Şimdi Ara

amd fx 8350 çekirdek açma yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba arkadaşlar bende gigabyte 990xa ud3 anakart var bunun bios ayarlarından nasıl çekirdek açabilirim yardımcı olursanız çok iyi olur. masa üstündeyken baktın sadece 4 çekirdek çalışıyor lütfen yardıncı olun şimdiden teşşkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay1983

meraba arkadaşlar bende gigabyte 990xa ud3 anakart var bunun bios ayarlarından nasıl çekirdek açabilirim yardımcı olursanız çok iyi olur. masa üstündeyken baktın sadece 4 çekirdek çalışıyor lütfen yardıncı olun şimdiden teşşkürler

Şakacı seni
  • x4 işlemci kullanırken mi kurmuştunuz windowsu?baslat arama çubuğuna msconfig açın önyükleme gelişmiş seçenekler işlemci sayısı yanındaki işareti kaldırıp baştan açın.bu dediğim olmazsa format atın o da olmazsa biosa girin load to defaults şeklinde bir ayar var onu uygulayın.
  • bundan önce phenom ll 1055t 6 (çekirdekliydi ) modeli vardı onunla windows kurmuştum. bıostan dediğinizi önceden yapmıştım ama olmadı acaba son bıosu yüklesem sorun düzelirmi?
  • windowstan dediğimi yaptın mı?olmadı format at.
  • hallettim hocam çok saol allah razı olsun sizde olmasanız biz burda napıcağımızı şaşırırdık ne desem az:) bayramınız kutlu olsun
  • rica ederim iyi bayramlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

x4 işlemci kullanırken mi kurmuştunuz windowsu?baslat arama çubuğuna msconfig açın önyükleme gelişmiş seçenekler işlemci sayısı yanındaki işareti kaldırıp baştan açın.bu dediğim olmazsa format atın o da olmazsa biosa girin load to defaults şeklinde bir ayar var onu uygulayın.

hocam bu ayarı yapınca ne değişiyor performansta

edit : hangi işaret hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themaniak -- 4 Ekim 2014; 17:25:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: themaniak

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

x4 işlemci kullanırken mi kurmuştunuz windowsu?baslat arama çubuğuna msconfig açın önyükleme gelişmiş seçenekler işlemci sayısı yanındaki işareti kaldırıp baştan açın.bu dediğim olmazsa format atın o da olmazsa biosa girin load to defaults şeklinde bir ayar var onu uygulayın.

hocam bu ayarı yapınca ne değişiyor performansta

edit : hangi işaret hocam

benim söylediğim senin gösterdiğin yerde normalde işlemci sayısı yanında işaret olmaz.dedim işlemci sayısı diye ama herkeste seçili olur demedim arkadaş eski işlemcisiyle Windowsu kurup format atmadığı için o işlemci sayısındaki işaret seçili olur ve Windows yeni işlemcinin ki bu konudaki 8 çekirdek oluyor görmez kullanmaz o yüzden o işareti kaldırır baştan başlatırsan otomatiğe alır ve bütün çekirdekleri görür yani o seçenek çekirdek sayısı ile ilgili performansa katkısı bence yok.arkadaşta 8350'yi x4 görüyormuş hallettik.bazı windowsu hızlandırın rehberlerinde o işlemci sayısı işaretini seçin ve en son çekirdeğe getirin de derler bilmiyorum faydası oluyor mu dediğim gibi eğer Windows görev yöneticisinde x8 görüyorsa ayrıca bu seçenekten x8 yapmanın manası yok.işlemcinin kaç çekirdeği varsa o kadar çıkar o seçenekte yani x4 işlemci kullanıp o yerde 8 çekirdek ibaresi göremezsin.bazen biostan çekirdek kapatıp deneme yapanlar oluyor biosla uğraşmak yerine bu seçenekle de çekirdek sayısı belirlenebilir bir seç istersen sona al sonra kaldırabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.