Şimdi Ara

AMD işlemci :( canımı çok sıktı ! Bi Bakın Lütfen ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesele o güncelleştirmeleri kurabilmek.Malum windows update kıllık yapmaya başladı artık.Bütün güncelleştirmeleri aratıp indirince ve yükleyince kopya windowsa özgü bir sorun oluşmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Adamakllı güncel driver ve bios güncellemelerini yap. Wİndowsun orjinel ise güncellemelerin hepsini yap. Orjinal değilse güncellemeleri yapmanı önermem, microsoft ib..lik yapıyor. Kopya olupta güncelleme yaptıysan Format çekip yeniden window kur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SuperExpress

problem felan diil o benim arkadaşımdada var amd ve onboard ses kartının uyumsuzluğu

arkadaş sadece müzik dinlerken deil her zaman bu hata ile karşılaşıor o yüzden ses kartı olmayabilir.
  • odrin@
    Merak etme param olsa ddr 800'te takarım da biraz düzgün konuş derim bana saçma sapan şeylerle gelme madem orada yazılanlara inanmıyorsun(orada 3.3 gb/sn yazsada sen 3 gb/sn'i geçemezsin geyiği)o zaman niçin bellek testlerinde eskisine oranla daha yüksek puan alıyorum?Bunu açıklarmısın bana?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celebdae

quote:

Orjinalden alıntı: SuperExpress

problem felan diil o benim arkadaşımdada var amd ve onboard ses kartının uyumsuzluğu

arkadaş sadece müzik dinlerken deil her zaman bu hata ile karşılaşıor o yüzden ses kartı olmayabilir.

Yahu sorun çok büyük ihtimalle anakarttan. Çünkü aynı sorunu bende yaşadım. Anakart Pci slotlarını kaldıramıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

odrin@
    Merak etme param olsa ddr 800'te takarım da biraz düzgün konuş derim bana saçma sapan şeylerle gelme madem orada yazılanlara inanmıyorsun(orada 3.3 gb/sn yazsada sen 3 gb/sn'i geçemezsin geyiği)o zaman niçin bellek testlerinde eskisine oranla daha yüksek puan alıyorum?Bunu açıklarmısın bana?

Bellek band genişliği mhz'e veya bite göre artar.Odrin sallamış biraz.Benim gariban ddr266'yı(pc2100) 300mhz'e getirince pc2400(2.4gb/sn) gibi birşey yazıyor.Gayet normal.Dual olsaydı 128bit olacaktı ve haliyle ddr400'de 6.4, 2100'de 4.2gb olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Eylül 2005, 16:27:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

odrin@

Bellek band genişliği mhz'e veya bite göre artar.Odrin sallamış biraz.Benim gariban ddr266'yı(pc2100) 300mhz'e getirince pc2400(2.4gb/sn) gibi birşey yazıyor.Gayet normal.Dual olsaydı 128bit olacaktı ve haliyle ddr400'de 6.4, 2100'de 4.2gb olacaktı.

Tabiki öyle olacaktı ama bu adam sallamış biraz DDR 500 ile kullananlar var yani onlarındamı bant genişliği 3 gb sn ile sınırlı o zaman niye millet ddr 500 diye çırpınıyor yüksek hız diye uğraşıyor?Bu adama göre ddr 400'den sonraki belleklerde hiç bir fark oluşmaması lazım 3 gb/sn engeli ile(ddr 466 ile ddr 600 arasında hiç bir fark yok demeye benzer bu)

• quote:

quote:

quote:

odrin@

Tabiki öyle olacaktı ama bu adam sallamış biraz DDR 500 ile kullananlar var yani onlarındamı bant genişliği 3 gb sn ile sınırlı o zaman niye millet ddr 500 diye çırpınıyor yüksek hız diye uğraşıyor?Bu adama göre ddr 400'den sonraki belleklerde hiç bir fark oluşmaması lazım 3 gb/sn engeli ile(ddr 466 ile ddr 600 arasında hiç bir fark yok demeye benzer bu)

soket 754 te işlemcinin içinde entegre olan ram kontrolcusu dual çalışmaz dolayısıyla (oda sadece pratikte)max 3,2 gb/s ile sınırlıdır.
    sen ddr 500 kullanıp ta oc yaptığında ram bant genişliğin artar fakat işlemciyi gerçekte 3,2 gb/s fazla besleyemez. bellek programları ramin mhz bakarak bant genişliği şudur der ama gerçekte bunun ne kadar verimli olduğu ile ilgilenmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

quote:

quote:

quote:

odrin@

soket 754 te işlemcinin içinde entegre olan ram kontrolcusu dual çalışmaz dolayısıyla (oda sadece pratikte)max 3,2 gb/s ile sınırlıdır.
    sen ddr 500 kullanıp ta oc yaptığında ram bant genişliğin artar fakat işlemciyi gerçekte 3,2 gb/s fazla besleyemez. bellek programları ramin mhz bakarak bant genişliği şudur der ama gerçekte bunun ne kadar verimli olduğu ile ilgilenmez.

yanlış.....
    örnek vereyim.intelin meşhur xeon işlemcisi.ddr333 de çalıştığı için o işlemciler çok düşük performans veriyordu.yani aslında senin teorik dediğin veriyi o kullanıyordu.zaten aynı çekirdeğe sahip(clawhamer) amd işlemcisinin 939 daki performansı 754 deki performansından hayli üstündü.tek sebebi dual kontrolcüydü.çünkü işlemci senin düşündüğün gibi 3,2gb/sn(dual de 6,4 gb/sn) dan fazla besleyemez diye bir kural yok.işlemci daha fazla besleyebilir.yeter ki teorik bant genişliği yüksek olsun.pc3200 de pratikte 2.8gb/sn kullanan işlemci pc4800 de pratikte 4gb\sn kullanabilir.işlemcinin teorik bant genişliğinde herhangi bir kısıtlaması yoktur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

odrin@

Evet s754'te dual çalışmaz tabi ki de.
    Eğer dediğin gibi bir sınırlama olsaydı benim anakart ddr266 destekli ve işlemci 133 fsb'li.Bu fsb'yi arttırdığımda, bellek testinde(everest) bir artış olmazdı.Ama oluyor.Sanırım s754'e özgü bir durum yoktur.Sonuçta hızaşırtma zaten bu işe yarıyor.Sınır olsaydı o zaman bir kazancımız olmazdı.

• Öyle bişey yapmamsı lazımdı,ama...
  • quote:

Niçin besleyemesinki öyle bir engel yok sonuçta aynı çekirdekler soket 939 dada kullanılıyor ama bal gibi 6.4 gb/sn ile beslenebiliyorlar...
    quote:

Evet s754'te dual çalışmaz tabi ki de.
    Eğer dediğin gibi bir sınırlama olsaydı benim anakart ddr266 destekli ve işlemci 133 fsb'li.Bu fsb'yi arttırdığımda, bellek testinde(everest) bir artış olmazdı.Ama oluyor.Sanırım s754'e özgü bir durum yoktur.Sonuçta hızaşırtma zaten bu işe yarıyor.Sınır olsaydı o zaman bir kazancımız olmazdı.

Bende bunu anlatmaya çalıştım bellek hızını artırınca pcmark ta işlemci skoruda olumlu yönte artış gösteriyor yani sınır olsa hiç bir fark olmazdı hiç bir kazancımız olmazdı ama performans artıyor işte.
    quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral
    yanlış.....
    örnek vereyim.intelin meşhur xeon işlemcisi.ddr333 de çalıştığı için o işlemciler çok düşük performans veriyordu.yani aslında senin teorik dediğin veriyi o kullanıyordu.zaten aynı çekirdeğe sahip(clawhamer) amd işlemcisinin 939 daki performansı 754 deki performansından hayli üstündü.tek sebebi dual kontrolcüydü.çünkü işlemci senin düşündüğün gibi 3,2gb/sn(dual de 6,4 gb/sn) dan fazla besleyemez diye bir kural yok.işlemci daha fazla besleyebilir.yeter ki teorik bant genişliği yüksek olsun.pc3200 de pratikte 2.8gb/sn kullanan işlemci pc4800 de pratikte 4gb\sn kullanabilir.işlemcinin teorik bant genişliğinde herhangi bir kısıtlaması yoktur.

Haklısın bende ddr 600,ddr 466 örneği vererek bunu açıklamaya çalışmıştım zaten

• Gözünü sevdiğimin donanım haberi beaaaaa bak topic'e bak bide son mesaja bak bi topluluk bu kadarmı gaza gelir forumumu seviyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: boracakir

Gözünü sevdiğimin donanım haberi beaaaaa bak topic'e bak bide son mesaja bak bi topluluk bu kadarmı gaza gelir forumumu seviyorum

Ee ne yapalım kendimizi tutamıyoruz...

• bende athlonxp vardi ancak islemci yandigindan sempron almak sorunda kaldim . sempron 3000+ 512 cache ve a7n8x-x islemci daha hizli olmasina ve athlon xp ile ayni cache sahip olmasina rağmen muzikte arasira atlamalar oluyor eski islemcimde hiz yasamadigim bir problem. ses karti onboard degil ayrica. sorun sempron, bu islemcide bir gariplik var.
  • bende 2500+ vardı 400MHZ dual kingston ile. ramleri 438Mhz yapınca performans çok artıyordu. Hatta: (işlemci/ram)
    2200/400 e göre
    2005/438 daha yüksek performans veriyordu. (3200cülere duyrulur)

zaten işlemci ile ram arasında devamlı GB lerce data akışı yok. mümkün değil bu zaten. ram 400Mhz iken CPU bir data istediğinde 10t sürede geliyorsa 500Mhz bir ramde bu süre atıyorum 9t olabilir. (işlemci ramdan gelen veriyi daha az bekler) Tabi 500Mhz ye çıkabilmek için ram zamanlamaları aşırı derecede yükseliyorsa ram 500MHz ama çok hızlı tepki veremiyorsa pek fark çıkmayabilir.
  • amd'ye bok atmaya ne kadar meraklı tiplerle dolu bu forum ya, filmin kalitesi kötü olsun bu tipler ona bile amd'den oluyor dandik işlemci diyor yahu bu kadarınada pes doğrusu.
    bilgisayarcının tekide "yine" sallamış birşeyler, neymiş amd çok seriymişte ama böyle sorunları varmış o yüzden az tercih ediliyomuş bak sen hele ALLAHIM YARABBİM GEREKÇEYE BAKARMISIN BİR! nasıl bu kadar sallamayı başarıyo bu adamlar ya, harbi ayrı bir yetenek bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

amd'ye bok atmaya ne kadar meraklı tiplerle dolu bu forum ya, filmin kalitesi kötü olsun bu tipler ona bile amd'den oluyor dandik işlemci diyor yahu bu kadarınada pes doğrusu.
    bilgisayarcının tekide "yine" sallamış birşeyler, neymiş amd çok seriymişte ama böyle sorunları varmış o yüzden az tercih ediliyomuş bak sen hele ALLAHIM YARABBİM GEREKÇEYE BAKARMISIN BİR! nasıl bu kadar sallamayı başarıyo bu adamlar ya, harbi ayrı bir yetenek bu.

Abi yanlış anlamayın benim amd ye falan bişi dediğim yok
    kızmayın valla vurmayın benide
    Bakın bende AMD kullanıyorum özellikle sizlerin tavsiyesi sebebiyle
    ama ben şunu sorcam sen ve senin gibi amd yi böle babasının firması gibi savunanları anlamıyorum valla nedir böyle abi belki babanızın firması olsa bu kadar uğraşmassınız
    Bazen aklıma AMD`den komisyon falan aldığınız bile aklıma gelmiyo değil
    Ama kötü niyetle sormuyorum sadece şaşırıyorum :)

• AMD intelin yaninda tasarim harikası :)

bir de büyük geçinen firmalar anakartlarını adam gibi test edip piyasaya çıkarsalar sorun kalmayacak.
  • yaa bu kadar olur?!!!
    bir problemi nerelere getirenler var... insaf yani?!!!...
    bir kere bilgisayardaki bir problemin en son sorumlusu işlemcidir.. eğer işlemcide problem var
    ise zaten sistem açılmaz!...
    HaLiL senin problemin hdd veya ram!... o bilgisayarcı iyi sallamış amd'ler böle yapar diye... ikisinden biri bozuk olabilir... ben derim ki imkanın varsa bunların yerine başka hdd vea ram takarak bir daha dene bakalım halen anı hatayı verior mu?!... areten ses kartının on-board olması falan da o kadar kastırmaz
    bilgisayarı....
  • abi bilgisayar satarken sdiyorlar ya intel bilmemne işlemci...

amd işlemci bilmemne hdd...

anlamayan adamlar da makinenin adını amd koyuyor :)

sorun oldu mu amd bozuldu :)

adam açıklamış gayet güzel: işlemci en masum ve sorunsuz yaratıktır bozuk olsa sistem açılmaz bile...

amd duron 750, 1200, sempron 2200, amd athlon 2000, sempron 64 2500 hiçbirinde sorun yok... duron 750 bile halen faal...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.