Merhaba arkadaşlar Fx8320 işlemcim var ve stok fanın sesinden bıktım..70-120 lira arası soğutucu arıyorum Msi 990xa-gd55 anakartım var ram slotlarımın 2side dolu o yüzden ram slotlarımı kapatmayacak bi soğutucuya ihtiyacım var ayrıca kasamın genişliği ise 20 cm kapağını açık kullanıyorum zaten ama yine de kasama sığacak bi soğutucu önerirseniz sevinirim
Xigmatek Red Scorpion veya CM Hyper 212x.
quote:
Orijinalden alıntı: Slim Charles
cooler master 212x dün aldım tavsiye ederim hem sessiz hem hem etkili ama kurulumunu sevmedim açıkçası stok fan gibi oturtmalı olsaydı daha iyiydi
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahim267
cooler master 212x dün aldım tavsiye ederim hem sessiz hem hem etkili ama kurulumunu sevmedim açıkçası stok fan gibi oturtmalı olsaydı daha iyiydi
quote:
Orijinalden alıntı: djtato
quote:
Orijinalden alıntı: ibrahim267
Bende tx3 var hocam nasıldır sizce?Ayrıca oyun sırasında üst tarafı kasamın ciddi ısınıyor.Oyunu kapıyorum düzeliyor 1 dakika içerisinde.Pc den sıcak hava gelirken açıkcası canım sıkılıyor.Sizce üst tarafta 2 adet fan takayım mı?Kasa asgard 382
quote:
Orijinalden alıntı: ksk_kaan
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
@KacakTV
126 TL 92 mm fanlı CNPS7X e verilmez Mutlaka Zalman alacaksan CNPS10X OPTIMA alın
Bende tx3 var hocam nasıldır sizce?Ayrıca oyun sırasında üst tarafı kasamın ciddi ısınıyor.Oyunu kapıyorum düzeliyor 1 dakika içerisinde.Pc den sıcak hava gelirken açıkcası canım sıkılıyor.Sizce üst tarafta 2 adet fan takayım mı?Kasa asgard 382
Alıntıları Göster
TX3 EVO overclock yapılmayacaksa yeterlidir Amd sistemlere montajı basit En azından fiyatı CNPS7X e göre daha mantıklı Kasanızın üstüne mutlaka 2x 120/140 mm egzoz fan takmanız iyi olur
quote:
TX3 EVO overclock yapılmayacaksa yeterlidir Amd sistemlere montajı basit En azından fiyatı CNPS7X e göre daha mantıklı Kasanızın üstüne mutlaka 2x 120/140 mm egzoz fan takmanız iyi olur
Hocam önerdiğiniz fanı link olarak atar mısınız?Ve daha önce hiç takmadım fan,kolay mı kurulum?
quote:
Orijinalden alıntı: ksk_kaan
quote:
Hocam önerdiğiniz fanı link olarak atar mısınız?Ve daha önce hiç takmadım fan,kolay mı kurulum?
Montajı yaparsın gözünde büyütme veya anlayan bir arkadaşından destek alabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Akagami.
Hocam, fiyatı bir kenara bırakırsak sadece performans anlamında 212x gerçekten red'den soğutma yönünde baya farkeder mi? Yer Marmaris, havalar malum,sıcaklık ve özellikle gürültü nasıl bir dert anlayın artık..
Yani, 8 çekirdekli bir amd işlemci barındıran kasanın yanında oturmakla, hava alanının yanında oturmanın arasında bir fark yok.
nodar
kullanıcısına yanıt
Çok aşırı bir overclock yoksa red scorpion yeter.4.2nin üstüne çıkmak istiyorsanız 212x alın.4.2 üstü fantezi sayılır.212x biraz daha büyük bir soğutucu.Tabi soğutması da biraz daha iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: Slim Charles
Çok aşırı bir overclock yoksa red scorpion yeter.4.2nin üstüne çıkmak istiyorsanız 212x alın.4.2 üstü fantezi sayılır.212x biraz daha büyük bir soğutucu.Tabi soğutması da biraz daha iyi.
OC zaten hiç olmayacak hocam, ben genelde render aldığımdan işlemci çok hızlı ısınıyor, gürültü zaten çekilecek gibi değil.. Abartmıyorum, kulaklarım uğulduyor.
OC yapmayacağım için avantaj sayılır ama render işlemi de biliyorsunuz işlemciyi tam yük altında çalıştırıyor.ve aşırı ısınıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: nodar
OC zaten hiç olmayacak hocam, ben genelde render aldığımdan işlemci çok hızlı ısınıyor, gürültü zaten çekilecek gibi değil.. Abartmıyorum, kulaklarım uğulduyor.
OC yapmayacağım için avantaj sayılır ama render işlemi de biliyorsunuz işlemciyi tam yük altında çalıştırıyor.ve aşırı ısınıyor.
Alıntıları Göster
Az önce red scorpion ile birlikte 2 adet 14 cm kasa fanı siparişi verdim.Ürün açıklamasında 16 db görünce ve fiyatı da uygun olunca( 26 TL ) sepete atmış bulundum.
Dilerim sıcaklık ve gürültü sorunuma çare olur.
.
quote:
Orijinalden alıntı: nodar
Az önce red scorpion ile birlikte 2 adet 14 cm kasa fanı siparişi verdim.Ürün açıklamasında 16 db görünce ve fiyatı da uygun olunca( 26 TL ) sepete atmış bulundum.
Dilerim sıcaklık ve gürültü sorunuma çare olur.
.
Alıntıları Göster
1 adet cooler master 412s aldım montajı uğraştırdı ama değdi çokta sessiz ilk taktığım çalışıyor mu diye elimle kontrol etmek kaldım fanı
quote:
Orijinalden alıntı: metallica80s
1 adet cooler master 412s aldım montajı uğraştırdı ama değdi çokta sessiz ilk taktığım çalışıyor mu diye elimle kontrol etmek kaldım fanı
Alıntıları Göster
Benim de red scorpion geldi, montajı baya sürdü. Tavana iki tane 14 lik fanla sıcaklık ve gürültü bitti.
Hocam ben de fx6300 işlemcime Hyper T4 almayı düşünüyordum, neden Red Scorpion?
Gaia da var 93TL vatanda bu üçünden hangisi daha iyi olur? o/c yapacağım @4 - 4.5ghz
Xigmatek Gaia Xigmatek Red Scorpion Cooler Master Hyper T4
başka tavsiye varsa bekliyorum, bütçe max. 100TL
quote:
Orijinalden alıntı: Amplificator
Hocam ben de fx6300 işlemcime Hyper T4 almayı düşünüyordum, neden Red Scorpion?
Gaia da var 93TL vatanda bu üçünden hangisi daha iyi olur? o/c yapacağım @4 - 4.5ghz
Xigmatek Gaia Xigmatek Red Scorpion Cooler Master Hyper T4
başka tavsiye varsa bekliyorum, bütçe max. 100TL
Çok farklı soğutuclar değil.T4 bana daha basit geliyor diğerlerine göre o yüzden pek önermedim.Ayrıca ses seviyesi olarak red scorpion daha düşük.Gaia ise red scorpionla aynı seviyede diye biliyorum.
Ram slotu sorun olabilir yanlız, 970a-ud3p kartımda 4 tane slot var dual channel olarak 2x4gb kingston hyperx genesis kullanıyorum soğutuculu ama düşük profil olduğundan yüksek değiller, acaba ram slotlarının birini bile olsa kapatır mı Hyper T4?
quote:
Orijinalden alıntı: Amplificator
Ram slotu sorun olabilir yanlız, 970a-ud3p kartımda 4 tane slot var dual channel olarak 2x4gb kingston hyperx genesis kullanıyorum soğutuculu ama düşük profil olduğundan yüksek değiller, acaba ram slotlarının birini bile olsa kapatır mı Hyper T4?
Hocam büyük soğutucu alan napsın.Sorun olmaz bence.Ama t4 yerine red scorpion alın veya az daha ekleyip 212x, akasa venom tarzı bir soğutucu alın.