Şimdi Ara

AMD FX için soğutucu önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir amd fx 8320 ve msi 970 a g43 kullanıcısıyım. Forumda oldukça soket fanın sıcaklık ve ses sorunu ile ilgili sorular var ve bende başımdan geçen olayı aşıp sonunda rahata erdim.

Öncelikle bilinmesini isterimki olay overclock için değildir oc olayına girmeyi uzun süre düşünmüyorum. Bu yüzden düz bilgisayar kullanıcıları için bu tavsiyem..

Sessiz ve serin tutan bir soğutucuhttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

Fiyatına aldanmayın ben 85 liraya Vatan Keçiören şubesinden aldım neden sitede fiyatı farklı bilmiyorum..

Ses sorunu tamamen ortadan aklktı artık gece kulaklığımdan bile geçen bir ses yok!

Isı değerleri ise boşta soket fan ile 30-45 arası değişirken şimdi 10-25 arasında değişmekte... Düz kullanıcılar için Battlefield 4 oynarken eski soket fanda 58e kadar çok rahat çıkan ısı değerleri en baba sahnelerde bile 50yi zorla gördü..

Açıkcası Iron Mask hocam a teşekkür ederim beni bu ürün ile kendisi tanıştırdı.. 80 liraya evo almaya giderken t4 verdiler sinir ile evo sıfır almaya giderken xigmatek gaia ile istediğim herşeyi buldum ses seda yok ısı derdi yok artık ısı değer programlarını silebilirim içim rahat :)

Dark Sub Zero kasa kullanıyorum tam oturdu içerisine ve bu konuda oldukça başını şişirdiğim AdamRtm içinde bir teşekkür borçluyum.. Dark ürünleri kötüleyen arkadaşlara Sub Zero diyorum marka bağımlısı olmayın gerisi zaten gelir her zaman ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSero -- 24 Ocak 2014; 2:33:00 >

• SubSero S kullanıcısına yanıt
    rica ederim kardeşim Uygun fiyata güzel soğutucu almışsın f/p lerin izinden gitmen beni mutlu etti açıkcası :) Kasa ile gelen fanların ses yaptığını düşünüyorsan fan sayısını artırıp 7v ile çalıştırmanı tavsiye ederim bu şekilde tık ses olmuyor, ben 12v bağlı şekilde kullanıyorum. Aldığın ürünler hayırlı olsun bu arada :)
  • AdamRtm kullanıcısına yanıt
    Eski sesin yanında kedi mırıltısı gibi :-D o yüzden şu an oldukça memnunum tavsiyeni ileride belki düşünürüm :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiğinize sevindim.
    Hem de iyi fiyattan almışsınız.
    Güle güle kullanın
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam dert kalmadı artık sayenizde ilginizle birlikte :-)

• Selamlar,

Bende de bu linktekine benzer bir soğutucu var. Yaklaşık 1,5-2 sene önce vatandan almıştım 85 TL ye. Şimdi imzadaki sistemin en eski parçası bu fan ve epey bir ses yaptığını farkettim son zamanlarda. Bu fanın sadece fan kısmını değiştirsem , yani sadece tek pervanesini alsam , bir nebze de olsa sesi absorbe edebilir miyim? Yoksa kesin çözüm bu tip bir yeni bir soğutucu mu almalıyım?

İyi forumlar
  • Muhtemelen yağlanması gerekiyor
    Fanın göbeğini çıkarıp 2 damla yağ damlatın.
    Önce deneyin sessizleşmediyse aynı ölçüde yeni bir fan yani tek pervanesinden alacaksınız.
    4 pinli yani PWM (anakartan hızını hızını otomatik ayarlayan) alırsanız daha iyi olur.

12 cm PWM fan için 2 örnek vereyim :

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-bmbs-20pk-r0-blade-master-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58838
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Muhtemelen yağlanması gerekiyor
    Fanın göbeğini çıkarıp 2 damla yağ damlatın.
    Önce deneyin sessizleşmediyse aynı ölçüde yeni bir fan yani tek pervanesinden alacaksınız.
    4 pinli yani PWM (anakartan hızını hızını otomatik ayarlayan) alırsanız daha iyi olur.

12 cm PWM fan için 2 örnek vereyim :

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-bmbs-20pk-r0-blade-master-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58838
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

hah yani komple fanı değiştirmeden ,sadece pervanesini değiştirebiliyoruz değil mi? Çünkü metal ve bakır boru aksamım sağlam. Sadece pervane değişiyorsa süper olur. Teşekkürler.

• o ürünün colour master markası var bende çok işe yarıyor hatta 2 fan taktım ben süper ötesi bir soğutucu bana göre
  • bu sogutucuyu bende kullanıyorum gayet yeterli bir ürün
  • bu ürünü bende kullanıyorum gayet iyi bir ürün yeterli
  • Evo almayı düşünüyordum ben de, fakat forumda kaçıncı seferdir gaia ile ilgili konular görünce arada kaldım aslında. Eğer performansı gerçekten bahsettiğiniz gibiyse tercih edebilirim. Montajı zor mu?
  • Mesajlar görünmüyor lan Atmadım sanıp ikinci sefer attım mesajı
  • Montajı sıra ile gidince çok basit.. oc yapmam dersen yeter artar bile oc yaparsan çift fan yeter mi bilemiyorum onu iron mask hocam bilir.. ses için tereddüt bile etme derim.. oyunlarda efektlerden çok fan sesi vardı en baba sahnelerde bile artık ses seda yok

• İşlemci yetersiz kalıncaya kadar OC düşünmüyorum. Stok fanın soğutması da aman aman kötü değil ama bahsettiğiniz gibi, gürültüsü felaket. Keyif alamıyorsun bir çok şeyden. Biraz araştırayım o halde, Gaia'yı düşüneceğim öncelik olarak. Teşekkürler
  • intel al amd isinir
  • oc siz bi pc için 140 lira bi para vermek mantıksız zaten aynı soğukluğu 85 liralık soğutucuda yapıyor :) gaia da soket fan soğutmasını kesinlikle bulursun ve ses yok :)

intel al amd ısınır içinde bende uzun yıllar intel kullandım fan ile aradaki fiyat farkı daha ucuza kapanıyor diyebilirim ;) @csufeardir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SubSero

oc siz bi pc için 140 lira bi para vermek mantıksız zaten aynı soğukluğu 85 liralık soğutucuda yapıyor :) gaia da soket fan soğutmasını kesinlikle bulursun ve ses yok :)

intel al amd ısınır içinde bende uzun yıllar intel kullandım fan ile aradaki fiyat farkı daha ucuza kapanıyor diyebilirim ;) @csufeardir

Teşekkür ederim
  • Iron Mask kullanıcısına yanıt
    hocam bilgilerin için tşk, şimdi ben dün güç kaynağını temizledim pervanesinin göbeğindeki yuvarlak bandı ortayı görebileceğim şekilde kaldırdım, tam ortadaki pedi de kaldırdım ortasına 3 damla yağ bıraktım, pek fayda etmedi, çünkü fan 4000rpm ye kadar hızlanıyor hele overloc yaptığımda
    şimdi buna kasamdaki xigamatek 14 cm lik fanlardan birini taksam yeterince soğuttuğunu nasıl anlayacağım, psu sıcaklığını nerden göreceğiz
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni gördüm msjınızı. dediğiniz gibi sesi duyulmayacak kapasiteye yaklaştırabilirsiniz bunun içiçn cpu fan kontrol programı anakartınızın sitesinde vardır örneğin ben easy tune 6.0 ile kendi fanımı hep minimumda çalıştırıyorum ızgaralar fansız dahi ısıyı dağıtmakta iyidirler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.