Şimdi Ara

AMD FX 6300 işlemci ile MSI 760GM-E51 (FX)Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar Çaylak bir üye olarak siz değerli forum arkadaşlarımdan beni bilgilendirmenizi istiyorum öncelikle benim önceden kullandığım Asus anakart M488TD-M ve Athlon II X2 proccesor işlemcim vardı yanında 12 gb DDR3 (4x2x2Kingston)+(4gbcorsair) ram vardı ekran kartı olarak Saphire 6850 dualX 2 gb 256 bit ekran kartı vardı.İşlemcim artık yeni oyunlarda dar bogaz yapmaya başladı Anakartıma uyumlu işlemci AMD PhenomX6 1090 serisi aradım ama sene 2013 bulamadım günümüzün kullandığı AMD FX 6300 işlemcisini bütçeme uygun bulup aldım ne kadar eski anakartım 880G/SB8050 çipsetli olsada 140 watt'a kadar desteklesede FX teknolojisi için ASUS m5 serisine geçmek gerktiğini gördüm .Tabiki amötör olarak araştırmalarımın sonucu yine bütçeyi göze alarak ve iki ekran kartı takmam diye düşünerek birde bende mini ATX hayranlığı olduğu için MSI 760GM-E51 (FX) sipariş ettim .islemci destek gurubu arasında var ama şu yonga seti nerdeyse bir kaç gündür kafamı kurcalıyor .Sizce işlemci bu anakartla dar bogaz sorunu yaşarmı ? ciddi bir kayıbım olurmu? yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

İşlemci
    • 64bit AMD® FX 6300 X6 series

•Ekran kartı:Saphire 6850 2GB DDR5 256bit

•RAM :
    2x2 gb kingston DDR3 1333MHZ RAM
    1X4gb kingston DDR3 1333MHZ RAM
    1X4gb corshair DDR3 1333MHZ RAM

Anakart: MSI 760GM-E51 (FX)Anakart
    Hyper Transport Bus
    • HyperTransport 3.0 ile 2.6GHz'e kadar hızları destekler

Yongaseti
    • AMD® 760G ve SB710 yongaseti

Bellek
    • 4 adet unbuffered 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333 DRAM destekler (32GB Max)

•Yuvalar

• 1 ad. PCI Express x16 slotu (PCI Express Bus SPEC V2.0 uyumlu)
    • 1 ad. PCI Express x1 slotu
    • 2 ad. PCI slotsu (3.3V/ 5V PCI bus arayüzünü destekler)

Tümleşik IDE
    • 1 ad. IDE portu (AMD® SB710)
    - Ultra DMA 66/100/133 modlarını destekler
    - PIO, Bus Master işlem modlarını destekler
    - 2 adet IDE cihaz bağlanabilir

Tümleşik SATA
    • 5 ad. SATA II portu (AMD® SB710)
    • 1 ad. eSATA II portu (AMD® SB710)
    - 3Gb/sn'ye kadar depolama ve transfer hızı

RAID İşlevi
    - SATA II 1~5 portları RAID 0, 1, 0+1 veya JBOD modlarını destekler (AMD® SB710)

•Ses
    • Realtek® Üst Sınıf Ses yongaseti
    - Gerçek Blu-ray Ses desteği
    - Jak algılama özelliğine sahip esnek 8 kanal ses
    - Azalia 1.0 uyumlu
    LAN
    • PCI-E GbLAN Denetleyici (Realtek 8111DL)
    - Tek yonga üzerinde tümleşik Fast Ethernet MAC ve PHY
    - 10/100/1000 Mb/s
    - PCI-Express Bus v1.0a özellikleri ile uyumlu

•Dahili G/Ç Konnektörleri

- 1 ad. ATX 24-Pin güç konnektörü
    - 1 ad. 4-pin ATX 12V güç konnektörü
    - 1 ad. CPU FAN / 1 ad. System FAN
    - CD-in konnektörü
    - Ön panel ses
    - Ön panel konnektörü
    - Kasa açık uyarısı
    - 3 ad. USB 2.0 konnektörü ile 6 adet USB 2.0 port desteği
    - 1 ad. Floppy disk konnektörü
    - 5 ad. Serial ATA II
    - 1 ad. SPDIF-out
    - 1 ad. Seri port konnektörü
    - 1 ad. Paralel port konnektörü
    - Clear CMOS (jumper)
    - OC Düğmesi
    - 1 ad. TPM modül konnektörü

•Arka Panel G/Ç Portları
    - 1 ad. PS/2 Fare veya Klavye
    - 1 ad. VGA
    - 1 ad. DVI-D
    - 6 ad. USB 2.0 portu
    - 1 ad. RJ45 LAN
    - 1 ad. eSATA
    - 1 ad. HDMI
    - 6'lı ses giriş

•Ebatlar
    • 24.4cm(U) x 24.4cm(G) Micro-ATX

•Montaj Yuvaları
    • 8 ad. montaj yuvası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 11:06:22 >

• bu anakartın neden değiştirdiniz bence msidan daha güzel kaliteli fx işlemcide destekliyor m5 ile pek alakası yok yonga setine gelince msi daha düşük darboğaz olayı işlemci ve ekran kartı arasında oluyor tabi güç kaynağınında etkisi var msi boşa almışsınız
  • Eski anakartınız daha iyiydi bios güncellemesini yapıp fxle uyumlu olup olmadığını deneseydiniz, yeni anakartınız herhangi bir sorun-darboğaz
    yapmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

bu anakartın neden değiştirdiniz bence msidan daha güzel kaliteli fx işlemcide destekliyor m5 ile pek alakası yok yonga setine gelince msi daha düşük darboğaz olayı işlemci ve ekran kartı arasında oluyor tabi güç kaynağınında etkisi var msi boşa almışsınız

Arkadaşlar işlemcim masamın üzerinde duruyor şu an anakartım kargoda daha gelmedi bios güncellemesi eski anakartımın en son updete te desteklediği işlemcilere bakıyorum hiç bir FX serisi yok korkum uymulu değilse bozarım diye takmıyorum isterseniz sizde bi göz atın eğer anakartı değiştirmeme gerek yoksa iade edebilim yardımcı olursanız sevinirim eski ana kartım ASUS M4A88TD-M
    http://support.asus.com/download/options.aspx?SLanguage=tr
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 12:16:54 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 12:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDrifter

Eski anakartınız daha iyiydi bios güncellemesini yapıp fxle uyumlu olup olmadığını deneseydiniz, yeni anakartınız herhangi bir sorun-darboğaz
    yapmaz.

Arkadaşlar işlemcim masamın üzerinde duruyor şu an anakartım kargoda daha gelmedi bios güncellemesi eski anakartımın en son updete te desteklediği işlemcilere bakıyorum hiç bir FX serisi yok korkum uymulu değilse bozarım diye takmıyorum isterseniz sizde bi göz atın eğer anakartı değiştirmeme gerek yoksa iade edebilim yardımcı olursanız sevinirim eski ana kartım ASUS M4A88TD-M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 12:35:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz3355

quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

bu anakartın neden değiştirdiniz bence msidan daha güzel kaliteli fx işlemcide destekliyor m5 ile pek alakası yok yonga setine gelince msi daha düşük darboğaz olayı işlemci ve ekran kartı arasında oluyor tabi güç kaynağınında etkisi var msi boşa almışsınız

Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 12:16:54 >

anakartın fx desteği yok evet ama aldınız msidan daha kaliteli x6 1045 1055 1090 gibi işlemcilerde alabilirdiniz performans olarak fazla bişi farketmiyor cok fazla overclock olarak önde ram hızı olarak önde daha az güç cekiyor siz tabi sadece oyun için aldıysanız performans olarak kullanmakta sakınca yok hayırlı olsun

• Angry006 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bir aydır dediğiniz işlemcileri araştırdım malesef bulamadım dolaşmadığım ikinci el ve sıfır satan PhenomII işlemcileri kalmamış sadece bi 945 serisi kalmış onuda almak istemedim önbellek biraz önemli Bf4 sistem gereksinimlerinde 6 çekirdek şartı var gibi eğer ultra detaylarda oynamak için ekran kartım bu yükün altından kalka bilirdi ama işlemcim asla bu yüzden köklü bir değişikliğe gitmek zorunda kaldım power 600 wat olup 80+ destekli yani 450 - 500 watlık bir verimi var lakin bir sorum olacak ama burada açarsam bu yorumu sıkıntı olurmu özür dileyerek dile getiriyorum yaşadığım il Mersin burada kışın bile denize giriliyor Sıcaklık düşüsü nerdeyse az bilgisayarın kasasının kapağının olmadığı bir şehir burası Aldığım işlemcinin fanı daha takmadan aliminyum sıcaklığı 24 derece vatan da bir fan gördüm onu almak istiyorum sizce büyüklüğü MSI anakart için problem çıkartırmı kasa önemli değil ön kapağı her daim açık ram slotunu işgal edermi ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz3355

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bir aydır dediğiniz işlemcileri araştırdım malesef bulamadım dolaşmadığım ikinci el ve sıfır satan PhenomII işlemcileri kalmamış sadece bi 945 serisi kalmış onuda almak istemedim önbellek biraz önemli Bf4 sistem gereksinimlerinde 6 çekirdek şartı var gibi eğer ultra detaylarda oynamak için ekran kartım bu yükün altından kalka bilirdi ama işlemcim asla bu yüzden köklü bir değişikliğe gitmek zorunda kaldım power 600 wat olup 80+ destekli yani 450 - 500 watlık bir verimi var lakin bir sorum olacak ama burada açarsam bu yorumu sıkıntı olurmu özür dileyerek dile getiriyorum yaşadığım il Mersin burada kışın bile denize giriliyor Sıcaklık düşüsü nerdeyse az bilgisayarın kasasının kapağının olmadığı bir şehir burası Aldığım işlemcinin fanı daha takmadan aliminyum sıcaklığı 24 derece vatan da bir fan gördüm onu almak istiyorum sizce büyüklüğü MSI anakart için problem çıkartırmı kasa önemli değil ön kapağı her daim açık ram slotunu işgal edermi ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

3 bacaklı soğutucu tavsiye etmem 4 olsun 24 derece normal bende soğutucu için pek bişi diyemem testlere bakmak lazım

• oguz3355 O kullanıcısına yanıt
    760 çip ile 6850 6300 gibi güçlü donanımları kullanmak donanıma yazık etmektir min 970 alabiliyorsanız 990çipe geçmenizi şiddetle tavsiye ederim
  • Malesef farkındayım ama çok vahim bir fark oluştururmu bende aopen g 3 nagas kasa var ve micro atx destekliyor nerdeyse 970 bile yok mikro atx lerde çıldırmak üzereyim sistemi çok katlederse anakarttan ve kasamdan vaz mı geçmeliyim + masrafa girmeye değermi ana niyetim iş dönüşü eve geldiğimde bilgisayarımı açıp Battlefield 4 ü ultra da oynamak başka tür oyun onamıyorum sadece sevdiğim single player oyunlar olursa sene de iki üç tane bir şey oynayıp geçiyorum ama Battlefield 4 için değermi yeniden revize etmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 13:51:47 >
    bence revize etmeye değer battlef 4 için değil 760 ile donanımların tam gücünü kullanamazsın porsheyle köy yolunda ne kadar gidebilirsin ki
    760dan 880e geçn bi arkadaş 6850 ile 15 fps fark etti demişti diğerlerini sen düşün artık yalnız nacizene tavsiyem 990 olacaktır
  • bilginize teşekkür ederim malum 990lar biraz cep yakıyor ama 970 olursa ne dersiniz bunu alabilirim incelerseniz sevinirim
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990fxa-gd65-990fxa-gd65-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108#allImages

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz3355 -- 13 Ekim 2013; 14:28:49 >
    m5a78l-m lx v2 kullancısı olarak söylüyorum 9xx serisi ile hiç fark oluşturmaz için rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

m5a78l-m lx v2 kullancısı olarak söylüyorum 9xx serisi ile hiç fark oluşturmaz için rahat olsun.
    Kafam karman çurman oldu biri beni toplasın lütfen forumda da belirttiğim gibi ortak bir karar verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

bence revize etmeye değer battlef 4 için değil 760 ile donanımların tam gücünü kullanamazsın porsheyle köy yolunda ne kadar gidebilirsin ki
    760dan 880e geçn bi arkadaş 6850 ile 15 fps fark etti demişti diğerlerini sen düşün artık yalnız nacizene tavsiyem 990 olacaktır

Alakasi yok her anakart stok kullanimda ayni performansi verir sen 760g de taksan 990fxa da taksan bir fps oynamaz anakart kendini cf oc usb portu sata 3 usb 3 cf sli gibi ozelliklerde belli eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    linkteki güzel ama 970 olursada aşırı kaybın olmaz 970-990 arası 970-880den çok daha az
  • KaGaNSaN K kullanıcısına yanıt
    bunca millet keriz 100 liralık kartı bi kenara bırakıp 300-500 lira bi anakarta para döküyor değil mi?
  • Kardeşim geçen gün forumda biriyle tartıştım.Sistem önerisinde bulunmuş.Önerdiği sistem msı 760gm+fx6300+7950
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    haklısın oyun oynamayı bilmeyen sistem önerisinde bulunuyor sistem önermeyi büyüklük sanıyor yeni nesil
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Kardeşim geçen gün forumda biriyle tartıştım.Sistem önerisinde bulunmuş.Önerdiği sistem msı 760gm+fx6300+7950

Önüne gelen sistem öneriyor galiba hocam artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.