olurmuyum? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bence aklınızdakini yaparsanız içiniz rahat olur, g3258 istiyorsanız alın hem cebinizden para da çıkmıyormuş . şahsen kimsenin önermediği i5 4440 ve en ucuz h81(115 tl) anakart aldım çünkü fazlasına ihtiyacım yoktu pişman değilim hatta çok memnunum sonuçta benim kararım.
  • evo5558 kullanıcısına yanıt
    tek çekirdek kullanan oyunlar dual coreun quadların yeni zamanları kral zamanları onlardan bile daha iyi tek çekirdek performansı var yani kısaca zaten yeterli bi işlemci alacaksan en az 4670k geç
  • @qaanx 4 ghz civari en uygun kullanım gibi görünüyor şu anlık.

@RKeles93 hocam zaten oyunlarda minimum fps ve anı fps düşüşleri hariç hiç sorun yaşamadım. intel tabanlı anakartların bir kaç ufak iyiliğinden yararlanmak istiyordum fakat bu kadar fazla güç farkı olucağını tahmın etmemiştim.

@volkan3536 zaten oc merakımdan dolayı bunu istiyordum en çok :) çünkü kendi üzerindeki fanla bile tatmin edici seviyede oc olabiliyordu işlemci, fakat 2 çekirdeğin performansı yetersiz geliceğine karar verdim burdaki yorumlari okyuncada :)

@Enes P. önerdiğiniz işlemci bütcesi olana bencede en mantıklı seçim fakat sisteme şu anda o kadar bütçe ayırmak istemiyorum

Şu anki kararım işlemciye bir miktar oc yapıp anakartıda daha iyi bir ses yongasına sahip bir model ile değiştirmek yönünde. İntel tabanlı sisteme geçmek en düşük işlemci seçildiğinde pek mantıklı değil gibi :)

• Dostum,

Pişman olacaksın derdim ama sende o işlemcinin olduğundan bile şüpheliyim, anakart özellikleri düşük diyosun inteldekilerde sıvı azotmu var ? (sata 3, usb3.0 var üstüne thunderboltmu düşünüyodun? ddr 4 ? heee 3258 ile hemde..)

G3258in performansını gördük istersen 5 yap bir fx 4300 bile değill ?

Yahu biz takılmayalı, ne ara türediniz..
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
     AMD FX 6100 Den İntel G3258 Geçsem Pişman Olurmuyum?

Yukarıda paylaştığım fotoğraftan artık eminsindir kullandığım sistemin ne olduğuna. Neden böyle bir konuda yalan söyleme ihtiyaci hissediyim sence. Sanki 4790k işlemcim var dedim, alti üstü 250 tl lik işlemci.
    Profilimde adımda, yaşımda, adresimde yaziyor. Hala inanmiyorsan gel evime bir çay ikram ediyim kendi gözünle gör sistemi, hala inanmiyorsan fotoğrafini çekip yolliyim.

Ayrıca ben bu foruma 2006 senesinde üye oldum, sen daha 1 sene önce üye olmuşsun ve "Yahu biz takılmayalı, ne ara türediniz" gibi saçma bir cümle kuruyosun. Profilinde yaşın bile gizli, ergensin dicem olmicak şimdi.

Aklıma takılan bir şey hakkında konu açıyım dedim valla pişman etti senin gibiler. Amacınız ne anlamadım ki, fikrim bu dedim paylaşmak insanca tartışmak istedim. Hiç bir mesajimda kesin amd üstün yada intel üstün demedim. Sizce bu nasıl olur diye sordum.

İnsan gibi tartışıcaksan, elindeki veriler ile bilgi vericeksen mesaj yaz, bunu becericek konuşma ve yazma yeteneğin yoksa insanın canını sıkma.

Benim bu forumda 1 yıldır olduğumu nerden biliyorsun? (eski kullanıcı adım farklıydı) ayrıca forumda 15 yıl bulunup hala bişeylerden haberdar olanlarıda çok gördük,

Dikkat edersen ayda yılda bir kez giriyorum çünkü gerçekten aynı saçmalıklar hiç bitmek bilmiyor..

fx 6100 den 4690k ya 4590a yada hadi i7 3770kya geçsen eyvallah destekleriz fikir veririzde, 3258 nedir ?

Anakart özelliklerindeki yetersizlik ile ilgili yazdıkların ise kesinlikle ayrı bir konu..
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu işlemciye sahip olduğuma inandın mi? İçindeki şüphen kayboldu ve rahatladın mi?,

Profilinde üye olduğun tarih yazıyor, önceki hesabin var mi yok mu ben bilemem.

Amd den neden intele geçmek istediğimi mesajlarımda defalarca anlattim, arkadaşlar sağolsunlar güzelce anlattilar bunun gereksiz olucağını, bende vazgeçtim.

Anakart özellikleri yetersiz kısmınıda zor anladığın için tekrar anlatıyorum.

1- gigabyte 990fxa-ud3 anakart realteck alc889 ses chipini kullanıyor, bir önceki sistemim olan asrock a75 fm2 sistem bile realteck alc 892 ses chipini kullanıyordu. İntel tabanlı anakartlarda genelde 892,898 ve 1150 kullanılmakta. ŞU AN KULLANDIĞIM ANAKARTİN SES CHİPİ BENİM İÇİN YETERSİZ YANI

2- Amd tabanlı sistemlerin sata kontrolcüleri eski, bunu sadece ben söylemiyorum, bütün incelemlerde ve yukarıdaki mesajlarda bir çok defa yazıldı.

3- Anakart çok ısınıyor, mosfedlerin olduğu bölüme el bile sürülmüyor sistem boştayken. Yukarıdaki mesajlarda yine bunun normal olduğu, boşta 60 en yüksek olarakta 110 dereceye kadar çıkabileceği söylendi.

4- Oyunlarda minimum FPS düşüklüğü ve anlık FPS çakılmaları çok yaşıyorum, Bunun intel sistemlerde daha iyi olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek

5- Amd sistemler daha fazla enerji harcıyor, intele geçme isteğimde bir nedeni buydu, fakat yine yardım sever forumdaşlarımızdan biri oc edilmiş g3258 fx6100 ile aynı seviyede enerji harcayabileceğini söyledi

6- Bu sistem elime takas yolu ile geçti, anakarti ve işlemciyi ben seçmedim

7- Cebimden para çıkmadan hatta anakarti biraz daha uygun seçerek cebime para kalıcak şekilde bu değişikliği yapmayı planlıyordum

İlk yazmiş olduğum mesajından anlaşıldığı gibi konunun tamamını okumadan sadece ilk mesaji okuyarak yorum yapmışsın.

Sen mesajini yazmadan önce zaten bundan vazgeçtiğimi üsteki mesajlarımda yazdım.

Sizin gibiler yüzünden insanlar konu açmaya fikrini yazmaya korkuyor, insanı biktiriyorsunuz resmen.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo5558 -- 2 Kasım 2014; 0:06:38 >

• abicim :) oyun oynarken 20 tane chrome sekmesi açmayı kim çıkardı bjk murat mı?yahu söylemeyim diyorum ama i7 5820k , 32gb ddr4 ram , ssd vs var ben bir gün oyun oynarken internet explorer açmadım millet ne yapıyor ki? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

abicim :) oyun oynarken 20 tane chrome sekmesi açmayı kim çıkardı bjk murat mı?yahu söylemeyim diyorum ama i7 5820k , 32gb ddr4 ram , ssd vs var ben bir gün oyun oynarken internet explorer açmadım millet ne yapıyor ki? :)

20 degilde 3-5 acik olur mutlaka arkada kapatmaya usendigim yazilimlar falan usengec insanim ben bazen sp oyun oynuyorum sirf tekrar acmaya usendigim icin save etmiyorum asagi aliyorum internette takilip tekrar aciyorum bilmiyorum sikinti bende sanirim ama rahat oluyo ya hepsini desteklemiyor ya oyun diger cekirdekler bosta kaliyo diger islemlere rahatca yetiyo :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    Sizede cevap veriyim.
    Öncelikle bilgisayarimi istedigim şekilde kullanirim, buna ne sen nede başkası laf edemez ve karisamaz.
    20 sekme acikken hangi tarz oyunlari actigimi yazdim. Okumadan cevap verdiginiz için tekrarliyim. Payday ve Euro truck 2 gibi sisteme çok yuklenmeyen oyunlari açıyorum.
    Bf3 yada crysis gibi oyunlari açarken bende herşeyin kapanmasi gerektiginin farkindayim.

Merakinizi gidermek için şunuda acikliyim sizi ilgilendirmesede.
    İsim yogun oldugu için fazla oyun oynayamiyorum, internette actigim okucagim yada bakicagim sayfalarin hepsini kapatip tekrar yuklenmesini bekleyene kadar açık birakip 1 2 saat oyun oynamak daha kolayima geliyor.

Size uçuk sisteminizle mutluluklar dilerim bu aradam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Sizede cevap veriyim.
    Öncelikle bilgisayarimi istedigim şekilde kullanirim, buna ne sen nede başkası laf edemez ve karisamaz.
    20 sekme acikken hangi tarz oyunlari actigimi yazdim. Okumadan cevap verdiginiz için tekrarliyim. Payday ve Euro truck 2 gibi sisteme çok yuklenmeyen oyunlari açıyorum.
    Bf3 yada crysis gibi oyunlari açarken bende herşeyin kapanmasi gerektiginin farkindayim.

Merakinizi gidermek için şunuda acikliyim sizi ilgilendirmesede.
    İsim yogun oldugu için fazla oyun oynayamiyorum, internette actigim okucagim yada bakicagim sayfalarin hepsini kapatip tekrar yuklenmesini bekleyene kadar açık birakip 1 2 saat oyun oynamak daha kolayima geliyor.

Size uçuk sisteminizle mutluluklar dilerim bu aradam.

:) bu yüzden imzaya sistem yazmıyorum insanlar direk savunmaya geçiyor bilinç altı olarak , ben sizi suçlamadım zaten ama bana oyun oynarken 20 chrome vs sekme açma lafları çok garip geliyor , fx 6100 satıp 8230+ overclock ile kullansanız sanırım en ekonomik işi yaparsınız?yoksa işlemci+anakartınızı satıp i5 4590 + ucuz yollu bir anakartda olabilir ama ne değişir bilmiyorum çünkü AMD Fx serisini çıkardığından beri hiç sevemedim ve ilgilenmedim hoşuma gitmiyor stabil gelmiyor bana nedense

• Hocam öncelikle merhaba :)

FX6100'ün ısısı ve çok elektrik kullandığı yönünde şikayetiniz var yanlış anlamadıysam.Birde onlara ek olarak anakartın ses yongası intel chipsetli anakartlara göre düşük diyorsunuz ve satalardan bahsediyorsunuz.

Öncelikle hem intel tarafında hem amd tarafında işlemciye o.c yapacak bir kullanıcıya stok fanın yetmeyeceği düşüncesine çoğu kişi katılıyordur.Yani intel alıp o.c yapacağım diyorsun ki bu sana eminim ek bir soğutucu masrafı açacaktır yine.Anakartın sıcaklığı gayet normal.Kullandığın anakart bence çok iyi.Ses yongası çok kaliteli olmayabilir fakat senin kullandığın kulaklık,ses sistemi de bunu etkiler.Gidip 1000 liralık ses kartı al 20 liralık kulaklıkla kullan yine bişey anlamazsın yani demek istediğim olaya bu yönden bakmak var bide.Sata konusuna gelince ssd kullanmadığın sürece aynı hdd ile değiştireceğin anakartta hissedebileceğin bir performans artışı olacağını düşünmüyorum şahsen.Bunlar benim kendi fikrim tabiki.

Yani kısaca bana sorarsan, güzel bir soğutucu al işlemciye o.c yap elektriği kafana hiç takma derim ben.Çünkü gün geçtikçe uygulamalar daha çok çekirdek istiyor.Bu nedenle biraz daha geleceğe yönelik bakarsak FX6100 ü G3528 den daha uzun süre kullanabilirsin çekirdek sayısı sebebi ile.Render işiyle felan uğraşıyorum yazmışsın bir yerde , render ile uğraşan bir insan için G3528 bence düşük kalır.İlla ben memnun değilim işlemciyi değiştireceğim diyorsan , bulabilirsen al bi phenom 2 1090T felan işine bak.Yine de sen bilirsin.

• Öncelikle fikirlerinizi düzgün bir dille anlattiginiz için çok teşekkür ederim.

Render ile kesinlikle uğraşmiyorum, eğer her hangi bir mesajimda yazdiysam yanlış yazmış olabilirim. Gereksiz mesaj yazan bir çok üye olduğu için sizin gibi yardımcı olmaya çalışan kisilere yanlış bilgi vermiş olabilirim yer yer, kusuruma bakmayin lütfen.

Su anlik bu geçişten vazgeçtim, çünkü kar yerine yer yer zarara ugricagima karar verdim yardimci olmaya çalışan arkadaşlar sayesinde.

Bi kaç yanlış anlasilan noktayı duzeltiyim izniniz ile.

G3258 stock fani ile 4 4,2 seviyesine cikartmayi planlamistim, bir çok testte de stok fan ile bu değerlere cikabildi görülüyordu.

Ses konusunda, bir önceki sistemimde alc892 chip set vardı, cok azda olsa sesdeki farki hissedebiliyorum. Dahada önemlisi yazilimda her uydunun ses seviyesini ayri ayri ayarlamama izin vermiyor alc889,alc882 bunu cok rahat bir şekilde yapabiliyordum.
    Su anda ya ses kartı alicam yada ses yongasi biraz daha iyi bir model anakarta gecicem.

Sata kontrolcusu konusunda haklisiniz fakat yakin bir zamanda ssd alma ihtimalim olabilir, bu yüzden daha iyi bir tercih olabilecegini düşünmüştüm.

Su anlik soğutucu almadan üzerindeki stok fan ile hafif bir oc yapmayi denicem.
    Fazla sıcağı seven bir insan degilim, kış geldiği için benim odam baya soğuk oluyor :)
    Örneği 750ti bu gün masaüstü kullaniminda 22 23 derece civarindaydi :)

Tekrar teşekkür ederim yardimci olmaya calistiginiz için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo5558 -- 2 Kasım 2014; 1:12:46 >

• Concerve kullanıcısına yanıt
    Ben savunmaya gecmedim, ne sistem kullandiginizda beni ilgilendirmez, sadece yazdiginiz için yorumda bulundum. İsterseniz evinize ibm deep blue süper pc kurun, bu tamamen sizin hayatiniz ve tercihiniz.

Önerinize cevap vermem gerekirse; planim her mesajimda belirttigim gibi para harcamadan bir seyler yapmakti. Amd tabanli olarak islemciden memnunum, yani başka bir amd islemciye geçmek planim yok, geçersem intel bir islemci olur bu.

Amd banada stabil gibi gelmiyordu, fakat bu kadar aynı yönde yorum gelince bunun psikolojik olduğuna karar verdim

4590 + en ucuz anakartda sistem için planladigim bütçemi çok aşıyor.

Param olmadığı için değil, sisteme çok fazla para harcamak istemedigim içim elimdekiler ile en iyi sekli vermeye çalışıyorum.

Öneriniz için ayrıca teşekkür ederim.

• Ben teşekkür ederim hocam , forumun amacı birbirimiz ile düşünce alışverişi yaparak iyi kararlar vermeyi ve sizin iyi bir seçim yapmanızı sağlamak.Biz bir yere kadar yardımcı olabiliriz kalan kısmı sizin seçiminizdir :) Kimse kimseye ne hakaret edebilir ne de zorla birşeyi kabul ettirebilir.Neyse konuyu dağıtmayalım;

-Bence iyi bir karar verdiniz , en azından yaza kadar bu sistem ile devam edip o zaman tekrar düşünebilirsiniz.Kullanan arkadaşlar var ise onlardan yorum almak daha mantıklı olur.Şuan baktığımızda bu sistem size yeterli geliyor.Bence sizin kafanıza ses çok takılmış.SSD alsanız da anakart sıkıntı olmaz düşündüğüm kadarıyla.Ben MSI 970A-G46 ile kullanıyorum gayet memnunum , sizin ki daha üst seviye bir anakart.Beğendiğiniz ve fiyatı sizi aşmayacak bir ses kartı var ise alın.Sistem değişikliğine gitseniz bile kullanırsınız.Yine bu soğutucu içinde geçerli , hem am3+ hem 1150 soket uyumlu soğutucu alın yine kullanın.Boşa masraf yapmış olmazsınız. :) Benim düşüncelerim bunlar saygı duyduğunuz için teşekkürler. :) Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

• Hocam biraz önce oc yapmayi denedim, voltaj vermeden 3,4 ghz bile olmadi. Tekrardan voltaj vererek deneme yapicam birazdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Merhaba, öncelikle şunu belirtiyim, konuyu amd-intel kavgasi çıkması için açmadım. Sadece kendi ihtiyaçlarıma göre en doğru seçimi yapmak için bilgi almayı açamlıyorum

Başlıkta da belirtiğim gibi şu anda amd FX6100 işlemci kullanıyorum, anakartim Gigabyte 990FXA-UD3 rev4. 8 gb ram ve 750ti ekran karti mevcut. Sistemin genel performansı iyi gibi fakat işlemci hem çok sınıyor hemde çok enerji tüketiyor.
    Ayrıca kulladığım anakart her ne kadar en üst seviye chipsete sahip olsada teknoloji olarak intel anakartlarin çok gerisinde. Bu sebeplerden intel sisteme geçmeyi düşünüyorum.

Asıl sorum şu: g3258 işlemcisine geçip 4,2-4,5 ghz seviyelerine kadar oc edip kullansam şu andaki sistemimden daha geride bir performans yaşarmıyım, yada daha iyi bir performans.
    Yeni sistemin 2 çekirdek olmasından dolayı her hangi bir alanda aşırı bir dar boğaz oluşur mu?
    Örneğin chrome da 20 sekme açıkken Payday yada Euro truck 2 gibi oyunlara girdiğimde hiç bir performans kaybı yaşamıyorum (Bu işlemin aynısını a8 5600k da yaptığımdada performans kaybı oluşmuyordu) 2 çekirdek bir sistemde bunun gibi multitasking çalişma şekillerinde çok fazla beni zora sokar mi?

Umarım herkes için bilgilendirici bir konu olur

g3258 4.5ghzde 6100 e nal toplatır hocam geri falan kalmassanız emin olun.

Kesinlille kayip yasarsin...

Anakart masrafi ayri dert zaten.

4 core isteyen oyunlarda mesela bf4 g2020 ile kullanamiyirdum adam akilli. I3 2100 e gectim rahatladim. Ama hala saf 4 cekirdek gibi degil bir i5 degil yani...

Islemciyi 4 Ghz e dayayin devam edin bence. Ileride degistirmek isterseniz 8320 dusunulebilir belki :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ne yapacaksın G3258i. Sıfırdan toplicam dersen bişey diyemem ama elinde mis gibi 990fxa anakart var. Al kendine 8350 tak yanına soğutucuyu çıkar 4.5 Ghz'ye mis gibi kullan.
    FX6100 kullandım hatta 4.5 Ghz'de kullandım. BF4 64 kişilik haritada 7870i besliyemiyordu. GPU kullanımı %30 lara kadar iniyordu. Mimariden çok kaybediyor o işlemci üstüne çekirdeklerde çöp olunca.
  • @sancar69 Tek ve çift çekirdek kullanan bütün uygulamalarda kesinlike md nin satişta olan bütün işlemcilerinden daha iyi performans verir, o konuda sizinle hem fikirim. Fakat mutitasking ağırlıklı uygulamalarda ufakta olsa tıkanmalar yaşıcaktır. Benim ilk planım sizinde de söylediğiniz gibiydi ama aynı sistemi denemiş olan insanlarin yorumlarini okuyunca sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüm artik

@fatihburak95 anakart için ekstra masraf yapmıcaktım, elimdeki sistemi ikinci elde satip aynı ayarda ikinci el bir sistem toplamayı planlamıştim intel tarafında. Oc konusunda da, bu sabah ufak bir oc denemesi yaptım, 3,4 ghz de bile voltaj vermeden standart voltaji ile sistem açılmadı. Oc ile uğraşmayalı çok uzun yıllar oldu, en son celeron e1200 işlemciyi 1,6 ghz den 3 ghz çıkarıp kullanıyordum :) Amd tarafında ise şu ana kadar hiç oc yapmadım, acaba yanlış yada eksik yaptığım bir yer mi var.

@deathness666 İşlemcinin bana yetmediğini şu ana kadar hiç hissetmedim, g3258 de tekil çekirdek performansı daha yüksek olucağı için istiyordum, fakat kullanan kişilerden yorumlar gelince multitasking ağırlıklı kullanımlarda sorun yaşıyabileceğimi fark ettim. 8350 4,5 ghz oc demişsiniz fakat o değerlere o işlemci ile çıkınca harcadığı enerji çok uçuk rakamlara çıkıyor, fiyat/performans açısından bakınca çok karlı bir işlem olsada uzun vadede elektrik sarfiyatı açısından çok daha büyük zarari olur düşüncesindeyim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.