Şimdi Ara

AMD FX 9590 OYUN OYNARKEN DONMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8 gb kingston ram ddr3
    amd radeon 280x 3 gb 384 bit ekran kartı
    asus m5a97 evo amd970 ddr3 1866 mhz anakart

Yeni kasa topladım 1 ay oluyor ama kapanıyor işlemci fanını değiştirdik yine kapanıyordu sonra bir tane sol kasa deliğinin oraya da fana taktık halen kapanıyor arkadaşlar lütfen yardım birtürlü çözemedim önceki konulara baktım yararlı olmadı :/ illa sıvı soğutucu mu lazım onlarda çok para :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potami964 -- 8 Temmuz 2015; 15:46:37 >

• Sizin anakart "CPU 140 W'a Kadar Destekler" diyor. Çalışır ancak sorunlar yaşatır.

Ancak soğutmayı düzeltirseniz sorun yaşamazsınız.

Ayrıca FX-9370 ve 9590 işlemcileri stok fansız olarak satılıyor ve sitesinde bu işlemciler için özel soğutucu gerekir diye uyarıları var. Zaten standart bir soğutucu yetecek olsa yanında bir tane de normal fan verirlerdi :)

Her ne kadar 8 çekirdek, 5gHZ filan deseler de aslında 8350'nin fabrikasyon overclocklu hali bu işlemciler.

Netice itibariyle; Anakartı SLI / CF yapmadığınız takdirde değiştirmenize gerek yok ancak soğutucuyu mutlak surette kaliteli birşey almanız gerek. En azından forumda NH-D14, Hyper212, Akasa Venom tarzı kaliteli soğutucuların ikinci ellerinden alabilirsiniz.
  • Hocam anladım sagolun ilgilencem elime para geçince sağlam bi cooler master sıvı soğutucu almayı düşünüyorum 400 450 tl arası gidip geliyor çift fanlı soğutucuların fiyatları iyi geceler.
  • O kadar pahalı bir soğutucu almanıza da gerek yok kasa soğutması iyiyse. Temiz ikinci el Corsair H60 ta alabilirsiniz. Önceki işlemcim 9370 idi ve H60 ile 55 dereceyi geçmedi. (Overclock yok)

Veya sıfır uygun fiyatlı satan arkadaşlar da var forumda. Tıklayın
  • soğutucu değil anakart alman lazım, yoksa bir gün ansızın videodaki gibi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

soğutucu değil anakart alman lazım, yoksa bir gün ansızın videodaki gibi olur

Videodaki anakart MSI ancak arkadaşın anakart Asus.

MSI 970A serisi anakartların sorunları bitmez, OC performansları berbat, voltaj verdiğin kadar iletilmiyor vs. Video biraz extreme olmuş, işlemci açısından bir sıkıntı yaratmaz mevcut anakartı OC abartılmadığı sürece.
  • markadan bağımsız olarak konuşuyorum ben, anakart 9590ı desteklemiyor. yük altına girdiği zaman ihtiyaç duyduğu gücü veremiyor veya ısınıyor sistem kapanıyor. değil 970 990fx anakartlarla bile 9590'a doğru düzgün oc yapamazsınız zaten
  • 99fx chipset olan bir anakart alın. 970 chipsetli kartlar o işlemciyi kaldırmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus z97 anakart alsam problem çözülür mü ?
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Peki çözüm öneriniz nedir ?
  • işlemcinize uygun bir anakart almalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkut168

Asus z97 anakart alsam problem çözülür mü ?

Z97 chip set intel tabanlı bir anakart

sizin o işlemci ile sorun yaşamamanız için yazdığım anakartların birinden almanız gerekiyor

GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) - GA-990FXA-UD5 (rev. 3.1) - ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+
  • Bende fx 9370 gigabyte fx 990 ud5 fb bioslu anakart var pcde 12v 450w veren psu var gta 5 de kitlenme oluyo bi zaman sonra anakarttan mı psudan mı kaynaklı
  • amd fx 9370 gigabyte 990 ud5 r9 270 gpu var psu önerir misiniz aklımda cs750m var iyimidir ses yaparmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.