Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: peters

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşlemci fiyat olarak 1000$ ve üst seviye intel işlemcinin rakibi ama performans olarak intelin orta segment rakibi.İşlemcinin karakteristik özellikleri aynı demişsiniz ama dediğiniz buldozer işlemciler sekiz çekirdek dört izlekti.Burada yazılan çekirdek başına bir izlek toplamda sekiz izlek.Yani burada tasarım farkı var.Yoksa benmi yanlış anladım.Sonuç olarak ben bu işlemciye 1000$ verecem intelin orta segment işlemcisi kadar performans alacam ve daha fazla eletrik harcayacam.AMD kafayı yemiş.Bence haswell leri beklemek lazım.

Kardeş sen bi izlek ne çekirdek ne araştır ondan sonra yorum yap.

Farzetki araştırdım ve onagöre yorum yaptım neolcak.

Araştırmış olsan AMD de 8 çekirdek 4 izlek diye bir şey olmadığını öğrenir ona göre yorum yapardın. İzlek 1 çekirdeğin 2 çekirdek gibi çalışmasıdır.

Kendi ağzınla söylüyorsun.Bir izlek iki çekirdek gibi çalışıyorsa dört izlek sekiz çekirdek anlamına gelir buda 8 çekirdek dört izlek anlamına gelir.Haberde sekiz çekirdek sekiz izlek deniyor sekiz izlek olsa 16 çekirdek olması lazım.

???

amd de modül başına 2 çekirdek vardır.intelde çekirdek başına 2 izlek vardır.cpu-z gibi programlar amd deki modülleri çekirdek içindeki çekirdekleri izlek olarak görür.misal fx 8350 4-8 dir..phenom2x6 ise gerçek 6 çekirdeğe sahip olduğu için 6-6 olarak gözükür..

Bende farklı bişey demiyorumki sen benim dememe getirdin olayı.Bende phenomlarda 4-4 oldunu biliyorum buldozerlerde 8-4 diyorum adam haberde 8-8 diyor.Oradaki çelişkiyi anlatmaya çalışıyorum.

en yazdığını bir daha okusan?

Okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

Hell yeah!! Sonunda be! Nihayet bir oyun kasasi toplayabilicem. Yetti bu intel tekeli! Go to Hell Intel!

• @OverClocK1ng
    ne oldu çarpıtmalarını kanıtıyla gözler önüne serince bir anda "cevap verme gereği bile duymuyorum olmuşsun! nedense cevabını almadan önce cevaplamaya çok istekliydin! ;)

ama daha dur bitmedi çünkü doğru değil söylediklerin güzel kardeşim, hani benim evde bilgisayar var şöyle fatura geliyor diyerek bir iddia da bulunuyorsun ya şimdi doğru söylemediğini kanıtlayacağım hemde öyle bir kanıtlayacağım ki evinde bilgisayar olan herkes anlayacak!
    kötü matematiğinle kafadan senayo yazıyorsun haliyle duvara tosluyorsun diyorsun ki; evde bilgisayar tek başına ayda 72 tl fatura gelmesine sebep olduğunu iddia ediyorsun
    herkes kendi bilir evde bilgisayarı olan olmayan herkese ortalama 80-100 tl arası fatura geliyor senin hesabına göre evinde bilgisayar olan kişiler 160-180 tl fatura ödemeleri gerekiyor
    yani evinde bilgisayar olupta 160 tl`den az fatura ödeyen herkesi kaçak elektrik kullanıyor yaptın! ;) (hani siz 2 kafadarın iddiasına göre ben kaçak elektrik kullanıyor olmalıydım ya!)
    söylediğimi büyük bir hırsla çartpıtıp alay etmeye çalışarak cevap verememe acını hafifletmeye çalıştığını gördüm
    sana hiçbirşey demiyorum sadece forumdaki arkadaşlara şunu öneriyorum; bu konudaki bütün yazılarımı okusunlar eve 2. bilgisayar geldi bilgisayar hiç elektrik yakmıyor demediğimi görecekler böylece OverClocK1ng nickli arkadaşın söylenenleri çarpıtan doğru söylemeyen biri olduğunu net bir biçimde görecekler!
    benim söylediğim bırak donanımı bilgisayar bile elektrik faturasında gözle görülür bir fark oluşturmadığı idi çünkü meydan "bir ekran kartı taktım 10 tl fazla fatura gelmeye başladı" diyenlere kalmıştı (diğer işlemci konularında salladığın elektrik faturası senayolarını bilmiyorum zannetme! ;) )
    ama ya dur hakkımda söylediklerinde dürüst olup olmadığını kanıtıyla gözler önüne sereyimde cevap yazımı öyle bitireyim:
    bakalım ne demişsin:
    "Diğer "Eve bilgisayar geldi, hiç elektrik yakmadı (pardon fatura hiç fark etmedi) " diyenlere cevap yazma gereği bile duymuyorum... "
    hımm ama bakalım ben ne yazmışım:
    "(fatura kuruş olarak fark ettiyse orasını bilemem tek bildiğim 80 tl fatura 81 tl bile bir fark olmadığı)"
    son olarak: işlemci olsun ekran kartı olsun bununla ilgili konunun altında böyle sözlü kavgaların olması utanç vericidir ve bu utanca biz amd kullanıcılarınıda ortak edebilmek için elinizden geleni yapıyorsunuz
    bizler yazdıklarınıza cevap veriyoruz çünkü senelerdir zarar açıklayan firmayı iflas ettirmek için kendinizi paralıyorsunuz peki ne için?
    sandy bridge işlemcinin selefinden %50 hızlı olduğu palavrasını millete yedirmek için gerçek 4 çekirdekli işlemciyi 2X2 dört çekirdekli işlemci ile karşılaştırma fırıldaklığına giden, bilgisayar üreticilerine amd işlemcili bilgisayar satmamaları için rüşvet vermekten yargılanan, bildiğin pentium 4 işlemci üzerine performans işlemci etiketi yapıştırıp 1000 dolardan satma üçkağıdına müşterilerinden tepki çeken bir firma için mi?
    tükürdüğünüz üçkağıtçı olarak çamur attığınız firma yani amd buldozer işlemcinin geliştirme sürecinde rakibinden %50 hızlı olma vaadinde bulunmasına 5 senelik geliştirme süreci sonunda rezil olması pahasına [dirk meyer`e ne kadar küfür edilse azdır (çok iyi bir mühendis ama berbat ceo doğruya doğru!)] bulldozer işlemcinin satışa sunmadan önce rakibinden geri kaldığını kendi internet sitesinden duyuran bir firmaya yapıyorsunuz!

ben amd`yi seviyorum çünkü bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor fiyatı uygun herşeyden önemlisi satışa odaklı olmayan müşteri menuniyetine bakan dürüst bir firma

amd iflas etse ne olacak zannediyorsun i3 i5 peşinen kalkacak zaten bu işlemcileri bile amd`ye borçlusunuz
    sizlerin bir haber olduğunuz üzere; intel celeron işlemciyi amd k6-3 işlemcinin pazarını elinden kapmak için çıkarmıştı
    bari intel`in internet sitesine girinde kendileri için nasıl amansız bir savaş verdiğinizi içi boş kahramanlıklarınızı anlatın fabrikalarında bir gezi isteğinde bulununda bu uğraşılarnız çaban boşa gitmesin!
    rekabet her zaman kullanıcı yararlı sizler bu rekabet ortamını bozmaya çalışıyorsunuz! (o gider başkası gelir diyenlere cevap; hayır gelmez gelmiyorda bak: commodore bilgisayar. mühendis ağaçta yetişmiyor ki tek olay buda değil anlatması uzun)
    22 nm intel işlemci söyle intel böyle diyenlere; internette "ivy bridge overclock sorunu" diye bir aratsınlar bakalım ne okuyacaklar!

• Amd kullanıyorum ancak üst seviye bir sistem toplayacak olsam intel işlemci kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lwd -- 11 Temmuz 2013; 12:50:26 >
  • EE hani AMD nin f/p olayı nerede ? 1000$ lık işlemci ile rakibin 350 $ lık işlemcisini yakalayabiliyorsa, bunu da çok yüksek güç tüketimi ile yapıyorsa tamamen AMD adına hüsrandır. Fiyat olarak rakibi 3970x ama performans olarak ancak 4770k yı yakalayabiliyor.
  • i7 3960x

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower
    "Kilowatt'ı 40 kuruşa gelse, 250 watt yakan ve 24 saat açık olan bir bilgisayar günde 2.4 lira yakar. Ayda da 72 lira yapar" uçtunuz mu siz Allah aşkına? Öyle saçma sapan bir hesap yapmışsınız ki, bu hesapla zaten ömrü elektriğe veriyoruz biz. Tasarruflu bir buz dolabı bile günde 0.31 TL yakarken bir İŞLEMCİ 2.4 TL yakacak, 2'si de gün boyunca belli zamanlarda yük altına giren aletler, hatta birisi sürekli olarak çalışmıyor bile. Geçen ay elektrik faturam benim de 100 TL civarı geldi, ama evde zibilyon tane elektronik eşya var. Zaten birçok evde bir pc'nin gün boyu yaktığını 1-2 saatte yiyebilecek elektronik eşyalar var. Neyse, boşu boşuna uğraşıyorum, iddianız o kadar saçma ki!
    Unuttuğunuz bir şey daha var, siz her halükarda belli bir tüketime sahip işlemciler alacaksınız bu işlemcinin yarısı kadar yakacak olabilirler, ama bu işlemciyi aldığınızda yoktan bu tüketim girmeyecek, fazladan para ödeyeceksiniz. İşlemcinin kendi tüketimi de günde 2-3 kuruşu geçerse bana haber verin lütfen! Bunu ölçebileceğiniz yöntemler var bu arada.
    Not: Elektriğin 1 kw/saat'i yaklaşık 25 kuruştur.
    Saçma sapan cevap vermediğiniz için bir tek size cevap veriyorum.
    Anlamayana hendek atlatmak benim görevim değil zira..

Diyelim saati 25 kuruş. Bu 1 kilowatt fiyatı. Ben 250 Watt dedim. Sen de demişsin ki işlemci.

Her halde bilgisayarda işlemci çalışırken, Anakart, Ram, Harddisk, DVD Yazıcı, Fanlar ve ekran kartının da
    çalıştığından haberiniz yok...

Anladığınızı var sayıp hendek atlatmayacağımı en başta söyleyerek devam ediyorum.
    Bunu da anlamadıysanız bundan sonra cevap yazmayacağım. Zira millete laf anlatmak görevim değil.

Neyse. 250 Watt demek , 1 kilowatt ın 4 te biri demek. Yani bu bilgisayar 4 saatte 25 kuruş yakar.
    Doğru mu?

Zira demişsiniz ki "Buz dolabı günde 0.31 Lira yakar".
    Tamam da buz dolabı başka bu başka. Ben diyorum ki: "Sürekli 250 Watt yakan bir PC"
    Sizin buz dolabı çalışıyor, soğuyor. Sonra tamamen duruyor. Taa ki tekrar ısınana kadar.

24 saat açık 250 Watt sürekli güç tüketen bir bilgisayar, 4 saatte 25 kuruş yakıyorsa , saatte de 25 / 4 = 6.25 kuruş yakar.
    24 saatte de 24 x 6.25 = 150 kuruş yani 1.5 Lira yakar. Ayda da 30 x 1.5 = 45 lira yakar...

Sizin bilgisayarlarınız güç tüketmiyor her halde. Emekli olan anneme ben buraya taşınınca 35 lira gelen faturalar, bilgisayar alınca
    keyfine 105 liraya kadar çıkmıştır zaten.

Evde başka güç tüketen şey yok bu arada. Sabah 11 den gece 12 ye kadar sürekli açık 126 watt güç tüketen bir televizyon,
    yeni model ve A+ olup az güç tüketen bir buz dolabı ve sadece benim bilgisayar ile ekranım var.
    Ekranım 82 ekran Toshiba TV ve güç tüketimi 89 Watt. Hani siz diyeceksiniz ya "PC 250 watt tüketir mi"
    İşte 250 Watt'ın zaten 89 unu TV tüketiyor. İşlemci 100 Watt ama bunu sürekli olarak yakmıyor.
    Ortalama bir anakart 25 ile 35 Watt arasında yakar. Bilgisayarımda 1 adet 12Cm LED Fan, 2 adet 12cm LED Fan, 1 adet 14cm LED Fan,
    1 adet 10cm HDD Fan ve 1 adet 12cm Akasa Viper Yüksek Performans Fanı var.

Tüm bunlar da CPU+1 HDD + 1 SSD + Ekran kartı + Anakart + Ramler + DVD-RW + ÖN KArt Okuyucu + Fanlar dahil falan da 161 watt
    rahat rahat yakar, yakmaz demeyin yani...

Diğer "Eve bilgisayar geldi, hiç elektrik yakmadı (pardon fatura hiç fark etmedi) " diyenlere cevap yazma gereği bile duymuyorum...

Bilgisayar ve buzdolabının yük halleri çok da farklı değil. Nasıl ki bir bilgisayar belli zamanlarda yük altına giriyorsa buzdolabı da öyle. Tek farkları buzdolabı yük altında değilken de enerji tüketiyor, asla durmuyor, yalıtımı ne kadar iyi olsa da kaybettiği bir enerji var çünkü. Herhalde sadece kapağı açıldığı anlarda elektrik tüketmiyor bu makine. Hatta o anlarda deli gibi çekiyor elektriği.
    Bu arada 250w'ı işlemcinin TDP değeri üzerinden tüketim tahmin etmişsinizdir diye yazdım.
    Yük hali düşükken bilgisayarınız 161 watt değerinden düşük bir güç tüketeceği, yük altında ise çok da fazla tırmanamayacağı düşünülünce, 12 saat açık olan bilgisayarınız, 2-3 saat yüksek yüke girerse 161 watt değerini ortalama değer olarak alabiliriz.Bu şekilde bütün ay bu PC'yi aynı şekilde kullanmaya devam ederseniz 14,50 TL ek bir faturayla karşılaşırsınız, gerçi psu verimliliğini pek katmadım. Sizin hesabınız üzerinden hareket ederek hesapladım tabi bunu.

• quote:

Yük hali düşükken bilgisayarınız 161 watt değerinden düşük bir güç tüketeceği

Arkadaşım. Sen bu dediğine nasıl inanıyorsun.

Ben diyorum ki: Anakart diyorum. Anakart sürekli elektrik tüketiyor. Ve bu 25 Watt civarı.
    Monitörüm 89 Watt diyorum. Ramler de sürekli elektrik tüketiyorlar. Toplam 10 Watt.
    Harddisk ve SSD var. İkisine de 20 Watt desek. 3 tane 12cm LED Fan 5x3 = 15 Watt.
    1 tane 14cm LED Fan 9 Watt. 1 tane 10cm Fan 4 Watt. 1 tane Akasa Yüksek performans fanı 8 Watt.
    Ön kart okuyucu 9 Watt.
    Sürekli 3 tane USB takılı toplam 7 Watt.
    Ekran kartım basit bir kart. Öylesine taktım. Sürekli Chrome açık veya film izlerken de hızlandırma yaptığım için çalışıyor.
    Normalde zaten az güç tüketiyor: 27 Watt..
    Gelelim işlemcime. İşlemcim 100 Watt. Ama diyelim ki bazen %20 de , bazen de %90 da çalışıyor. Ortalamasını %50 alıyorum.
    100 Watt ama bir de çekirdek açık. Normalde 100 den daha fazladır. Ama ben %50 olarak 50 Watt alacağım. Bundan az olur sakın deme.
    Zira 4. çekirdek açıkken, normalde 100 Watt olan işlemci %15 falan fazla harcar. O da 115 Watt eder. Ama ben yine kabul etmen için
    50 Watt diye baz alıyorum...

Topla bakalım.

89 + 25 + 10 + 20 + 15 + 9 + 4 + 8 + 9 + 7 + 27 + 50 = 278 Watt. Ve bu işlemci yükü %50 hesapladım. Ayrıca ekran kartı da foss bir kart.
    Ve bu sürekli tüketim. Fanlar sürekli dönüyor. Harddiskler sürekli çalışıyor. Anakart zaten sürekli açık. İşlemci yükünü zaten yarısı hesapladım.

250 diyordum. 278 çıktı. Sen bu saatten sonra istersen işlemci gücünü %20 hesaplayıp, ekran kartını da sadece görüntü vermek için 27 watt
    yerine 10 watt yakar de, yine de 250 den daha düşük çıkmıyor. Üstelik bu iyimser rakamlar.
    Kendin hesaplamak istiyorsan gir outervisiondan bak. Daha ne diyeyim.

Başka kimseye diyeceğim yoktur...

• Hocam boşver, ben güç tüketimi diyorum adam Intel'den ne aldın diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lwd

Amd kullanıyorum ancak üst seviye bir sistem toplayacak olsam intel işlemci kullanırım.

adamın dibisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Benim Phenom II X4 945 3.0 GHz 95W'lık işlemcim AMD'nin yaptığı son harikasıydı sanırım. Durumuna üzülüyorum ama yapacak bir şey yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

intel fanboyu cahiller oldukça AMD ne yaparsa yapsın tutmaz...

Şu işlemciyi mi savunuyorsun?

bu arkadaş kaçak elk. kullanıyo belli hala daha amd diyolar ya
  • quote:

quote:

Ben diyorum ki: Anakart diyorum. Anakart sürekli elektrik tüketiyor. Ve bu 25 Watt civarı.
    Monitörüm 89 Watt diyorum. Ramler de sürekli elektrik tüketiyorlar. Toplam 10 Watt.
    Harddisk ve SSD var. İkisine de 20 Watt desek. 3 tane 12cm LED Fan 5x3 = 15 Watt.
    1 tane 14cm LED Fan 9 Watt. 1 tane 10cm Fan 4 Watt. 1 tane Akasa Yüksek performans fanı 8 Watt.
    Ön kart okuyucu 9 Watt.
    Ekran kartım basit bir kart. Öylesine taktım. Sürekli Chrome açık veya film izlerken de hızlandırma yaptığım için çalışıyor.
    Gelelim işlemcime. İşlemcim 100 Watt. Ama diyelim ki bazen %20 de , bazen de %90 da çalışıyor. Ortalamasını %50 alıyorum.
    100 Watt ama bir de çekirdek açık. Normalde 100 den daha fazladır. Ama ben %50 olarak 50 Watt alacağım. Bundan az olur sakın deme.
    Zira 4. çekirdek açıkken, normalde 100 Watt olan işlemci %15 falan fazla harcar. O da 115 Watt eder. Ama ben yine kabul etmen için

Topla bakalım.

89 + 25 + 10 + 20 + 15 + 9 + 4 + 8 + 9 + 7 + 27 + 50 = 278 Watt. Ve bu işlemci yükü %50 hesapladım. Ayrıca ekran kartı da foss bir kart.
    Ve bu sürekli tüketim. Fanlar sürekli dönüyor. Harddiskler sürekli çalışıyor. Anakart zaten sürekli açık. İşlemci yükünü zaten yarısı hesapladım.

250 diyordum. 278 çıktı. Sen bu saatten sonra istersen işlemci gücünü %20 hesaplayıp, ekran kartını da sadece görüntü vermek için 27 watt
    yerine 10 watt yakar de, yine de 250 den daha düşük çıkmıyor. Üstelik bu iyimser rakamlar.

Monitör olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Bu verdiğiniz değerler bana çok uçuk geldi de, farklı yerlerden ölçümlere bakıyorum, dediğiniz rakamları doğrulayacak hiç veri görmedim. Ayrıca işlemciniz ortalama %50 yük altında bütün gün mü çalışıyor? Tolerans da vermişsiniz ama benim işlemcim oyun yükünde %60 ortalama yükte çalışıyor (eski sorunları bir şekilde çözdüm oraya girmeyeyim)
    Bu konuştuğumuz watt değerlerinde kesin bir problem var. İşin içinden çıkılacak gibi değil ama şundan eminim ki bu watt değerleri doğru değil. Ama işin içinden çıkamıyorum işte, buraya ne yazsam doğruluğundan tam emin olamadığım için, bir yere varamadım. Neyse iyi günler.

• Komediye bak Core i7-3960X Extreme Edition a rakip gelen işlemci daha i7 4770k yı yakalamıyor Yazık amd ye
  • quote:

quote:

quote:

Ön kart okuyucu 9 Watt.

Topla bakalım.

Monitör olarak ne kullanıyorsunuz acaba? Bu verdiğiniz değerler bana çok uçuk geldi de, farklı yerlerden ölçümlere bakıyorum, dediğiniz rakamları doğrulayacak hiç veri görmedim. Ayrıca işlemciniz ortalama %50 yük altında bütün gün mü çalışıyor? Tolerans da vermişsiniz ama benim işlemcim oyun yükünde %60 ortalama yükte çalışıyor (eski sorunları bir şekilde çözdüm oraya girmeyeyim)
    Bu konuştuğumuz watt değerlerinde kesin bir problem var. İşin içinden çıkılacak gibi değil ama şundan eminim ki bu watt değerleri doğru değil. Ama işin içinden çıkamıyorum işte, buraya ne yazsam doğruluğundan tam emin olamadığım için, bir yere varamadım. Neyse iyi günler.

Ortalamanın üstünde bir sisteminiz var imzanızdaki sistem için söylüyorum ve sadece masaüstü kullanımda sistemi hiç yormadan kullansanız saate 100 watt harcadığını varsayıyorum, günde 2 saat kullansanız ayda 60 saat diyelim, saate 100 watt kullanımdan 10 saatte 1 kW kullanırsınız yani 40 kuruş yakar, 60 saatlik kullanımda da 6 kW yani 2,4 lira faturanıza yansır

Siz 1 lira bile farketmiyor diyorsunuz, OverClocK1ng dediği gibi 35 lira olan fatura 100 liranın üstüne çıkmaz kabul ama pc elektrik faturasını arttırır bu bir gerçek, havadaki oksijenle çalışmıyor bu aletler

Benim imzamdaki sistem günde ortalama 10 saat açık kalıyor yani ayda min 300 saat kullanıyorum hatta bazı zamanlar download için açık bıraktığım günleride sayarsak 300 saatinde üstüne çıkıyor ve benim faturama yansıyan ekstra bedel 25-30 lirayı buluyor(bende monitör olarak LED TV kullanıyorum 32 inç 30 watt çekiyor), gtx 690 ın yük altında 300 wattın üstünde kullandığını da düşünürsek bence bu fatura değerleri normal, sizin içinde ilk örnekteki kadar soft bir kullanım olmuyorsa siteminiz gayet güçlü olduğu için benim tahminim faturanıza 5 ila 10 lira arası bir ektisi olmalı

• quote:

Merhaba. Monitör olarak Toshiba 32XV733G kullanıyorum.

Değerlerehttp://extreme.outervision.com dan bakıyorum. Bilinen en iyi PSU hesaplayıcı o zaten...

İşlemciyi sürekli %50 de hesaplamadım. Benim işlemci şu an X3 455. Ama 4. çekirdek sürekli açık.
    Normalde 100 Watt. Ama 4. çekirdek ile ortalama 118 watt falan oluyor.

Normalde işlemci %20 kullanılıyor olsa 118 in %20 si 23.6 Watt yapar.
    Ama sürekli %20 kullanılmıyor. 1 saat üzerinden baz alırsak 45 dakika %20 olsa 15 dakika %90 çalışıyordur.

Fark etmiyor. İsterseniz işlemciyi sürekli 25 Watt üzerinden hesaplayın.
    O zaman da 278 Watt yerine 253 Watt çıkar yani...

Monitör olarak kullandığımın linki şu bu arada:
    http://www.computeruniverse.net/en/products/90375920/toshiba-regza-32xv733g.asp
    Linkin altındaki "Show more Specs" e tıklarsanız ne güç harcadığını yazıyor. Sanırım 114 Watt mış...

• quote:

Orijinalden alıntı: laroz
    OverClocK1ng dediği gibi 35 lira olan fatura 100 liranın üstüne çıkmaz kabul ama pc elektrik faturasını arttırır bu bir gerçek, havadaki oksijenle çalışmıyor bu aletler

Benim imzamdaki sistem günde ortalama 10 saat açık kalıyor yani ayda min 300 saat kullanıyorum hatta bazı zamanlar download için açık bıraktığım günleride sayarsak 300 saatinde üstüne çıkıyor ve benim faturama yansıyan ekstra bedel 25-30 lirayı buluyor(bende monitör olarak LED TV kullanıyorum 32 inç 30 watt çekiyor)

100 liranın üzerine çıkmaz diyorsunuz da arkadaşım.
    Ben neden yalan söyleyeyim. Bendeki monitör yerine kullandığım TV 114 Watt yakıyor. Sizin TV 30 Watt diyorsunuz.
    Ben 30 Watt yakan 32 inç TV hiç duymadım. Üstelik de bunları iyi araştıran birisiyim. LG ler az yakıyor ama en az yakanı
    şu an Philips. Onun da yazılımı kötü. 42 inç LG ler en düşük 63 Watt yakıyor. 32 inç olanları ise en az yakan LG 32LA660S ve 40 Watt yakıyor.

Ayrıca AMD ile Intel arasında fark var. Intel son Haswell ile C7 state çıkarttı. AMD de her halde en çok C5 falan var.
    O da benim işlemcide yok. Intel'in her yeni işlemcisinde güç tüketimi, tam yük olmadığı zaman daha da düşüyor.
    Ayrıca benim pc de sürekli çalışan 6 tane FAN var ve bunların 2 tanesi normal fanlardan 2 kat fazla güç tüketiyor.

Geceleri bilgisayarı kapatıyorum diye geçen ay 96 lira mı ne gelen fatura bu ay 68.5 lira geldi.
    Çok inanmayan çıkarsa taratıp buraya koyacağım artık daha ne diyeyim.
    Evde sadece emekli annem ve ben varız. Annem sabah 11 e doğru kalkar ve tv sini açar.
    Gece de 12 de yatar. 1 saat odasında gazete okur. Zaten o odada da tasarruflu ampul var ve 1 saatte bir şey yakmaz.
    TV izlediği odada ise ışık sönük oturur. Bu süreçte evde annemin izlediği Tüplü 126 Watt elektrik yakan 72 ekran TV,
    buzdolabı (Bu yeni ve A+. Bu yüzden az yakıyor.) ve benim pc ile ekran olarak kullandığım 81 ekran Toshiba TV m var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 11 Temmuz 2013; 22:39:33 >

• quote:

Bu arada AMD nin geleceği hakkında sadece tek bir ümidim kaldı.
    O da GPU lar. AMD nin entegre GPU ları gerçekten Intel'den daha güçlü.
    Eğer Intel, GPU sunu çok kısa sürede hızlandırıp AMD yi geçmeden önce AMD bu GPU yu işlemciye tüm uygulamalarda yardımcı olacak şekilde atayabilirse o zaman bir fark yaratabilir. Tabi bahsettiğim Chrome veya Winrar daki gibi bir GPU hızlandırma değil. Tamamen 2. bir işlemci gibi atanmasından bahsediyorum.
    Veya PS4 teki gibi ekran kartı belleğini sistem belleği olarak kullanma veya sistem belleğine ekleme...

HD 3000'den bu yana hayli mesafe alındı.
    intel zamana göre iş yapar malum.

TDP'yi güç tüketimi sananlara; TDP soğutma kapasitesidir. Yani 220W güç tüketimi karşılığında ortaya çıkacak Isıyı soğutabilir anlamına gelir. Fx 8350 yada intel 3770K'yı da limitlere kadar zorlayın sağlam güç çekecektir. Tabi üretim standar dı açısından stok hızlardaki verilere bakınca belirgin bir İntel farkı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

OverClocK1ng dediği gibi 35 lira olan fatura 100 liranın üstüne çıkmaz kabul ama pc elektrik faturasını arttırır bu bir gerçek, havadaki oksijenle çalışmıyor bu aletler

Benim imzamdaki sistem günde ortalama 10 saat açık kalıyor yani ayda min 300 saat kullanıyorum hatta bazı zamanlar download için açık bıraktığım günleride sayarsak 300 saatinde üstüne çıkıyor ve benim faturama yansıyan ekstra bedel 25-30 lirayı buluyor(bende monitör olarak LED TV kullanıyorum 32 inç 30 watt çekiyor)

Ben neden yalan söyleyeyim. Bendeki monitör yerine kullandığım TV 114 Watt yakıyor. Sizin TV 30 Watt diyorsunuz.
    Ben 30 Watt yakan 32 inç TV hiç duymadım. Üstelik de bunları iyi araştıran birisiyim. LG ler az yakıyor ama en az yakanı
    şu an Philips. Onun da yazılımı kötü. 42 inç LG ler en düşük 63 Watt yakıyor. 32 inç olanları ise en az yakan LG 32LA660S ve 40 Watt yakıyor.

Ayrıca AMD ile Intel arasında fark var. Intel son Haswell ile C7 state çıkarttı. AMD de her halde en çok C5 falan var.
    O da benim işlemcide yok. Intel'in her yeni işlemcisinde güç tüketimi, tam yük olmadığı zaman daha da düşüyor.
    Ayrıca benim pc de sürekli çalışan 6 tane FAN var ve bunların 2 tanesi normal fanlardan 2 kat fazla güç tüketiyor.

Geceleri bilgisayarı kapatıyorum diye geçen ay 96 lira mı ne gelen fatura bu ay 68.5 lira geldi.
    Evde sadece emekli annem ve ben varız. Annem sabah 11 e doğru kalkar ve tv sini açar.
    Gece de 12 de yatar. 1 saat odasında gazete okur. Zaten o odada da tasarruflu ampul var ve 1 saatte bir şey yakmaz.
    TV izlediği odada ise ışık sönük oturur. Bu süreçte evde annemin izlediği Tüplü 126 Watt elektrik yakan 72 ekran TV,
    buzdolabı (Bu yeni ve A+. Bu yüzden az yakıyor.) ve benim pc ile ekran olarak kullandığım 81 ekran Toshiba TV m var...

Alıntıları Göster

abi neden bu akdar yormususn kendını. anlamak ısteyen zaten bılmenın yollarını arayıp anlayacaktır.

ŞURADAN pc guc hesaplayın

Yani anlamadıgım nokta neden her bırının tek tek ne cektıgını akc cektıgını anlatıyorsun. Bende seasonıc x 750 psu ve 24 ınchlık full hd monıtor var ıcerısındekı donanım ımzamda 2000 lik tam modüler olmayan ups ye sadece pc kasası baglı ve elektrık gıttıgınde enlık gerılımı yetmıyor pc ye... bu demekd egıl kı 2000 cekıyor pc tabıkı o akdar degıl ama moduler olmamasını goze alırsak yetmedıgı ve anlık cok fazla cektıgı analr oluyor demek kı. akım cekıgınden duru boyle dıyecekler 600w sertıfıkasız psu dan 750w gold+ psu ya gecınce elektrık faturası daha az gelmeye basladı 5 tl cıvarı bır fark yarattı. ben tek kalıyordum bu dedıgım olay olurken. yanı yok ekran akrtım yukte su akdar ıslemcım bu akdar cekıyor dıye acıklama yapmak zorunda degılsın. ıslemcıye oc cekıyorum mesela 4.8 de kullandıgımda emınım kı 140 w nın uzerınde cekıyordu. anakart desen yenı nesıller zaten cıft 12 gırıslı anaakrtlar. ekran akrtları desen oyle. gerek yok geregınden fazla acıklamaya. az gelıyor dıyen adama ınanmam ben. ya akcaktır ya da gunesten tam moduler bır duzenek kurmustur lektrıgını uretıyordur...

ve son olarak sunu eklıyorum laptop ıslemcılerı i3 i5 olsun amd olsun 20 w den 40 w lere kadar uzanıyor. Sen laptop da gıdıp dusuk guc dedıgınde carpanını frekansını dusurup daha az watt harcatıyor 1 saat gıdıyor mesela sarjı. Gidip yuksek performans dersen 25 de calısan ıslemcı 40 w ye cıkıyor tak 15 dk suruyor sarj. cunku anakrt da ram de hdd de ona göre harcıyor... ben masaustu pcm de gecelerı download yaparken epuyu acıyorum elektrık gıttıgınde ups kapanhmıyor ve yaklasık 3-5 dk gıdıyor. ıslemcıden kısıyor sadece ekran kartı asus olmaadıgı ıcın enerjı tasarrufu yapamıyor. Ekran kartının bır fanı bıle ne kadar akım cekıyr bır bılınse...

• quote:

quote:

Öncelikle maksadım polemik yapmak değildi zaten size hakverdiğim için yorum yazdım ama 35 lirayken 100 liranın üstüne çıkması gerçekten çok fazla geldi, hesabı birlikte yapalım;

sizde oluşan fark 65 lira diyelim, buda 1 kW/h 40 kuruş hesabından yola çıkarsak 162,5 kW sadece bilgisayarınız harcamış oluyor, saate 250 watt sabit harcadığını düşünelim buda bir ayda 650 saat açık kalmış demek, bir ay 720 saat olduğuna göre sistemi 7/24 kapatmıyor olmanız gerekiyor

Kullandığım tv Samsung ve teknik özelliklerine bakabilirsiniz;

http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE32EH6030WXTK-spec

31 watt kullanıyor, tipik kullanımda 50 watt diyor yani her halükarda ortalamasınıda alsak 40 watt çekiyor.

Birde size izlenim olması açısından kendi evimdeki elektrik sarfiyatını yazayım;

Öncelikle faturam 130 lira geliyor neredeyse sabit sayılır bazen 120 bazen 130u geçer ama ortalaması 130 diyebilirim

Evde imzamdaki bilgisayar haricinde AMD 7750 2 gb ram Nvidia 9500GT ekran kartı olan bir pc daha var(ortalama 3-4 saat kullanılıyor hergün), imzamdaki laptop, ps3 ve Xbox 360 var, ps3ü de aktif kullanıyorum özellikle last of us aldım çok zaman harcamışımdır

Oturma odasında 40 inç yine Samsung tv var ama LCD biraz daha fazla güç tüketiyor, tv sabah 10 gece 12 sürekli açık diyebilirim.
    Elktrikli termosifonla sıcak su kullanıyorum(yaz aylarında olduğumuz için sık sık kullanılıyor)
    Mutfakta buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi var
    Haliyle Çamaşırmakineside var banyoda

1 yıl öncesine kadar trabzonda yaşıyordum ve evde sadece AMD işlemcili bilgisayar varken, yani gtx 690, laptop ve konsollar, 32 inç tv hatta 40 tvde yoktu onun yerine küçük bir tüplü tv vardı diğer tüm ürünler trabzondaydı veya ben istanbula döndükten sonra satın aldım, uzun lafın kısası trabzonda olduğun zamanlarda istanbulda fatura 80 tl çok nadir 90 oluyordu

Son olarak unutmuşum birde 9000 btu klimamız var geçen yaz yine 2 ay boyunca 250 ve 280 tl fatura ödemiştim, klimada günde ortalama 10 saat kullanılmıştır, klimayla 250 lira fatura ödediğimde de evde 32 inç tv, gtx 690 ve konsollar yoktu şuan klima açmaya başlamadım ama sanırım bu yaz 300 lirayı bulacaktır fatura

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.