Şimdi Ara

AMD FX serisi neden f-p sistemi zannedilir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xmxksk

Fx-6300 bu ailenin en iyi f/p ürünlerindendir oc yapılmaya çokda uygundur, Stok fanla kullananda çok var. illa gidip extra fan yada soğutucu alınmasına gerek yok bunun içinmi şimdi kötü oldu ? benim kasanın üzerinde 5+1 ses sitemi var bırak fan sesini içerde işlemci halay çekse duymam, programla ısıyı takip ederim o kadar. Bence biraz yanlı bir inceleme yapmışsınız intel ve amd işlemcileri test verileriyle koysanız sınıf sınıf kıyaslanız ve şu şunu geçti deseniz daha elle tutulur olur. 8320 gibi bir işlemciyi fan sesinden kötülemek biraz garip geldi bana

tamam bende kulaklık takıyorum (gerçi su soğutma var ama) dediğin gibi yanımda halay çekseler duymam ama.
    forumdaki 10 kişiden 8 tanesi de rahatsız olur 2 kişi de umursamaz.
    bu senin benim gibi umursamayan iki kişi olsada sonuçta stok fanın yükte sağlam uğuldama yaptığını ve ses çıkardığını kabul etmemiz gerekmez mi ?
    stok fan neticede küçük ve yüksek devirde dönüyor ve ses yapıyor ama intelde ciddi ciddi stok fanın ses bile yapmadığını söyleyebilirim.
    yani bizim gibi sesi umursamayanlar olur ama normal birini de rahatsız edecek sesler çıkıyor o fandan yanlışmıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: Geltuzat

Burn testte cektigi guc olarak gorulen 500 kusur watt lik deger islemcinin cektigi deger degil sistemin komple cektigi deger. Konu sahibi arkadasta konunun icinde bunu belirtiyor sonradan dikkat ederseniz. ve aynı zamanda hicbir uygulama ve oyunun bu tarz bir sarfiyat yapamiyacağını da belirtiyor

tamam da hocam oc'li i7 2600K 356 watt çekiyor ocli fx 8350 515 watt çekiyor arada 160 watt fark var.
    ocli i7 2600K 130-150 watt çekse aradaki 160 watt'ı da koy üstüne ne kadar fark var değil mi ?
    oyunda da 515 watt çekmesin 450 watt çeksin i7 2600K sistemde 300 watt çeksin arada yine 150 watt civarı fark sonuçta.

doğru aslında. oc devreye girince ciddi bir fark açılıyo arada ama bu değer burn testinde elde ediliyor normal bir oyunda o watt lara ulaşmaz diye tahmin ediyorum. yanılabilirim tabi yüzde yüz emin değilim. ben 8350+xigmatek dark knight kullanıyorum 2 ürünü de ikinci el aldım. toplamda 400 lira tuttu. ikinci el i7 almayı düşündüm lakin hem yeni çıkıcak oyunlardaki amd desteği hemde marka olarak sempati duyduğum için amd yi tercih ettim. açıkçası bütçe sorunum olmasa amd nin yüzüne pek bakmazdım. sıfır fiyatlarınada gelecek olursak fx 8320 ile i5 3570k arasında 175 tl gibi bir fark var. dediğiniz yeni soğutucu masrafı 3570k için de devreye giriyor sonuçta çarpanı açık bir işlemci. ha benim için ayrıyetten şöyle bir eksi durum var, 550 wattlık bir psu ya sahibim ve korkumdan hd 6950 mi 6970 e modlayamıyorum. ya işlemciyi defaulta çekip 6970 olarak kullanıcam yada 4.8 ghz basıp 6950 ile yola devam edicem. bu noktada keşke i7 alsaydım diye düşünüyorum bazen. zira önümüzdeki ay yeni bir psu alma durumunda kalıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: M4N68T-MV2

ben de bir zamanlar amd f/p kralı diye iddia ediyordum.

neden?

phenom 555 x2 almıştım, çekirdek açmıştım 4 çekirdekti, 3,6 ghz ile stabil çalışıyordu.

fan 30 liralık xigmatek hdt-d1284 modeliydi. fazlasıyla yetiyordu.55 geçmezdi hiç.

90$ idi bu işlemci, ve o sıralar 4 çekirdek 167$ idi, üstelik i5-6xx den daha iyiydi diye hatırlıyorum.

şimdi...

bulldozer 4xxx rezalet, i3-2100 bile takla attırıyor,
    6xxx + fan yerine en ucuz 4C i5 i alabiliyorsunuz. üstelik benchlerde %90 geçiliyor...bırakın ikinci el 2500k 350 lira sanırım 347 liralık 6350yi takla attırıyor.

bu koşullarda amd f/P değil enayilik.

phenom II x4 955 ler zamanında AMD tam f-p idi q6600'ün yarı fiyatına ona kafa tutuyordu.
    ama şimdi çıkan fx'ler çok performanslı değiller ,stok soğutucuları sesli ve yüksek elektrik çekiyorlar.
    AMD güzel işlemci yapsa da bende alsam ama malesef AMD'nin f-p olduğunu iddia etmek çok gerçek dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogo argentino

Sen 1024x768 de mi oyun oynuyorsun fx 8350 ve gtx 680 ile
    Aylık 2 tl fazla elektrik parasını hesaplıyorsun iyi güzel de 840 tl lik 3770k işlemci ile 475 tl lik 8350 arasındaki fiyat farkını hesaplayamıyormusun?
    Sistem mühendisi olamıyacağın için senle dalga geçiyor olabilirmiyim acaba?
    Sen beni bloklamamışmıydın? nasıl yazılarıma cevap verebiliyorsun?

aylık 2 tl elinde 5-10 makine olan ve hergün render yapan birnin elektrik faturasını ne hale getirir hiç düşündün mü ?

evet blokluyorum da gelip konuya birşey yazıyorsunuz ne yazdığınız belli değil bende bloğu kaldırıp bakıyorum
    ve bir bakıyorum ki hemen beni çekiştirmeniz zaten blokları kaldırdım artık sizin ne yazdığınız belli değil.
    sende o zaman seni blokladığı söylediğim halde benim hakkımda birşey yazma madem o kadar dürüstsün
    blokladığımı bildiğin halde neden benimle ilgili birşeyler yazıyorsun ?

aslında kızmaya gücenmeye de gerek yok tartışalım diyorum haklı haksız orataya çıksın diyorum
    ama bir bakıyorum sistem mühedisi olmuşssun ama bilgisizi vs vs laflar amaç ne anlamadım ki.
    alt tarafı bir işlemci konusu nedir yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Eylül 2013; 0:09:00 >

•  AMD FX serisi neden  f-p sistemi zannedilir ?

görmeye alıştığımız bir test...

hani bir tanesinde iyi görünsün diye x246 2nd video pass benchlerini koyuyorlar.
  • kısaca anlatayım

ben 8350 yi 452 TL ye aldım aynı dönem de 2600k nın fiyatı 730 tl idi

fan sorunu yüzünden gittim xigmatech fan aldım 12 cm kula tipi öyle 100 150 tl değil 65 TL verip vatandan aldım geri kalan donanım aynı tutacaktır kasa güç kaynağı vs. bu durumda 220 TL ucuz almışım bu arada 2600k ya stock fanla oc yapıyorum Adanada da rahaat rahat kullanıyorum diyen akıllı bildiğim yok arkadaşta var işlemci kasasını özel aldı her yerinde fan filan var 3.8 yaptığında makina kapanıyordu ısınıp...

şimdi geledim güç tüketimine testte konu olan frekans 4.7 Ghz amd nin 700 intelin 1.2 ghz oc yapılması durumunda ve 1 saat boyunca intelin 4core +4 ht amd nin 8 core %100 loadda çalışması durumunda ancak bir fark oluşmuş 150 watt kadar öncelikle bu testi yapabilmeniz için

amd kanadında 990 anakart ve 800 wattlık güç kaynağı lazım
    intel tarafında da sağlam bir anakart ve aynı şekilde güç kaynağı lazım
    oc yapacam diyen adam parayı 400 liralık anakarta 300 liralık güç kaynağına gömdüyse 100 watt ı sallamaz...

ki oyunla bu değeri göreceğini sanan arkadaşlar. günümüz oyunlarında işlemci 8 core birden %100 olmaz olamaz , oyunların büyük bir çoğunluğu 4 core desteğine sahip yani en iyi ihtimal %50 load yaparsınız hadi diyelim ki crysis 3 aldınız paranın alacağı en iyi ekran kartlarından alıp birde sli vs yaptınız cpu yu %100 e oturttunuz. eee 100 watt fazla harcıyacak yazık 6000 tl ye sistem toplayıp toplamda nasıl becerecekse bilmiyorum ama bu tip bir kullanımda 10 saatte 21 kuruş fazla harcıyacam diyen arkadaşın akıl sağlığından şüphe ederim açıkçası....

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

işlemcim boşta 1.4 yükte 4.4 çalışıyor ekstra soğutucum mevcut intelde alsam oc yapacağımdan ötürü yine fan almam gerekecek diye düşünüyorum ayrıca bunlar stabil değerlerim max ısı 54 derece

hocam bak şöyle diyeyim fx 6300+100-150 tl ye intel alsan i5 alsan stok fanla buz gibi çalışır 400 mhzde çarpandan oc yaparsın yine buz gibi çalışır.
    3.5 ghz çalışan i7 3370K de 4.5 ghz çalışan fx 8350'yi bazı noktalarda geçebiliyor.
    birde i7 3770K'yı 4.5-4.8 yapsan zaten bu da %25-30 performans demek buna da 100-150 tl verili diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Aylık 2 tl fazla elektrik parasını hesaplıyorsun iyi güzel de 840 tl lik 3770k işlemci ile 475 tl lik 8350 arasındaki fiyat farkını hesaplayamıyormusun?

aylık 2 tl elinde 5-10 makine olan ve hergün render yapan birnin elektrik faturasını ne hale getirir hiç düşündün mü ?

evet blokluyorum da gelip konuya birşey yazıyorsunuz ne yazdığınız belli değil bende bloğu kaldırıp bakıyorum
    ve bir bakıyorum ki hemen beni çekiştirmeniz zaten blokları kaldırdım artık sizin ne yazdığınız belli değil.
    sende o zaman seni blokladığı söylediğim halde benim hakkımda birşey yazma madem o kadar dürüstsün

Yukarıda sorduğum sorulara yanıt verecekmisin?, madem yazılanları merak ediyorsun niye blokluyorsun, madem blokluyorsun neden yazdıklarımı merak edip bloğu kaldırıyorsun, komik. Bunun dürüstlükle ne alakası var, tarafsızım deyip bilip bilmeden yanlı bir şekilde bir firmayı kötülemen senin dürüstlüğünün göstergesi.Seni çekiştiren kimse de yok, malesef dünya senin etrafında dönmüyor, biz senin yalanlarını ortaya çıkarıyoruz hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

kısaca anlatayım

ben 8350 yi 452 TL ye aldım aynı dönem de 2600k nın fiyatı 730 tl idi

bence çok da manası yok 2600k ile karşılaştırmak

2500k 535 lira olması lazım, onunla dahi kapışamıyor.

üstelik 2. nesil işlemci bu, 4. nesli çıktı. 2. nesli şu an 350 ye buluyorsun, halen standart hızları ile deviriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4N68T-MV2 -- 4 Eylül 2013; 0:23:27 >
  • quote:

quote:

quote:

Yukarıda sorduğum sorulara yanıt verecekmisin?, madem yazılanları merak ediyorsun niye blokluyorsun, madem blokluyorsun neden yazdıklarımı merak edip bloğu kaldırıyorsun, komik. Bunun dürüstlükle ne alakası var, tarafsızım deyip bilip bilmeden yanlı bir şekilde bir firmayı kötülemen senin dürüstlüğünün göstergesi.Seni çekiştiren kimse de yok, malesef dünya senin etrafında dönmüyor, biz senin yalanlarını ortaya çıkarıyoruz hepsi bu.

hocam bak AMD yi kötülüyorsun diyorsun ama AMD HD 7970 kullanıyorum
    AMD'ye özel düşmanlığım olsa AMD HD 7970 kullanmazdım değil mi ?
    ikincisi biri beni bloklasa ben onun hakkında daha yazmam bu seninle konuşmayan birinin arkandan dedikodu yapması gibidir.
    forumda bir kaç kişi hakarete varan yazılar yazdığından blokları kaldırdım ve mesajlarına bakıyorum bu kadar basit.
    kimse çekiştirmiyor diyorsunda adamın biri bir ton argo laf yazmış ,sen sistem mühendisi olmam ile ilgili birşeyler söylemişssin.
    şimdi ben blokladığımın mesajına bakınca garip oluyor birileri arkamdan hakkımda yazınca bu çok mertçe dürüstçe oluyor değil mi ?
    yalanım nedir söylersen teknik olarak tartışırız haklıysan haklısın derim ama ;
    amd çok elektrik harcıyor yalan mı ?
    fx alınca fan ses yapıyor yalan mı ?
    fx serisi f-p deniyor üstüne soğtucu parası eklenince f-p si kalmıyor yalan mı ?
    bir kez daha söylüyorum hemen insanı suçluyorsunuz benim gibi AMD ekran kartı kullanan biri AMD'ye nasıl düşman olur peki ?

• M4N68T-MV2 M kullanıcısına yanıt
    oyun firmalarının işlemci kullanım özürlü oyun yazdığı günümüzde ve hatta i3 işlemcilerin fpslerinin intel i7 3960x ı geçtiği oyunlarla intel mi amd mi tartışmasına girmek çok mantıklı değil bence....

ama şöyle diyelim..

yeni nesil konsol oyunları biliyorsunuz jaguar apusu ile çalışıyor buda 8350 nin ekran kartlı hali sonuçta ouyn dediğiniz şey bir yazılım ve yazılım sistemi ne derece iyi kullanırsa performans o derece artıyor...

buyrun örnekler ...

• quote:

quote:

aslında kızmaya gücenmeye de gerek yok tartışalım diyorum haklı haksız orataya çıksın diyorum
    ama bir bakıyorum sistem mühedisi olmuşssun ama bilgisizi vs vs laflar amaç ne anlamadım ki.
    alt tarafı bir işlemci konusu nedir yani ?

Alt tarafı bir işlemci konusu değil sizin yaptığınız, hergün firmayı kötüleyen bir yazınız muhakkak var! Tartışma çıkarmak için konu açıyorsun, sonunda dalga konusu oluyorsun.Yaptığınız ayıp, bilmeyenleri yanlış yönlendiriyorsunuz, sen intel işlemcinle mutlumusun arkadaşım, ben hem intel işlemcim ile mutluyum hemde AMD işlemcim ile, böyle gereksiz bir konuyu açmak niye!

• quote:

Alt tarafı bir işlemci konusu değil sizin yaptığınız, hergün firmayı kötüleyen bir yazınız muhakkak var! Tartışma çıkarmak için konu açıyorsun, sonunda dalga konusu oluyorsun.Yaptığınız ayıp, bilmeyenleri yanlış yönlendiriyorsunuz, sen intel işlemcinle mutlumusun arkadaşım, ben hem intel işlemcim ile mutluyum hemde AMD işlemcim ile, böyle gereksiz bir konuyu açmak niye!

adamlar fx 4100'ü niye kötülüyorlar ben memnunum diye konu açıyor.
    diğeri fx 6300 var i3 sahipleri gelsin diye konu açıyor.
    oralara bu tepkiler verilmiyor konuya AMD süper harika gibi mesajlar yazılıyor.
    neden acaba girip yukarıdaki konularada neden böyle konu açıyorsun demiyorsunuz.
    ama amd'yi kötüleyen konu olunca tepki hazır değil mi ?
    garip olanda AMD kötülüyor dediğiniz benim AMD nin en üst düzey ekran kartını kullanıyor olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Eylül 2013; 0:36:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam bak AMD yi kötülüyorsun diyorsun ama AMD HD 7970 kullanıyorum
    AMD'ye özel düşmanlığım olsa AMD HD 7970 kullanmazdım değil mi ?
    ikincisi biri beni bloklasa ben onun hakkında daha yazmam bu seninle konuşmayan birinin arkandan dedikodu yapması gibidir.
    forumda bir kaç kişi hakarete varan yazılar yazdığından blokları kaldırdım ve mesajlarına bakıyorum bu kadar basit.
    kimse çekiştirmiyor diyorsunda adamın biri bir ton argo laf yazmış ,sen sistem mühendisi olmam ile ilgili birşeyler söylemişssin.
    şimdi ben blokladığımın mesajına bakınca garip oluyor birileri arkamdan hakkımda yazınca bu çok mertçe dürüstçe oluyor değil mi ?
    yalanım nedir söylersen teknik olarak tartışırız haklıysan haklısın derim ama ;
    amd çok elektrik harcıyor yalan mı ?
    fx alınca fan ses yapıyor yalan mı ?
    fx serisi f-p deniyor üstüne soğtucu parası eklenince f-p si kalmıyor yalan mı ?
    bir kez daha söylüyorum hemen insanı suçluyorsunuz benim gibi AMD ekran kartı kullanan biri AMD'ye nasıl düşman olur peki ?

Hocam bırakın bu AMD kullanıyorum cümlesini artık, her seferinde aynı şeyi yazıyorsunuz. Ben sizin hangi donanımı kullandığınızda değilim, yazdıklarınızdayım.Kaldı ki arkanızdan dedikodu yapan kimse yok bloklamayın ozaman madem bakacaksınız.

"amd çok elektrik harcıyor yalan mı ?" 515 watt tamamen yalan ve sizde bunu biliyorsunuz.Burn testi kim kullanıyor, oyun mu bu?Oyun ve render da hiç bir işlemci bu kadar çekemez.

"fx alınca fan ses yapıyor yalan mı ?" sessiz çalışan stok fan varmı?Hangi fx işlemci aldınızda fanından bahsediyorsunuz!

"fx serisi f-p deniyor üstüne soğutucu parası eklenince f-p si kalmıyor yalan mı ?" buda sizin yalanınız, çarpan kilidi açık bir intel işlemci alıp da stok soğutucu kullanan varsa kusura bakmayın ama .......

• quote:

quote:

neden acaba girip yukarıdaki konularada neden böyle konu açıyorsun demiyorsunuz.
    garip olanda AMD kötülüyor dediğiniz benim AMD nin en üst düzey ekran kartını kullanıyor olmam.

Kusura bakmayın ama siz yazın, zor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTEC

oyun firmalarının işlemci kullanım özürlü oyun yazdığı günümüzde ve hatta i3 işlemcilerin fpslerinin intel i7 3960x ı geçtiği oyunlarla intel mi amd mi tartışmasına girmek çok mantıklı değil bence....

ama şöyle diyelim..

yeni nesil konsol oyunları biliyorsunuz jaguar apusu ile çalışıyor buda 8350 nin ekran kartlı hali sonuçta ouyn dediğiniz şey bir yazılım ve yazılım sistemi ne derece iyi kullanırsa performans o derece artıyor...

evet firmalar iyi optimize etse fx 4xxx de i3 de fazlasıyla oyunlar için yeterli.
    misal bf3 de çok iyi hatırlıyorum bir yıl boyunca tüm ekran kartlarını süründürdüler sonra bir gün baktım ki (bf4 duyurlumasına yakın bir tarihti)
    3 gblık güncelleme gelmiş güncelledim ve %50 fps'ler arttı araştırdım patch herkesde yarı yarıya performansı arttırmış.
    yani firmalar isteyince havadan %50 civarı performans arttırabiliyor.
    zaten AMD fx serisi güçsüz değil ama AMD de açıklamıştı uygulamalar ona göre optimize edilmeyince iyi performans veremiyor.
    sonuçta herşey uygulama ve oyun yapan firmaların elinde bir yerde.

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın ama siz yazın, zor mu?

tamam da ben yazdım mı biri çıkıyor AMD düşmanı diyor biri çıkıyor fanatik diyor diğeri hakarete varan kelimler kullanıyor.
    en basitinden bu konuya bakın AMD'yi eleştirdim diye neler yazıldı ne AMD düşmanı ilan edildim ,argo söz söyleyen oldu bir ton tepki geldi
    söyleyince de böyle oluyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 4 Eylül 2013; 0:44:37 >

• Bence eleştiriyi biraz da kendinize yapın, benden bu kadar, başka birşey demiyorum, iyi forumlar size.
  • quote:

Hocam bırakın bu AMD kullanıyorum cümlesini artık, her seferinde aynı şeyi yazıyorsunuz. Ben sizin hangi donanımı kullandığınızda değilim, yazdıklarınızdayım.Kaldı ki arkanızdan dedikodu yapan kimse yok bloklamayın ozaman madem bakacaksınız.

"amd çok elektrik harcıyor yalan mı ?" 515 watt tamamen yalan ve sizde bunu biliyorsunuz.Burn testi kim kullanıyor, oyun mu bu?Oyun ve render da hiç bir işlemci bu kadar çekemez.

"fx alınca fan ses yapıyor yalan mı ?" sessiz çalışan stok fan varmı?Hangi fx işlemci aldınızda fanından bahsediyorsunuz!

"fx serisi f-p deniyor üstüne soğutucu parası eklenince f-p si kalmıyor yalan mı ?" buda sizin yalanınız, çarpan kilidi açık bir intel işlemci alıp da stok soğutucu kullanan varsa kusura bakmayın ama .......

zaten artık kimse bloklu değil ;

1-burn in testi istisna diyelim ama oclu i7 2600K ile arasında 160 watt fark var.
    ocli i7 2600K üstüne 160 watt ekleyince heralde 300 watt felan edecektir.
    oyunlarda 300 watt çkemesin en az 200-220 watt çeker.
    iş yapacak adamda 10 tane makine olsa 200 watt çeken işlemcili adam bir ton elektrik faturası öder
    bu iki üç lira etmez 100 lira ve üstü eder 1 yılsonra i 4770K parasını verirsin elektiriğe.

2-2 tane phenom II kullandım , 2 tane athlon II x4 820 kullandım ,1 tane athlon II x4 640 kullandım, 3 kişiye sempron 140 aldım.
    bir arkadaşımda fx 8320 var hepsinin fanlarını çok iyi biliyorum fx fanını da biliyorum.
    amd üst ısı borulu stok fanlarının hepsi çok hızlı döner ve sesli olur.

3-çarpan kilidi açık bir intel işlemci ortalama 4 ghz'e kadar stok fanla idare edebilir.
    ama AMD fx serisi oc yapmadan zaten kafa şişiryor.ek olarak zaten oc'suz K serisi i5 işlemci bile özellike
    oyunlarda fx 8350 yi geçebiliyor kaldı ki i7'ler ht sayesinde zorlanmıyor bile oc yapmaya bile gerek yok.
    ama bf3 multi aç fx 8350 oc yapmadan akıcı gelmez (bununda forumda konusu var).

• quote:

Bence eleştiriyi biraz da kendinize yapın, benden bu kadar, başka birşey demiyorum, iyi forumlar size.

sağolasınız sizede iyi forumlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.