Şimdi Ara

AMD fx 6100 multiplier sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cpu auto ayarlarda kullanıyorum win7x64 işletim sistemim, asrock n68c-gs fx buda boardım işlemci yük yokken sürekli x16.5 çarpanda sabit ama yük sırasında çarpan x7 ve işlemci 1.4 ghz oluyor bi anda pc kasmaya başlıyor ve sürekli olarak bi cızırtı var işlemcimde , sistem güç seçenekleri yüksek performansta pc yi adam akıllı kullanamıyorum acaba işlemci arızalımı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

AMD fx 6100 multiplier sorunu

• Aslında tam tersi olması gerekiyor boşta düşük yukte yukselmesi lazım umarım çözüm bulabilirsiniz.
  • BIOS sıfırlayıp tekrar deneyin.
    Normalde boşta iken çarpan düşürür yükte yükseltir.
  • işşlemciyi ters takmışsın gibi bir espiri geldi aklıma ama oldukça kötü kabul ediyorum .Sonra şakayı anlamaz işlemciyi ters takmaya çalışırsınız mazallah işlemciden olursunuz

arkadaşların söylediği bios sıfırlayıp bir daha deneyin olmadı bios güncelleyin.
  • Anakart işlemciyi desteklemiyor veya güç konusunda desteklemiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS update yaptım sorun devam ediyor.
  • 18-19 çarpan ile hafif oc ile yani denedin mi? Eğer olmaz ise uygun ram ayarları ile mesela 14 çarpan ve 235-240 fsb ile dener misin? Tam olarak aynı olmasada benzerini yaşayan arkadaş vardı, tam ne yaptı çözdü bilmioyurm. Direk işlemciden gelen, ekran kartının ötmesine benzer ses varsa belki garantiden değiştirebilirsiniz. eski i7 ile benzeri sorun yaşayan bi arkadaş vardı forumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    11 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

18-19 çarpan ile hafif oc ile yani denedin mi? Eğer olmaz ise uygun ram ayarları ile mesela 14 çarpan ve 235-240 fsb ile dener misin? Tam olarak aynı olmasada benzerini yaşayan arkadaş vardı, tam ne yaptı çözdü bilmioyurm. Direk işlemciden gelen, ekran kartının ötmesine benzer ses varsa belki garantiden değiştirebilirsiniz. eski i7 ile benzeri sorun yaşayan bi arkadaş vardı forumda.

Dediklerinin hepsini uyguladım ama olmuyor çarpan düşünce sesin azaldığını fark ettim sesin işlemciden geldiğine eminim bi kaç saniye sürekli sonra kesik kesik dıtlama gibisinden bi ses çıkartıyor AMD APM ve Cooln quiet' ı disable yaptım düzelir gibi oldu bi çok uygulama ve oyunda çarpan sabit kaldı NBA 2K13 de deneme yaptım 1dk normal di sonra kasma başladı cpuz değerlerine baktığımda çarpan gene x7 olmuş işlemci 1.4 ghz ye düşmüş olduğunu gördüm ve ses sorunu devam ediyor çok rahatsız edici bi durum.

• Isınma gibi bi sorun var mı acaba, işlemci bi şekilde ısınıyor ve throttling ile hızı düşürüyor diyecem, büyük ihtimalle ona da bakmışzdır. Fan faln yerine oturukmu sağına soluna 2 tık tık vs. gbi şeyler. Farklı bi güç kaynağı ile deneme imkanı var mı acaba, yada farklı bi makinada sadece işlemciyi deneme imkanı?

Voltaj auto da mı elle stabil kabul ettiğin değerler için sen mi belirledin. Voltajı Vcore u 1.4 ile elle ayarlayıp denesene bi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Isınma gibi bi sorun var mı acaba, işlemci bi şekilde ısınıyor ve throttling ile hızı düşürüyor diyecem, büyük ihtimalle ona da bakmışzdır. Fan faln yerine oturukmu sağına soluna 2 tık tık vs. gbi şeyler. Farklı bi güç kaynağı ile deneme imkanı var mı acaba, yada farklı bi makinada sadece işlemciyi deneme imkanı?

Voltaj auto da mı elle stabil kabul ettiğin değerler için sen mi belirledin. Voltajı Vcore u 1.4 ile elle ayarlayıp denesene bi.

boşta 45 yükte 55-58 derece civarında cpu ısısı fanda sıkıntı yok ki zaten ben stock fan deyil cooler masterin overclock fanını kullanıyorum , voltaj auto da şuan clock yok v1.344 autoda böyle bide farklı bi power bi boardla deneyeyim dönecem sana
  • Aynı anakartta 1.4 gibi elle voltaj vermeyi de dene önce. Bi de şişmiş kondanstatör gibi bişey yoktur heralde ona da bakmışsındır. VRM için yeterli havalandırma var mı acaba bi de?
  • çarpan sorununu throttling'i disable yaparak çözdüm ilginçtirki 55 derecede falan throttling devereye giriyor zaten işlemci 58 i geçmiyor gerçekten acayip fakat cızırtı sorununu çözemedim sivrisinek vızıltısı gibi ses çıkmaya devam ediyor , acaba sistem 64 bit olduğundanmı böle bi ses çıkartıyor.
  • O ses kullandığın soğutucudan geliyordur.Stok soğutucu ise ses çıkarabilir.
  • Anakartın ht desteki 2000mhz /efektif olarak ki 5200mhz desteği olan fx phenom gibi işlemcileri de 1000 mhz olarak sabitliyor.

Anakartın desteği var olabilir ama fx6100 gibi bir işlemciye o anakart biraz düşük kalmış açıkçası.

Ben de sipariş verdim bu anakartı Athlon II x2 270 3.4 ghz ile nasıl performansı olacak bakalım
  • çözümü basit hocam. anakartta C1E , C6 ,Cool and Quiet gibi güçle ilgili ne varsa buları DISABLE yapacaksın. sorunun ortadan kalkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.