Şimdi Ara

Amd fx 6300 darboğaz etmeyecek ekran kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klement

Şahsen birşey kasmiyorum kullanici olarak yaptigim test,kullanici testlerini göz önune alinirsa bu islemciye ne takarsaniz (R9 280x-380-380x dahil ve uzeri) oyundan oyuna farkeden islemci yukunu hafifletmeniz bile fayda saglamayan oyunlarda darbogazin abisini gorur bol bol da millete okur durur o bakimdan elinizdeki kart ile max fps hissetirmemis olabilir ancak min fps de durum degisir eziyete doner kullanilan islemciye nazaran deneyimli olanlar zaten demek istenileni anlamistir...

Aynen klement in dediği gibi oyuna göre. Burada inanmayanlar olabilir ama i5 4460 - r9 380 4gb ile gta v very high da -hollywood caddesinde galiba paleto blvd- malum kalabalik yerde cpu kullanimi %99-100, gpu kullanimi v sync kapali olsa bile %80 lere geliyor ve fps 40 görüyorum. Bu yüzden oynayacaginiz oyunlar çok onemli. Oyunda o bölge dışında 50-60 fps arası geziniyor. Çözünürlüğü 2k yapınca bir nebze rahatlıyor.

Oc yapanlara kimsenin bir tepkisi yok ama darboğaz yapmaz diyip, herseye yeter diyip yanlis yonlendirenler tuketiciyi hep yanıltıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RobZombie92

Fx6300 için R9 380 düşünüyorum.2560x1080 çözünürlükte kullanacağım için darboğaz azalacaktır diye tahmin ediyorum.

2k yı bilemem benim monütörüm 1080p ve 1080p adına konuşuyorum.
  • 750ti den fazlası haram o işlemciye
  • quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

750ti den fazlası haram o işlemciye

yok usta nvidia 8800gt 512mb diyorum ben anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

online bf4 oynarsanız anlarsınız durumu burda fx6300 kötülemek bana hiçbişey kazandırmaz ama yanlış bilgiyle yanlış yönlendirmelerle başkasına gereksiz masraf yapmaya gerek yok para ne sizin ne benim cebimden çıkacak

750tiden yukarı ne alsa o işlemciyle kullanacaksa boşa almış olacak çünkü işlemci yükü fazla olan oyunlarda min fps rezalet olacak (multi oyunlar)

sizi tatmin ediyor işinizi görüyor olabilir ama kullandığınız işlemci oyun performansı olarak yıllar öncesinin i5 750 performansını veremiyor yada yine yıllar öncesinin x4 980 işlemcinin ötesine geçemiyor performans olarak o yüzden 750tinin üzerinin hiçbir anlamı yok..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

online bf4 oynarsanız anlarsınız durumu burda fx6300 kötülemek bana hiçbişey kazandırmaz ama yanlış bilgiyle yanlış yönlendirmelerle başkasına gereksiz masraf yapmaya gerek yok para ne sizin ne benim cebimden çıkacak

750tiden yukarı ne alsa o işlemciyle kullanacaksa boşa almış olacak çünkü işlemci yükü fazla olan oyunlarda min fps rezalet olacak (multi oyunlar)

sizi tatmin ediyor işinizi görüyor olabilir ama kullandığınız işlemci oyun performansı olarak yıllar öncesinin i5 750 performansını veremiyor yada yine yıllar öncesinin x4 980 işlemcinin ötesine geçemiyor performans olarak o yüzden 750tinin üzerinin hiçbir anlamı yok..

O kadar emin konuşuyorsun ki bu forumda 12 yıldır bu jargon hiç değişmedi..

yerlerde dediğinizi gökten melekler gelse yerden kaldırmaz amnennaa..

6300 yetmeyen adam gider iki üstünü alır sıkıntı yok.

• bende o işlemcinin fabrika çıkışlı oc hali olan 6350 var stok hızında 3.9Ghz de çalışıyor. stok hızında r9 285 OC edilmiş ekran kartım ile hiç bir darboğaz yaşamadım hiç bir oyunda, daha üstü ekran kartı için birşey diyemiyeceğim kullanmadığım için ama imzamdaki sistem ile hiç bir darboğaz yok. şuan gerçi işlemcime OC yaptım 4.8Ghzde.
  • BF4 multiden başka oyun oynamıyorum. İşlemci FX6300 ekran kartım gtx760. 1080p de ultra ayarlarda (2x msaa, post aa - motion blur - ambiant occlusion kapalı) 60 fps altına pek düşmüyorum (patlama sahneleri vs hariç.)
  • BiilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bende 6350 ile gtx 970 kullanıyorum, darboğaz, overclock falan hiç anlamam açıp giriyorum oyuna oynuyorum. Darboğaz dediğiniz takılma falan mı? bir şeyler öğrenmek için okuyorum dahili bileşenler konularını ama nafile pc bileşenlerini öğrenmek için çok zaman lazım galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWhiteGandalf -- 5 Mayıs 2016; 10:11:32 >
  • TheWhiteGandalf kullanıcısına yanıt
    Oyun-İşlemci-Ekran kartı ; oyun çalışırken ilk önce işlemciye gidip ekran kartının çizmesi, kaplaması gereken yerleri hesaplar ve bu verileri ekrankartına iletir, ekran kartıda aldığı verileri monitöre yansıtır. Ekran kartının performansına göre belli bir fpsde ekranda görüntüyü çizer ve oynatır. oyunlarda işlemcinin fpsye bir katkısı yok, ancak işlemcin ekran kartının gücüne yetişemeyip hesaplamaları vermekte zorlandığı zaman doğal olarak ekran kartından tam performans alamayacaksın ve buda fps düşüşüne yol açacak. örnek olarak ekran kartının %100ünü değilde %70 ini kullanabileceksin. işlemcin ekran kartına yetişemediği için. anlamadıysan anlamadığın yerleri sorabilrsin.

Msı after burner gibi yazılımlardan işlemci ve ekran kartı çalışma yüzdelerini takip ederek bu darboğazı anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 5 Mayıs 2016; 14:33:17 >
  • 4.5 oc ile r7 370 besler r9 380 %80 ini besler

Hocam valla çok güzel anlattın, peki nasıl anlayacam nasıl takip edecem

Msı after burnerin donanım izleme özelliği ile işlemci ve gpu kullanım yüzdelerini açacaksın sonra oyun oynarken takip ediceksin eğer işlemci %100 çalışıp ekran kartı %100 çalışmıyorsa darboğaz var demektir..
  • Max. 270x-660Ti falan takin o cpu ya gtx760-r380-960 bu kartlarla kisitlama yasarsiniz.
    Ona bakıyorum hocam işlemci genelde % 70-80 de geziyor

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Ben de yazın sonuna doğru ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum son çıkan oyunları anca düşük ayarlarda açabiliyorum.Bunlardan daha iyi seçeneğim yok mudur hocam?
    Fx 6300 işlemci
    Gigabyte 970a ds3 anakart
    8 gb corsair 1600 mhz 500w güç kaynağı

• maximum gtx970 takılır. 970 den daha güçlü 980 980ti titan x de taksan 970 in verdiği performansı geçemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanklar yolda

Ben de yazın sonuna doğru ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum son çıkan oyunları anca düşük ayarlarda açabiliyorum.Bunlardan daha iyi seçeneğim yok mudur hocam?
    Fx 6300 işlemci
    Gigabyte 970a ds3 anakart
    8 gb corsair 1600 mhz 500w güç kaynağı

R9 280'e 4.5ghz oc lu fx6300 bf4 mp'de darbogaz yapiyordu gpu kullanimi %60-65'i gecmiyordu eger kisitlamalari goze alirsaniz r9 280-gtx760 falan bakin ikinci elden. R9 290 ve uzerine fx 83xx'ler bile dogru duzgun besleyemiyorken 6300 hic besleyemez. Benim onerim; elinizdeki anakart ve fx6300'u satip 700-800tl civarina 1155 soket p67-z68-z77 chipset ihtiyaclariniz dogrultusunda anakart + kilidi acik i7 2600-2700k almaniz olur hatta 600-650 lira civarina ise anakart + i5 2500k bulunur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

işlemci amd olduğu için oyunlarda %100 göremezsin zaten işte amdnin zayıf yönü bu. ekran kartı yüzden %100 ise darboğaz yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 6 Mayıs 2016; 8:50:48 >
    Ekran kartı %100 ise mi ben bir daha bir bakayım da tam anlamadım hocam işlemci % 100 olursa mu gpu mu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.