|
Bildirim
AMD böyle sıkıştırmasa Intel'den şu zamana kadar gelen teknoloji en az 5-6 sene sonra gelecekti.
İşte rekabet budur, bize yarar. |
28 senedir pc sahibiyim, etrafıma da tonlarca pc topladım. İlk kez 3700X ile Amd işlemciye geçtim ve çok da memnun kaldım. Üstüne eşimi de yenilerde r5 5600 ile amd ye geçirdim. Şimdilik gayet iyi gidiyor yani.
Ekran kartında da senelerce ati/amd kullandıktan sonra 1660ti ile ve sonrasında 3060ti ile nvidia'ya döndüm. Ama pek memnun değilim. Nvidia'nın aşırı driver problemi var. Çoğu nvidia kullanıcısı bilmez, çünkü biraz bilinçsiz oluyorlar. Misal driver'da bariz problem oluyor. Nvidia'nın orjinal forumunda gerekli yerlere girerseniz orada belirgin yazıyor, adamlar kabul ediyor. Ama kullanıcıların haberi yok, düşük fps veren oyunu eksi bombardımanına tutuyorlar. Yeşil ekran hatası veren After Effects'i eksi bombardımanına tutuyorlar. Yahu daha 1 driver önce hepsi çalışıyordu :D Amd ekran kartlarında ise, adamın ram'i bozulsa, amd driver'dan sanıyor, virüs girse amd driverdan sanıyor, elektrik kesilse amd driverdan sanıyor. Senelerce Amd ekran kartları kullandım, hem hiç driver sıkıntısı yaşamadım. Hem de her driver ile kartlar gücüne güç kattı. Zamanında 1060'ın altında denen Rx 580, 2 senenin sonunda steam'de 1070 ya da rx 580 diye konulmaya başlandı :D Ha yine de ne kadar problemli de olsa nvidia ile iş güçten ötürü sırf devam ederim muhtemelen. İşte after effects için 8 driver önceye gel. Forza horizon oynayacaksan 15 driver önceye dön, başka oyun oynayacaksan son drivera güncelle falan :D Blender falan işi gücü fazla olmayana tavsiye etmem. |
Hocam bahsettiğiniz problemleri okuyunca tam tersini bekledim. Çünkü en az 4 farklı AMD kartta (bir kısmı radeon dönemlerinden) ciddi problemler yaşadım. Aynı makinelerde NVIDIA kartlar sorunsuz çalışırken AMD kartlar hayattan soğutuyor ve inanın abartarak söylemiyorum bunu. BSOD'lar, wattman hataları... Yani bir oyun keyfim var, o da işten güçten fırsat buldukça. Ama AMD kart kullandığım dönemlerde hep keyif yerini ızdıraba bıraktı; azı var fazlası yok. İş güç arasında bulduğum kısıtlı zamanlar, maalesef problem çözmekle ve sabrımı sınamakla geçti.
Çözümlere bakıyorum; eski driverları kur, downclock yap, undervolt yap, sabit frekansta çalıştır, hızlı başlatı devre dışı bırak, şu şu özellikleri kapat, driver unistallerla güvenli modda sürücüyü sil, temiz kurulum yap, PSU değiştir vb. ne kadar mantıklı/akıl dışı önerilen yol varsa hepsini de denedim. Taş çatlasa 200W enerji harcayan gpu için platinium sertifikalı 850W psu bile aldım. Ama gelin görün ki yeri geldiğinde idle kullanımda bile rastgele bsod alan makineye NVIDIA kart takınca tüm stabilite sorunları bitti. AMD maalesef stabil driverlar yapamıyor, bunu iddia eden tek kişi olmadığıma, yaşadıklarımın daha kötüsünü yaşayanlar olduğuna da adım gibi eminim. Beni hayattan soğutan AMD kartı değiştireli 2 yıl oluyor. Aynı makinede RTX 3000 serisi kart kullanıyorum ve ne yük altında ne de idle durumda bir kere bile BSOD'la karşılaşmadım. Her defasında f/p'a aldanarak "AMD bu sefer yapmış" diyerek AMD kart aldım, ve her defasında şu saçma sorunları defalarca yaşadım. Artık benden bu kadar., bir daha kolay kolay AMD gpu almam. Yaşadığınız problemlere gelince, çok çok hotfix bekleyen sorunlardır diye tahmin ediyorum. Sistem genelini etkileyen, yaptığınız işi çöp eden hatalardan sonra Adobe'da yeşil ekran çok masum geldi. Belki de sürücüye uygun güncelleme yapmadı Adobe, onu da bilmiyoruz. |
Sen amdde sorun yasamamissin sansa. Sen bence amd ekran kartini nvidia olarak karistiriyor olmayasin 😁
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniko34 -- 12 Mayıs 2023; 14:28:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 12 Mayıs 2023; 15:50:11 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |