Şimdi Ara

AMD FX-8350 + ASUS Crosshair V Formula Z -VS- i5 4670K + MSI Z87-G45 Gaming (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cenixmen

Soru baslıkta arkadaslar. Kullanım amacıma en uygun ikiliyi arıyorum. Mantle vs bu kadar olaydan sonra hangi ikili daha iyi olur?

Sıvı soğutma alınarak Overclock yapılacak.
    HD7850 Crossfire yapılacak.

Görüşlerinizi nedenleriyle birlikte almak isterim, teşekkürler.

fx8350 kullanıyorum.

ekran kartı gtx780

bu da oc olmadan bf4 full ayarlarda işlemci durumu.

AMD FX-8350 + ASUS Crosshair V Formula Z -VS- i5 4670K + MSI Z87-G45 Gaming

8 çekirdek destekli oyunlarda bence 4670k yı geçer bile fx8350.Ama bir performans farkı olmaz oyunda.Ama nasıl mı olur,arka planda başka işlerde yaparsın,bence işte o zaman 8 çekirdek farkı ortaya çıkar.

Tabi sizin oynayacağınız oyun 8 desteklemiyorsa 4670k performansı alabilirmisin bilemiyorum.

Birde cf olayı var.8350 ile gidip r9 280 cf yapamazsın bence.Gerçi 4670k da bu durumda tökezler.Ancak 4770k gerekir.

Öncelikle şunu düşüneceksin.Sadece oyun içinse 4670k sorunsuz işini görür.Ancak 9 çekirdek destekli programlar falan kullanacaksan onun yerıne 8350 alabilirsin.

Ama bence cf yapacaksan, en azından ileride seni ne 4670k ne 8350 kurtarır.Ancak 4770k kurtarır.

Şimdi tek kart ile 4670k kullanırsın,ileride cf yapacaksan 4770k alır yoluna devam edersin.

Bunu amd anakart alırsan yapamazsın.8350 üzeri almaya değer am3 soket işlemci yok.

Tamamen ihtiyaç ve planlarına göre almanda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Soru baslıkta arkadaslar. Kullanım amacıma en uygun ikiliyi arıyorum. Mantle vs bu kadar olaydan sonra hangi ikili daha iyi olur?

fx8350 kullanıyorum.

ekran kartı gtx780

bu da oc olmadan bf4 full ayarlarda işlemci durumu.

8 çekirdek destekli oyunlarda bence 4670k yı geçer bile fx8350.Ama bir performans farkı olmaz oyunda.Ama nasıl mı olur,arka planda başka işlerde yaparsın,bence işte o zaman 8 çekirdek farkı ortaya çıkar.

Tabi sizin oynayacağınız oyun 8 desteklemiyorsa 4670k performansı alabilirmisin bilemiyorum.

Birde cf olayı var.8350 ile gidip r9 280 cf yapamazsın bence.Gerçi 4670k da bu durumda tökezler.Ancak 4770k gerekir.

Öncelikle şunu düşüneceksin.Sadece oyun içinse 4670k sorunsuz işini görür.Ancak 9 çekirdek destekli programlar falan kullanacaksan onun yerıne 8350 alabilirsin.

Ama bence cf yapacaksan, en azından ileride seni ne 4670k ne 8350 kurtarır.Ancak 4770k kurtarır.

Şimdi tek kart ile 4670k kullanırsın,ileride cf yapacaksan 4770k alır yoluna devam edersin.

Bunu amd anakart alırsan yapamazsın.8350 üzeri almaya değer am3 soket işlemci yok.

Tamamen ihtiyaç ve planlarına göre almanda fayda var.

Hocam tesekkurler. Ben overclock yapmayi dusunuyorum. Ayrica CF yaparsam HD7850 CFyaparim belki. Yoksa tek kart R9 280X,290, GTX770,780 kullanabilirim. HD7850 CF'ninde islemciyi zorlayacagini pek sanmiyorum. Zira yaklasik 780 performansi veriyor. i5 4670K ile FX-8350 arasinda cok karasiz kaldim. Evet oyun oynayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 1 Şubat 2014; 15:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Render işi falan yoksa sadece oyun için 4670k al rahatına bak.Anakart seviyesinin farkı çok etkilemez bence.

4670k ile şimdilik işini görürsün.Güç tüketim açısından da avantajın olur.İleride belki ucuz bir 4770k bulup ona geçersin.

Ama dersen mi, fx8350 alıp en az 100tl işlemciye az para veririm, o zaman anakartıda intelde alacağın anakart seviyesine düşür ki anakarttan da fiyat açısından kar et,amd aldığına değsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfsworld -- 1 Şubat 2014; 15:44:47 >
  • quote:

Render işi falan yoksa sadece oyun için 4670k al rahatına bak.Anakart seviyesinin farkı çok etkilemez bence.

4670k ile şimdilik işini görürsün.Güç tüketim açısından da avantajın olur.İleride belki ucuz bir 4770k bulup ona geçersin.

Ama dersen mi, fx8350 alıp en az 100tl işlemciye az para veririm, o zaman anakartıda intelde alacağın anakart seviyesine düşür ki anakarttan da fiyat açısından kar et,amd aldığına değsin.

Hocam siz ne icin AMD FX-8350 tercih ettiniz?

8350 overclocklu GTX780 ile BF4 CPU Kullanimi degerlerini atabilirmisiniz acaba rica etsem? Bende alirsam eger overclocksuz kullanmam.

Attiginiz tabloda overclocksuz 8350'nin CPU kullaniminin ~%80 olmasi darbogaz oldugunu mu gosterir?

AMD sistemdeki ROG anakart, hayalimdeki anakart, hep kullanmak istedigim anakartti.

Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

Amd tarafını seçersen min %25 performans artışı göreceksin mantle sayesinde. Şuan birçok firma oyununa mantle entegre ediyor. Özellikle multiplayerı hala populer olanlar.

Mantle gpu ile ilgili değil miydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

quote:

Orijinalden alıntı: Akagami.

Adam oyun demiş hala amd diyenler var.Bir de işin içinde cf var.Mantle filan hayal görmeyi bırakın.8350 hiç bir zaman 4670kyı oyunlarda geçemicek.Ben bugüne kadar 4670k kullanıp performansından memnun kalmayan duymadım.8350 kötü değildir ama öyle pahalı anakartları haketmiyor amd.Kimse üstüne alınmasın amdye bu kadar para verilmez aynı paraya intel varken hele.İlla amd alınacaksa daha düşük anakartlarla 8320 tercih edilebilir.Amd kullanan çok olduğu için önerilmiş ama testlere bakarsan zaten 4670knın önde olduğunu görürsün.Single core performansında arada uçurum var ve kimse o kadar para verdikten sonra az çekirdek isteyen uygulamalarda performans düşüklüğü istemez.Forumda çok detaylı 2500k, 2600k ve 8350 karşılaştırması var istersen linkini atarım özelden.Şuan 8350nin daha iyi olduğu tek konu render.Ha desek 8320 alıp 4.2ye ucuz anakartla çeksekde 7850 cf yerine daha kral bir ekran kartı alsak ona tamam derim.Ama 7850 cf olacaksa bu iki seçenekten kesinlikle intel seçilmeli.

Mantle teknolojisi işlemciye değil, GPU'ya bakar. 300 TL'lik "çöp" tabirini verdiğiniz işlemci bugün 4960X ile aynı işi görüyor.

Aynı iş derken şahinde araba ferraride ama ikiside aynı işi yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

quote:

overclock için amd işlemciler daha yatkın bu işe bence amd derim

Ama intelin işlemcisi k modeli yani çarpan kilidi açık bu durumda o.c kabileyetleri nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

quote:

overclock için amd işlemciler daha yatkın bu işe bence amd derim

Ama intelin işlemcisi k modeli yani çarpan kilidi açık bu durumda o.c kabileyetleri nasıl olur?

amd intele göre iyi bu konularda ama fx alırsan overclock yapmaya bile gerek yok :D bende amd phenom II x4 965 3.4ghz var voltaj vermeden 4ghz rahat çıkıyor

• Render , video işleme gibi şeyler yapmıyorsanız sanal çekirdekler yerine inteli tercih ederdim ben.Daha stabil olduğunu düşünüyorum her konuda.
  • 8350 arasında i5 4670k arasında 100 liradan fazla fark var. Peki bu fiyat farkı performansa yansıyormu? Asla hayır. Oyunlardaki aradaki fark hissedilmeyecek kadar az. Fx8350 alıp aradaki fiyat farkını ekran kartına yatır çok daha akıllıca yapmış olursun.

• quote:

quote:

Render işi falan yoksa sadece oyun için 4670k al rahatına bak.Anakart seviyesinin farkı çok etkilemez bence.

Hocam siz ne icin AMD FX-8350 tercih ettiniz?

8350 overclocklu GTX780 ile BF4 CPU Kullanimi degerlerini atabilirmisiniz acaba rica etsem? Bende alirsam eger overclocksuz kullanmam.

Attiginiz tabloda overclocksuz 8350'nin CPU kullaniminin ~%80 olmasi darbogaz oldugunu mu gosterir?

AMD sistemdeki ROG anakart, hayalimdeki anakart, hep kullanmak istedigim anakartti.

Tesekkurler.

stok faln var şu anda.

orda %70 lerde ve pc arkaplanda en az %10 başka işler yapıyor.Tarayıcılar falan açık.

Tabiki de darboğaz olduğunu göstermez.Stok halde bile %70 lerde işlemci kullanımı.

Ben extra render işleri ile uğraştığımdan 8350 benim için idealdi.Ne oyunda üzüyor ne de render da 4770k gerisinde kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: qdry

Render , video işleme gibi şeyler yapmıyorsanız sanal çekirdekler yerine inteli tercih ederdim ben.Daha stabil olduğunu düşünüyorum her konuda.

Hocam lütfen araştırmadan yanlış bilgi vermeyin.

fx8350 gerçek 8 çekirdektir.

Mesela bende i5 işlemcili laptop var.çift çekirdek ama sanal olarak 4 çekirdek görünüyor.Laptop açınca ss atarım.Asıl sana çekirdek olayı intelde var.
  • quote:

quote:

Render , video işleme gibi şeyler yapmıyorsanız sanal çekirdekler yerine inteli tercih ederdim ben.Daha stabil olduğunu düşünüyorum her konuda.

Mesela bende i5 işlemcili laptop var.çift çekirdek ama sanal olarak 4 çekirdek görünüyor.Laptop açınca ss atarım.Asıl sana çekirdek olayı intelde var.

Masaüstünde i5lerde fiziksel çekirdek olarak 4 tane var.Arkadaş notebookdan bahsetmiyor , amd de ise garip bir 8 çekirdek var stabilliği tartışılır , kullanmadınsa denemen lazım :)

• Mantle olayı yaygınlaşırsa oyun için işlemci devri biter. Hangisi ucuzsa onu alırsınız yatırımı ekran kartına yaparsınız.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    İntel'de ne kadar performans alındığına baktılar ve en fazla %10 çıktı oda hangi işlemciydi hatırlamıyorum.AMD'nin eski bi işlemcisiyle aynı testi yaptılar %40 performans artışı görüldü
  • Günümüzde Intel marka işlemciler AMD işlemcilere göre biraz daha ön plandadır. Son 10 yıl içerisinde evine bilgisayar alanların bilgisayarlarında %75 civarı Intel işlemci bulunmaktadır. Bunun nedeni; Intel firmasının reklam politikası ve hazır sistem bilgisayar satan firmalarla olan anlaşmasıdır. Yani buradan yola çıkarsak, en iyi işlemci Intel'dir anlamı KESİNLİKLE çıkmamalıdır ve artı olarak kaliteli ve geleceğe dönük bir Intel marka işlemci almak istediğimizde fiyatı çok yüksek seviyelerdedir. Yani yeni model bir Intel marka işlemci çok gereksiz ve çok pahalıdır. Artı olarak Intel işlemciler her yeni modelde soket değiştirmektedir. Yani işlemcimizi değiştirmek istediğimizde mecburen anakartı da değiştirmek zorunda kalırız.

AMD marka işlemcilerin ise fiyat bakımından tam anlamıyla "ev kullanıcılarına" hitap eden bir yapısı vardır. Reklamı ve piyasası Intel'den biraz daha geride olmasına rağmen, performans olarak Intel ile aralarında çok düşük farklar vardır ve bu farkları günlük kullanımımızda anlamamız mümkün bile değildir.

Şöyleki; model olarak birbine denk Intel ve AMD işlemcileri (Intel i5 serisi vs AMD Phenom II x4 serisi veya Intel i7 serisi vs AMD Phenom II x6 serisi) arasında çok düşük performans farkları vardır ve bu farkları hangi oyunoynanırsa oynansın, hangi program kullanırsa kullanılsın, yani kısacası ne yapılırsa yapılsın anlayamayız bile. Artı olarak AMD, her yeni model işlemcide soket değiştirmez, geriye dönük uyumlu olma politikası vardır. Yani AMDmarka işlemcimizi değiştirmek istediğimizde üstüne bir de anakartı değiştirmemiz gerekmeyecektir.

Performans olarak birbirine çok benzemelerine rağmen Intel marka bir işlemci popülerliği nedeniyle AMD markabir işlemciden çok daha pahalıdır. Bu nedenle hemen hemen aynı performansı veren iki işlemci arasından AMD olanını seçmek çok daha mantıklı ve ucuzdur.

(ALINTI)

INTEL TARAFTARLARINA GELSİN

İntel ‘ de overlock yapma ihtimaliniz daha düşüktür ama AMD işlemciler de bu daha yaygındır ve kullanıcıları düşük fiyatla yüksek performansa çekmesinin nedenlerinden biridir.

• quote:

quote:

quote:

Masaüstünde i5lerde fiziksel çekirdek olarak 4 tane var.Arkadaş notebookdan bahsetmiyor , amd de ise garip bir 8 çekirdek var stabilliği tartışılır , kullanmadınsa denemen lazım :)

denemiyorum ki şu anda kullanıyorum.

garip derken?Önbellekleri ortak kullanması vb. onların bileleği iş.Ben sonuca bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard2A6

Günümüzde Intel marka işlemciler AMD işlemcilere göre biraz daha ön plandadır. Son 10 yıl içerisinde evine bilgisayar alanların bilgisayarlarında %75 civarı Intel işlemci bulunmaktadır. Bunun nedeni; Intel firmasının reklam politikası ve hazır sistem bilgisayar satan firmalarla olan anlaşmasıdır. Yani buradan yola çıkarsak, en iyi işlemci Intel'dir anlamı KESİNLİKLE çıkmamalıdır ve artı olarak kaliteli ve geleceğe dönük bir Intel marka işlemci almak istediğimizde fiyatı çok yüksek seviyelerdedir. Yani yeni model bir Intel marka işlemci çok gereksiz ve çok pahalıdır. Artı olarak Intel işlemciler her yeni modelde soket değiştirmektedir. Yani işlemcimizi değiştirmek istediğimizde mecburen anakartı da değiştirmek zorunda kalırız.

AMD marka işlemcilerin ise fiyat bakımından tam anlamıyla "ev kullanıcılarına" hitap eden bir yapısı vardır. Reklamı ve piyasası Intel'den biraz daha geride olmasına rağmen, performans olarak Intel ile aralarında çok düşük farklar vardır ve bu farkları günlük kullanımımızda anlamamız mümkün bile değildir.

Şöyleki; model olarak birbine denk Intel ve AMD işlemcileri (Intel i5 serisi vs AMD Phenom II x4 serisi veya Intel i7 serisi vs AMD Phenom II x6 serisi) arasında çok düşük performans farkları vardır ve bu farkları hangi oyunoynanırsa oynansın, hangi program kullanırsa kullanılsın, yani kısacası ne yapılırsa yapılsın anlayamayız bile. Artı olarak AMD, her yeni model işlemcide soket değiştirmez, geriye dönük uyumlu olma politikası vardır. Yani AMDmarka işlemcimizi değiştirmek istediğimizde üstüne bir de anakartı değiştirmemiz gerekmeyecektir.

Performans olarak birbirine çok benzemelerine rağmen Intel marka bir işlemci popülerliği nedeniyle AMD markabir işlemciden çok daha pahalıdır. Bu nedenle hemen hemen aynı performansı veren iki işlemci arasından AMD olanını seçmek çok daha mantıklı ve ucuzdur.

(ALINTI)

İntel ‘ de overlock yapma ihtimaliniz daha düşüktür ama AMD işlemciler de bu daha yaygındır ve kullanıcıları düşük fiyatla yüksek performansa çekmesinin nedenlerinden biridir.

Hatta ve hatta intel Avrupa da belkide bizim ülkemizde de firmalara baskı yaparak AMD nin reklam yapmasinı engelleyerek piyasada daha çok söz sahibi olmak gibi ilginç politikalarıda var.

• @bonser24, @THEKNIGHT

Kafamda deli sorularr...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 1 Şubat 2014; 19:52:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard2A6

Günümüzde Intel marka işlemciler AMD işlemcilere göre biraz daha ön plandadır. Son 10 yıl içerisinde evine bilgisayar alanların bilgisayarlarında %75 civarı Intel işlemci bulunmaktadır. Bunun nedeni; Intel firmasının reklam politikası ve hazır sistem bilgisayar satan firmalarla olan anlaşmasıdır. Yani buradan yola çıkarsak, en iyi işlemci Intel'dir anlamı KESİNLİKLE çıkmamalıdır ve artı olarak kaliteli ve geleceğe dönük bir Intel marka işlemci almak istediğimizde fiyatı çok yüksek seviyelerdedir. Yani yeni model bir Intel marka işlemci çok gereksiz ve çok pahalıdır. Artı olarak Intel işlemciler her yeni modelde soket değiştirmektedir. Yani işlemcimizi değiştirmek istediğimizde mecburen anakartı da değiştirmek zorunda kalırız.

(ALINTI)

Amd ile intelin arasında hiçde öyle ufak farklar yok gayet bariz intel üstün.Hem teknoloji hem ar-ge hem reklam , i5 in rakibi phenom ıı x4 derken?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.