Şimdi Ara

AMD FX 6100 Den İntel G3258 Geçsem Pişman Olurmuyum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Pro4/

ALC892 var novada da suan 250 liramı ne bu anakart hem overclock yeteneği her iki b85dende iyi önerim eğer g3258 alacaksan bu bunun dışında ses kartı olarak:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-xonar-dgx-51-pci-express-ses-karti.html?srt=UP
    7.1 sistemin varsa 50 lira pahalıya 7.1 destekliside mevcut giganın üzerindekinden daha iyi

Sata karta gelcek olursak bakınıyorum link bulursam göndereceğim

• en iyi geçiş 8320 olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Karşında çocuk yok terbiyeli konuş, sana ne zorla cevap yaz diyen oldu nede bir şey istiyen oldu. Bana verilen her cevaba bende fikrimi sundum. Yanlışım varsa kibarca söylersin bizde doğrusunu öğreniriz.

Konun en başında yazdım amacım FİKİR ALIŞVERIŞI yapıp TARTIŞMAK. Bunlari insan gibi beceremiyorsan boş boş konuşma rica ederim.
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuda gerçekten yardımcı olmaya çalişan nadir üyelerden birisin kesinlikle.

Önermiş olduğun ses kartını incelicem.

Sata olayı çok sorun değil, anakart konusunda en büyük sorunum ses yongası. http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970-gaming-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP
    Bu anakart alc1150 ses yongasi kullanıyor, sence amd de kalıp buna geçmek nasıl bir tercih olur?

Bu kadar olumsuz yorum gelince anakartı değişritip amd kalmakta tercihlerim arasına girmeye başladı

• evo5558 kullanıcısına yanıt
    Ne kimse zorla cevap yaz diyebilir nede zorla bişey isteyebilir.Burası forum herkes heryere yorum yazar.Kaldı ki uzun sure o işlemciyi araştıran biri olarak fikrimi yazmışım.Benim yorumumda terbiyesizlik yok senin boş yorum demende saygısızlık var.

Sorun yaşayan görmedim demişsin.Youtube'a sağa sola çok bakarsan i5/i7 lerin dahili gpusu da çoğu oyunu sorunsuz oynatıyor görursun.Burda bir arkadaş aldı denedi verim alamadı.Şimdi ne diyecez videoya mı inanacaz yoksa burda deneyip test edip konu açana mı ?

Ha sen dersin ki öyle bile olsa şu anakart şöyle geldi şöyle gitti şunun ederi şu cebimden şu çıkıyor çıkmıyor diye durum tartışması yaparsın ona da ona göre guzelce cevap verilir.Senin boş dediğin yorum da işlemci kıyaslaması yapmışım ben.Yazmazsın bişey olur biter katılmak zorunda da değilsin ben bildiğimi söylerim inanıp inanmamak sana kalır.

Burda okey masasında sohbet yapmıyoruz fikir almak için konu açıyosan uyeler de yorumunu yapar.İnsan yerine koyup yorum yapmışız aldığımız cevaba bak ben diğerlerine de muhalefet ettiğin için hatta senden yana çıkmışım belli ki soket değiştirmek istiyor performansı bir kenara bırakarak fikir sunalım diye ama nafile.Hadi sana kolay gelsin

• Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Ben senin hangi mesajina boş konuşma yazdım?

"Adam 1150 soket değiştirmek istiyor anlaşılan tamam fazla bişey söylemeye gerek yok" sen bunu dedim ve bende bunun üzerine boş konuşma yazdım.

İnsan yerine koyup yazdığın cevabın için teşekkür ederim, fakat yukarıda yazmış olduğun mesajlar sadede bu konu içinde boş konuşma olarak nitelendirilebilir.

"Buna bişey anlatamazsın hocam uğraşma ne yapıyorsa yapsın adam gibi yardım isteyen o kadar adam var onlara haksızlık buna zaman ayırmak.Ayrıca aynı fikirdeyiz salla gitsin"
    "senin güttüğün koyun kadar benim tokalaştığım çoban var onu da bil boş yorum derken"

bu mesajinida ayrıca şikayet ettiğimi belirtiyim. Sen benim ne kadar ne sistem kullandığımı nerden biliyorsunda bu cümleleri kurma yetkisinde buluyosun kendinde.
    Ben senin bilgine veya şahsina hiç bir şey demedim demem de. İlk alıntıladığım mesajindan dolayı boş konuşma dedim.

O zaman algı da problem var.Adam soket değiştirmek istiyor bişey söylemeye gerek yok demek yapılan performans kıyaslaması yorumlarına dur demek amacı guduyor.Çunku performans farkı çok net tartısacak bişeyi yok ,ki diğer arkadaşlar da aynı şeylerden bahsetti.Bunun uzerine performans kıyaslamasından ziyade diğer dusuncelerin tartısılır.Soket değiştirmek istemen iki işlemciyi kıyaslamandan daha mantıklı.Bende bunu dusunmuş olabilirsin diye o yorumumu yaptım.

Fazla uzatmıyorum bu arada istediğin kadar şikayet edebilirsin suç unsuru bulunan bir yorumum yok.Uzun yıllardır bu forumu kullanıyorum kuralları bilirim
  • Hocam geçmişken i5 işlemci alın.Uzun süre upgrade ihtiyacı olmaz, hem de 20 tane sekme açarken fx6100ü aratmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Bu kadar kısa sürede bu kadar çok cevap geliceğini tahmin etmiyordum, öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Yazdığım şeylerde tutarsızlık yok, sadece çok karişmaması için aşırı detaya girmedim. Daha ayrıntılı cevap verebilmeniz için biraz daha açıyım.

1- Ses chipi ve sata chipi intel anakartlara oranla çok eski kalıyor. Bu sistemimden önce kullandiğim asrock a75 fm2 anakart ve a8 5600k bile ses olarak ve masa üstü performansı olarak daha iyidi. Ayrıca hiç anlamadığım bir şekilde anakart çok aşırı ısınıyor. Şu anda odam 10 15 derece örneğin fakat el bile deymiyor anakarta.

2- Pc kullanma alışkanlıklarım aynı olduğu halde fatura daha fazla geldi, belki psikolojikte olabilir ama g3258 den daha fazla enerji harcadığı bir gerçek.

3- FX 6100 çarpanı açık bir işlemci fakat amd FX serisinde oc yapılınca harcanan enerji çok aşırı artıyor. İsterseniz testlere bakabilirsiz. İntelde bu biraz daha makul seviyelerde gördüğüm kadarıyla.

Bu arada hem sorup hem cevaplamış gibi oldum biraz kusura bakmayım :)

Cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Edit: Şunuda belirtiyim ben kıyaslama olarak standart hızında çalişan FX6100 ile 4,2-4,5 ghz seviyesine oc edilmiş g3258 karşilaştirmak istedim, sanırım herkes beni o noktada yanlış anladı :)

Edit 2: FX6100 oc etmek için ekstra işlemci fanı almam gerekiyor, g3258 tahminimce 4 ghz seviyelerine üzerindeki fan ile çıkması lazım.

Stok halde 77w 4.5ghz hız aşırtma da 89w ölçtüm.hjinfo64 güç tüketimini de gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisteme ayiricak bütçem olsa en mantikli tercih sizinde söylemiş olduğunuz gibi i5 serisi bir islemciye geçmek tabiki. Fakat sadece islemciyede 400 500 tl ayiramam ne yazik ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuda gerçekten yardımcı olmaya çalişan nadir üyelerden birisin kesinlikle.

Önermiş olduğun ses kartını incelicem.

Sata olayı çok sorun değil, anakart konusunda en büyük sorunum ses yongası. http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970-gaming-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP
    Bu anakart alc1150 ses yongasi kullanıyor, sence amd de kalıp buna geçmek nasıl bir tercih olur?

Bu kadar olumsuz yorum gelince anakartı değişritip amd kalmakta tercihlerim arasına girmeye başladı

Gerçekten çok güzel bir anakart fakat tek derdin ses kartıysa ses kartı al geç derim elindeki anakart çok güzel :)

Ama elindeki anakartı satıp bunu almakta güzel bir tercih :)

• Fx 6100 piyasadaki güncel orta üst seviye ekran kartlarına yetmiyor ( R9 280, 285, gtx 769,770) maalesef. En mantıklısı fx 8350 veya intel tarafında i5 4690k almak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik olarak bakıldığında hiç bir getirisi yok bana göre,intele ayrı bir sempatiniz varsa bilemem fakat durum bu şekilde.Acaba intele göre geride kalan teknolojik gelişmeler neler? anakart bazında kaliteli anakart alın bu dediğiniz gelişmelerin tümü amd sistemler için de geçerli.Elinizdeki anakart UD3 gigabyte'ın giriş seviyesi kırpılmış modeli haliyle pek bir özellik beklememek lazım.Yazılımsal olarak pek dolu olmayabilir genelde UD5 serisi her açıdan özellikli bir seri.Konu ses çipleri ise creative yada asus xonar serisi çipleri kullanmayan modeller arasında samimi söylebilirim pek fark yok.ALC 889 yada alc892 çok çok iyi uydu hoparlörlerin olmadığı sürece ayırt etmen zor :)

İlla geçiş yapıcaksanız üst seviye daha iyi o/c potansiyeline sahip ve üst seviye bir fx işlemciye geçiş yapabilirsiniz.İntel alıcaksanız da İ5 altına kesinlikle bulaşmayın üzülürsünüz.Özellikle pentium işlemcileri multi thread ve single core yeteneği pek iyi değil.

Fikrim bu şekilde :)

• @cinayet13 hocam dedigim gibi tek sorun ses değildi, bir çok sebepte dolayı intel düşünüyorumdum, fakat oc li g3258 den bile bu kadar geride bir performans verebileceğini hiç tahmin etmemistim doğrusu.

@night rain hocam çok yüksek bir bütçe ayırmak istemiyorum, yapicagim degisiklikleri elimdekini satip öyle yapmayı planlıyorum eğer yaparsam. Zaten elimdeki ekran kartı 750ti, her iki islemcide çok rahat besler.

@the@thing yorumunuz için teşekkür ederim. G3258 bütün incelemelerde çok başarılı bulunduğu için ve overclock yapmayi sevdiğim için iyi bir seçenek gibi gözüküyordu.

Yukaridaki mesajlarimda yazmayi unuttuğum ve önemli noktalardan biride intelin tek çekirdek performansinin amd den daha üstün olmasi.
    Bazı oyunlarda bunu hissediyorum, ani fps düşüşleri çok oluyor.
    Sizce g3258 de bu olur mu?

• quote:

4,5 değil, 4,2-4,5 arası yazdım ve bu seviyede daha az ısınıcağını iddaa etmedim.
    Benim amacım güç/watt seviyesini en iyi derecede tutmak.

G3258 tahmini 4.5 ghz gibi bi seviyede 120w civarı harcıo bi testte görmüştüm yani ısı yükselir fx6100 göre watt tüketimi pek değişmez.Yani sorarsan fx6100 cpumu zayıf yani ona bişey diyemem ama o cpuyuda snn anakartla işlemci soğutucu alıp yada varsa 4 ghz atıp hiç riske girme derim bana sorarsan ki neden bunu diyorum fx6300 yeni oyunlarda çekirdekleri kullanabilen bf4 gibi mesela i3 4150 yi geride bırakıo bence mantıklı değil ki 20 tane sayfa falanda kastırır fx8350 den i5 4690k 4.5 ghz cpuya geçen arkadaş olmuştu bf4 online oynarken youtubede müzik dinliyormuş daha rahat oluyormuş fx8350 ile düşün yani çoklu çekirdek avantajları var her zaman ama stok kullanılırsa güçsüz kalabilir isteklerine göre.

Mesela bnm işlemcimde phenom x6 1100t stok kullanıyorum dün 12 gblık videoyu virtualdub ile editlerken aynı zamanda ac4 black flag high-ultra arası 30 fps veren bi ayarda oynadım kasmadı virtualdub açık olmasından dolayı mesela eskiden athlon x4 640 varken deli gibi kasardı böle bir örnek vereyim daha dün olan şey he ben intele geçmek istiyorum bunla idare edeyim sonra i5 4590 lar falan alcam dersen diyecek bişeyimiz yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 1 Kasım 2014; 7:21:29 >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Hocam render gibi seylerde pek uğraşıyorum, en çok yapmış olduğum multitasking olayo bir kaç tarayicida coklu sekmeli olarak çalışmak.
    G3258'in 4 ghz üzerinde bile bu kadar geride olabileceğini hiç tahmin etmiyordum doğrusu.

Şu anlik g3258 geçmekten vazgeçtim kesin olarak, belki ileride daha üst model intel islemcili bir sistem olabilir.

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim, g3258 oc ile baya güçlü olur diye düşünüyorumdum fakat yanılmışım sanırım.

Güzel işlemcide yeni çıkacak oyunlar için bana mantıksız geldi yani 1-2 çekirdek kullanan ( 4 çekirdeği stabil olarak kullanmayan) oyunlarda fark atar ama çoklu çekirdek kullanan oyunlarda ve hem oyun oynayıp hemde çoklu çekirdek kullanan işler yapınca bence naptım ben dersin fx6100 ocleyerek tatmin edici performans alırsın . fx6100 den i5 2500k i5 4460-4590 gibi cpulara geçersen verdiğin fiyat farkına değdiği bir Upgrade yapmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 1 Kasım 2014; 11:12:57 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    İşte en başta o yüzden anlaşamadık :) ben cebimden para cikmadan bu sisteme yakin bir performans alıp bir kaç eksik olan noktayıda iyilestiririm diye planliyordum, fakat olayın düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Fx6100 tek çekirdek performansini arttirmak için ne kadar oc etmek gerekir sizce?
    Mesela fx8350 4.5 5 ghz seviyesine getirince güç tüketimi %100 artiyordu.
    Bu islemcude de ona benzer bir durum olurmu çok hafif oc bile yapilsa.

• quote:

İşte en başta o yüzden anlaşamadık :) ben cebimden para cikmadan bu sisteme yakin bir performans alıp bir kaç eksik olan noktayıda iyilestiririm diye planliyordum, fakat olayın düşündüğüm gibi olmadığını fark ettim.

Fx6100 tek çekirdek performansini arttirmak için ne kadar oc etmek gerekir sizce?
    Mesela fx8350 4.5 5 ghz seviyesine getirince güç tüketimi %100 artiyordu.
    Bu islemcude de ona benzer bir durum olurmu çok hafif oc bile yapilsa.

http://extreme.pcgameshardware.de/prozessoren/186194-review-amd-fx-4100-fx-6100-und-fx-8150-im-pcghx-overclocking-check.html

Bu konu işini görür gibime gelio bnmde tahminlerim o kadardı 3.3 ghz dan 4 ghz atıldığında 50-60w civarı artar diye tahmin ediyorum böle bir siteye rastladım.Tek çekirdekte ne olur bilemiyorum ocleyip bir duruma bakmalısın çoklu çekirdekte faydası olucağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 1 Kasım 2014; 11:47:09 >

• 4.7ghz hız aşırtma yapılmış g3258 Fx6300 stok performansına eşit oluyor.Bu hızlara çıkarmak için soğutucu ve iyi bir anakart masrafını da çıkacağını düşünürsek kesinlikle değiştirmeye değmez.4590 gibi işlemcilere terfi edilseydi uygun olurdu. Fx6100 de gpuyu %90-99 aralığın da kullanıyorsa değiştirecek durum yoktur.Değişimi çekirdek performansı nedeniyle sadece online oyunlarda görebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.