Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay canına işlemci 1000 dolar olması yanında

dikkatimden kaçmayan AMD anakartların fiyatlarınında intel anakartları aratmaması veya geçmesi.

amd nin artık f/p iddasıda kalmadı bence.tdp değerleriylede elektrik faturası cabası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

intel fanboyu cahiller oldukça AMD ne yaparsa yapsın tutmaz...

Şu işlemciyi mi savunuyorsun?

intel'i savunacak değilim... intel fanboyları 920$ fiyatını bile abartmış... ezik intel göz boyamak için düşük güç tüketen oda sözde gerçek kullanımda o değeri katlıyor... ısınma sorunu sıfır işlemcilerini adi termal macunla paketleyip satmasını bilir...

ağır depresif sorunların var..tavsiyem en kısa sürede doktora görün..geçmiş olsun..

• şu streamroller de iyi bir atak yapsada amd ye geçsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

quote:

intel'i savunacak değilim... intel fanboyları 920$ fiyatını bile abartmış... ezik intel göz boyamak için düşük güç tüketen oda sözde gerçek kullanımda o değeri katlıyor... ısınma sorunu sıfır işlemcilerini adi termal macunla paketleyip satmasını bilir...

ağır depresif sorunların var..tavsiyem en kısa sürede doktora görün..geçmiş olsun..

Adam sorunlu her halde.
    i5 3570k var termal macun kötü dediler oyun oynarken 45-55 derece boşta 36 derece oluyor bence öyle bir şey yok(Stok intel fanı ve kasa havalandırması kötü + asus çift fanlı ekran kartı var tüm havayı çekiyor). Overclock potansiyeli daha farklı şeylere bağlı. 32nm ve 22nm farkı var en başta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amd bundan sonraki işlemcileri için ön hazırlık yapıyo sanırım. Bu kadar düşmüş olması ve f/p dediğimiz olayın yanına bile yaklaşamaması bi sonraki nesilde "Bir öncekinde hatalar yaptık, kötüydük; şimdi nerelere geldik bakın" diycekler sanırım. Başka türlü bi açıklama bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor

cahil intel fanboylarının kazığı mazur görme şekli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam sorunlu her halde.
    i5 3570k var termal macun kötü dediler oyun oynarken 45-55 derece boşta 36 derece oluyor bence öyle bir şey yok(Stok intel fanı ve kasa havalandırması kötü + asus çift fanlı ekran kartı var tüm havayı çekiyor). Overclock potansiyeli daha farklı şeylere bağlı. 32nm ve 22nm farkı var en başta.

cahil misin nesin o ısınma sorunu oc ile 4GHZ üzerinde stress testinde çıkıyor 1 saat içinde 98 derece az mı? pısırık intel cimrilik yaptığından yoksa 4GHZ oc ile stress testinde 1 saat 55 derece civarında oluyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam sorunlu her halde.

cahil misin nesin o ısınma sorunu oc ile 4GHZ üzerinde stress testinde çıkıyor 1 saat içinde 98 derece az mı? pısırık intel cimrilik yaptığından yoksa 4GHZ oc ile stress testinde 1 saat 55 derece civarında oluyor...

9 saat islemciye yuklenen agir oyunlardan sonra 50-55 derece oluyor ustelik ekran karti havayi cekiyor ve de stok fan var. Sen yine demissin oc ve de stress testinde ortaya cikiyor tamam dogrudur soguma olarak sandybridge den kotu ancak bunun lehim veya termal macundan degildir aradaki maliyet yuzunden intel firmanin degerini dusurmez ordaki muhendisler bizden akilli bizden fazla sey biliyorlar. 32nm den 22nm ye dusunce zaten bazi seylerin degismesi lazimdi.boyut dusurme illa her alanda iyilestirme getirmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AMD FX-9590 işlemci 220 Watt çekerken INTEL CORE I7 3770K maksimum 77 watt ... fx9590 litografi olarak 32nm intel core i7 3770k 22 nm :D
  • Bu cpu şaka falandır diyordum ama meğer gerçekmiş.
    Hiç çıkmasaydı daha iyidi.
  • Yakın zamanda PC alacağım için bir sistem toplamaya başladım, işlemci olarak Intel Core i5 4670 veya Core i7 4770k (fiyatı 900 lira hepsiburada'da, onu ekleyince sistem 4100 TL tutuyor toplam ) Aklımdan acaba AMD ile mi sistem toplasam derken, bu konuya geldim. Belki AMDnin daha iyi işlemcisi vardır ama şu konuyu görünce Intel'le devam diyorum

Ayrıca bir şey dikkatimi çekti, Intel fanboyları diyen adamların şu işlemcinin nesini savunduklarını anlamadım, her türlü rezalet. Üstelik Intel fanboyları diyorsunuz ama AMDnin şu işlemcisini savunarak en büyük fanboyculuğu siz oynuyorsunuz dikkatinizi çekerim.
    Hele hele ikinci PC aldım elektrik faturası artmadı diyenler, çocuk mu kandırıyorsunuz ya. Laf olsun diye mi Watt değerlerini yazıyorlar oraya, elektrik yerine hava mı tüketiyor yoksa bilgisayarlarınız, varsa öyle bir teknoloji aydınlatın da haberimiz olsun

• Biride bu Adamlar napıyor demiyor amd nin yol haritasını ben pek çözemedim 8150 zaten rezaletti 8350 biraz yakaladı düzelicek filan dedik bunedir yha biz yine 28nm geçene kadar amd den uzak duralım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZz!

Yakın zamanda PC alacağım için bir sistem toplamaya başladım, işlemci olarak Intel Core i5 4670 veya Core i7 4770k (fiyatı 900 lira hepsiburada'da, onu ekleyince sistem 4100 TL tutuyor toplam ) Aklımdan acaba AMD ile mi sistem toplasam derken, bu konuya geldim. Belki AMDnin daha iyi işlemcisi vardır ama şu konuyu görünce Intel'le devam diyorum

Ayrıca bir şey dikkatimi çekti, Intel fanboyları diyen adamların şu işlemcinin nesini savunduklarını anlamadım, her türlü rezalet. Üstelik Intel fanboyları diyorsunuz ama AMDnin şu işlemcisini savunarak en büyük fanboyculuğu siz oynuyorsunuz dikkatinizi çekerim.
    Hele hele ikinci PC aldım elektrik faturası artmadı diyenler, çocuk mu kandırıyorsunuz ya. Laf olsun diye mi Watt değerlerini yazıyorlar oraya, elektrik yerine hava mı tüketiyor yoksa bilgisayarlarınız, varsa öyle bir teknoloji aydınlatın da haberimiz olsun

Hocam sırf bu yazdıklarınız icin size bir cevap vereyim. Daha once bu işlemci icin baska bir baslıkta amd ye verip veriştirdim ama sadece bu işlemci icin. Amd nin nesini begenmediniz anlamadım ? Ne istedinizde yapmadı ? Yada nesi hosunuza gitmedi. İntel 1. nesilden itibaren upgrade işini sıfırla goturen firma. Tam 1155 soketin tuttugunu artık intelinde kullanıcı dostu oldugunu savunmaya basladıgımız donemde 1150 soket yapısı ile karsımıza cıkarak gene bizi sasırtmadı. İlk defa amd kullandım daha onceki makinalarımın hepsi intel olmasına karsılık ben amd den memnunum. Ust seviye bir kart al bu sene bir işlemci ile devam et, seneye sat yeni işlemci ile devam et mantıgı ile gidiyorum. Yani simdi o sizin aldıgınız 1150 soket seneye cop oldugunda hem işlemci hemde anakarta yatırdıgınız paralarla 20 yıllık elektrik paranızı pesin odemiş oluyorsunuz zaten. İntel elektrik harcamadıgı icin onun elektrik parasını yazmıyorum . 448 soket ten beri intel kullanan biri olarak acıp intelin bugune kadarki yol haritasına bir bakmanızı tavsiye ederim. Burda amacımız fanboyluktan daha ziyade verdigimiz paranın sonuna kadar hakkını almaya calısıyoruz. Yoksa gidip koru korune bir firmaya yapısmanın anlamı yok.

• Yahu arkadaş anlamıyorum bu insanları. Ben AMD kullanan bir insanım. Fanboy değilim. AMD nin FX serisinde F/P oranını kimse küçümseyemez göz ardı edemez. Ben Haswell çıkınca sevindim AMD de bir şeyler yapar piyasa ucuzlar diye. Siz 3-5 cahil varlık çok bilgiliymişçesine fanboyu olduğunuz İntel için AMD yi yerden yere vururken İntel tekel olursa başınıza neler gelebileceğini bilmiyorsunuz ! İntel şu anda bile F/P oranı düşük işlemciler sunarken. Özellikle orta segmentte kesinlikle AMD nin yanına yaklaşamazken siz herkesin cebinde bilgisayara verecek 3000-5000 TL'si varmış gibi konuşuyorsunuz. Bende FX6300 var. İ3 işlemci benzer fiyatta olmasına rağmen yanına yaklaşabilir mi bunun ? Kabul ediyorum bu işlemci Benim beklentilerimin de çok altında. Ben yüksek TDP değerini duymuştum ısınacağı için beraberinde sıvı soğutma ile geleceğinide duydum. Ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan özelliği fiyatı oldu. Bu performansa bu TDP çok. Ama sizin hayranı olduğunuz İntel tekel olursa siz o zaman görün işlemcileri.

• quote:

Orijinalden alıntı: kamar33
    Yahu arkadaş anlamıyorum bu insanları. Ben AMD kullanan bir insanım. Fanboy değilim. AMD nin FX serisinde F/P oranını kimse küçümseyemez göz ardı edemez. Ben Haswell çıkınca sevindim AMD de bir şeyler yapar piyasa ucuzlar diye. Siz 3-5 cahil varlık çok bilgiliymişçesine fanboyu olduğunuz İntel için AMD yi yerden yere vururken İntel tekel olursa başınıza neler gelebileceğini bilmiyorsunuz ! İntel şu anda bile F/P oranı düşük işlemciler sunarken. Özellikle orta segmentte kesinlikle AMD nin yanına yaklaşamazken siz herkesin cebinde bilgisayara verecek 3000-5000 TL'si varmış gibi konuşuyorsunuz. Bende FX6300 var. İ3 işlemci benzer fiyatta olmasına rağmen yanına yaklaşabilir mi bunun ? Kabul ediyorum bu işlemci Benim beklentilerimin de çok altında. Ben yüksek TDP değerini duymuştum ısınacağı için beraberinde sıvı soğutma ile geleceğinide duydum. Ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan özelliği fiyatı oldu. Bu performansa bu TDP çok. Ama sizin hayranı olduğunuz İntel tekel olursa siz o zaman görün işlemcileri.

Ne yani. Sen Intel Tekel değil mi sanıyorsun?
    Intel'in nVidia ya veya başka firmalara x86 lisansı vermediğinden, korktuğundan haberin yok her halde.

Bak söylüyorum: Intel = Tekel.

AMD burada bir çeşit kılıf. Çünkü Intel, şu an AMD nin o kadar önünde ki, AMD nin overclocklayıp Intel'in işlemcisinden 2 kat daha pahalı sattığı
    işlemci, Intel'in işlemcisinden 1500 Mhz daha yüksekte ve 2.6 kat daha fazla güç tüketmesine rağmen anca yakalıyor.
    Bu resmen fiyaskodur. Intel de bakıyor AMD de iş yok, AMD batarsa Tekel olamayacağı için X86 lisansı başka bir firmaya vermek zorunda kalacak.
    nVidia gibi deneyimli ve AMD gibi salak olmayan bir firmanın almasını da istemediği için AMD nin batmasını istemiyor.

Intel, AMD yi eline almış oynuyor. AMD Intel'e ne nanometrik açıdan yetişebiliyor, ne 3D Transistör açısından yetişebiliyor, ne güç tüketiminde yetişebiliyor, ne tek çekirdek performansında yetişebiliyor, ne çok çekirdek performansında yetişebiliyor.

AMD , işlemcisini olması gerekenden 1500 Mhz daha hızlı hızda çalıştırarak anca Intel'in işlemcisini yakalıyor.

Bu kadar vahim bir durumda.

Merak etme. Amd ye bir şey olmaz. Olursa da Intel tekel olamayacağı için (kanunu var) başka bir firmaya x86 lisansı vermek zorunda kalır. Buna da nVidia balıklama atlar. Intel de bunu istemez. Bu yüzden de AMD ye bir şey olsun istemez. Çünkü Intel için en iyi rakip, kontrol edebildiği rakiptir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüsnü008

rakibinin 350dolarlık işlemcisini, 1000 dolar ile zar zor yakalıyorsan bitmişsindir...

Intel'in Atom'larının hepsinden daha ucuz, daha az güç tüketen ve daha iyi performans veren Z-60 APU'sunu, daha ucuz fiyata rağmen benzer sistemde Intel Core i7 ile aynı oyun performansını veren CPU'ları yapmış bir firmaya bitmişsin diyorsun... O zaman sana şöyle anlatayım, eğer oyun oynayacaksan ve Fiyat/Performans oranı uygun bir işlemci istiyorsan AMD alacaksın (Intel Core i5 500TL, AMD FX-6300 350TL civarında. Performansları neredeyse aynı), ancak 3dMax gibi yazılımlara ihtiyacın varsa ve en üst seviyede performans istiyorsan Intel Core i7 3930'a vereceksin 650$'ı. Ayrıca şu anda Xbox One ve PS4 gibi yıllarca kullanılacak konsollar AMD APU'ları kullanıyor. Birisi AMD'ye bitmiş mi demişti???

• quote:

Orijinalden alıntı: Gl4dius

AMD işlemcilerini herzaman intel işlemcilerden daha çok seviyorum :D her ne kadar İntel şuanda amd'den daha üstün ve daha kaliteli ürünler çıkartıyor olsada intel kötü bir firma hissi kalmış AMD o yüzden daha sıcak geliyor.

AMD'nin uzun zamandır güzel bir atılım yapmasını bekliyenler arasındayım ama bekleneni bir türlü veremedi

AMD kalitesiz ürün çıkartmıyor intele göre performanslı ürünleri yok buna karşın Nvidia gibi ekran kartı tarafında da rakibi var sagdan intel soldan nvidia derken ortada sıkıştırılıyor resmen ama konsollarda amd oldukça amd ye de bişi olmaz...
    not: o bekleyenler arasında bende varım

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: kamar33
    Yahu arkadaş anlamıyorum bu insanları. Ben AMD kullanan bir insanım. Fanboy değilim. AMD nin FX serisinde F/P oranını kimse küçümseyemez göz ardı edemez. Ben Haswell çıkınca sevindim AMD de bir şeyler yapar piyasa ucuzlar diye. Siz 3-5 cahil varlık çok bilgiliymişçesine fanboyu olduğunuz İntel için AMD yi yerden yere vururken İntel tekel olursa başınıza neler gelebileceğini bilmiyorsunuz ! İntel şu anda bile F/P oranı düşük işlemciler sunarken. Özellikle orta segmentte kesinlikle AMD nin yanına yaklaşamazken siz herkesin cebinde bilgisayara verecek 3000-5000 TL'si varmış gibi konuşuyorsunuz. Bende FX6300 var. İ3 işlemci benzer fiyatta olmasına rağmen yanına yaklaşabilir mi bunun ? Kabul ediyorum bu işlemci Benim beklentilerimin de çok altında. Ben yüksek TDP değerini duymuştum ısınacağı için beraberinde sıvı soğutma ile geleceğinide duydum. Ama beni en çok hayal kırıklığına uğratan özelliği fiyatı oldu. Bu performansa bu TDP çok. Ama sizin hayranı olduğunuz İntel tekel olursa siz o zaman görün işlemcileri.

Ne yani. Sen Intel Tekel değil mi sanıyorsun?
    Intel'in nVidia ya veya başka firmalara x86 lisansı vermediğinden, korktuğundan haberin yok her halde.

Bak söylüyorum: Intel = Tekel.

AMD burada bir çeşit kılıf. Çünkü Intel, şu an AMD nin o kadar önünde ki, AMD nin overclocklayıp Intel'in işlemcisinden 2 kat daha pahalı sattığı
    işlemci, Intel'in işlemcisinden 1500 Mhz daha yüksekte ve 2.6 kat daha fazla güç tüketmesine rağmen anca yakalıyor.
    Bu resmen fiyaskodur. Intel de bakıyor AMD de iş yok, AMD batarsa Tekel olamayacağı için X86 lisansı başka bir firmaya vermek zorunda kalacak.
    nVidia gibi deneyimli ve AMD gibi salak olmayan bir firmanın almasını da istemediği için AMD nin batmasını istemiyor.

Intel, AMD yi eline almış oynuyor. AMD Intel'e ne nanometrik açıdan yetişebiliyor, ne 3D Transistör açısından yetişebiliyor, ne güç tüketiminde yetişebiliyor, ne tek çekirdek performansında yetişebiliyor, ne çok çekirdek performansında yetişebiliyor.

AMD , işlemcisini olması gerekenden 1500 Mhz daha hızlı hızda çalıştırarak anca Intel'in işlemcisini yakalıyor.

Bu kadar vahim bir durumda.

Merak etme. Amd ye bir şey olmaz. Olursa da Intel tekel olamayacağı için (kanunu var) başka bir firmaya x86 lisansı vermek zorunda kalır. Buna da nVidia balıklama atlar. Intel de bunu istemez. Bu yüzden de AMD ye bir şey olsun istemez. Çünkü Intel için en iyi rakip, kontrol edebildiği rakiptir.

Arkadaşım ben demiyorum ki AMD İntele rakip. Bir zamanlar öyleydi. AMD yi şu anda ayakta tutan düşük fiyatlı işlemcileri ve ekran kartları. Şu anda AMD işlemci konusunda aciz bir durumda ve bunu kimse reddedemez. Bu yeni işlemciside AMD yi sadece utandırabilir. 1000 dolara böyle bir işlemci bu performans ve bu TDP değeri. Gerçekten AMD kullanan birisi olarak ben bile utandım. Ama buradaki insanların konuşmaları sanki intel babalarının dükkanıymış gibi. Rezalet. İntel istediği kadar piyasayı elinde tutmak Nvidia ya lisans vermemek istesin. AMD böyle devam ederse çok kolay iflas eder. Bende bunu istemiyorum. Çünkü AMD masaüstü işlemcilerinde geri kalsada APU olarak çok iyi bir seviyede ve konsollara vermiş olduğu işlemci desteğiyle Biraz daha kan buldu. Ekran kartlarıda iyi satıyor çünkü ekran kartlarındada Nvidiadan daha ucuza iyi performans veriyor. Çoklu monitördede Nvidiadan daha iyi. Eğer masaüstü işlemcilerindede biraz daha iyileşebilirse ki bu daha az güç tüketimi ve daha çok tek ve çok çekirdek performansı vermesinden geçiyor eskisi gibi bir çekişme olabilir en azından marka bazında. İntel istediği kadar AMD batsın istemesin ben şu anda üst seviye bir işlemci almak istediğimde tek bir firmaya mecburum. Ve ben bunu istemiyorum. Ama herkesin bundan memnunmuş gibi yorum yapması ne kadar mantıklı ? Sırf intel piyasaya daha hakim diye onu savunmak mantıklı mı ? Bence değil. Ben AMD piyasaya hakim olsa yada İntel bir şey kazanıp kaybetmem. Ben sadece İşlemci veya işlemcili bir donanım alacağımda kaybederim. Her zaman insanlar kendini düşünüyor diye şikayet ediyorken en kendilerini düşünmeleri gereken yerde Alakaları olmayan markaları düşünüyorlar. İnanması çok güç.

• Bir sonraki nesilde amd mimariyi biraz daha geliştirebilirse 4Ghz civarlarında dengi intel işlemcilerle aynı performans gösterebilir.3570k dengi işlemciye ( FX8350 ) henüz rakibi olmayan 4770k benzer skorlar alması bence başarıdır.Tabi ki güç tükletimi azaltılmalı.Oda üretim teknikleriyle ilgili.
  • Amd bu modül olayından vazgeçse phenomu 32 nm olarak uretse bundan daha verimli olurdu..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.