Şimdi Ara

AMD FX-8350 + ASUS Crosshair V Formula Z -VS- i5 4670K + MSI Z87-G45 Gaming (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fehmiugur

göz algılayamaz ama beyin algılar...

60 ile 120 fpsde hareket eden kutular vardı... Orda farkı fark ediyorsun...

beyni yorar gözlerindne şarıl şarıl yaşlar indirir doğrudur :) ama seçim senin dostum
  • Ben inteli seç diyorum amd tarafını seçeceksek anakartı az daha düşür ekran kartına aban.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Ben inteli seç diyorum amd tarafını seçeceksek anakartı az daha düşür ekran kartına aban.

Hocam zaten 7850 CF yapacagim. Beni intelin 4 cekirdek olmasi endiselendiriyor. Ayni fiyata i7 4770K + Asrock H87 Fatal1ty Performance var ama anakart dusuk kaldigi icin secmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd kullanan biri olarak intel diyorum tartışmasız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

amd kullanan biri olarak intel diyorum tartışmasız..

8350 kullandiniz mi?

• a7v8x kullanıcısına yanıt
    kullanmadım şimdi si kullanmadın nerden biliyon diyecen kardeşim bilmeye gerek yok herşey ortada kalite uzun ömür güçlü çekirdek hepsi intelde. diyorlarki amd iyi oc oluyor doğru fx6100 voltaj vermeden 4.2ghz çıkarıyorum ama kaç sene kullancanksın. çekirdekler desen adam phenomdaki gerçek 3 çekirdeği biraz daha gıdıklamış bölmüş al sana altı çekirdek. adıda dozer. tabi oyuncak dozer

sadece şunu söylüyorum ıde bir hdd ile intel g2020, (140tl ) benim fx6100 satalı hdd li sisteminden önce format atmayı bitiriyorsa ben yerim o 6 çekirdeği. yapabildiğim ilk andada intele geçeceğim.
  • Adam oyun demiş hala amd diyenler var.Bir de işin içinde cf var.Mantle filan hayal görmeyi bırakın.8350 hiç bir zaman 4670kyı oyunlarda geçemicek.Ben bugüne kadar 4670k kullanıp performansından memnun kalmayan duymadım.8350 kötü değildir ama öyle pahalı anakartları haketmiyor amd.Kimse üstüne alınmasın amdye bu kadar para verilmez aynı paraya intel varken hele.İlla amd alınacaksa daha düşük anakartlarla 8320 tercih edilebilir.Amd kullanan çok olduğu için önerilmiş ama testlere bakarsan zaten 4670knın önde olduğunu görürsün.Single core performansında arada uçurum var ve kimse o kadar para verdikten sonra az çekirdek isteyen uygulamalarda performans düşüklüğü istemez.Forumda çok detaylı 2500k, 2600k ve 8350 karşılaştırması var istersen linkini atarım özelden.Şuan 8350nin daha iyi olduğu tek konu render.Ha desek 8320 alıp 4.2ye ucuz anakartla çeksekde 7850 cf yerine daha kral bir ekran kartı alsak ona tamam derim.Ama 7850 cf olacaksa bu iki seçenekten kesinlikle intel seçilmeli.

• onererkut kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir sallamadır o.Sana şimdi 40 fpsyle 60 fps aynı akıcılıkta mı gözüküyo.Ya da sana şöyle sorim hiç cs oynadın mı?60 fpsde ve 100fpsde arada uçurum var resmen.100den sonrası ise değişmiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akagami.

Adam oyun demiş hala amd diyenler var.Bir de işin içinde cf var.Mantle filan hayal görmeyi bırakın.8350 hiç bir zaman 4670kyı oyunlarda geçemicek.Ben bugüne kadar 4670k kullanıp performansından memnun kalmayan duymadım.8350 kötü değildir ama öyle pahalı anakartları haketmiyor amd.Kimse üstüne alınmasın amdye bu kadar para verilmez aynı paraya intel varken hele.İlla amd alınacaksa daha düşük anakartlarla 8320 tercih edilebilir.Amd kullanan çok olduğu için önerilmiş ama testlere bakarsan zaten 4670knın önde olduğunu görürsün.Single core performansında arada uçurum var ve kimse o kadar para verdikten sonra az çekirdek isteyen uygulamalarda performans düşüklüğü istemez.Forumda çok detaylı 2500k, 2600k ve 8350 karşılaştırması var istersen linkini atarım özelden.Şuan 8350nin daha iyi olduğu tek konu render.Ha desek 8320 alıp 4.2ye ucuz anakartla çeksekde 7850 cf yerine daha kral bir ekran kartı alsak ona tamam derim.Ama 7850 cf olacaksa bu iki seçenekten kesinlikle intel seçilmeli.

Yeni oyunlarin tek cekirdege bakmamasi beni dusunduruyor acikcasi. HD7850 CF'yi AMD FX-8350 çok rahat kaldıracaktır bence. Belki CF yapmam R9 290 alirim 2. El. Ama yinede testleri gormekten zarar gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenixmen

Soru baslıkta arkadaslar. Kullanım amacıma en uygun ikiliyi arıyorum. Mantle vs bu kadar olaydan sonra hangi ikili daha iyi olur?

Sıvı soğutma alınarak Overclock yapılacak.
    HD7850 Crossfire yapılacak.

Görüşlerinizi nedenleriyle birlikte almak isterim, teşekkürler.

AMD tarafında anakartı, ve işlemci olarak da 9590 kullanıyorum.

1-Sıvı soğutma kullanarak OC yapıldığında 8350, 4930K seviyelerine çıkıyor. (@ 5.0 GHz)

2-Crossfire yerine R9 280X'e yönel. Tek kart sultanlıktır. (Mantle'ı saymıyorum bile)

Onun dışında varsa sorun, sor cevaplayayım
  • quote:

Adam oyun demiş hala amd diyenler var.Bir de işin içinde cf var.Mantle filan hayal görmeyi bırakın.8350 hiç bir zaman 4670kyı oyunlarda geçemicek.Ben bugüne kadar 4670k kullanıp performansından memnun kalmayan duymadım.8350 kötü değildir ama öyle pahalı anakartları haketmiyor amd.Kimse üstüne alınmasın amdye bu kadar para verilmez aynı paraya intel varken hele.İlla amd alınacaksa daha düşük anakartlarla 8320 tercih edilebilir.Amd kullanan çok olduğu için önerilmiş ama testlere bakarsan zaten 4670knın önde olduğunu görürsün.Single core performansında arada uçurum var ve kimse o kadar para verdikten sonra az çekirdek isteyen uygulamalarda performans düşüklüğü istemez.Forumda çok detaylı 2500k, 2600k ve 8350 karşılaştırması var istersen linkini atarım özelden.Şuan 8350nin daha iyi olduğu tek konu render.Ha desek 8320 alıp 4.2ye ucuz anakartla çeksekde 7850 cf yerine daha kral bir ekran kartı alsak ona tamam derim.Ama 7850 cf olacaksa bu iki seçenekten kesinlikle intel seçilmeli.

Mantle teknolojisi işlemciye değil, GPU'ya bakar. 300 TL'lik "çöp" tabirini verdiğiniz işlemci bugün 4960X ile aynı işi görüyor.

• quote:

kullanmadım şimdi si kullanmadın nerden biliyon diyecen kardeşim bilmeye gerek yok herşey ortada kalite uzun ömür güçlü çekirdek hepsi intelde. diyorlarki amd iyi oc oluyor doğru fx6100 voltaj vermeden 4.2ghz çıkarıyorum ama kaç sene kullancanksın. çekirdekler desen adam phenomdaki gerçek 3 çekirdeği biraz daha gıdıklamış bölmüş al sana altı çekirdek. adıda dozer. tabi oyuncak dozer

sadece şunu söylüyorum ıde bir hdd ile intel g2020, (140tl ) benim fx6100 satalı hdd li sisteminden önce format atmayı bitiriyorsa ben yerim o 6 çekirdeği. yapabildiğim ilk andada intele geçeceğim.

Sizin 6100 dediğiniz işlemci "Gecekondu" ise; 8350 "Gökdelen" dir.

Aradaki fark anca böyle anlatılır.

• Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    sen neyin kafasını yaşıyon arkadaşım ayılda gel. g2020 gecekondu bile değil çadır.
  • quote:

sen neyin kafasını yaşıyon arkadaşım ayılda gel. g2020 gecekondu bile değil çadır.

Sonuç olarak FX 8350 yine kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

quote:

Soru baslıkta arkadaslar. Kullanım amacıma en uygun ikiliyi arıyorum. Mantle vs bu kadar olaydan sonra hangi ikili daha iyi olur?

1-Sıvı soğutma kullanarak OC yapıldığında 8350, 4930K seviyelerine çıkıyor. (@ 5.0 GHz)

2-Crossfire yerine R9 280X'e yönel. Tek kart sultanlıktır. (Mantle'ı saymıyorum bile)

Aynen hocam tek ekran karti kullanacagim sanirim.

Anakarttan memnun musunuz?

• quote:

quote:

quote:

Aynen hocam tek ekran karti kullanacagim sanirim.

Anakarttan memnun musunuz?

Fazla söze gerek yok. Açık ve net;

Normal bir insanın yapması gereken tüm ihtiyaçları karşılıyor.

• quote:

quote:

Mantle teknolojisi işlemciye değil, GPU'ya bakar. 300 TL'lik "çöp" tabirini verdiğiniz işlemci bugün 4960X ile aynı işi görüyor.

Kafanı sallamaya devam et ben 6300 ve 8320 gibi işlemcilere çöp demedim ve konuda mantledan bahsedenler olmuş.Ben 300 liralık amd işlemciye çöp demem ama senin işlemciye çöp demeden edemem.Amd fanboylarının bile savunamayacağı bir işlemci almışsın.4960xle 300 liralık işlemci aynı işi görüyo.Hangi işmiş onlar hesap makinesini açıp 3le 5i ikisi de aynı anda çarpar evet.Millet salak zaten o kadar para veriyor işlemciye.Amdnin çekirdekleri güçsüz.Zaten her çıkan oyun 8 çekirdek desteğiyle çıkmıyor.Mesela senin o dünya para verip aldğın işlemci tam bir ÇÖP.Bu arada kimse yanlış anlamasın zayıf çekirdek dedim ama 320 liraya en iyi işlemci 6300, 400 liraya 8320.Fanboyluğa gerek yok.

• Hocam cf'den vazgectim. Test atacaktiniz..

• quote:

quote:

quote:

Kafanı sallamaya devam et ben 6300 ve 8320 gibi işlemcilere çöp demedim ve konuda mantledan bahsedenler olmuş.Ben 300 liralık amd işlemciye çöp demem ama senin işlemciye çöp demeden edemem.Amd fanboylarının bile savunamayacağı bir işlemci almışsın.4960xle 300 liralık işlemci aynı işi görüyo.Hangi işmiş onlar hesap makinesini açıp 3le 5i ikisi de aynı anda çarpar evet.Millet salak zaten o kadar para veriyor işlemciye.Amdnin çekirdekleri güçsüz.Zaten her çıkan oyun 8 çekirdek desteğiyle çıkmıyor.Mesela senin o dünya para verip aldğın işlemci tam bir ÇÖP.Bu arada kimse yanlış anlamasın zayıf çekirdek dedim ama 320 liraya en iyi işlemci 6300, 400 liraya 8320.Fanboyluğa gerek yok.

Benim milyarlar verip aldığım işlemci değil, ofiste yoğun render işlerinden kurtulmak için aldığım bir işlemci. Senin o öve öve bitiremediğin i5'ler i7'ler FX 8320 seviyesine zor yaklaşıyor render'da.

Sen İnteli öv öv, sonra da fanboyluğa gerek yok

• quote:

quote:

Yeni oyunlarin tek cekirdege bakmamasi beni dusunduruyor acikcasi. HD7850 CF'yi AMD FX-8350 çok rahat kaldıracaktır bence. Belki CF yapmam R9 290 alirim 2. El. Ama yinede testleri gormekten zarar gelmez.

http://forum.donanimhaber.com/m_80504636/tm.htm çok detaylı 2500k 2600k 8350 karşılaştırması.4670k içlerinde yok ama yerini az çok tahmin edebilirsiniz o karşılaştırmada.

çekirdek konusuna takılmayın.her yeni çıkan oyun 8 çekirdek desteğiyle çıkmayacak.çekirdek zayıf olduktan sonra bir anlamı yok.8 çekirdek isteyen oyunlar yaygın olduğu zaman bu 8350ler şimdiki q6600ler gibi olur merak etmeyin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.