Şimdi Ara

AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır kullanılır fakat darboğazlık(istediğin gibi oc yapamamak) yapar dedim.Yağ gibi üste çıkmaya çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

bunca millet keriz 100 liralık kartı bi kenara bırakıp 300-500 lira bi anakarta para döküyor değil mi?

Ne alakası var?

fx8350 ve fx6300'ü m5a78l üzerinde denedim m5a99fx pro r2 ve 990xaud3'den aldığım sonuçlardan farkı yok.
    Faz yapısı ve buna bağlı o/c kapasitesi ve seçenekleri dışında USB 3.0 ve Sata 3 gerektirecek durumlar olmadığından arkadaşın sipariş verdiği 760L chipsetli MSI kart yeterli gelir.
    Nagas g3'ün havaladırması iyiyse, iyi bir soğutucuyla çok rahat 4,0ghze o/c yapar.
  • +1
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    ???
  • Yorumumda dediğim gibi oc kısmında darboğazlık yapar.
    Bu arada ramler 1333 mhz olur.Bu yönden performans kaybı hissedilir
  • quote:

bunca millet keriz 100 liralık kartı bi kenara bırakıp 300-500 lira bi anakarta para döküyor değil mi?

millet o parayı oc için anakart raid de vs tıkanmasın diye döküyor.sli/cf usb 3.0 port ,sata 3 için döküyor.saçma sapan konuşma doğrusu bu.
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    m5a78l (3+1faz) ile 4 ghz yapabiliyorsam arkadaş bu 5+1 fazlı msi kartla çok rahat o/c yapar
    Ram konusunda birşey diyemem bendeki kart 1866 mhze kadar destekliyor.
    Bu kartta o/c ile 1600mhze kadar destekliyor.Biosu açıp bakmadan kesin birşey söylemek zor.
    Performans noktasında fx işlemciler, intelin SB ve sonresında çıkan işlemcileri kadar ram frekanssı artışlarından etkilenmiyor.
    Sende AMD sistem kullanıyorsun galiba?kullandığın sistem bileşenleri nedir?
    edit:
    M5a78lm lx v2 üzerindeki x2 270 işlemciyi çıkarıp fx6300'ü taktım ve referans olması için Aida64 v2,85 ve v3,20 1333mhz vs 1600mhz bellek testti sonuçlarını veriyorum:

Aida64 EE v2,85
     AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart  AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart

Aida64 EE v3,20
     AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart  AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 13 Ekim 2013; 18:37:06 >

• hiç olur mu ya hiç köy yolu ile otoban bir olur mu kaç kere tartışıldı bu konu çipset performansı etkiler aksi takdirde neden farklı isimlerde çip üretiyor adamlar 760 ile 990 arasında performans farkı yok diyorsun halen asusun usb 3.0 vb her özellik bulunan 760 çipli anakartı war herkes onu alsın o zaman
  • KaGaNSaN K kullanıcısına yanıt
    saçma sapan konuşan sen misin ben mi? akıl war mantık war hiç 760 ile 990 çip aynı olur mu ya
  • quote:

hiç olur mu ya hiç köy yolu ile otoban bir olur mu kaç kere tartışıldı bu konu çipset performansı etkiler aksi takdirde neden farklı isimlerde çip üretiyor adamlar 760 ile 990 arasında performans farkı yok diyorsun halen asusun usb 3.0 vb her özellik bulunan 760 çipli anakartı war herkes onu alsın o zaman

Fark var tabi mesela link express 3 sayesinde kuzey ve güney köprüsü arasındaki bandgenişliği iki katına çıkıyor ki zaten 8-serisi chipsetlerden (sata-3\ 6GB/s) gerekli birşey.Sonra IOMMU özelliği fln var...HyperV gibi sanallaştırma odaklı işletim sistemlerinde PCI/PCIe donaımları sanallaştırmaya yarıyor.Guest işletim sisteminda seçilen donanım kullanılabiliyor.
    Neden farklı isimlerle üretildiğine gelirsek, bu söylediğim ve eklenen bazı özellikler dışında, bazı sorunları(BUG) çözülmüş oluyor.İnternette araştırırsan bazıları NDA ile korunan(sızdırılmış) "Revision history" dosyalarına ulaşabilirsin.
    Tekrar söylüyorum, SSD ile işiniz yoksa UDB 3.0 aygıtınız yoksa minimum nvidia tarafında nforce 720D/geforce 8200 , AMD tarafında 760g chipseti yeterli gelir.Kısaca Pcie 2.0 ve Hypertransport 3.0 destekleyen en ucuz chipsetde denebilir.
    Asus'un o USB 3.0 destekleyen 760g kartı stoklarda yok ve nerdeyse 970a-g46 fiyatına sahip.Harici ekran kartına para vermek istemeyen "O/B VGA'Cılara" yönelik bir kart.Bu karta benzeyen 880g+sb850(sata-3) asus ve msi modelleri de vardı ama onlar tükendi...
    Ayrıca USB 3.0 gerektiği zaman 30-40tlye harici kart alınıp kullanabilir.

• Arkadaşlar tamam hepinizin bilgisi yılların birikimi saygı duyuyorum maşallah sanal alemin yiğitlerigibisiniz iki anakart arasında yaklaşık 16 lira vardı şipariş ettiğim kart MSI 760GM-E51 170 lira vatandan aldığım kart MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 185 lira indirimde idi normal fiyatı 220 lira felan gidip aldım sağolun
    şimdi ilk sipariş ettiğim kartı iade etmek olacak çok sağolun işlemcinin kutusunda da biraz dikkatimi çekti Amd 9 chipset series diyodu en iyisi ne pahalı nede kalitesiz olsun istedim sanırım ikisin ortası diye düşünüyorum Emeğinize sağlık benimle ilgilendiğiniz için
  • oguz3355 O kullanıcısına yanıt
    Tabiki 9-series chipset diyecek başka türlü nasıl pahalıya yeni chipseti satacak??? Temel olarak 8 serisi chipsetten hiç farkı yok Sadece IOMMU, 970 chipsetine getirildi 870 de yoktu bu özellik
    Sanırım indirimdeyken sipariş etmediniz.760gme51 148 lira şu anda.
    Yinede Hayırlı olsun
  • tartışması defalarca yapıldı bu konunun hepte yol araba örnekleri ile hemde
    sende dedin band genişliği diye bahsetmeye çalıştığım nokta aynı 760 çipli kartta kullanılan 6300 ile 990da kullanılan arasında fark war hemde çok
    ha kullandığın işlemci athlon x2 falan olurda ekran kartın 5570 olurda o zaman önemi kalmaz ama tutupta 760 çipli bir kart ile 990 çipli bir kartı bir tutamayız
  • Peki nasıl işlemci ve chipset arasında veriyolu darboğazı yapıyormuş anlat bakalım.Varsa o dediğn konuların linkini de at.
    Benim dediğim kısım kuzey ve güney köprüsü arasındaki pcie 1.1 mimarili link express veriyolunun bandgenişliği (pcie 2.0 ile) 2 katına çıakrılmıştı.Bununla işlemcinin ve ekran kartı pcie hattının (PEG) hiç alakası yok.
    Sata 3 için gerekli bir revizyondu zaten bu.Ve 8-serisi chipsetlerden beri var.
    Ayrıca belirtmemde fayda var, m5a99fx pro r2(990fx chipset)+fx8350, 990xaud3(990x chipset)+fx6300 ve m5a78l-m lx v2+A.II x2 270 ile kurulu 3 farklı sistemim var ve hepsini çapraz donanımlarını değiştirerek test ettim.
    Hiç fark yok ne oyunlarda ne de diğer programlarda.Chipsetin 760g olması alınan FPS'yi değiştirmiyor, benchmarklarda daha düşük skor almasına yol açmıyor.
  • bilemiyorum dostum link yok hatırlamayacağım kadar zaman oldu üstünden
    ben 760 ile 970 testinde de 970-990ın arasında fark görmüştüm ama 760da bi darboğaz vardı 970de de war htden dolayı 970ile 990 arasında bile fark war buda htden kaynaklanıyor arasında fark göremedim demişsin eyvallahda bi test paylaşır mısın??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 13 Ekim 2013; 22:17:51 >
  • HT'den olması imkansız 760g~990fx kadar tüm chipsetler HT 3.0 standartlarını destekliyor.Yani sadece ht çarpanıyla 2.6ghz(13x200mhz) efektif olarak 5.2ghzde (DDR veriyolu/çift hat) ulaşılabilir. Daha yüksek hızlara FSB(base clock) hızını artırarak da ulaşılabilir.
    İstediğin özel bir test var mı peki? Heaven benchmark vb veya sentetik herhangi biri olabilir.
  • fark etmez
    ht farkı gerçekten war azda olsa 4800 yerine 5200 olması bir miktar etkiliyor
  • Heaven benchmark v4.0 Extreme 990x vs 760g @ HT 2.0ghz vs 2.6ghz
    İlk önce M5a78l:

990xa-ud3:
    2.6 ghzdeki ht testtinde Aero saydamlık özelliğini açık unutmuşum sonra testti tekrar yaptım 308 puan aldı yani 2 puan daha fazla...
    Programın verdiği html dosyaları:
    http://dosya.co/9id4jxe7ihom/HT-BENCH.zip.html

• quote:

fark etmez
    ht farkı gerçekten war azda olsa 4800 yerine 5200 olması bir miktar etkiliyor

adam gerekli testleri koyup cevabı vermiş.anakartın doğrudan performansa etkisi olmaz. birde "v" yazmasını öğrenip türkçeyi katletme.
  • KaGaNSaN K kullanıcısına yanıt
    senin benimle derdin ne v yeriine w kullanıyorsam tarzım bu demektir anlamaman normal insanlarların genellikle ergenlikte yavaş yavaş oluşuyor tarz denen şey
    ayrıca seni ilgilendirmez beğenmiyorsan çıkış butonu yukarıda
    ben ne dediysem testlerden önce dedim sanada bişe söyle diyen olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 14 Ekim 2013; 15:38:25 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.