Şimdi Ara

amd fx 9370 ve 8320 güc kesme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buğunlerde yaşadığım bi sıkıntıyı dile getirmek istiyorum .

Elimde amd nin 9370 , 8320 ve 6300 işlemci ve Asus crosshair v formula-z ve M5A99 fX pro R2.0 MSI 990fXA-GD65 anakartı mevcut fakat 9370 ve 8320 işlemcileri bu anakartta test ettigimde 10 15 sn içerisinde güç kesiyor bazen görüntü geliyor 1 dk içerisinde güç kesiyor. Farklı 750-850 watt aralıklı power sub. deniyorum farklı ekran kartı(basit ekran kartları) ve ram leri de değiştirerek deniyorum olmuyor. 6300 de sıkıntısız çalışıyor bioslarını update ettiğim halde 9370 ve 8320 de güç kesme sorunu yaşıyorum.Bir türlü sorunu cözemiyorum seri mi hatalı diyorum ama 3 4 aydır kullanıyordum.

Arkadaşlar sorunu çözemedim fikirleri olan yada bu sorunu daha önce çözen arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: todlicher77

Merhaba Arkadaşlar;

Elimde amd nin 9370 , 8320 ve 6300 işlemci ve Asus crosshair v formula-z ve M5A99 fX pro R2.0 MSI 990fXA-GD65 anakartı mevcut fakat 9370 ve 8320 işlemcileri bu anakartta test ettigimde 10 15 sn içerisinde güç kesiyor bazen görüntü geliyor 1 dk içerisinde güç kesiyor. Farklı 750-850 watt aralıklı power sub. deniyorum farklı ekran kartı(basit ekran kartları) ve ram leri de değiştirerek deniyorum olmuyor. 6300 de sıkıntısız çalışıyor bioslarını update ettiğim halde 9370 ve 8320 de güç kesme sorunu yaşıyorum.Bir türlü sorunu cözemiyorum seri mi hatalı diyorum ama 3 4 aydır kullanıyordum.

Arkadaşlar sorunu çözemedim fikirleri olan yada bu sorunu daha önce çözen arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Anakartların desteklediği işlemci listesine bakarsan 9370 kullanman için farklı sogutucu kullanmanı tavsiye ediyor.Ayrıca psu ve anakartları değiştirip deneyip işlem yapamaman biraz çelişkili bir durum.
    1-)2 PSUNUNDA DÜZGÜN ÇALISTIGINDAN EMİN OL.BU TÜR GÜÇ KESİNTİLERİ PSU KAYNAKLI OLABİLİR.
    2-)ANAKARTLARIN SAĞLAM OLDUGUNDAN EMİN OL
    3-)EPER İŞLEMCİ TAKARKEN RAM SLOTLARININ BİRİNİN KİLİDİNİ AÇIK BIRAKTIYSAN SİSTEM KENDİNİ KAPATIR SÜREKLİ BUNADA BAK DÜŞÜK İHTİMAL OLSADA GÖZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR.RAM TAKILAN YERDEKİ KİLİTLERDEN BAHSEDİYORUM..

BUNLARI DENEYİP GERİ DÖNERSEN SEVİNİRİM.+ DİĞER SİSTEM ÖZELLİKLERİNİDE BELİRTİRSEN.

• quote:

Orijinalden alıntı: bymustafa59

quote:

Orijinalden alıntı: todlicher77

Merhaba Arkadaşlar;

Teşekkürler

Anakartların desteklediği işlemci listesine bakarsan 9370 kullanman için farklı sogutucu kullanmanı tavsiye ediyor.Ayrıca psu ve anakartları değiştirip deneyip işlem yapamaman biraz çelişkili bir durum.
    1-)2 PSUNUNDA DÜZGÜN ÇALISTIGINDAN EMİN OL.BU TÜR GÜÇ KESİNTİLERİ PSU KAYNAKLI OLABİLİR.
    2-)ANAKARTLARIN SAĞLAM OLDUGUNDAN EMİN OL
    3-)EPER İŞLEMCİ TAKARKEN RAM SLOTLARININ BİRİNİN KİLİDİNİ AÇIK BIRAKTIYSAN SİSTEM KENDİNİ KAPATIR SÜREKLİ BUNADA BAK DÜŞÜK İHTİMAL OLSADA GÖZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR.RAM TAKILAN YERDEKİ KİLİTLERDEN BAHSEDİYORUM..

BUNLARI DENEYİP GERİ DÖNERSEN SEVİNİRİM.+ DİĞER SİSTEM ÖZELLİKLERİNİDE BELİRTİRSEN.

İşlemciler ile anakartlar uyumlu. sogutucu olarak sıvı soğuntmadan tut stok fanına kadar denedim.yazdıgın tüm işlemleri de yapmıştım zaten ama olmadı her secenegi yaptım zaten uzay sistem kurarak denedigimn için dvd rw ve hdd takılı değil.

PSU ise Corsair RM850 ve XIGMATEK VEKTOR S 750 W ikiside 80 plus

sistem özellikleri ;

8x2 16 gb ram Ripjavax ddr3 2133 CL 10 GSKILL

ASUS HD7870 ekran kartı

Test için kullandığım ekran kartı ise; Nvidia Gforce 210 MSI

Diger anakart ları ve işlemcileri yazmadım onlar üzerinde de deniyorum olmuyor.

diger kartları test etmemin amacı acaba sorun karttamı işlemcidemi PSU damı diye düşündügümden asıll kullanılan sistem;

9370 işlemci Asus crosshair v formula-z anakart.

işlemci düşürdügümde yani 6300 taktıgımda tüm kartlar sorunsuz çalışıyor. olay 9370 ve 8320 takltıgımda gerçekleşiyor.

Ayrtıca sıfır paket 9370 de deniyorum aynı sorun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi todlicher77 -- 20 Aralık 2014; 12:22:38 >

• Merhaba todlicher77. Zaten herşeyi denemişsin, tüm denemelere ragmen sorun devam etmesi ve diğer düşük işlemcide çalışması ilginc. Ben şunu yap bunu yap demektense muhtemelen bildigin bir durumu hatırlatmak istiyorum.

İşlemciler aşırı ısıda kendilerini korumaya alarak kapanırlar ve aynende bu tarz durumlarda 10-15 sn kadar çalışırlar sonra ya resetlenme yada kapanma gerçekleşir. Bu konu ustunde yoğunlaşabilirsin.

Ayrıca BIOS da bir hız aştırma yapılmışsa belleklere yada işlemciye, buda bir etken olabilir soruna.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.