Şimdi Ara

AMD FX-9590 işlemcisinin test sonuçları çıktı; Intel Core i7-4770K'yı yakalıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
2
Favori
16.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani hayretle okudum. Tüm yazı boyunca genel kanı şu idi: "Hani amd yapmış ama bak intelde var ha".
    Herhangi bir markayı kişisel olarak seviyor olabilirsin sevgili editör; ancak makaleni hepimiz okuyoruz.

• @WinteR !!?? oruca erken başladın galiba! yada bugün güneş altında fazla kaldın sanırım! yazdıklarımı görmezden gelerek tahmin yürütmeye sığınarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun!!?? ben diyorum adamlar cin olmadan adam çarpıyorlar diğer semtlere göre 2 misli fatura ödetiyor senin yazdığına bak! diğer semtlerde 60 tl bize 120 tl ödetiyorlar diyorum hala kaçak elektrik kullandığımı ima eden şeyler gibi abuk sabuk şeyler karalıyorsun!

arkadaşlar bu işlemci en üst sınıfın üstünde bir işlemci yani yanına diğer amd işlemcilerde gelecek daha açık yazmam gerekirse fx 8350 fx 6300 işlemcilerde güncelenecek

ayrıca duruma neden bu kadar şaşılıyor? millet zaten amd işlemcisini kaliteli bir hava soğutma ile 4.5 -4.7 ghz overclock ederek kullanıyorduki!

ve ayrıca her işlemci konusunda nedir bu ne tantana?

amd 260 tl`ye işlemci satıyormu satıyor (fx 6300)bu işlemci satın aldığın bütün oyunları yüksek çözünürlülükte oynatıyormu oynatıyor ve bir ekran kartı güncelemesi ile 5 sene rahat götürecek işlemcimi? eee daha nedir mevzu?

burada 3000 tl fiyatı olan işlemciyi göklere çıkarıp rakibini yerden yere vurmanın anlamı nedir?

amd`yi yerden yere vuranlar "ben vieo edit için 5 dakika fazla bekleyemem" diye tuhaf gerekçeler karalayan tipler

amd işlemcinin watt durumunu bahanne edip yerden yere vuranlar iki yüzlülüğün önde giden davranışları içersindeler çünkü zamanında bu kişiler yani intelfanlar pentium 4 3.06 ghz işlemciyi övüyorlar göklere çıkarıyorlardı işlemci öyle bir güç tüketiyordu ki; güçlü bir güçkaynağınız yoksa işlemci çalışmıyordu bile! (tabi unutuldu o dönemler!)

ayrıca amd`yi savunan arkadaşları kavgacılıkla suçlamayı tanık olan arkadaşlar konuda yazılmış ilk 30 yoruma bir göz atsınlar, intelfanların ortamı nasıl germeye çalıştıklarını görecekler

son olarak ironiktir burada amd`yi üçkağıtla suçlayıp yerden yere vuranlar intel`den yedikleri kazııkları unutuyorlar nedense!
    intel`de yaldızlı vaatlerle duyurduğu yeni seri işlemcisinde gözle görülür bir fark göremeyen kullanıcı şikayetleri oscar törenlerindeki kırmızı halı kadar klasikleşmiş bir mevzudur bilen bilir! intel üçkağıt vakalarını buradan yazmaya kalksak roman olur! millete gömlek değiştirir gibi anakart değiştirdiğini yazalımda sadece özet geçelim

• Çarpıtma mı :) şaka mısın kardeşim, 450 wattlık pc kullanıyorum diyorsun, faturaya 1 lira yansımadı diyorsun, ne içtin sen iyimisin.
  • amd bu günki Phenom ler o tarihte fx idi intel dual core ve quart core leri ver gazı ver gazı 250watt güçte üretip amd lere yetiştiğinde yine inteli savunuyordu bu millet.
    amd ise sadece 125watt idi geldi geçti günler intel core 2 duo ile fx işlemcileri nihayet geçebilmişti.
    sonrasında intel in peşinden gitti amd ta bugünümüze kadar arada amd geçtim dedi sonra yok geçememişim dedi ucuz ve iş yapan sistemleri savundu ve üretimini yaptı.
    sonuçta alternatif oldu pc pazarında olmasaydı ne intel bukadar gidecekti nede amd peşinden kovalayacaktı.tekel olsaydı kesinlikle pahalı ve bu günki kadar hızlı sistemlere bu fiatlara sahip olamayıyacaktık.
    buarada intelde amd nin inteli yakalayamıyor diye bir rehavete kapılmış galiba çok yakın işlemci güçleriyle yeniymiş gibi lanse edip millete yeni işlemci ve yeni soket olarak giydiriyor.
    temennim amd nin intelin ürettiği güçteki işlemcilerine rakip işlemci üreterek rekabet sonucunda bizim kazanmamız dileğiyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri
    @WinteR !!?? oruca erken başladın galiba! yada bugün güneş altında fazla kaldın sanırım! yazdıklarımı görmezden gelerek tahmin yürütmeye sığınarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun!!?? ben diyorum adamlar cin olmadan adam çarpıyorlar diğer semtlere göre 2 misli fatura ödetiyor senin yazdığına bak! diğer semtlerde 60 tl bize 120 tl ödetiyorlar diyorum hala kaçak elektrik kullandığımı ima eden şeyler gibi abuk sabuk şeyler karalıyorsun!

ayrıca duruma neden bu kadar şaşılıyor? millet zaten amd işlemcisini kaliteli bir hava soğutma ile 4.5 -4.7 ghz overclock ederek kullanıyorduki!
    ve ayrıca her işlemci konusunda nedir bu ne tantana?
    Bak kimsen sana güzel bir cevap vereyim. Zaten kendi yazdığınla benim dediğime gelmişsin farkında değilsin...

Elektrik faturası konusunda Winter haklı. Elektrik bedava değil. Hele ki son gelen zamlardan sonra elektrik hiç te öyle
    yok sayılacak miktarda falan değil yani.

Elktrik faturası fark etmez diyenler. Bizim eve, benim bilgisayar gelmeden ve zamlardan önce fatura 35 tl geliyordu.
    Bilgisayar gelince fatura önce 65 liraya sonra zamlarla 105 liraya kadar çıktı. Ben de geceleri bilgisayarı kapatmaya başladım.
    Geçen ay 68.5 lira fatura geldi. Kim demiş fark etmez diye. Kilowat'ı 40 kuruşa gelse, 250 watt yakan ve 24 saat açık olan bir
    bilgisayar günde 2.4 lira yakar. Ayda da 72 lira yapar. Zaten daha önce gelen fatura da 35 liraydı. Bu da bunu doğruluyor.

Fark etmez diyenler %100 kaçak elektrik kullanıyordur - ki ben onlara hakkımı helal etmiyorum.
    Allah'a inanıyorlar mı bilemem ama onların sorunu...

Son diyeceğim ise kendi kendini ele verdiğin konuda.
    Demişsin ki "Millet zaten AMD işlemcisini 4.7 GHz te kullanıyor, bu tantana neden?"

İşte bak kendi ağzınla söyledin. AMD nin bu işlemcisi mimari açıdan 8350 nin tamamen aynısı değil mi ?
    Evet.

Eee, AMD yanında 100 Dolarlık su soğutma veriyor diye 200 Dolarlık hem de aynı mimariye sahip işlemciyi
    300 Dolar yerine 1000 Dolara satmış olmuyor mu?
    Oluyor.

İşte bak gör tantana neden...
    İnsanları resmen salak yerine koymuş da ondan. Şu an ve yıllardır AMD kullanıyorum ve hep AMD satardım.
    Ama artık oturduğu yerden kıçını kıpırdatmayanlara para falan vermem.
    Yukarıda birisi doğru söylemiş. X4 965 işlemciyi, 32nm ile daha yüksek saat hızında üretseler ve içine AVX falan ekleseler, eminim daha iyi
    performans verirdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: peters

İşlemci fiyat olarak 1000$ ve üst seviye intel işlemcinin rakibi ama performans olarak intelin orta segment rakibi.İşlemcinin karakteristik özellikleri aynı demişsiniz ama dediğiniz buldozer işlemciler sekiz çekirdek dört izlekti.Burada yazılan çekirdek başına bir izlek toplamda sekiz izlek.Yani burada tasarım farkı var.Yoksa benmi yanlış anladım.Sonuç olarak ben bu işlemciye 1000$ verecem intelin orta segment işlemcisi kadar performans alacam ve daha fazla eletrik harcayacam.AMD kafayı yemiş.Bence haswell leri beklemek lazım.

Kardeş sen bi izlek ne çekirdek ne araştır ondan sonra yorum yap.

Farzetki araştırdım ve onagöre yorum yaptım neolcak.

• quote:

quote:

quote:

İşlemci fiyat olarak 1000$ ve üst seviye intel işlemcinin rakibi ama performans olarak intelin orta segment rakibi.İşlemcinin karakteristik özellikleri aynı demişsiniz ama dediğiniz buldozer işlemciler sekiz çekirdek dört izlekti.Burada yazılan çekirdek başına bir izlek toplamda sekiz izlek.Yani burada tasarım farkı var.Yoksa benmi yanlış anladım.Sonuç olarak ben bu işlemciye 1000$ verecem intelin orta segment işlemcisi kadar performans alacam ve daha fazla eletrik harcayacam.AMD kafayı yemiş.Bence haswell leri beklemek lazım.

Araştırmış olsan AMD de 8 çekirdek 4 izlek diye bir şey olmadığını öğrenir ona göre yorum yapardın. İzlek 1 çekirdeğin 2 çekirdek gibi çalışmasıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Araştırmış olsan AMD de 8 çekirdek 4 izlek diye bir şey olmadığını öğrenir ona göre yorum yapardın. İzlek 1 çekirdeğin 2 çekirdek gibi çalışmasıdır.

Kendi ağzınla söylüyorsun.Bir izlek iki çekirdek gibi çalışıyorsa dört izlek sekiz çekirdek anlamına gelir buda 8 çekirdek dört izlek anlamına gelir.Haberde sekiz çekirdek sekiz izlek deniyor sekiz izlek olsa 16 çekirdek olması lazım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kendi ağzınla söylüyorsun.Bir izlek iki çekirdek gibi çalışıyorsa dört izlek sekiz çekirdek anlamına gelir buda 8 çekirdek dört izlek anlamına gelir.Haberde sekiz çekirdek sekiz izlek deniyor sekiz izlek olsa 16 çekirdek olması lazım.

???

amd de modül başına 2 çekirdek vardır.intelde çekirdek başına 2 izlek vardır.cpu-z gibi programlar amd deki modülleri çekirdek içindeki çekirdekleri izlek olarak görür.misal fx 8350 4-8 dir..phenom2x6 ise gerçek 6 çekirdeğe sahip olduğu için 6-6 olarak gözükür..

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

???

amd de modül başına 2 çekirdek vardır.intelde çekirdek başına 2 izlek vardır.cpu-z gibi programlar amd deki modülleri çekirdek içindeki çekirdekleri izlek olarak görür.misal fx 8350 4-8 dir..phenom2x6 ise gerçek 6 çekirdeğe sahip olduğu için 6-6 olarak gözükür..

Bende farklı bişey demiyorumki sen benim dememe getirdin olayı.Bende phenomlarda 4-4 oldunu biliyorum buldozerlerde 8-4 diyorum adam haberde 8-8 diyor.Oradaki çelişkiyi anlatmaya çalışıyorum.

• İşlemciden işlemciye değişiyor.
    Core i5 lerde mesela i5 4670K da 4 çekirdek var. Ama Hyper Threading olmadığı için izlek de 4 tane.

Core i7 nin farkı ise cache biraz daha fazla ve 4 çekirdek varsa 8 izlek var. Yani her çekirdek için 1 de sanal işlemci var.

AMD de ise 8 çekirdek diye bir şey yok. 4 tane modül var. Fakat bu modüllerin her biri 2 çekirdek barındırdığından dolayı
    8 çekirdek olarak görülüyor. Fakan bunda izlek diye bir şey yok. Yani Intel'de gerçek 4 çekirdek sanal olarak toplam 8 çekirdek varken
    AMD 8350 de gerçek olarak 8 çekirdek gösteriyor. Fakat esasında o da doğru değil. Çünkü 8 tane tam çekirdek yok.
    Bazı kısımları paylaşıyorlar...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

???

Bende farklı bişey demiyorumki sen benim dememe getirdin olayı.Bende phenomlarda 4-4 oldunu biliyorum buldozerlerde 8-4 diyorum adam haberde 8-8 diyor.Oradaki çelişkiyi anlatmaya çalışıyorum.

en yazdığını bir daha okusan?

• @OverClocK1ng ve WinteR

tarafını tuttunuz firmaya laf geliyor diye lafın ucunu kaçıran söylemlere imza atıyorsunuz tanımadığınız insanlara kaçak elektrik kullanıyor suçlaması ile iftira atarak hak yiyorsun kardeşim! asıl ben sana hakkımı helal etmiyorum bana iftira ediyorsunuz

bilip bilmeden yazdığını millet bilemez ama ben bal gibi biliyorum hiç kusura bakma ama tek kelime ile yalan söylüyorsun bunu söylemek zorundayım çünkü yaptığın eylem bu! (zaten bunu anlamak zor değil bilgisayar kullanımının günde 2.4 tl olarak faturaya yansığını iddia ediyorsun :) )

WinteR arkadaş tahmin yürütüyor sizde sanki varmış gibi yazıyorsunuz

elektrik faturasında değişim olmaz DEMİYORUM OLMADI DİYORUM (arada fark var) tecrübemi paylaştım tamam ister işine gelsin gelmesin ben yaşadığımı anlattım
    geçen sene elektrik faturası 60 tl olarak ödüyordum herhalde kaçak kullandığımdan olsa gerek (!) ard arda gelen zamlarla 1 senede fatura gideri iki misli oldu
    bizim elektrik saatleri elektronik cihazlar ayrıca düzenli olarak her ay firma yetkilisi tarafından elektrik saatleri kontrol ediliyor (ayrıca su ve doğalgaz saatleride kontrol ediliyor)
    ne kaçağından söz ediyorsun sen yahu!
    olaya birde sizin açınızdan bakalım diyelim ki; ben kaçak elektrik kullanıyorum bu durumda bile yine bir değişim yok, çünkü sizlerin gözden kaçırmak işinize gelen ayrıntı; elektrik faturası önce ve sonrası hiç değişmedi (fatura kuruş olarak fark ettiyse orasını bilemem tek bildiğim 80 tl fatura 81 tl bile bir fark olmadığı) öyle veya böyle ödenen fatura var olduğunu hatırlatırım! (hadi şimdi sizden komşunu faturasını ödüyorsun haberin yok senaryosunu bekliyorum bir bunu söylemediğiniz kaldı çünkü)
    OverClocK1ng şimdi sana komple gelelim
    "sana güzel bir cevap vereyim" demene rağmen cevap vermekten kaçan enteresan bir yazıya imza atmışsınız
    medya yalancılığı diye birşey vardır bilirmisin? (ki bence çok iyi biliyorsun)
    medyada adamlar yeterki biri hakkında niyeti bozsun adamın yazısını kanıt gösterme cambazlığı ile çarmıha gererler oysaki tek yaptıkları adamın cümlesinin işlerine gelen kısmını cımbızla seçip alıp bunu yayınlayarak söyleneni asıl söylenenle alakasız birşeye çeviriler bu medya yalanı yöntemidir peki ben bunu neden anlatıyorum?
    aynı yöntemi siz uygulamışsınız çünkü; dediklerimin yarısını görmezden gelip işine gelen kısmını tek bir konu olarak alıp veya durumu düpedüz çarpıtma yöntemi uygulamışsınız anca kendinizi kandıran yazı gibi birşeye imza atmışsınız
    böyle uyanıklığa karşı uygulanacak çok güzel bir yöntem var sizin çarpıttığınız görmezden geldiğiniz bölümleri noktasına virgülüne dokunmadan alıntı yaparak cevap vermektir bu yönteme gözüne gözlük yöntemi ismini verdim!

haaa bakalım ne demişsin?
    "Son diyeceğim ise kendi kendini ele verdiğin konuda.
    Demişsin ki "Millet zaten AMD işlemcisini 4.7 GHz te kullanıyor, bu tantana neden?"

İşte bak kendi ağzınla söyledin. AMD nin bu işlemcisi mimari açıdan 8350 nin tamamen aynısı değil mi ?
    Evet."

gözüne gözlük bak bakayım bu tantana neden lafını ne için yazmışım?

"ve ayrıca her işlemci konusunda nedir bu ne tantana?

amd 260 tl`ye işlemci satıyormu satıyor (fx 6300)bu işlemci satın aldığın bütün oyunları yüksek çözünürlülükte oynatıyormu oynatıyor ve bir ekran kartı güncelemesi ile 5 sene rahat götürecek işlemcimi? eee daha nedir mevzu?"
    yazımı diğer yazdığım yazıyla birleştirdiğinden diğerinede cevap vereyim ben millet işlemcisini 4.7 overclock ederek kullanıyor derken aynı işlemci bir fark yok manasında söylemedim (lafı başka bir yerinden anlar diye bir laf vardır ya ha işte o lafı aklından geçirirken aynaya bak! :D ) zaten öyle bir amacım olsa başka türlü cümle kurardım
    öyle dedim çünkü millet 5 ghz hızı karşısında şok geçeriyor sanki 5 thz ibaresini görmüşçesine.....

sen git fx 8350 satın al yanında fx 9590 al fx 8350 işlemciyi 5 ghz hızına çıkar ikisini karşılaştır fx 9590 işlemciden geri kaldığını göreceksin çünkü fx 9590 fx 8350`nin halefinden bile gelişmiş bir işlemci!

daha açık ve net yazayım; hayır fx 9590 işlemci fx 8350 mimarisi değil streamroller mimarisinin extreme geliştirilmiş versiyonu yani buldozer mimarisinin 4. kez optinize edilmiş mimarininde gelişmişi (1. optinize mimari hiç piyasaya sürülmedi fx 8150 2. optinize mimaridir)

ayrıca; fx 9590 fx 8350 sınıfı bir işlemci değil daha üst sınıf bir işlemci yani fx 9590 işlemcicisi yanında fx 8350`nin de halefi gelecek (ve haliyle fx 6300 işlemcininde halefi gelecek)

bu konuda yorum yazan hemen herkes orta sınıf işlemcisi muamelesi yapıyor ancak fx 9590 işlemci bilgisayar performansı için hiçbirşeyden feragat etmeyen işlemci performansında test programı masalına kanmayan kimselere hitap ediyor ve fx 9590 işlemciyi satın alacak kesim 2 tane nvidia 790 veya ati 8990 ekran kartını sli yahut crossfire olarak kullanacak kişilerdir

ve test programlarında fx 9590 i7-4770k'yı yakalıyorsa bunu fx 9590 i7-4770k'dan 2 misli olarak alın çünkü fiyatı 3000 tl olan intel işlemciler test programlarında amd işlemciye 2 misli fark atarken günlük kullanım karşılaştırmasında bu fark %1`in bile altında 4-5 fps gibi komik bir farka iniyor daha açık yazayım intel işlemcilerin amd`den daha hızlı gibi gözükmesinin tek bir sebebi var test programları, çünkü bu test programları intel işlemcilere göre oluşturulmuştur!

burada 220 watt işlemci kıyameti koparanlar nvidia 690 konusunda aynı kıyameti koparmıyorlar nedense sanki elektrik yakmıyormuş gibi! (aklımda iki yüzlülük lafı yankılanıyor nedendir acaba!)

yazımı çok eski bir laf olan senelerdir taa 10.07.2013 tarihinden beridir söylenen bir söz ile bitiriyorum: anlamak istemeyene 2 X 2 = 4`ü bile anlatamazsın!

• içindeki espriyi bile anlamamışsın
  • ne gerek var 1000 lira vermeye seneye ayaga düsecek bunlar anlasıldı

• Amd İntel savaşı baslamış kaçalım bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

???

ne karıştırıyorsun FX 8150 ve FX8xxx modellerinde 8 çekirdek 8 sanal çekirdek var... modül filan detaya girme anlamıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri @WinteR !!?? oruca erken başladın galiba! yada bugün güneş altında fazla kaldın sanırım! yazdıklarımı görmezden gelerek tahmin yürütmeye sığınarak kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun!!?? ben diyorum adamlar cin olmadan adam çarpıyorlar diğer semtlere göre 2 misli fatura ödetiyor senin yazdığına bak! diğer semtlerde 60 tl bize 120 tl ödetiyorlar diyorum hala kaçak elektrik kullandığımı ima eden şeyler gibi abuk sabuk şeyler karalıyorsun! ayrıca duruma neden bu kadar şaşılıyor? millet zaten amd işlemcisini kaliteli bir hava soğutma ile 4.5 -4.7 ghz overclock ederek kullanıyorduki! ve ayrıca her işlemci konusunda nedir bu ne tantana?
    Bak kimsen sana güzel bir cevap vereyim. Zaten kendi yazdığınla benim dediğime gelmişsin farkında değilsin... Elektrik faturası konusunda Winter haklı. Elektrik bedava değil. Hele ki son gelen zamlardan sonra elektrik hiç te öyle yok sayılacak miktarda falan değil yani. Elktrik faturası fark etmez diyenler. Bizim eve, benim bilgisayar gelmeden ve zamlardan önce fatura 35 tl geliyordu. Bilgisayar gelince fatura önce 65 liraya sonra zamlarla 105 liraya kadar çıktı. Ben de geceleri bilgisayarı kapatmaya başladım. Geçen ay 68.5 lira fatura geldi. Kim demiş fark etmez diye. Kilowatı 40 kuruşa gelse, 250 watt yakan ve 24 saat açık olan bir bilgisayar günde 2.4 lira yakar. Ayda da 72 lira yapar. Zaten daha önce gelen fatura da 35 liraydı. Bu da bunu doğruluyor. Fark etmez diyenler %100 kaçak elektrik kullanıyordur - ki ben onlara hakkımı helal etmiyorum. Allaha inanıyorlar mı bilemem ama onların sorunu... Son diyeceğim ise kendi kendini ele verdiğin konuda. Demişsin ki Millet zaten AMD işlemcisini 4.7 GHz te kullanıyor, bu tantana neden? İşte bak kendi ağzınla söyledin. AMD nin bu işlemcisi mimari açıdan 8350 nin tamamen aynısı değil mi ? Evet. Eee, AMD yanında 100 Dolarlık su soğutma veriyor diye 200 Dolarlık hem de aynı mimariye sahip işlemciyi 300 Dolar yerine 1000 Dolara satmış olmuyor mu? Oluyor. İşte bak gör tantana neden... İnsanları resmen salak yerine koymuş da ondan. Şu an ve yıllardır AMD kullanıyorum ve hep AMD satardım. Ama artık oturduğu yerden kıçını kıpırdatmayanlara para falan vermem. Yukarıda birisi doğru söylemiş. X4 965 işlemciyi, 32nm ile daha yüksek saat hızında üretseler ve içine AVX falan ekleseler, eminim daha iyi performans verirdi...

"Kilowatt'ı 40 kuruşa gelse, 250 watt yakan ve 24 saat açık olan bir bilgisayar günde 2.4 lira yakar. Ayda da 72 lira yapar" uçtunuz mu siz Allah aşkına? Öyle saçma sapan bir hesap yapmışsınız ki, bu hesapla zaten ömrü elektriğe veriyoruz biz. Tasarruflu bir buz dolabı bile günde 0.31 TL yakarken bir İŞLEMCİ 2.4 TL yakacak, 2'si de gün boyunca belli zamanlarda yük altına giren aletler, hatta birisi sürekli olarak çalışmıyor bile. Geçen ay elektrik faturam benim de 100 TL civarı geldi, ama evde zibilyon tane elektronik eşya var. Zaten birçok evde bir pc'nin gün boyu yaktığını 1-2 saatte yiyebilecek elektronik eşyalar var. Neyse, boşu boşuna uğraşıyorum, iddianız o kadar saçma ki!
    Unuttuğunuz bir şey daha var, siz her halükarda belli bir tüketime sahip işlemciler alacaksınız bu işlemcinin yarısı kadar yakacak olabilirler, ama bu işlemciyi aldığınızda yoktan bu tüketim girmeyecek, fazladan para ödeyeceksiniz. İşlemcinin kendi tüketimi de günde 2-3 kuruşu geçerse bana haber verin lütfen! Bunu ölçebileceğiniz yöntemler var bu arada.
    Not: Elektriğin 1 kw/saat'i yaklaşık 25 kuruştur.

• Bu konu niye bu kadar uzuyor ne gerek var? İşlemcinin performansı makul ölçü ve üslupla tartışılır iyi yanı kötü yanı ortaya konur sonra isteyen alır istemeyen almaz. Yani ne zaman intel amd aynı konuya denk gelse küfürleşmeye kadar gidiyor. Herhalde yüzyüze gelse bu arkadaşlar birbirlerine vuracaklar. Fanatizmin her türlüsü kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 11 Temmuz 2013; 0:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower
    "Kilowatt'ı 40 kuruşa gelse, 250 watt yakan ve 24 saat açık olan bir bilgisayar günde 2.4 lira yakar. Ayda da 72 lira yapar" uçtunuz mu siz Allah aşkına? Öyle saçma sapan bir hesap yapmışsınız ki, bu hesapla zaten ömrü elektriğe veriyoruz biz. Tasarruflu bir buz dolabı bile günde 0.31 TL yakarken bir İŞLEMCİ 2.4 TL yakacak, 2'si de gün boyunca belli zamanlarda yük altına giren aletler, hatta birisi sürekli olarak çalışmıyor bile. Geçen ay elektrik faturam benim de 100 TL civarı geldi, ama evde zibilyon tane elektronik eşya var. Zaten birçok evde bir pc'nin gün boyu yaktığını 1-2 saatte yiyebilecek elektronik eşyalar var. Neyse, boşu boşuna uğraşıyorum, iddianız o kadar saçma ki!
    Unuttuğunuz bir şey daha var, siz her halükarda belli bir tüketime sahip işlemciler alacaksınız bu işlemcinin yarısı kadar yakacak olabilirler, ama bu işlemciyi aldığınızda yoktan bu tüketim girmeyecek, fazladan para ödeyeceksiniz. İşlemcinin kendi tüketimi de günde 2-3 kuruşu geçerse bana haber verin lütfen! Bunu ölçebileceğiniz yöntemler var bu arada.
    Not: Elektriğin 1 kw/saat'i yaklaşık 25 kuruştur.
    Saçma sapan cevap vermediğiniz için bir tek size cevap veriyorum.
    Anlamayana hendek atlatmak benim görevim değil zira..

Diyelim saati 25 kuruş. Bu 1 kilowatt fiyatı. Ben 250 Watt dedim. Sen de demişsin ki işlemci.

Her halde bilgisayarda işlemci çalışırken, Anakart, Ram, Harddisk, DVD Yazıcı, Fanlar ve ekran kartının da
    çalıştığından haberiniz yok...

Anladığınızı var sayıp hendek atlatmayacağımı en başta söyleyerek devam ediyorum.
    Bunu da anlamadıysanız bundan sonra cevap yazmayacağım. Zira millete laf anlatmak görevim değil.

Neyse. 250 Watt demek , 1 kilowatt ın 4 te biri demek. Yani bu bilgisayar 4 saatte 25 kuruş yakar.
    Doğru mu?

Zira demişsiniz ki "Buz dolabı günde 0.31 Lira yakar".
    Tamam da buz dolabı başka bu başka. Ben diyorum ki: "Sürekli 250 Watt yakan bir PC"
    Sizin buz dolabı çalışıyor, soğuyor. Sonra tamamen duruyor. Taa ki tekrar ısınana kadar.

24 saat açık 250 Watt sürekli güç tüketen bir bilgisayar, 4 saatte 25 kuruş yakıyorsa , saatte de 25 / 4 = 6.25 kuruş yakar.
    24 saatte de 24 x 6.25 = 150 kuruş yani 1.5 Lira yakar. Ayda da 30 x 1.5 = 45 lira yakar...

Sizin bilgisayarlarınız güç tüketmiyor her halde. Emekli olan anneme ben buraya taşınınca 35 lira gelen faturalar, bilgisayar alınca
    keyfine 105 liraya kadar çıkmıştır zaten.

Evde başka güç tüketen şey yok bu arada. Sabah 11 den gece 12 ye kadar sürekli açık 126 watt güç tüketen bir televizyon,
    yeni model ve A+ olup az güç tüketen bir buz dolabı ve sadece benim bilgisayar ile ekranım var.
    Ekranım 82 ekran Toshiba TV ve güç tüketimi 89 Watt. Hani siz diyeceksiniz ya "PC 250 watt tüketir mi"
    İşte 250 Watt'ın zaten 89 unu TV tüketiyor. İşlemci 100 Watt ama bunu sürekli olarak yakmıyor.
    Ortalama bir anakart 25 ile 35 Watt arasında yakar. Bilgisayarımda 1 adet 12Cm LED Fan, 2 adet 12cm LED Fan, 1 adet 14cm LED Fan,
    1 adet 10cm HDD Fan ve 1 adet 12cm Akasa Viper Yüksek Performans Fanı var.

Tüm bunlar da CPU+1 HDD + 1 SSD + Ekran kartı + Anakart + Ramler + DVD-RW + ÖN KArt Okuyucu + Fanlar dahil falan da 161 watt
    rahat rahat yakar, yakmaz demeyin yani...

Diğer "Eve bilgisayar geldi, hiç elektrik yakmadı (pardon fatura hiç fark etmedi) " diyenlere cevap yazma gereği bile duymuyorum...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.