Şimdi Ara

AMD FX-8350 & i5 4670K -- R9 290 & GTX780 Bottleneck? (Artık Açıklık Getirelim, Kullananlar Buraya!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: a7v8x

Evet, arkadaş mesajını ''Darboğaz yapar mı yapmaz mı?'' diyerek bitirmiş ama aşağıda yazdıklarını okudunmu? Hemen insanlara laf atmalar, küçük görmeler, sizin gibi üyeliği 1 seneyi geçmiş, profili gizli olmayan birine yakıştımı hiç?(!)

O mesajların %80'ini Dahili Bileşenlerde yaptım. Boş vakitlerimizde buradaki insanlara yardım ediyoruz işte.

Ama sana göre o mesajların hepsi boşa, post kasmak için atılmış ve değersiz yazılardan başka birşey değil.

Kusura bakma biraz ağır yazmışım gereksiz çıkış olmuş benim ki ama bu forumda sözüm meclisten dışarı -18 olup insanı +18 düşüncelere sevk ettiren o kadar çok üye var ki ister istemez önyargı oluşuyor neyse tekrar özür dilerim

@a7v8x

• quote:

Orijinalden alıntı: laroz

quote:

Orijinalden alıntı: cenixmen

Hocam yalnız gerçekten aynı ekran kartıyla 2 işlemci arasındaki performans farkını merak ediyorum. Siz yanlış anlamışsınız, birdaha okuyun bence.

Konuyu tamamen okumadan direk cevap yazıyorsunuz, bakın ben yukarıda ne yazmışım.

İngilizce bile yazmışsın Bottleneck diye hem konu başlığına hemde içeriğinde verilen cevapların tamamına yakını darboğazla ilgili hala bana iki işlemci arası fark diyorsun neyse hadi öyle olsun

@cenixmen

Baştan kafamda sadece darbogaz sorusu vardi, darbogaz olayinin olmadigini anlayinca kafamda iki islemci arasindaki farki dusunmeye basladim ve onuda yazima ekleyip asagida yorumlara yazmistim. Ve hala daha net test, cevap gelmis degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Evet, arkadaş mesajını ''Darboğaz yapar mı yapmaz mı?'' diyerek bitirmiş ama aşağıda yazdıklarını okudunmu? Hemen insanlara laf atmalar, küçük görmeler, sizin gibi üyeliği 1 seneyi geçmiş, profili gizli olmayan birine yakıştımı hiç?(!)

O mesajların %80'ini Dahili Bileşenlerde yaptım. Boş vakitlerimizde buradaki insanlara yardım ediyoruz işte.

Ama sana göre o mesajların hepsi boşa, post kasmak için atılmış ve değersiz yazılardan başka birşey değil.

Kusura bakma biraz ağır yazmışım gereksiz çıkış olmuş benim ki ama bu forumda sözüm meclisten dışarı -18 olup insanı +18 düşüncelere sevk ettiren o kadar çok üye var ki ister istemez önyargı oluşuyor neyse tekrar özür dilerim

@a7v8x

Estağfurullah. Bende kırıcı kelime, cümle kullandıysam affola.

• quote:

quote:

quote:

@a7v8x

Estağfurullah. Bende kırıcı kelime, cümle kullandıysam affola.

Genelde sinirlendiğim üye tipleri artist arist klavye delikanlılığı moduna geçer insanı iki kat çileden çıkartırdı sizden de benzer bir cevap bekledim(önyargımdan) bu nedenle kırıcılık aksine benim sert tavrıma rağmen gayet ılımlı cevap yazmışsın zaten bu nedenle özür diledim

• quote:

quote:

quote:

Hocam yalnız gerçekten aynı ekran kartıyla 2 işlemci arasındaki performans farkını merak ediyorum. Siz yanlış anlamışsınız, birdaha okuyun bence.

Konuyu tamamen okumadan direk cevap yazıyorsunuz, bakın ben yukarıda ne yazmışım.

İngilizce bile yazmışsın Bottleneck diye hem konu başlığına hemde içeriğinde verilen cevapların tamamına yakını darboğazla ilgili hala bana iki işlemci arası fark diyorsun neyse hadi öyle olsun

@cenixmen

Baştan kafamda sadece darbogaz sorusu vardi, darbogaz olayinin olmadigini anlayinca kafamda iki islemci arasindaki farki dusunmeye basladim ve onuda yazima ekleyip asagida yorumlara yazmistim. Ve hala daha net test, cevap gelmis degil.

Ben GTX 690 aldığımda sistemimde i5 2500K vardı ilk aldığım zaman hevesliydim testler yaptım oyun açtığımda afterburner açar fps gpu kullanımı ısı vs takibi yapardım ve bu bana sinirden kartımı kırdırma seviyesine getirmesine ramak kalmıştı. Anlamsız fps düşüleri çıldırtıyordu. Far Cry 3 çıkmış fpsler şaka gibi, Hitman çıktı fps saçmalık, paso sürücü güncelle fps yükselsin uğraş dur sonra Battlefield 3 oynuyorum multi de gpu kullanımı %60ı geçmiyor ben taktım mı buna darboğaz oluyor diye niye %99 olmuyor leennnnn diye çılgınlar gibi forumda takılıyorum Burda bin kafadan ayrı ses çıkıyor en nihayetin de i5 2500K işlemcimi sattırıp i7 aldırdılar motajı yaptım bir heves BF3 girdim afterburner açık oda ne gpu kullanı mı %70lerde haydaaa sonra devrimsel bir kararla bu işleri bıraktım.

BF3 te 120 fps alıyorum oyun yağ gibi akıyor ben takmışım gpu kullanımına o günden sonra afterburneri sildim ve bir daha hiç açmadım bütün oyunları full detay açarım yağ gibi oynarım arada saniyelik fps düşüşleri illaki oluyor ama ben tekip etmediğim için umursamıyorum tek odaklandığım şey açtığım oyundan maximum keyif almak sana da bunu tavsiye ederim

Son söz olarakta Mantle olayı AMD için vaatettiği gibiyse zaten cpu nun öenmi önümüzdeki yıllarda daha azalacak şuan için mantle destekli oyun BF 4 harici duyurulmadı sanırım bu nedenle cpu diğer oyunlar için önemini koruyor yazdığın işlemcilerin hepsi on numara yeter kullanıcıyı üzmez aradaki fps farkları oyundan alacağın keyifi düşürmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laroz -- 21 Şubat 2014; 1:45:55 >

• 1- Tek kart için yeter, CF-SLI için yetmez.
    2- Sentetik testlerle kafayı bozmayın. Oyunlarda sorun yaşanıp-yaşanmadığına bakın.
  • 4770k bile 2 adet gtx780'e darboğaz yapıyor. 4670k veya 8350'de yapacaktır. Ama önemli olan konu şu; darboğazı nerede yapacak? Unigine valley vb. gibi test programlarında yapmaz tabiki ama BF4 multi oynarken bazı sıkıntılı haritalarda yapıyor. Bizzat kendim yaşıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Belki konu ile alakası yoktur ama söylemeden geçmek istemedim. FX6100 kullanıyorum 4.5 Ghz de stabil. 7870e bile darboğaz yapıyor, ki çözünürlük 2k dan biraz yüksek (4484x900). Left 4 Dead 2 multiplayer 24 kişilik serverde çok hareketli sahnelerde GPU kullanımı %50 %60 lara kadar düşüyor. Onun dışında da %99 sabitlenmiyor, hep dalgalı. Sonra işlemciyi stock haline aldım. Oyunda GPU kullanımı %40 lara kadar düştü. 1-2 ay içerisinde 4670k alıp kurtulcam şu lanet AMD işlemcisinden. Bugüne kadar hep AMD işlemci kullandım. Ama işte çok kişili çok hareketli oyuna girince FPS yerlerde sürünüyor.
    Şu saatten sonra multiplayer oynayacak kimseye AMD işlemci tavsiye etmem.

yanlış cevaplar an itibari ile ocak dışısın amdci poh pohcu tayfası seni kara listeye çoktan aldı..

gtx 780 ve r290 gibi kartlara 3.revizyon olan amd 8350 daftda darboğaz yapar 4,5mhzde birdaha denemek lazım..

darboğaz yapmaz diye kesin net konuşanlar o kartların daha kutusunu ellememiş google bilgili kişilerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Belki konu ile alakası yoktur ama söylemeden geçmek istemedim. FX6100 kullanıyorum 4.5 Ghz de stabil. 7870e bile darboğaz yapıyor, ki çözünürlük 2k dan biraz yüksek (4484x900). Left 4 Dead 2 multiplayer 24 kişilik serverde çok hareketli sahnelerde GPU kullanımı %50 %60 lara kadar düşüyor. Onun dışında da %99 sabitlenmiyor, hep dalgalı. Sonra işlemciyi stock haline aldım. Oyunda GPU kullanımı %40 lara kadar düştü. 1-2 ay içerisinde 4670k alıp kurtulcam şu lanet AMD işlemcisinden. Bugüne kadar hep AMD işlemci kullandım. Ama işte çok kişili çok hareketli oyuna girince FPS yerlerde sürünüyor.

yanlış cevaplar an itibari ile ocak dışısın amdci poh pohcu tayfası seni kara listeye çoktan aldı..

gtx 780 ve r290 gibi kartlara 3.revizyon olan amd 8350 daftda darboğaz yapar 4,5mhzde birdaha denemek lazım..

darboğaz yapmaz diye kesin net konuşanlar o kartların daha kutusunu ellememiş google bilgili kişilerdir

Alırlarsa alsınlar ben gerçekleri konuşuyorum. Benim deneyimlerim bunlar. Gerçekten online oyunlarda işlemci kendini belli ediyor bunun dışında singleplayerda fazla sıkıntı yaşatmaz.

• Güzel konu takipteyim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu nasıl bir çözünürlük böyle. Bu çözünürlükte yeterli gelecek işlemci sayısı pek azdır. Bunun da AMD ile alakası yok. Dile kolay 4K'dan bahsediyorsun. Bu kadar yüksek çözünürlükte oyun oynamak için oldukça yüksek işlemci ve ekran kartına ihtiyaç var.

Çözünürlüğü görmeden yazıyı okuyan da, 1080P'de bu sorunu yapıyor sanacak.

• Yapar yapmaz oyununa bağlı, çoğu oyunda intel yapmaz, her bir çekirdeği çünkü amdye kıyasla IPC - instructions per cycle yönünden çok daha güçlü.
    Buda hz başına daha fazla işlem yaptığı anlamına gelir, oyunlar hernekadar yıllardır çoklu çekirdek kullanımına gidiyor gibi gösterilse ve reklam edilse de aslında değiller ve güçlü çekirdeklere ihtiyaç duyuyorlar

Windowsda yazan işlemci kullanımına aldanmayın, çok yanlış o sanki multithreadid miş gibi herşeyi gösterir.
  • Bende amd fx-8350 corsair h100i soğutmalı daha oc yapmadım ürünler yeni ve r9 290 referans vardı bugün dcii ye geçtim kısaca belirtmek gerekirse 1920-1080 ultrasa 130-59 arası dcx fps var iken mantleda 140-60 arası fps slmaktayım gpu kullanımı 100% load ekranında ise 30% altına düşmedi
    Referans modelinde ise sıcaklıktan dolayı düşüş olup fps çok nadir 50 ye düşebiliyodu dcii versiyonunda bu sorun gözlemime göre kalkmış durumda belkide oc yapıldığı içindir
    Herneyse büyük fps düşmeleri varmı evet var ama 60ın altına inmiyor ve gözlemlediğim kadarı ile gpu kullanımı düşmediği için fx8350 de değil ekran kartı o durumlarda yetersiz kaldığı içindir
    Şahsi fikrim sıvı soğutma olduğu için ilerde oc yapıp r9 290nı cf yapmaktır ve darboğaz yapıcağınıda sanmıyorum toms forumlarında yapmayacağını okumuştum oc ile

• Bu arada belirtmemişim bf4 multiplayer perforverplay.drawfps 1 fps verilerini yazdım ve msi ile asus gpu tweak ve gpu-z ile gpu kullanım derecelerini paylaştım

• hayır iki işlemci de iki karta bottleneck yapmaz. 4770k alırsan oyunlardaki fizik unsurları açısından daha iyi olur. ve açıkçası biraz performans farkı da gösterir.
  • 6100den 8350ye gecis yaptım.gtx 770 kullanıyorum gpu kullanımı yüzde 60 ortalama..format atmadım herhangi birşeyde denemedim.format atmak çözüm olur mu?

acil cevaplarınızı bekliyorum...
  • konu boşuna açılmış...
    oc li fx 8320 kullandım bf3 multide bariz takılıyordu,önceki i3 2100 de ise sorun yoktu.fx ile bf4 multide de sorun yaşyanlar var.
    şimdi i7 2600k kullanıyorum zaten verdiğim son kuruşa kadar helal olsun (içinden bu adam intel fanatiği diye geçen varsa dursun düşünsün bakalım bir kişi fx 8320 den sonra neden üste
    para verip i7 alır herhalde aklımızı peynir ekmek ile yemedik)
    kullanmayan bilemez konuya istediğiniz kadar test bench vs koyun hiç birşey ifade etmiyor kullanıp fx deki takılmaları görmedikten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 30 Nisan 2014; 13:25:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

konu boşuna açılmış...
    oc li fx 8320 kullandım bf3 multide bariz takılıyordu,önceki i3 2100 de ise sorun yoktu.fx ile bf4 multide de sorun yaşyanlar var.
    şimdi i7 2600k kullanıyorum zaten verdiğim son kuruşa kadar helal olsun (içinden bu adam intel fanatiği diye geçen varsa dursun düşünsün bakalım bir kişi fx 8320 den sonra neden üste
    kullanmayan bilemez konuya istediğiniz kadar test bench vs koyun hiç birşey ifade etmiyor kullanıp fx deki takılmaları görmedikten sonra.

Bf3 multide asus 7970 ve fx 8350 kullanıyorum takılma gormedim. Ama sizin gibi bu isi bilen biri takilma var diyorsa inanirim. Hele hele su an islemcimi 4.7ghz ye cikarttim. 1.45v ile durmak yok yola devam :). Ama ileride kesinlikle intel islemci ile yoluma devam etmek istiyorum. Sizinde bildiğiniz gibi bu bottleneck olayi cok fazla abartiliyor. Ama su bir gercek,amd islemci konusunda intelin yanindan geçemez

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

konu boşuna açılmış...

Fx işlemciler Battelfield 4'ü, 3'e göre çok daha verimli kullanıyorlar.
    3'te 64 kişilik haritalarda GPU kullanımında dalgalanmalar görülürken, 4'te çok daha derli toplu bir görünüm var.

[GPU Load % BF3]
    79
    81
    88
    85
    75
    78
    76
    86
    81
    90
    98
    99
    99
    ...

[GPU Load % BF4]
    98
    99
    98
    98
    98
    97
    99
    98
    95
    95
    94
    88
    89
    92
    99

• Asus GTX 770 kullanıyorum. Bu ekran kartı ile FX X6 6300, FX X8 8320, Intel i5 4670K kullanma şansım oldu. Çok detaylı testler vs... yapmadım fakat 3D Mark 11 de bu ekran kartı ile 3 işlemci de aynı puanı aldı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.