Şimdi Ara

Amd & İntel İşlemci Yapısı (Grafik) ve Gelişen Teknolojiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, üstatlar. Bu konu başlığı altında eminimki okuyan bir çok arkadaş bu konuda üst düzey bir bilgi sahibi olucaktır. Var olan bilgimin yanlış olabileceğini ve tam olmadığını düşündüğüm için sizden bugüne kadar çıkarılmış notebook ve amd işlemcilerinin çekirdek yapısını ve eklenmiş olan teknolojik artı ları belirten bir mümkünse resimli tablo isteyeceğim.
    Biliyorum bir çok işlemcinin yapısı aynı Örn: 2 gerçek 2 sanal çekirdeğe sahip bir çok işlemci sayılabilir. Lakin bir çok kişi hangi işlemcilerin bu durumu kapsadığını bilmiyor. Bu konuda çok teferruat lı bilgilerim olmasada oldukça donanımlıyım. Amd işlemcilerinin hepsinin çekirdek yapısını detalı bilmediğim için her alanda kullanılanını yansıttım. Tabiki bir çoğu bir başlık altında toplanıcak. İntelde öyle bir duruma fazla sebebiyet vermemek için daha derli toplu yazdım.
    Açıkçası toparlayarak doğru bilgilerin burda yansıtılmasını istiyorum. Gereksiz ve yanlış bilgi paylaşımından sakınarak, küçük bir resimde bir işlemci ve üstündeki sanal çekirdek sayısı ayrıca aşağıda belirttiğim teknolojlerden hangilerine sahip olduğunu ve karşı firmanın hangi işlemcisiyle ve kendi ürettiği işlemciler arasından hangileri ile çekirdek yapısımım tuttuğunu gösteren bir tablo istiyorum.
    Gelişen Teknolojiler konusunda aşağıda paylaşımda bulundum.
    Aciliyeti olmayan bu konunun cevap görmesini dört gözle bekleyeceğim

Tabloda Gözükmesini İstediklerim :

*Grafikte istediğim Gerçek çekirdek içinde sanal çekirdek adetleri.

*Yanlarına AMD İNTEL İşlemcilerin yapılarının Masaüstü, Notebook, Server yapı karşılıkları ( AMD Athlon II x2 = Intel Core™2 Extreme İşlemci = vs. coğaltılabilir )

*Yanlarına x64 & x86 Mimarilerini belirtecek ibare
    *Yanlarına Geliştirdiklerini Teknolojileri
    *Güzel Bir çalışma istiyorum :P

AMD

Masaüstü

AMD Sempron
    AMD Business Class Athlon
    AMD Business Class Athlon x2 Dual-Core
    AMD Athlon
    AMD Athlon FX
    AMD Athlon x2
    AMD Business Class Phenom x3 Triple-Core
    AMD Business Class Phenom x4 Quad-Core
    AMD Phenom x3
    AMD Phenom x4
    AMD Athlon II x2
    AMD Athlon II x3
    AMD Athlon II x4
    AMD Phenom II x2
    AMD Phenom II x3
    AMD Phenom II x4
    AMD Phenom II x2 Black
    AMD Phenom II x3 Black
    AMD Phenom II x4 Black
    AMD Phenom II x6 Black
    AMD Phenom II x6

Notebook

AMD Sempron Processor for
    Mobile AMD Semprom
    AMD Turion 64 x2 Dual-Core Mobile Technology
    AMD Athlon 64 x2 Dual-Core for Notebooks
    AMD Athlon x2 Dual-Core for Notebooks
    AMD Turion x2 Dual-Core Mobile Processor
    AMD Turion x2 Ultra Dual-Core Mobile Processor
    AMD Athlon for Notebooks
    AMD Sempron Processor for Ultrathin Notebooks
    AMD Athlon Neo Processor for Ultrathin Notebooks
    AMD Turion II Ultra Dual-Core Mobile Processor
    AMD Turion II Dual-Core Mobile Processor
    AMD Athlon II Dual-Core for Notebook Pc
    AMD Turion Neo x2 Dual-Core Mobile Processor
    AMD Athlon Neo x2 Dual-Core Processor
    AMD Phenom II Triple Core Mobile
    AMD Phenom II Black Edition Quad Core Mobile
    AMD Phenom II Black Edition Dual Core Mobile
    AMD Phenom II Quad Core Mobile
    AMD V Series For Notebook Pc
    AMD Turion II Neo Dual-Core Mobile
    AMD Athlon II Neo Dual-Core
    AMD Athlon II Neo

Server

Dual-Core AMD Opteron
    Quad-Core AMD Opteron
    Six-Core AMD Opteron
    AMD Opteron 6100 Series Processor
    AMD Opteron 4100 Series Processor

İNTEL

Intel Core i7 İşlemci 2. Nesil
    Intel Core i5 İşlemci 2. Nesil
    Intel Core i3 İşlemci 2. Nesil
    Intel Core i9 İşlemci
    Intel Core i7 Extreme
    Intel Core i7 İşlemci
    Intel Core i5 İşlemci
    Intel Core i3 İşlemci
    Intel Atom™ İşlemci
    Intel Core™2 Quad Extreme İşlemci
    Intel Core™2 Quad İşlemci
    İntel Centrino Duo
    İntel Centrino 2
    Intel Core™2 Extreme İşlemci
    Intel Core™2 Duo İşlemci
    Intel Core™ Duo İşlemci
    Intel Core™ Solo İşlemci
    Quad-Core Intel
    Dual-Core Intel
    Intel Xeon Processors
    Intel Pentium Extreme Edition İşlemci
    Intel Pentium M İşlemci
    Intel Pentium D İşlemci
    Intel Pentium 4 işlemci Extreme Edition Hyper-Threading
    Intel Pentium 4 işlemci Hyper-Threading
    Intel Pentium 4 İşlemci
    Intel Celeron D İşlemci
    Intel Pentium 3 İşlemci
    Intel Pentium 2 İşlemci
    Intel Pentium İşlemci
    Intel Celeron M Processors
    Intel Celeron Processors

Teknolojiler:

Hyper-Threading Teknolojisi (Veri Yolu Yolları Genişliği)(1 Çekirdek 2 Görev)

Intel ® Hyper-Threading Teknolojisi (Intel ® HT Teknolojisi) ¹ Her çekirdek üzerinde çalışan birden fazla konu sağlayarak, daha verimli işlemci kaynaklarını kullanır. Intel ® HT Teknolojisi yazılım üzerinde genel performansını artırmak, işlemci verimi artar. Intel HT Teknolojisi Intel ® Xeon ® işlemci ailesi, Önceki nesil Intel ® Core ™ işlemciler, 2. nesil Intel ® Core ™ işlemci ailesi mevcuttur.
    Smart Cache Bellek

Daha yüksek performans, daha etkili önbellek alt sistemi sağlar. Sektörün önde gelen çok parçalı oyunlar için optimize edilmiştir.

İzlemeniz için.
    http://www.intel.com/technology/product/demos/cache/demo.htm

http://video.intel.com/?fr_story=a0912f9d3d633a595f0e1bbd625a3239a862fc71 &rf=rss

Turbo Boost (Overclock)

Intel yeni nesil Intel ® mikromimarisi kod adı Sandy Bridge gerektiğinde Intel ® Turbo Teknolojisi ¹ daha fazla performans sağlamak için Boost optimize etmiştir. Intel ® Turbo sıcaklık spesifikasyon limitlerini ve Teknoloji 2.0 otomatik olarak güç altında faaliyet eğer işlemci çekirdeği güncel, hızlı temel işletim frekanstan daha çalışmasını sağlar artırın.
    İzlemeniz için.
    http://www.youtube.com/watch?v=OEYT-mGxef8 (Can sıkıntısı)

Quick Paht Teknolojisi (GTS,QPI) ( FSB Küçütülüp yollar çoğaltıldı)

Intel ® QuickPath Interconnect daha fazla bant genişliği ve düşük gecikme süresi için tasarlanmıştır. Bu veri hızları gibi yüksek transfer elde edebilirsiniz 25,6 GB / Extreme Edition işlemcisi ile sn.
    İzlemeniz için.
    http://www.youtube.com/watch?v=An7w0laRGv8

Intel HD Graphics ( Entegre Grafik )

Harici bir ekran kartı için gerek kalmadan - Intel ® HD GraphicsΔ üstün mainstream oyun ve 3D deneyimi sağlar. Şimdi, Star Trek Online gibi Intel HD Grafik için optimize edilmiş başlıklar tarihinde immersiveΦ oyun *. keyfini çıkarabilirsiniz Intel HD Grafik önceki nesil Intel HD GraphicsΦπΛ üzerinden 3X performans sunar - yarının oyunlar için ek boş alan ile birlikte. Artı, bu aksiyonun ortasında sağ içine koymak çarpıcı bir görsel deneyim için gelişmiş 3D işleme bütünleştirir.
    İzlemeniz için.
    http://www.in.com/videos/watchvideo-intel-hd-graphics-8397223.html (fazla etkilenmeyin :D )

Intel Anti-Theft Technology (Intel AT) (İşlemci Flash Kontrol Çalıntı yakalanma)

Intel ® Anti-Theft Teknolojisi size işgücünün mobil varlıkların güvenliğini sağlamak için akıllı bir yoldur. Bu akıllı dizüstü bilgisayar güvenlik teknolojisini seçmek 2 nesil Intel ® Core ™ ve 2. nesil Intel ® Core ™ vPro ™ işlemci aileleri yerleşiktir. Bir dizüstü bilgisayar kaybolur veya kullanıcı ofis dışında iken çalınması, bilgisayar kapatılacak ve hırsızlar için işe yaramaz. Değil sadece pre-boot düzeyde şirketin fikri mülkiyet korunmasına yardımcı olur, aynı zamanda, gereken dizüstü kurtarılamaz bilgilere zarar vermeden bir dizüstü bilgisayarın hızlı iade sağlar. Intel AT etkin hizmet bir hizmet aboneliği ile aktive olduğunda Intel AT seçmek 2. nesil Intel Core ve 2. nesil Intel Core vPro işlemci ailesi tabanlı dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir.

Intel Virtualization Technology (Intel VT) (gelişen bilgi işlem gereksinimleri için esneklik sunar )

Donanım destekli Intel gibi ortamlarda, sanallaştırma teknolojileri ® Sanallaştırma Teknolojisi (Intel ® VT) yazılım tabanlı sanallaştırma çözümleri ile birlikte ¹ tek bir sunucu veya bilgisayara çoklu ortamları birleştirerek maksimum sistem kullanımını sağlamak IT yönetilebilirlik, güvenlik ve esneklik arttırılması. temel donanım uzak yazılım soyutlama olarak, yeni kullanım modelleri bir dünya, maliyet artışı yönetim verimliliğini azaltan güvenliğini güçlendirmek, bilgi işlem altyapısının daha bir felaket durumunda esnek yaparken açılıyor

Teşekkürler Donanım Haber...

• 2 kez okumama hiç bir şey anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hooper

2 kez okumama hiç bir şey anlamadım

Anlamaman normal. Google translate (başka program da olabilir) ancak bu kadar çevirebilmiş. İşin tuhaf yanı bununla konu açılması.
  • Sadece çevirileri değil adamın isteğini de anlamadım adam ödevini bize yaptıracak gibime geldi
  • Ne ilginç adamlar var su forumda.
  • Arkadaş, daha çok yeni nesil AMD mimarisinin temel özelliklerini içeren bir doküman istemiş.
    Donanimhaber den böyle bir istekte bulunmasının sebebi:
    Son dönemde ilk kez burada çıkan özel haberler olabilir mi?

• Yardım severdir Türkler demişlerdir belki buna direkt buraya gelmiştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.