Şimdi Ara

AMD Fx-8150 kendi kendine hız dusuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd fx8150 islemcim stok fanim Sapphire HD 6850 2 gb 256 GDDR5 ekran kartim 4 gb ram Asus M5A78L-M LX3 anakartim var sorunum şu stok fanım malum gürültü ve sogutamayinca 60 liralık bir Soğutucu aldım daha sessiz ancak sıcaklık 60 a dayaninca sistem kendiliğinden islemci hızını 1400 müze çekiyor stok fanda bu olay daha yüksek sıcaklıklarda oluyordu ama bunda tam bi dert oldu işlemciyi 3300 mhzde çalıştırmazsam oyun esnasında sürekli hız düşüşü oluyor bu sekildede genel bi düşüş var ne yaptıysam bu düşüşü engelleyemedim ancak bir hipotezim var anakartim 85 w lik islemcim 125lik anakart tam olarak tanımıyor işlemciyi ama 5 yıldır kullanıyorum OC de yaptım stok fanla 4400 mhzde sorun yoktu sorun bu anakartin işlemciye ayar geciremiyor olabilirmi ama o zaman oc nasıl yaptım veya hız dusumune anakart nasıl sebep oluyor özellikle bu alanda net bir bilgi verebilen olursa ayriretten çok sevinirim yoksa sıradan Soğutucu anakart derken komple değiştircem yada servise goturcem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Anti surge ile alakası olabilirmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tdp ile alakası olabikir çünkü anakart 95w tdp destekliyo işlemci destek listesindede zaten 8150 yok sadece 95w tdpsi olan işlemciler var

Edit:mesajı tam okumamıştım şimdi okudum anakart faz yetersiz kalıyosur işlemcyi beslemek için ve ısınıyodur o yüzden düşürebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingarthasilker -- 13 Şubat 2017; 5:47:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosta güç tasarruf ayarlarını kapat ve Windows güç seçeneklerini yüksek performansa al.
  • Vrmler(soket) çok ısınıyor. Stok soğutucuyu geri tak, prime 95 testini custom 16K in-place-fft ayarlarında, 3000 devir fan hızında geçebileceği en yüksek ayarı bul.
  • güç tasarrufu ayarlarını kapat
  • whitelotus59 kullanıcısına yanıt
    Malesef stok fanı takmıyorum birader ellerken açıktaki uçlarını birleştirip yakmış şuan elimdekide akasa benim attohttp://www.hepsiburada.com/akasa-venom-atto-775-1155-1156-1150-1151-am2-am2-am3-am3-uyumlu-islemci-sogutucusu-ak-cc4012es01--p-BD304194 imkanı yok stok kadar sogutamiyor zaten max 2500 devirde dönebiliyor stok fandan tekrar bulabililirmiyim yada varmı soğutucu öneriniz tek çare soğutucu almak galiba yada anakartimi degistirsem ama Emin olamıyorum sorun kesin anakarttami

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakart yetersiz.

• Aynı anakartı bende kullanıyorum biosa gir core c6 state ve qool quiet i kapat denetim masasından güç seçeneklerini yüksek performansa al düzelir

• meco06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bulamadım o menüyü cool n quiet kapalı ama orda değil

• quote:

Orijinalden alıntı: BY KING

Hocam bulamadım o menüyü cool n quiet kapalı ama orda değil

Cooln quietin olduğu menünün resmini atabilirmisin bana birde bios güncelmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco06 -- 14 Şubat 2017; 0:20:40 >
  • CnQ ile uğraşma. İşlemcin eşik sıcaklığa yaklaşınca otomatik olarak 2 modüle düşecek zaten.
  • Sorun çözüldü meco06 hocam sağolsun tek tek bios ayarlarından yardimci oldu core state kapatınca çözüldü büyük Bir masraftan kurtulmuş olduk tekrar teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BY KING -- 14 Şubat 2017; 1:10:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BY KING

Sorun çözüldü meco06 hocam sağolsun tek tek bios ayarlarından yardimci oldu core state kapatınca çözüldü büyük Bir masraftan kurtulmuş olduk tekrar teşekkür ederim

Sorununuza çözüm olduysam bende en az sizin kadar sevindim teşekkürler

• Bu arada AMD FX 8150 nin yani o standart AMD stok fanlara talibim varsa elinde olan uygun bir fiyata alicam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.