Şimdi Ara

AMD FX X8 8350 vs İntel Core İ5 3570K (Son Karar Verildi!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
2
Favori
13.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

fx 8350'nin i7 ile aynı performansı gösterdiğini arkadaşa sesleniyorum çok akıllısın bravo

İntel'in başarılarını anlatmaya gerek yok bence amd sadece gpu alanında faaliyet göstersin yeter gerisi boş, kafasını kullanan adam şu iki işlemci arasında tereddütte bile kalmaz

tabi teknolojiyi oyun olarak görüp 2 sene sonra tüm oyunların çoklu cpu desteği geleceğini düşünürsen tabiki şu an amd alırsın akıllıysan.

ayrıca bakınız

http://forum.donanimhaber.com/m_68398744/tm.htm

• quote:

fx 8350'nin i7 ile aynı performansı gösterdiğini arkadaşa sesleniyorum çok akıllısın bravo

İntel'in başarılarını anlatmaya gerek yok bence amd sadece gpu alanında faaliyet göstersin yeter gerisi boş, kafasını kullanan adam şu iki işlemci arasında tereddütte bile kalmaz

sana yazık harbi 4 çekirdek 8 çekirdeğe karşı sen çok akıllısın galiba matematiğin çok mu şahane 4*8=32 ghz> i5 kaç ghz ise artık hala intel diyor öğren de gel abisi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: master1045

quote:

sana yazık harbi 4 çekirdek 8 çekirdeğe karşı sen çok akıllısın galiba matematiğin çok mu şahane 4*8=32 ghz> i5 kaç ghz ise artık hala intel diyor öğren de gel abisi :D

4*8 - 32

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

çarpılmaz 8 çekirdek toplam 4ghz 4/8 = 0.5 ghz çekirdek başına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 5 Ocak 2013; 19:41:07 >

• quote:

quote:

İşlemci hızı hesaplamada yeni bir formül bulmuşsun bravo

• Yarım saattir gülüyorum adam işlemci çekirdek sayısıyla işlemci hızını çarpmış biri çekirdek sayısını göstererek çok çekirdekli daha iyidir demeye getirmiş biri ikinci el forumuna çevirmiş burayı :D
    i5 3570k açık ara farkla amd tum ıslemcılerınden ıyıdır.
  • farkla belki ama açık ara biraz fazla oldu. En azından hepsi için demeyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [KING]ByNostra

Yarım saattir gülüyorum adam işlemci çekirdek sayısıyla işlemci hızını çarpmış biri çekirdek sayısını göstererek çok çekirdekli daha iyidir demeye getirmiş biri ikinci el forumuna çevirmiş burayı :D
    i5 3570k açık ara farkla amd tum ıslemcılerınden ıyıdır.

sadece oyunlarda.. ve nuh nebiden kalma tek çekirdek kulanan yazılımlarda...

ayrıca oyunlarda da 4 5 fps civarında iyidir, tek çekirdek uygulamalarında %20-30 civarında iyidir. multi thread uygulamalarında ise aynı fiyatlı 8350 stock halde %30 - 40 arası hızlıdır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_68398744/mpage_1/key_/tm.htm

• Konuda mükemmel çekirdek - saat başı döngü hızı hesaplaması yapılmış matematik ve mantığın di**** vurulmuş
  • quote:

bütçen varsa i5 3570k yoksa fx 8350 bu kadar basit

ikisi arasında tercih yapacak olsam tabiki i5 3570k çekirdek performansı,o.c kalitesi,mimarisi,tdp...... her zaman amd'den önde

Ya oranızdan buranızdan sallamayın millete yanlış bilgi vermeyin fx 8350 i5 3570k ile i7 3770k arasında bir işlemcidir ve sen dünya o.c rekortmeni bir işlemciye o.c potansiyeli olarak i5 3570k dan kötü olarak nitelendiyorsun anlamış değilim.Konu sahibi Fx 8350 alıp üsten artan para ile ekran kartına yüklenebilirsin hemde amd anakartlar daha ucuz oluyor o yöndenden daha karlısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

quote:

quote:

çarpılmaz 8 çekirdek toplam 4ghz 4/8 = 0.5 ghz çekirdek başına

Her iki hesapta tam olarak doğru değil, öncelikle her çekirdek başına 4 ghz'dir tabi AMD için birşey diyemiyorum tam emin değilim modül sistemi olduğu için 4 modül 8 çekirdek olduğu için modul başına 4 Ghz de olabilir, intellerde de durum 4 çekirdek her biri 3,4 ghz(3570K için) ama 8*4Ghz=32Ghz hesabıda yanlış o şekil bir performans yada ölçüm yapılamaz

• i5 3570k ile amd işlemcilerimi karşılaştırıyorsunuz i5 3570k amd nin bütün işlemcilerinden daha iyi tartışmaya gerek bile yok
  • 3570k dururken 8350 alinmaz...
  • 32 Ghz demiş bravo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dope_DoD

Arkadaşlar başlıkta da belirtmiş olduğum gibi 3570k vs 8350 sizce hangisi daha iyi bazıları hep intel al daha iyi diyor ama ben amd'yi beğeniyorum hem performans olarak hemde fiyat olarak uygun .Ama intel 3570k al daha iyi diyorlar .Sizce hangisi ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim .

Edit : Bu üye benim değil üyenin sahibi şuan işte onun arkadaşıyım ben .

bf3 gibi büyük haritalarda oyun oynacaksan i5 ama biraz daha prof um diyosan 3ds gibi fx 8350
  • arkadaş gerçekten mantıklı bir karar vererek almış bu işlemciyi, bende niyetliyim, gerçi PII 1090T var ama anakartı değiştirmeden kullanabiliyorum zaten. AMD sağolsun her işlemcide chipset değiştirmiyor, intelin şu anda piyasada 4-5 farklı anakart tipi var, bildiğin soygun. Performansa bakarsak

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+FX-8350+Eight-Core&id=1780

fiyatına göre muhteşem bir işlemci. AMD candır.
  • DH çok bozuldu aga çok.bu nedir ya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafa Hunter

DH çok bozuldu aga çok.bu nedir ya..

Bunlar daha iyi günleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafa Hunter

DH çok bozuldu aga çok.bu nedir ya..

Kesinlikle,adamlar birbirine birşey tavsiye ederken yada konuşurlarken bile birbirlerini yiyorlar.Yahu adam bilmiyor olabilir,yada bilmediği halde birşeyin üzerine iddia edebilir.Ama bu senin karşındakine böyle küçük birşey için bir ton laf sayma hakkını da vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: confuest

3570k dururken 8350 alinmaz...

8350 tam kapasite çalıştığı zaman 3770k dengidir bunu kimse inkar edemez oyunlarda ise 1-2 fps daha yüksek aldığı testler bile gördüm real worldde incelediğimizde 8350 öndedir crossfire/Slı yapmayacaksan 8350 tercih edilir bkz testler........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 11 Şubat 2013; 13:51:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.