Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alito

220 watt'ı banada ver bende yakalarım.

• Süper olmus , benimde aklıma gelmişti arkadas.O power cıkısı kısmı cok akıllıca tasarlanmıs ve 6. resim tam bir sanat şaheseri olmus.

• En sonunda başardılar
  • O nasil bi guc tuketimi yahu Bu arada hala bi pci 3.0 isini cozemedi amd ne yapmak istiyor anlayabilmis degilim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker_mania kullanıcısına yanıt
    Şiddetle katılıyorum. AMD böyle giderse Intel pazarın daha büyük bir kısmına sahip olacak, fiyatlar artacak ve olan yine son kullanıcıya olacak.

Intel veya AMD olayı değil bu beyler, bütçe olayı. Herkesi ilgilendiren bir konu böyle giderse Intel kullanan da üzülmeli AMD kullanan da bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laroz

quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

quote:

Orijinalden alıntı: paradisecircus

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower
    quote:

Orijinalden alıntı: H34RTL3SS FX-9590 bu şartlar altında i7-4770Kin muadili olmak bi yana rakibi bile olmazözellikle bu fiyat ve bu TDP ile299 dolardan bile piyasaya sürülmüş olsa ( 4770k 335$ yırt dışı ) FX-9590 ı en kötü 3 sene kullanma niyeti ile alıdığında bize çıkacağı elektirik faturası farkı ... düşünmemek elde değilneyse fiyatı ve performansı okuyunca çok şey geçti aklımdan ama eminim yalnız değilimdir... biz AMD taraftarı olalım yeni sistemde AMD mi alsak diye düşünelim AMD bize hallensin...ooldu oldu biz kalkalım o zaman. deyesim geldi birden :)
    Bıktım bu elektrik faturası bilmemne saçmalıklarından, sırf siz ve sizin gibiler için gidip bir sürü araştırma yaptım, bu işlemci kullanıldığında 2-3 sene için bile çıkan tutarlar o kadar düşük, o kadar gereksiz ki sizin gibilerin realiteden bu derece soyut olan yorumunuza tekrardan defalarca sövmeme neden oluyorlar.
    bende sizin gibi bu kartın 3 senede ele gelir bir fatura farkı yaratacağını düşünmüyorum. ancak durum bireysel değil de küresel düşünülürse ve her bilgisayar kullanıcısının 80w yerine 220w kullandıgı düşünülürse dünyadaki enerji için sıkıntı yaratabilir. kısaca küfür edilecek elektrik faturası getirmez diye düşünüyorum

az önce baktımda benim cpu AİDA64 de 70 ila 90 watt arası elektirik harcıyor görünüyo sterss testte. benim gibi tv yerine PC den film izleyip oyun oynayan ve birçok işi pc den halleden kısaca pc başında benim gibi çok zaman geçiren biri kabaca hesaplarsak ayda sadece işlemcinin harcadığı elektirik 7-12TL :) diğer bileşenler konu dışı tabi şuan
    çok birşey değil fakat ucuz diye aldığımız işlemci "günün sonunda ucuz deilmiş" oluyor küreseli zaten saymıyorum :) demek istediğim F/P hesaplarken o kısımlar hep gözden kaçıyor tabi elektirik tüketimi konusunda ayrıntılı bilgi sahibi değilim
    neyse çok ayrıntılara girmeye gerek yok sonuç olarak dahada zahmetli olabiliyor sebep olduğu ek külfetler yüzünden.

Bende bir örnek vermek istiyorum GTX 690 aldıktan sonra sistemimin güç tüketimi yük altında 200 watt civarı arttı, 690 sahibi olmama rağmen sanılanın aksine çok fazla oyun oynamıyorum yani sistemi tam yük altında kullanmıyorum fakat masaüstü kullanımda bilgisayarım günde ort 8-10 saat açık kalıyor ve şunu söyleyebilirim elektrik faturam ortalama 20-25 tl arttı

Basit bir hesapla şuan son zamla birlikte toptan fiyatı kW/h başına 20 kuruş oldu dağıtıcı firmaların kar ve giderleri eklenince 35-40 kuruş diyelim tam hesaplamadım neyse

En düşük kullanımı hesaplıyorum, günde 8 saat varsayıyorum her zaman yük altında olmadığı için 100 watt fazladan kullandım diyelim buda günlük 800 watt ayda 24.000 watt eder yani 24 kW bunuda 40 kuruşla çarparsak yaklaşık 10 lira ediyor

ki benim kullanımım daha yoğun olabilir ve kW/h fiyatıda fazla olabilir bilemem ama işlemciyede oc yapmıyorum artık oda olduğunda zaten 25 liranın çok rahat üstüne çıkıyorum aylık

Şimdi birde 9590 işlemci aldığımızı düşünürsek yani işlemciye 1000 dolar ayıran bir kullanıcı gtx 690 alır yada titan alır hatta amd sevdiği için 7990 alır ve düşünelim gtx 690 ile 7990 arasında 75 watt tdp farkı var 9590 ile 4770k ile arasında da 110 watt fark var yani yük altında 185 watt fazladan güç demek buda benim gibi yoğun denebilecek bir kullanımda aylık 20 lira gibi bir fatura artışı eder yılda 240 lira işlemci garantisi bitene kadar 2 yılda 480 lira birde işlemci alırken verdiğimiz fazladan 700 dolar yani 1400 lirayı düşünürsek üstüne 7990 ile 690 arasındaki 300 liralık farkı koyarsak amd ucuzdur amd candır diye giriştiğimiz bu sevdadan 2 yıldaki zararımız 2180 lira olur

matematik uzmanı arkadaş beynim ısındı okurken lann

• 2014 de amd nin üretim teknolojisi ve soket yapısını değiştirmesi lazım. Bu değerlerle ancak çocukları kandırırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: eScapeeXc

Hell yeah!! Sonunda be! Nihayet bir oyun kasasi toplayabilicem. Yetti bu intel tekeli! Go to Hell Intel!

Okullar açılsın!

Aynen katılıyorum bu sefer
  • Amd nin kulvarı bu değil ki fiyata bak işlemciye bak
    Hd 7870-7950 gibi kartlara darboğaz yapmayacak oyun sistemine takılabilecek daha uygun fiyatlı işlemcilerle gel amd bunlarla değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • watt'a kafayı takmışsınız ama 9590 178watt ortalama enerji çekerken 8350 ise 159watt çekiyor. aralarında büyük bir uçurum yok. şunu da söyliyeyim 8350'ye oc yapıldıgı zaman tam yükte 380watt'a kadar çıkabiliyor çekilen güç.. aynı durum 9590 için de geçerli. aralarında çekilen/harcanan güç olarak büyük bir uçurum yok. 20watt oynuyor sadece.

9590 müthiş bir işlemci fakat tek kötü yanı aşırı pahalı olması. 900$ yerine 400$ olarak piyasaya sürülse efsane işlemci olarak kendinden söz edecektik. fakat abartı fiyatı ( pazarın kaymağını yeme stratejisi ) işlemciden insanları soğutuyor. dediğim gibi fiyatı 400$ olsaydı 4770k'ya karşı büyük bir tehdit olacaktı. fakat şimdi hem 8350'den daha çok güç harcıyor hem de 4770k'yı saf dışı bırakamıyor hemde fiyatı aşırı pahalı. böyle olunca fiyasko diye tabir ettiğimiz olay gerçekleşiyor.. bir amd sever olarak amd'nin bu hamlesi beni derinden yaraladı... amd intel karşısında paranın herşey olmadığını gösteren bir kahramandı benim için.. ama bu son hamlesi beni gerçekten şaşırttı...

• quote:

Orijinalden alıntı: helloween

watt'a kafayı takmışsınız ama 9590 178watt ortalama enerji çekerken 8350 ise 159watt çekiyor. aralarında büyük bir uçurum yok. şunu da söyliyeyim 8350'ye oc yapıldıgı zaman tam yükte 380watt'a kadar çıkabiliyor çekilen güç.. aynı durum 9590 için de geçerli. aralarında çekilen/harcanan güç olarak büyük bir uçurum yok. 20watt oynuyor sadece.

9590 müthiş bir işlemci fakat tek kötü yanı aşırı pahalı olması. 900$ yerine 400$ olarak piyasaya sürülse efsane işlemci olarak kendinden söz edecektik. fakat abartı fiyatı ( pazarın kaymağını yeme stratejisi ) işlemciden insanları soğutuyor. dediğim gibi fiyatı 400$ olsaydı 4770k'ya karşı büyük bir tehdit olacaktı. fakat şimdi hem 8350'den daha çok güç harcıyor hem de 4770k'yı saf dışı bırakamıyor hemde fiyatı aşırı pahalı. böyle olunca fiyasko diye tabir ettiğimiz olay gerçekleşiyor.. bir amd sever olarak amd'nin bu hamlesi beni derinden yaraladı... amd intel karşısında paranın herşey olmadığını gösteren bir kahramandı benim için.. ama bu son hamlesi beni gerçekten şaşırttı...

amd nin klasiği olan pahalı çıkarıp sazanları oltaya takma stratejisinin bir örneğini daha göreceğiz.600 dolara kadar incektir bu işlemci 1 sene içinde.ama yinede pahalı tabii

• Sakamı bu ya 1000 dolar + 32nm+5ghz =4770k ise amd batıyor demektır.
    Zaten orta alt segmentte adı vardı onuda sılecek anlasılan.Tek ele dusecez vay halımıze
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkadem

Olaylara mikro bakış açısıyla bakmayın, bugün daha çok benzinle aynı sınıftaki arabayı rekor yaparken yakalıyorsan yarın daha çok çalışıp rakibini geçersin.

Rakibin eli de armut topluyor zaten...

Şu durumda söyleminiz yalnızca hayalden ibaret. Geniş açıdan bakayım derken gerçeklikten kopmuşsunuz.

@TurboCore

Son günlerde? Arkadaş siz hangi dünyada yaşıyorsunuz? AMD, 2006'dan beri Intel'in gerisinde ve o zamandan beri yaklaşamıyor bile. Yani 7 yıldır durum bu. Zaten AMD'nin Intel'i teknik anlamda yakaladığı/geçtiği dönem de 1999-2005 arasıdır ki bunun da sebebi Athlon mimarisidir. Kaldı ki o zamanlarda bile Intel, Conroe mimarisini cebinde tutuyordu (atası Pentium 3'tür ve Conroe mimarili işlemciler gelmeden önce Pentium M olarak daha sonra da Centrino olarak notebooklarda kullanılan işlemci mimarisidir). Yani AMD'nin işlemci ayağında geri kalıyor olması yeni bir şey değil. Hele başka işlere odaklanıp da işlemci de geri kalması mümkün değil. Çünkü AMD'nin en büyük kanadı hâlâ işlemci tarafı.

@.45 ACP

AMD'nin yüksek performanslı işlemci pazarından çekilebileceği Piledriver öncesinde bile söyleniyordu. Yani Piledriver'ın son yüksek performans işlemcisi olacağı... Bu yıl da 3. çeyreğe girdiğimiz halde Streamroller'la ilgili hiçbir haber gelmiyor olması şüpheleri artırıyor. Streamroller'la ilgili haberler yalnızca APU tarafında, onda bile 2014 konuşuluyor. Daha sonrasında bu mimariyi yüksek performanslı işlemciler üretmek için kullanması AMD'ye ne kadar getiri sağlar, tartışılır. Bulldozer ve Piledriver mimarili işlemcilerin getirisi/götürüsü ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 24 Temmuz 2013; 1:58:18 >

• fx57 kullanıcısına yanıt
    Bu gelişme bana göre umut verici değil. Bu gelişmeyi evinde o işlemciyi hız aşırtma yapan kişilerde elde ederdi. Sıvı soğutma ile gelecek olan ve fiyatı kendisinden kat ve kat üstün olan işlemciler ile denk olan, bunun yanında gücü kendi fiyatının yarısı bile olmayan bir işlemciyi zor geçiyor. Ayrıca, çekirdek başına verimde intel lider. ben intel fanı değilim. Aksine sevmiyorum.
    Amd bana göre kötü bir iş yaptı. Olana hız aşırtma yaparak mı gelişme kaydediyor. O gelişme değil. Sadece masturbasyondur. AMD nedense hep bu tip hatalar yapıyor. GHZ yarışları geride kaldı. Şimdi yarış mimariyi geliştirmektedir.

Amd önce mimariyi geliştirsin. Sonra da gelsin tahtı geri alsın.

güç tüketimine bakan var mı? O güç tüketimi ile benim elimde olan 3770k işlemciyi bile zor geçiyor. Elimdeki işlemci 70w civarında çalışırken, orada neredeyse 3 katı woltaj değeri olan işlemci var.

AMD Grafik mimarisinde tartışılmaz liderken, işlemcide çok iyi değil.

• beyler bu FX-9590'a overclock yapılabiliyormu? henüz deneyen varmı acaba? şöyle bi 5.5ghz'ye stock fanla overclock yapılabilse 6ghz olarakta soğutucuyla çalışsa iyi olurdu..
  • quote:

beyler bu FX-9590'a overclock yapılabiliyormu? henüz deneyen varmı acaba? şöyle bi 5.5ghz'ye stock fanla overclock yapılabilse 6ghz olarakta soğutucuyla çalışsa iyi olurdu..

Standart halde bile Stok fanla kullanılmayacak işlemciye, bir de Stok fanla Overclock olsa diyorsunuz şaka gibi.

Ayrıca yeni bir test geldi.
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/62166-amd-fx-9590-review-piledriver-5ghz-4.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Temmuz 2013; 10:19:58 >

• bu işlemci fiyasko arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın malesef...intele devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

Mimari değişmeden AMD nin üst seviyede işi zor. Ama hala sunduğu f/p oranıyla orta ve düşük bütçeli sistemler için kurtarıcı.

Peki soket değişmek zorunda kalır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

beyler bu FX-9590'a overclock yapılabiliyormu? henüz deneyen varmı acaba? şöyle bi 5.5ghz'ye stock fanla overclock yapılabilse 6ghz olarakta soğutucuyla çalışsa iyi olurdu..

Standart halde bile Stok fanla kullanılmayacak işlemciye, bir de Stok fanla Overclock olsa diyorsunuz şaka gibi.

Ayrıca yeni bir test geldi.
    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/62166-amd-fx-9590-review-piledriver-5ghz-4.html

bu test vardı zaten yaw. standart halde stock fanla kullanılamıyorsa adamlar niye işlemci çıkarsın. saçmalama. 5.2ghz ile stock fanla kullanıldı bu işlemci. yabancı forumlarda konusu var tonla. bilmeden konuşmayalım.. sadece overclock testleri gelmedi. gelene kadar bekleyeceğiz

• Niye çıkartmasınlar, AMD FX-9590 ile Stok fan gelmiyor zaten.

Stok fanla yük altında aşırı ısınır + aşırıs ses yapıyor zaten stok fan.

AMD zaten fansız satıyor bu işlemciyi

5.5 Ghz de Stok fan he güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 26 Temmuz 2013; 12:25:54 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.