Şimdi Ara

AMD FX 6100 Den İntel G3258 Geçsem Pişman Olurmuyum? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bunu söylememin sebebi anakartının güzel olması. Ve 8350 ile güzel performans elde edersin.
    FX6100 den 3570k ya geçtim bende. Geçeceksen en az i5 3570k 4670k gibi işlemcilere geç ki 2-3 sene başın ağrımasın.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Intel tarafinda en düşük i5 bir islemciye gecilmesi gerekir, benimde düşüncem bu yönde kesinlikle. Ama dedigim gibi su anlik islemci bana yeterli, yetersiz hissettigim nokta amd mimarisiydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo5558 kullanıcısına yanıt
    Voltajsız 4.2ghz sistemi açabiliyorum.4.4ghz sonra çok fazla voltaj istiyor.1.450v ile 4.5ghz kullanıyorum.Anakartınız voltaj vermiyor olabilir.Auto ayarda yüke göre voltaj vermelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Kasım 2014; 8:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voltaj autoda diye hatırlıyorum, akşam eve geçince tekrar denicem. Hiç oc olmaması banada çok garip geldi, her hangi bir yerde ufak bir hata yapıyorum sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettigim bir nokta var.990 cipsetli bir boardda Sata da nasıl bir faklılık var Intel'e gore okuma-yazma hızları mı dusuk kalıyor?
  • huso kullanıcısına yanıt
    Harddisk kullanımında bir fark pek yaşanmişyor testlerde, fakat ssd kullanılınca intel boardlara oranla bariz bir fark oluşuyor okuma yazma hızlarında. Bütün ssd testleri o yüzden intel tabanlı sistemlerde yapılır.
    İsterseniz kendinizde araştirip görebilisiniz.

Neden yavaş kaldığınında açıklaması çok basit, 990 seri chipsetler 2011 yılından kalmadır, en son çıkan chipset olmalarına rağmen Amd'nin am3+ platformunda ısrar etmesi sebebi ile çok geride kaldı.
  • SSD cok kullanmadıgım icin bir fikrim yok.Az once bir konu gordum Intel yeni S1151 islemcileri diye keske Intel de pin ekle cıkart yapıp kullanıcıyı magdur edecegine pin degistirmeden yeni model cıkartsa AMD gibi ısrar etse isterim.
    Su an laptopdan yazıyorum Intel var masaustune gecsem su anda Amd var.990 chipset guncel oldugu icin merak etmistim.Sagolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 3 Kasım 2014; 19:33:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Voltaj autoda diye hatırlıyorum, akşam eve geçince tekrar denicem. Hiç oc olmaması banada çok garip geldi, her hangi bir yerde ufak bir hata yapıyorum sanırım.

Eğer voltajsız cpu 4.2 ghz gibi değerlere çıkıosa 3.6-3.7 ghz at voltaj düşür stok fanla sıkıntı çıkarmaması gerek mesela

Stok voltajı 1.4V diyelim 4.2 ghz çıkıyor sen 3.7 ghz ayarla 1.325 - 1.35V gibi bir değerde stabil kalıosa daha az ısınır stok fanla çok ısınmasını bi nebze engelleyebilirsin denemen lasım ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 3 Kasım 2014; 19:51:15 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bence pişman olmazsın.Zaten işlemcinin çarpan kilitleri açık al işlemciyi oc kullan pişman olmazsın sağlam bir ekran kartıyla i7lerler nerdeyse aynı oyun performansı meselasa bf3.Bütceniz kısıtlıysa kesinlikle almanı öneririm düşk fiata yüksek performans geri kalan paraylada ekran kartın yoksa al sağlam bi ekran kartı keyfine bak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.