Şimdi Ara

AMD FX 6300 OVERCLOCK BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN İÇERİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçenlerde yeni sistem topladım ve overclock olayı ile birazda olsa bilgi ve deneyimim olduğu için oc işine gireyim dedim voltaj vermeden
    gerçi oc demek voltaj felan vermek demek ama voltaj vermenin şimdilik ego tatmin etmekten başka bir işe yaramayacağını düşündüğüm için gereksiz gördüm ve biostan auto olarak ayarladım.

SİSTEM ÖZELLİKLERİ

ANAKART : MSI 990FXA GD65

İŞLEMCİ : AMD FX 6300

İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU : XIGMATEK Gaia SD1283

RAM : 8 Gb GSKİLL SNİPER 1600 MHZ CL9

SSD : VCORSAIR LS SERİES 60 GB 560/535

PSU : Xıgmatek tauro serisi 80plus 600w

GPU : ASUS NVIDIA GT430 1GB DX11

BİOS DEĞERLERİ

FSB 200 / ÇARPAN KİLİDİ 20

4.0 GHZ DE KULLANIYORUM ŞUAN

YUKARIDA BELİRTTİĞİM GİBİ VOLTAJ AUTO (MANUEL DEĞER GİRSEM DAHA SAĞLIKLI OLURMU ?)

RAMLERDE İŞLEMCİ OC YAPINCA OTOMATİK OC OLDULAR 2000 MHZ DELER ŞUAN

TESTTEN RESİM
    BUNUDA SİSTEM BOŞTAYKEN ÇEKMİŞTİM

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ARKADAŞLAR SİZCE BİOS SIFIRLAYIP FABRİKA AYARLARINDAKİ DEĞERLERMİ KALSIN YOKSA BELİRLİ SEVİYEDE OC YAPILIP VOLTAJ VE HIZ STABİL SABİT BİR DEĞERDE KALSINMI BU KONUDA DÜŞÜNCE İÇERSİNDE KALDIM AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM.

Not: Ekran kartımı idare etmelik kullanıyorum ilerde gtx650ti gibi bişey alıcam kısmet olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisko1966 -- 14 Mart 2014; 23:10:49 >

• Xigmatek primede fena iş çıkarmamış.
    Ramlerin hala 1600.
    Bu şekil kullan,daha bi hoş.
    4,2 idealdir senin için ,son kez düşün.
  • Teşekkür ederim değerli yorumun için hocam peki cpu -z den ve aıda64 den memory kısmına baktığımda NB Frequency 1999.9 mhz Dram Frequency 933.3mhz görünüyor

933 eğer bellek hızlarım ise 933x2 1866 mhz de değilmi şuan sanırım ? ve işlemcimi 4.2 de stabil voltaj vermeden sabitlesem ram ayarlarına dokunmama gerek varmı hocam aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisko1966 -- 15 Mart 2014; 11:45:32 >

• Ramlerine tekrar bak. 1866 olmasın. Bana öle geldi.
    Eğer 1600 ise ,sen biostan 1866 yapmışsın. Zaten cas değerinin 13 olması düşündürücü. O değer orjinal,default 9 dur çünkü. Sanki ram 1866 hızında ,kendini korumak için CAS ve diğer değerleri yükseltmiş gibi.

4,2 de voltajsız, stabil olacağını hiç sanmıyorum. Bi dene yine de.
  • denedim ve 200 x21 yaptım açtım testte 2 çekirdek error verdi 210 x20 yaptım yine 2 çekirdek error verdi prime 95 testinde voltaj değerini ne yapmalıyım ramleri 1866 yaptım biostan 2133 dü ama şuan aıda64 de bellek yolu 980 yazıyor 980x2 1960 mhz yani
  • Biosta solda O.C overclock setting'i tıkla.
    Açılan sayfada ,
    Adjust cpu ratio 21
    AMD Turbo core technology disabled
    spread spectrum disabled
    cpu specification' tıka.
    C1E,SWM,Cool 'n Quiet disabled
    yap.
    cpu voltage işlemci voltajıdır. Ne okuyorsan üzerine 0.06 ekle.Ama aman dikkat,0.6 değil.
    cpu/nb voltajını ne okuyorsan 0.05 ekle.Dikkat. 0.5 değil.
    Biosun ana sayfasına dön.
    ECO 'ya tıka.Açılan sayfada C1E disabled değilse,oradaki C1Eyi de disabled yap.

yazmışsın bi konuda bunları deniyeceğim hocam şimdi
  • Kasayı aç,ramlerin birini sök., Etikette ne yazıyor ise buraya yaz.

Biosta cpu voltage değerine bi bak. Ne yazıyorsa üzerine 0.03 ver.. Ama dikkat 0.3 değil.
  • sonuç ne oldu.
  • ŞU ŞEKİLDE FOTOОRAFLARLA GÖSTEREYİM BİOSUN EKRANINDAKİ BİLGİLERİDE ÇEKTİM HANGİ VOLTAJ ARALIОINI SEÇSSEM KARAR VEREMEDİM
     AMD FX 6300 OVERCLOCK BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN İÇERİ ! AMD FX 6300 OVERCLOCK BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN İÇERİ ! AMD FX 6300 OVERCLOCK BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN İÇERİ ! AMD FX 6300 OVERCLOCK BİLGİSİ VE DENEYİMİ OLAN İÇERİ !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisko1966 -- 15 Mart 2014; 12:44:19 >

• CEVAP BEKLİYORUM ÜSTAT
  • rAmlerin orjinal 1600. işlemciyi 210 frekans yapmışsın. orjinali 200 dür.,i
    ramlerini dediğim gibi 1866 olarak işaretlemişsin. Frekans 210 olduğundan,ram frekansın biraz daha artarak 1956 olmuş. fotoda göründüğü gibi. işlemciyi 200 bıraksaydın 1866 olacaktı. Biosta , DRAM Frequency olan yere tıkla. 1600 olan hızı seç

cpu voltage olayı şöyle.
    manuel yapınca o anki voltajı görmen lazım. göstermiyor ise cpuz dan bak. O değerin üzerine bi 0.04 ekle. ne çıktıysa,verdiğin fotodaki ona denk gelen değere ,tıkla.Dikkat 0.4 değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 15 Mart 2014; 14:54:44 >
  • şuan voltaj verdim 1.372 gibi bi değerdi sanırım boşta dururken aıda64 den çekridek voltajı 1.416 1.424 takılıyor kafasına göre yazınızda belirriğiniz gibi coold e1 gibi v.s şeyleri disable yaptım 4.2 ghz hız 200 x21 yaptım sıkıntı şu prime 95 testine soktuğumda error vermiyor ama teste soktuğumda çekirdek sıcaklıkları 66 67 68 69 gidiyordu bende kapattım hemen birşey olur diye ve prime 95 testinde voltaj değeri düşüyordu sıcaklık yükseliyordu msı control center den cpu smart fan control açtığımda şuan aynı oldu

• Voltajı 1.35 ver. tekrar ateşle makinayı. Primede 70'e yaklaşırsa test stop.
  • DEDİĞİN GİBİ AYARLAYIP BİLGİSAYARI AÇTIĞIMDA İLK FOTOĞRAF TESTE BAŞLADIĞIMDA İKİNCİ FOTOĞRAF

nasıl bukadar çok ısınıyor anlamıyorum fan stock da değil ki sağlam fan yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisko1966 -- 15 Mart 2014; 16:13:14 >

• Voltaj 1.32 . Ateşle tekrar makinayı.
  • USTAT BURDAN HANGİ VOLTAJ ARALIĞINI SEÇEYİM TEK TEK DENİYORUM AMA SICAKLIK YİNEDE HEP YÜKSKE BENDE DENEYE DENEYE VOLTAJ DÜŞÜRMEYE KARAR VERDİM TAVSİYEN NEDİR ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisko1966 -- 15 Mart 2014; 16:35:53 >
  • Tamam işte. 1.319500 demek 1.32 demek.
    Onu seç.
  • hocam onu seçtim sonuç yine aynı oldu bende 2 altındaki ni seçtim yine aynı 70 derecelere kadar gidiyor ne yapmam gerekli acaba ?
  • ÜSTAT BUGÜN SENİ ÇOK YORDUYSAM KUSURA BAKMA AMA İŞLEMCİYE DEDİĞİNİZ GİBİ VOLTAJI MANUEL VERDİĞİM ZAMAN NEDEN İŞLEMCİ ISILARIM BUKADAR YÜKSELİYOR ANLAMIŞ DEĞİLİM FANMI HIZLANMIYO ACABA

EK OLARAK BİRDE RAMLER GSKİLL SNİPER 1600 MHZ CL9 1.5 V AMA CPU Z DE MEMORY KISMINDA 11-11-11 28 GÖRÜNÜYOR

BİOSTA CPU NB DİYE BİRŞEY VAR AUTO ONU 9 YAPTIĞIMDA CPU Z DEN 9 OLARAK GÖRÜNÜYOR RAMLERİN CL DEĞERLERİ SAĞLIKLI OLURMU PEKİ ?
  • Bu voltajda bu kadar ısınması doğru değil. Soğutucuyu söküp kalite bi macun ile tekrar monte edin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.