Şimdi Ara

Amd fx 6300 saf güç tüketim testi yaptık..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün boş vaktimi değerlendirmek ve uzun zamandırda aklımda bulunan buldozer mimarisinin güç testini yaptım..

Öncelikle bu testi hangi şartlarda ve ne şekilde yaptık aşşağıdaki şemada mevcuttur;

Amd fx 6300 saf güç tüketim testi yaptık..

Bu işlem için cpu +12v beslemesini kesip araya avometreyi bağladık, gnd yani siyah kabloyu jumper yardımıyla direk anakarta bağladık.

https://store.donanimhaber.com/e8/d3/86/e8d3866f2f95fcff42937f7ea0a5d3e4.jpg

https://store.donanimhaber.com/d1/e3/b5/d1e3b52a85d72e5808359aad8093bf85.jpg

Bu noktadan sonra video ile devam ediyoruz

http://www.izlesene.com/video/amd-fx6300-stok-guc-tuketimi/7546057

(kamera biraz kötü kusura bakmayın)

Stok çalışma değerleri;

İşlemci Windows açılışında 4 amper civarı bir akım çekti. Buda, 12v*4a=48 watt güç tüketimi demek.

Sistem açılıp cpu kullanımı %0-1' e düştüğünde ise 0.80a (800ma) yani, 12v*0.8=9.6 watt güç tüketti.

Burada değinmeden geçemeyeceğim konu işlemcinin stok halde boştayken çarpan düşürmesinin aslında ne kadar ekonomik bir hareket olmasıdır. Tüketmeyi geçtim İşlemci utanmasa güç üretecek, o derece yani

Yük testi olarak Cinebench kullandım, ki işlemciye en çok yüklenen, işlemcininde performans olarak en sağlam çalıştığı program, bu durum beni yanıltmadı ve işlemci test sırasında 7.8 amper ile 8 amper arası gidip geldi buda, 94-96 watt civarı yapıyoki resmi tdp değerine tam oturdu..

Overclock halindeyken testler yaptım ancak avometrem 10 amper üstünü net ölçemediği için, sorun oluştu, imkanım el verirse onunda detaylı bir paylaşımını yapıcam..

İyi Günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 9 Haziran 2014; 3:39:06 >

• Çok güzel olmuş. Tam yükte ,TDP değeriyle örtüşmesi çok ilginç.
    Yurt dışı sitelerde ,pek çok sitenin ortalamasını aldığımda 110 watt civarı gibi bi değer buluyordum. Belki prime gibi bi testte olabilr ,diye düşünüyorum.
    Ama seninki çok doğru olmuş.
    Bravo.

• Güzel bir paylaşım olmuş,Ellerinize sağlık :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel paylaşım
  • Elinize sağlık, sistem boştayken çarpan düşürme modu baya tasarruf sağlıyor demekki
  • güzel paylaşım elinize sağlık
  • Teşekkürler arkadaşlar

Aida stress testinde işlemci 85 watt civarı güç çekti %100cpu kullanımına rağmen

İşlemcinin oc halindeyken tam yükte çektiği gücü ölçemedim ama boştayken 6 amper civarı çektiğini görünce hemen sistemi stoğa aldım

Bence Amd Yeni bi teknoloji geliştirse biz Oc yapsak ama yine çarpanı düşürse sadece biz tam yüklendiğimizde yaptığımız oc ye işlemci başvursa tadından yenmez,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 9 Haziran 2014; 12:40:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GamTeli kullanıcısına yanıt
    amd overdrive tam olarak söylediğin şey programı indir turbo core ve cool and quite açık olsun overdrive programında yüklenildiği zaman voltajın ve çarpanın veya frekansın kaça gelmesi gerektiğini ayarla. bu durumda işlemci yükte değilken çepanın yine aynı seviyeye düşer ancak yükleme durumunda sen işlemciyi kaça çıkmasını istiorsan oraya çıkarır böylece sabit yüksek frekans kullanıp yüksek watt tüketiminin önüne geçmiş olursun...

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/Pages/overview.aspx
  • Program yüklü, böyle bir özelliği olduğunu bilmiyodum, kesinlikle detaylı bir şekilde bakıcam eğer güzel çalışıyosa onunda paylaşımını yapalım hocam
  • normal kullanımda iyi ama o.c yapınca biraz fazla güç çekiyor intel'e göre bunun dışında kötü işlemci değil amd
  • Evet biraz fazla güç çekiyor ancak son dediğim konuyu başarabilirsek aradaki güç tüketim farkı kapatılabilir, boşta otomatik çarpan düşürtüp yüktede istediğimiz değerlerde çalıştırabilirsek birde bunu bios ayarlarında yapabilsek aradaki güç farkını kapatabiliriz, Oc modunda intel işlemcilerde aynı duruma maruz kalıyolar, Profesyonelleri buraya bekliyoruz
  • Ellerinize sağlık. Yararlı konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

amd overdrive tam olarak söylediğin şey programı indir turbo core ve cool and quite açık olsun overdrive programında yüklenildiği zaman voltajın ve çarpanın veya frekansın kaça gelmesi gerektiğini ayarla. bu durumda işlemci yükte değilken çepanın yine aynı seviyeye düşer ancak yükleme durumunda sen işlemciyi kaça çıkmasını istiorsan oraya çıkarır böylece sabit yüksek frekans kullanıp yüksek watt tüketiminin önüne geçmiş olursun...

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/Pages/overview.aspx

Hocam bu dediğiniz şekilde oluyorsa süper olur İşlemci yüke bindiğinde turbo modu bizim istediğimiz hıza çıksın ama iş bitip masaüstüne dönünce yine çarpanı düşürüp stabil seviyeye insin dehşet olur

• Bazı çok bilmişlerin aksine TDP güç tüketimi değildir. İşlemcinin birim alanda yayabileceği ısının watt cinsinden ifadesidr.

Örneğin

84 watt TDP 3770K tam yükte 100 watt
    220 watt TDP FX-9590 tam yükte 180 watt
    125 watt TDP FX-8350 tam yükte 114 veya 115 watt çekiyordu.
  • Elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş,zaten ölçüm aletini görünce okurken proje için kullandığımız multimetreler geldi gözümün önüne birden Merak ettim yük altında iken (Aida stres testi) ve o.c varken acaba kaç amper çekecekti ?
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    aynen öyle oluyor :) dene istersen. ben turboda 4,5 e çekmiştim denemek için stabil çalışıyordu ancak bende işlemler uzun sürdüğü için işlemcinin ömrünü de düşünerek oc den kaçınıyorum standart turbo core yani 4.2 ye kadar kullanıyorum ...
  • Son yüzyılın son çeyreğinde transistörlerde inanılmaz bir tekonloji gelişmesi olmadığı için termal cinsden watt değeri işlemci güç değerlerinede orantılıdır, bunuda dip not düşelim

Yani sonuç olarak Tdp (thermal desing power) genelde üç aşşağı beş yukarı işlemcinin elektriksel manada güç tüketimini anlamaya yetmektedir, ancak sizinde dediğiniz gibi burada kullanılan terip doğrudan bunu ifade etmemektedir

Verdiğiniz işlemci ve tdp değerlerini ise ben biraz düşük buldum, özellikle fx9590 gibi bir işlemci için, zira bendeki 6 çekirdeğin bile 4.7 ghz civarlarında o watt değerlerini rahatlıkla yakalayacağını düşünüyorum

quote:

Elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş,zaten ölçüm aletini görünce okurken proje için kullandığımız multimetreler geldi gözümün önüne birden Merak ettim yük altında iken (Aida stres testi) ve o.c varken acaba kaç amper çekecekti ?

Hocam benim tahminim işlemci 180 watt civarı güç çekecek ancak bu işler tahmninlede olmuyor

Önce uygun bir ölçü aleti ve uygun gauss değerli kablolar almam gerekecek zira akımlar havada uçuşabilir

• 8350,9370 ve 9590ı da isteriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

Son yüzyılın son çeyreğinde transistörlerde inanılmaz bir tekonloji gelişmesi olmadığı için termal cinsden watt değeri işlemci güç değerlerinede orantılıdır, bunuda dip not düşelim

Yani sonuç olarak Tdp (thermal desing power) genelde üç aşşağı beş yukarı işlemcinin elektriksel manada güç tüketimini anlamaya yetmektedir, ancak sizinde dediğiniz gibi burada kullanılan terip doğrudan bunu ifade etmemektedir

Verdiğiniz işlemci ve tdp değerlerini ise ben biraz düşük buldum, özellikle fx9590 gibi bir işlemci için, zira bendeki 6 çekirdeğin bile 4.7 ghz civarlarında o watt değerlerini rahatlıkla yakalayacağını düşünüyorum

quote:

Elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş,zaten ölçüm aletini görünce okurken proje için kullandığımız multimetreler geldi gözümün önüne birden Merak ettim yük altında iken (Aida stres testi) ve o.c varken acaba kaç amper çekecekti ?

Hocam benim tahminim işlemci 180 watt civarı güç çekecek ancak bu işler tahmninlede olmuyor

Önce uygun bir ölçü aleti ve uygun gauss değerli kablolar almam gerekecek zira akımlar havada uçuşabilir

Ölçü aleti konusunda inanır mısın aynı şeyi diyecektim,eğer akım değerleri gerçekten yukarılara çıkarsa,bir süre sonra multimetre'nin kendi kabloları bile ısınmaya başlayacaktır Özellikle Peltier testi yaparken başıma gelmişti,diğer yandan bence güzel bir çalışma,eğer uygun ölçü aleti ve kabloları elde edebilirseniz.Yük altında tepe akım değerlerini (o.c olduğunda) görmeyi dört gözle bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

aynen öyle oluyor :) dene istersen. ben turboda 4,5 e çekmiştim denemek için stabil çalışıyordu ancak bende işlemler uzun sürdüğü için işlemcinin ömrünü de düşünerek oc den kaçınıyorum standart turbo core yani 4.2 ye kadar kullanıyorum ...

Hocam,siz işlemciyi rendering için mi kullanıyorsunuz genelde ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.