Şimdi Ara

AMD HD7850 - Nvidia GeForce GTX 660 - Nvidia GeForce GTX 670 hangisi daha üstün performanslı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam kusura bakma ama oyun için notebook almak üstelik 4000tl gibi uçuk rakamlar vermek bana kesinlikle akıl karı gelmiyor gülle gibi 4.5 kiloluk aleti taşımaksa sadece eziyet olmalı. onun yerine bir ultrabook ve gayet iyi bir masaüstü pc alınabilir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

Hocam kusura bakma ama oyun için notebook almak üstelik 4000tl gibi uçuk rakamlar vermek bana kesinlikle akıl karı gelmiyor gülle gibi 4.5 kiloluk aleti taşımaksa sadece eziyet olmalı. onun yerine bir ultrabook ve gayet iyi bir masaüstü pc alınabilir !

Laptop genelde gezgincilerin ve öğrencilerin işine geliyor. Malum, koca kasayı her yere götüremiyor insan. Normal bir laptop ihtiyacı doğuyor. Genelde 2. sınıf notebook olarak adı geçerler. 2 ile 2.7 kg arasında ağırlıkları var. Böyle bir ürün alıp aa açmadan ve birkaç ayar kısarak aynı oyun zevki yaşanır zaten. Ama sırf masaüstü performansı almak için onca parayı ziyan etmek bana da ters gelir. Ama oyun için laptop almak (sürekli masanın üstünde oyun oynamak için değil) bence normaldir.

• Burada açıklamak istediğim bir konu var. Ben laptop bilgisayarı sadece oyun için almıyorum aynı zamanda iş içinde kullanacağım. Bu yüzden standart laptoplardan daha iyi performans gösterecek olan game notebookları araştırıyorum. Zira oyunlar için tasarlanan bu laptoplar en üst düzey notebook teknolojosine ve dayanıklılığına sahip oluyorlar. Ayrıca oyuncu masaüstü bilgisayarları da araştırdım ve oldukça pahalı olduklarını gördüm.

Araştırdığım birkaç notebook aşağıdaki resimde ayrıntısıyla var. Sizca fiyat performans karşılaştırması bakımından hangisi tercih edilir? Mesela SSD olması çok önemli mi yada GTX660 128bit veya GTX670 192bit olması nekadar fark yaratır?

Asusun soğutma sistemi çok iyi ama toshiba qosmionun özellikleride çok iyi yinede aklımı karıştıran toshibalarda yaşanan ısınma sorunu ve qosmio serisi hakkında hiç bir fikrim yok doğrusu.

AMD HD7850 - Nvidia GeForce GTX 660 - Nvidia GeForce GTX 670 hangisi daha üstün performanslı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: suayip1905

Burada açıklamak istediğim bir konu var. Ben laptop bilgisayarı sadece oyun için almıyorum aynı zamanda iş içinde kullanacağım. Bu yüzden standart laptoplardan daha iyi performans gösterecek olan game notebookları araştırıyorum. Zira oyunlar için tasarlanan bu laptoplar en üst düzey notebook teknolojosine ve dayanıklılığına sahip oluyorlar. Ayrıca oyuncu masaüstü bilgisayarları da araştırdım ve oldukça pahalı olduklarını gördüm.

Araştırdığım birkaç notebook aşağıdaki resimde ayrıntısıyla var. Sizca fiyat performans karşılaştırması bakımından hangisi tercih edilir? Mesela SSD olması çok önemli mi yada GTX660 128bit veya GTX670 192bit olması nekadar fark yaratır?

Asusun soğutma sistemi çok iyi ama toshiba qosmionun özellikleride çok iyi yinede aklımı karıştıran toshibalarda yaşanan ısınma sorunu ve qosmio serisi hakkında hiç bir fikrim yok doğrusu.

AMD HD7850 - Nvidia GeForce GTX 660 - Nvidia GeForce GTX 670 hangisi daha üstün performanslı ?

İş için kullanacağın bir dizüstü misal 1500tl lik bir ultrabook fazlasıyla iş görür sonuçta kullanacağın en baba uygulama office olur ki hem performans hemde dayanıklılık anlamında son derece başarılı ürünler mevcut.hazır pc almak istersen her zaman zarar edersin 2500 liraya üst seviye crossfire yada sli bir sistem kurmak bile son derece mümkün!herneyse bunlar kendi görüşlerim elbet tercih senin kolaygelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Burada açıklamak istediğim bir konu var. Ben laptop bilgisayarı sadece oyun için almıyorum aynı zamanda iş içinde kullanacağım. Bu yüzden standart laptoplardan daha iyi performans gösterecek olan game notebookları araştırıyorum. Zira oyunlar için tasarlanan bu laptoplar en üst düzey notebook teknolojosine ve dayanıklılığına sahip oluyorlar. Ayrıca oyuncu masaüstü bilgisayarları da araştırdım ve oldukça pahalı olduklarını gördüm.

İş için kullanacağın bir dizüstü misal 1500tl lik bir ultrabook fazlasıyla iş görür sonuçta kullanacağın en baba uygulama office olur ki hem performans hemde dayanıklılık anlamında son derece başarılı ürünler mevcut.hazır pc almak istersen her zaman zarar edersin 2500 liraya üst seviye crossfire yada sli bir sistem kurmak bile son derece mümkün!herneyse bunlar kendi görüşlerim elbet tercih senin kolaygelsin

İşimde kullandığım programlar office gibi basit programlar değil. Daha çok karmaşık mühendislik programlarını kullanıyorum ama onlar içinde üst düzey bir ekran kartına ihtiyaç olmadığı doğru. Ama performans benim için çok önemli. vay bilgisayar çok ısındı, oyun oynarken takıldı, program çalıştırırken yavaşladı gibi sorunları tekrar uzun süreli yaşamak istemediğim için bu konuda ısrar ediyorum.

• Bu arada dizüstü bilgisayarlarda kullanılan ekran kartları, masaüstündekilerin kırpılmışları oluyor.
    Örneğin:
    GTX680m=GTX660
    GTX670m=GTX660(kırpılmış)
    GTX660m=GTX650
  • quote:

Valla öyle bir anlatıyorsunuzki almaktan vazgeçeceğim şimdi gamer notebook almak istiyorum çünkü 4 yıl içinde iki toshiba notebook kullandım ve ikisindede özellikle oyunlarda ısı sorunu yaşadım. hatta ilk toshibam oyun yüzden yandı ve işe yaramaz hale geldi. masa üstü en mantıklısı evet ama dediğim gibi işim gereği sabit bir yerde olmayacağım bu yüzden notebook sürekli yanımda olacak. ama gamer notebooklarda gerçekten çok pahalılar almışken iyisini alıp uzun süre kullanmak gerek bence. şimdilik normal özellikteki notebooklar piyasa oyunları için yeterli ama bundan bir sene sonra çıkacak oyunlarda yeterli olmayacaktırlar. teknoloji uçuyor. bir sene önce 1gb ekran kartı oldukça iyiydi ama şimdi sınırda resmen.

Senin aradığın gibi bir ürünün incelemesine benzer bir ürünle ilgili deneyimlerimi anlatan bir yorum yazmıştım. En fazla beğenilen yorum oldu. Bir bak istersen.

www.donanimhaber.com
    MSI GT70 video inceleme "Performans tutkunlarına özel dizüstü bilgisayar"
    http://www.donanimhaber.com/notebook/haberleri/MSi-GT70-video-inceleme-Performans-tutkunlarina-ozel-dizustu-bilgisayar.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Valla öyle bir anlatıyorsunuzki almaktan vazgeçeceğim şimdi gamer notebook almak istiyorum çünkü 4 yıl içinde iki toshiba notebook kullandım ve ikisindede özellikle oyunlarda ısı sorunu yaşadım. hatta ilk toshibam oyun yüzden yandı ve işe yaramaz hale geldi. masa üstü en mantıklısı evet ama dediğim gibi işim gereği sabit bir yerde olmayacağım bu yüzden notebook sürekli yanımda olacak. ama gamer notebooklarda gerçekten çok pahalılar almışken iyisini alıp uzun süre kullanmak gerek bence. şimdilik normal özellikteki notebooklar piyasa oyunları için yeterli ama bundan bir sene sonra çıkacak oyunlarda yeterli olmayacaktırlar. teknoloji uçuyor. bir sene önce 1gb ekran kartı oldukça iyiydi ama şimdi sınırda resmen.

Senin aradığın gibi bir ürünün incelemesine benzer bir ürünle ilgili deneyimlerimi anlatan bir yorum yazmıştım. En fazla beğenilen yorum oldu. Bir bak istersen.

http://www.donanimhaber.com/notebook/haberleri/MSi-GT70-video-inceleme-Performans-tutkunlarina-ozel-dizustu-bilgisayar.htm

Evet forumdaki videoyu izleyemedim kaldırılmış galiba ama tüm yorumları okudum. En çok şikayet edilen konulara hak verdim doğrusu. İlk olarak bu tarz notebooklar masaüstü vesiyonlarına göre çok daha düşük performans veriyor. Ayrıca çok kaba ve ağır görünüyorlar. Bu yüzden kendi listemde olan Asus G75vx'ten vazgeçtim. hem çok ağır hemde 3d gibi bir özellik gereksiz bence her nekadar nexus7 tablet hediyeli olsada. Şimdi geriye Toshiba Qosmio X875-Q7380, Asus G55VW-S1196H ve Asus N56VZ-S4283H arasında kaldım gibi. Asus N56VZ-S4283H şişirilmiş yarısı boş bir balon gibi olduğundan biraz uzak duruyorum.
    Toshiba Qosmio X875-Q7380 ve Asus G55VW-S1196H'den hangisi bu fiyata değer? Sizlerin tavsiye edeceği bu performansa yakın önerebileceğiniz notebooklar var mı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.