Şimdi Ara

AMD FX-8350 & i5 4670K -- R9 290 & GTX780 Bottleneck? (Artık Açıklık Getirelim, Kullananlar Buraya!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD FX-8350 & AMD FX-8320 ile GTX780 & R9 290 kullanmamız halinde ekran kartından tam performans alabilir miyiz? Bottleneck (Darboğaz) olur mu? ve/veya i5 4670K & i7 4770K ile ne kadar fark olur? Sorularına açıklık getirmek amacıyla konuyu açmış bulunuyorum. Özellikle son kullanıcı testleri/verileri göz önüne alınarak karşılaştırma yapmak istediğim için birebir son kullanıcıların bizleri daha iyi gözlemleyebilmemiz için testlerinden/verilerinden mahrum bırakmamalarını diliyorum. Umarım bu konu forumdaki diğer konularda sorulan sorulara referans olup, tartışmalar son bulur ve aklında soru işareti bulunanların arama yoluyla konuyu bulup, kafalarındaki soru işaretlerinin gitmesine yardımcı olur.

i5 4670K & i7 4770K -- GTX780 & R9 290 AMD FX-8350 & AMD FX-8320 -- GTX780 & R9 290 kullanıcıları bekleniyor! ''Darboğaz'' yapar mı? yapmaz mı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenixmen -- 17 Şubat 2014; 23:31:24 >

• cenixmen C kullanıcısına yanıt
    Hangisine cevap versem acaba
    3570k ya gtx 780 sli darboğaz yapmıyorsa bu cpu lara tek gtx780 hiç darboğaz yapmaz.
    4770K@4.5 Ghz ve Asus Gtx 780 dc ıı oc ikilisini kullanıyorum.Herhangi bir "bottleneck" sorunu ile karşılaşmadım.Artı olarakda uzun süredir bf4 multı oynuyorum ve gpu kullanımının vsync kapalı iken %97 ye düştüğüne hiç rastlamadım fix %99 kullanım var.Niye bu oyundan gidiyorum çünkü işlemci-gpu ikilisinde "darboğazı" en iyi şekilde test etmek istiyorsanız multı oyunlar tam buna göredir.Sisteme asıl darboğazı windows 7 yapıyordu onuda windows 8.1 yükleyerek çözmüş oldum.İşlemciden daha iyi yararlanmak istiyorsanız sadece oyun vs. değil diğer uygulamalar içinde windows 8.1 kullanınız.Tabi bunun için en iyi verimide güncel ürünlerle alırsınız yani windows 8.1 desteği olmayan bir donanımınız varsa tabi 8.1 yerine 7 yüklemek daha mantıklı.

8350&780 ikilisini kullananların yorumu daha sağlıklı olur bakalım onlarda durum nedir?

Forumda i5 2500k nın default haldeyken özellikle multı oyunlarda gtx 780 ne yetmediğini bir arkadaşımız birkaç ss ile göstermişti.Arada her ne kadar geliştirilen mimari ve tek çekirdek farkı olsada aynı durumun i5 4670k dada yaşanacağını düşünüyorum.Bu çoğunlukla multı oyunlar için geçerli yoksa singleda default halde yetecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

4770K@4.5 Ghz ve Asus Gtx 780 dc ıı oc ikilisini kullanıyorum.Herhangi bir "bottleneck" sorunu ile karşılaşmadım.Artı olarakda uzun süredir bf4 multı oynuyorum ve gpu kullanımının vsync kapalı iken %97 ye düştüğüne hiç rastlamadım fix %99 kullanım var.Niye bu oyundan gidiyorum çünkü işlemci-gpu ikilisinde "darboğazı" en iyi şekilde test etmek istiyorsanız multı oyunlar tam buna göredir.Sisteme asıl darboğazı windows 7 yapıyordu onuda windows 8.1 yükleyerek çözmüş oldum.İşlemciden daha iyi yararlanmak istiyorsanız sadece oyun vs. değil diğer uygulamalar içinde windows 8.1 kullanınız.Tabi bunun için en iyi verimide güncel ürünlerle alırsınız yani windows 8.1 desteği olmayan bir donanımınız varsa tabi 8.1 yerine 7 yüklemek daha mantıklı.

8350&780 ikilisini kullananların yorumu daha sağlıklı olur bakalım onlarda durum nedir?

Forumda i5 2500k nın default haldeyken özellikle multı oyunlarda gtx 780 ne yetmediğini bir arkadaşımız birkaç ss ile göstermişti.Arada her ne kadar geliştirilen mimari ve tek çekirdek farkı olsada aynı durumun i5 4670k dada yaşanacağını düşünüyorum.Bu çoğunlukla multı oyunlar için geçerli yoksa singleda default halde yetecektir.
    Yapacağını sanmıyorum, 4670K daha iyi bile olsa 8350 berbat bir işlemci değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8DA7E2B07

Yapacağını sanmıyorum, 4670K daha iyi bile olsa 8350 berbat bir işlemci değil.

Alıntıları Göster
    8350 780 e darboğaz yapacaksa AMD işlemci falan üretmeyi durdursun zaten.

Yahu bu darboğaz olayı cidden saçmalamaya başladı bu forumda artık, sadece sizin için demiyorum ama iyi işlemcilere bile darboğaz sorusu geliyor. 8350 üst düzey AMD işlemcilerinden biri 780 e darboğaz yaptığını farzedelim darboğaz yapmayacak ne alacağız AMD almak istesek sadece FX X8 9590 mı? Öyle bir olay söz konusu bile değil 8350 çok sağlam bir işlemcidir 780 değil 7990 la bile darboğaz oluşturmaz.

• Fx 6300 ile titan kullanan var hocam raad ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

Fx 6300 ile titan kullanan var hocam raad ol

Kullanıyorda ekran kartının tamamını kullanıyormu? Kullanamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

8350 780 e darboğaz yapacaksa AMD işlemci falan üretmeyi durdursun zaten.

Yahu bu darboğaz olayı cidden saçmalamaya başladı bu forumda artık, sadece sizin için demiyorum ama iyi işlemcilere bile darboğaz sorusu geliyor. 8350 üst düzey AMD işlemcilerinden biri 780 e darboğaz yaptığını farzedelim darboğaz yapmayacak ne alacağız AMD almak istesek sadece FX X8 9590 mı? Öyle bir olay söz konusu bile değil 8350 çok sağlam bir işlemcidir 780 değil 7990 la bile darboğaz oluşturmaz.

Darboğaz oluşturmayacağını biliyorum ve bende bu yüzden açtım konuyu. Aradaki performans farkını görebilmek icin. i7 3770K & GTX780 değerleri geldi. Simdi AMD FX-8350 & GTX780 değerleri bekleniyor.

• Elinize sağlık hocam.

Battlefield 4 oynuyorsanız 64 kişilik maplerde fps çatır çutur düşüyormu arada? Yoksa stabil mi?

Teşekkürler.
  • quote:

6100 o hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

6100 o hocam :D

Alıntıları Göster
    darbogaz yapiyor mu diye sentetik testlere bakarsaniz tabii ki yetersiz kalir sonu yok o testlerin.oyunlarda problem var mi diye bakmak lazim ona da resimle bakamayiz oyun ici fraps f11 testi yapmasi lazim kullananlarin ya da genel olarak fps dusmesi yok demesi lazim.basligi genisletin 290 kullanicisi daha kolay bulunur illa 780 olmasin.

• quote:

Hangi darboğaz konusuna girsem bu 6300 ile titan olayını görüyorum bu şehir efsanesi falan mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

quote:

Hangi darboğaz konusuna girsem bu 6300 ile titan olayını görüyorum bu şehir efsanesi falan mı

hayir degil 6100 yanina titan takan oldu gercekten.
    alıp kullandığın zaman 8350nin nasıl bi işlemci olduğunu görürsün 6300 kullanıcısıyım 760 sonraki ekran kartım olacak gtx 880 çıkana kadarda işlemcimi değiştirmem

ben bu forumda i3 almayın diye bağırırken benimle alay eden zeka hasretiyle yanıp tutuşan insanlar bile oldu şimdi i3 alan kimsenin crysis 3 gibi üst seviye oyunları oynadığını göremiyorum birkaç fan mutlaka bu yoruma cevap olarak ben i3le takla attırıyorum diyecektir onlarada kimse kulak asmıyor artık

sözün özü 8350nin darboğaz yapcağı bi ekran kartı henüz üretilmiş değil multi oynayacaksan o zamanda her işlemciye oc gerekiyor
  • Hocam yukarıda @.45 ACP'nin dediği gibi yapar mısınız?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

alıp kullandığın zaman 8350nin nasıl bi işlemci olduğunu görürsün 6300 kullanıcısıyım 760 sonraki ekran kartım olacak gtx 880 çıkana kadarda işlemcimi değiştirmem

ben bu forumda i3 almayın diye bağırırken benimle alay eden zeka hasretiyle yanıp tutuşan insanlar bile oldu şimdi i3 alan kimsenin crysis 3 gibi üst seviye oyunları oynadığını göremiyorum birkaç fan mutlaka bu yoruma cevap olarak ben i3le takla attırıyorum diyecektir onlarada kimse kulak asmıyor artık

sözün özü 8350nin darboğaz yapcağı bi ekran kartı henüz üretilmiş değil multi oynayacaksan o zamanda her işlemciye oc gerekiyor
    çok havada bir konu. dar boğaz deniyor da peki hangi çözünürlükte? hangi grafik ayarlarında? 6300 darboğaz yapmaz ama 4670k de dar boğaz yapar. örnek vereyim size, gtx 780 SLI yaparsın crysis3 ü 2k monitöründe üstüne 8x msaa açarsın fps 30 u geçemeyeceği için bak bakalım 6300 dar boğaz yapıyor mu. yada bf4 açarsın multide 720p fps 150-200 lere vuracağı için al sana 4670k da darboğaz. demek istediğim kullanılan çözünürlük ve istenilen fps belirtilmeli yoksa hiç bir sonuca varılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

çok havada bir konu. dar boğaz deniyor da peki hangi çözünürlükte? hangi grafik ayarlarında? 6300 darboğaz yapmaz ama 4670k de dar boğaz yapar. örnek vereyim size, gtx 780 SLI yaparsın crysis3 ü 2k monitöründe üstüne 8x msaa açarsın fps 30 u geçemeyeceği için bak bakalım 6300 dar boğaz yapıyor mu. yada bf4 açarsın multide 720p fps 150-200 lere vuracağı için al sana 4670k da darboğaz. demek istediğim kullanılan çözünürlük ve istenilen fps belirtilmeli yoksa hiç bir sonuca varılamaz.

Nasil ve hangi ayarlari kastettigimi buradaki insanlarin %95'i tahmin eder.

Full HD, ULTRA grafik ayari
    tahminlerle bir yere varamazsınız hocam şaka bir yana 60fps 1080p ultra için dersek sonuçlar çok daha sağlıklı çıkacaktır tabi oyundan oyuna değişeceği için ne kadar çok oyun test edilirse o kadar iyi. slı ve CF düzeneklerini de işin içine katabilirseniz güzel olur.
  • @burc_oker Hocam sizdende oyun vb. test sonucu verilerinizi bekleriz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.