Şimdi Ara

Amd fx 6300 saf güç tüketim testi yaptık.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Bazı çok bilmişlerin aksine TDP güç tüketimi değildir. İşlemcinin birim alanda yayabileceği ısının watt cinsinden ifadesidr.

Örneğin

84 watt TDP 3770K tam yükte 100 watt
    220 watt TDP FX-9590 tam yükte 180 watt
    125 watt TDP FX-8350 tam yükte 114 veya 115 watt çekiyordu.

hocam bilmediğimden soruyorum yazdığınız fx işlemciler çektikleri güçten daha fazlasını nasıl ısı olarak yayıyorlar? acaba sayıların yerleri mi karıştı?
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Daha önce A class amfi yaptığımda o prob kablolarını eritmiştim bende cayır cayır duman tüttürdü meretler

Sonra problara o beyaz 0.50lik kablolardan çaktım 10 amper civarı bir sıkıntı yok, daha üst akımlarda direnç oluşturup ısınıyolar..

Daha yüksek (Oc) akım değerlerini ölçmek için clamp metre almayı düşünüyorum

http://www.pce-instruments.com/english/slot/2/artimg/large/pce-instruments-mini-clamp-meter-pce-dc-1-58404_529068.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Daha önce A class amfi yaptığımda o prob kablolarını eritmiştim bende cayır cayır duman tüttürdü meretler

Sonra problara o beyaz 0.50lik kablolardan çaktım 10 amper civarı bir sıkıntı yok, daha üst akımlarda direnç oluşturup ısınıyolar..

http://www.pce-instruments.com/english/slot/2/artimg/large/pce-instruments-mini-clamp-meter-pce-dc-1-58404_529068.jpg

zamanın olursa işlemci stok değerlerde iken cool queit açık ve kapalı konumda ilen boşta güç tüketimlerine bakarmısın birde..zamanında bir testte görmüştüm E5200 gibi bir işlemci için speed step 7-10watt gibi birşey kazandırıyordu yanlış hatırlamıyorsam..fx için merak ettim nedir diye

• quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Clamp mantıklı aslında gerçekten,DC için olanların fiyatları biraz yüksek kalıyor AC olanlara göre,en azından en son piyasa araştırması yaparken öyleydi;ancak daha sağlıklı ve kolay sonuç vereceği kesin :) Zaten o kablo erimesi olayı,elektronikle uğraşan her adamın boynunun borcu gibi birşey

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    kızım bilgisayar oynamadığında evet bilgisayar ancak render de yoruluyor :)
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    Fx şaşırtıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Bazı çok bilmişlerin aksine TDP güç tüketimi değildir. İşlemcinin birim alanda yayabileceği ısının watt cinsinden ifadesidr.

Örneğin

84 watt TDP 3770K tam yükte 100 watt
    220 watt TDP FX-9590 tam yükte 180 watt
    125 watt TDP FX-8350 tam yükte 114 veya 115 watt çekiyordu.

hocam bilmediğimden soruyorum yazdığınız fx işlemciler çektikleri güçten daha fazlasını nasıl ısı olarak yayıyorlar? acaba sayıların yerleri mi karıştı?

Çektikleri güçten fazlası değil.
    Birim alanda yanmadan dayanarak yayabilecekleri (cm kare) güçtür.

Yani FX işlemci 1 cm kare alandan 125 watt ısı yayabilmesi için çok daha fazla çekmelidir. OC yani.

bro dediğin program dikkatimi çekti bende indirip teset ettim skor 418 civarı çıktı iyimi kötümü ?
  • suleymangel S kullanıcısına yanıt
    ben r11.5 versiyonunu kurdum sendeki r15 sürümü herhalde ?

r11.5 versiyonunda stok haldeyken işlemcinin 4.5 civarı bir puan alması gerekiyor..
  • Güzel çalışma, paylaşım için teşekkürler
    evet r15 sürümü :) overclok falan yapmadım bendede fx 6300 war turbo bos falan açık kendi 4,1 ghz falan çıkartıyo arasıra şimdi r11.5 ile deniyeyim bakayım
  • Çok iyi olmuş
  • Bütün çekirdeklere yüklenme oldumu turbo boostu kapatıyor işlemci yani cinebenchte 3.5 ghzde test ediyo, zaten turbonun amacı tek çekirdekli yüklenmelerde hızı arttırıp işlemi hızlı biçimde halletmek..

Mesela Oc yapsan çekirdekler hep 4.1de çalışsa işlemci r11.5den 5 küsür gibi bir puan alıyo 4.4 ghzde 5.69 gibi bir puan alıyor, 4.6 da 6 puan alıyor :):)

quote:

Çok iyi olmuş

Teşekkürler hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 17 Haziran 2014; 22:39:22 >
    bende 4,52 çıktı şimdi şunu soracam forumda yeniyim cevap vermişin bi saat onu arıyom nerde yazıyo diye :D şimdi bu otomatik 4.1ghz alıyo 55 derece geçmiyo yuk altında ben kendim 4.0 ghz aldım oynadıgım online oyuna girdim yuk aldında 72 derece oldu :D güç kaynagım 300 watt bişe stok fan war yani ocye gerek warmı turbo boslada 4.1 oluyo ellede aradaki fark nedir ,?
  • İşte faydalı bir çalışma , tebrikler dostum.
  • suleymangel S kullanıcısına yanıt
    Otomatik 4.1 olur ama devamlı olmaz ve bütün çekirdekler 4.1 olmaz, hangi çekirdeğe fazla yük binerse o turbo core olur, zaten aynı anda en fazla 4 çekirdekte turbo core çalışır onuda nadiren yapar, yani sen şimdi 4.0 ghzye aldığın için bütün çekirdekler hep 4.0 ghzde çalışır ve dolayısıyla ısınır, ve 72 derece yüksek bir değer soğutucu almadan oc işine bulaşma derim ben birde o psu seni yarıyolda bırakır dikkat et, dandik birşeyse parçalarını bozabilir..
    saol cevapladıkların için teşekkur ederim kafamdaki sorulara cevap geldi sonunda :) tşk.
  • prime 95 (small testte) cpu aida ve cinebenchten daha fazla cekiyor haberiniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prime 95 testinde daha fazla güç tüketebilir... Bu arada bu kısa ve öz bilgilendirme için teşekkürler çok faydalı olduğu ve olacağı kesin
  • Prime testinde cinebenchten daha fazla çekeceğini düşünmüyorum hocam, neden derseniz eğer stabilite yoksa ve primede çekirdeklerden biri durduruluyorsa, aynı düzenekte cinebench testi yapıldığında çekirdek durdurma gibi bir olay söz konusu olmadığı için aynı zamanlamalarda sistem kitleniyor..

Genede uygun bir zamanda düzeneği kurduğumda, Oc ve prime testi yapmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 18 Haziran 2014; 20:45:04 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.